2017 m. sausio 16 d., pirmadienis

Maskarponės sūrio tortas su mandarinais

Gaivus ir paprastas tortas.Pagaminamas greitai ir labai lengvai.


21 cm torto forma

Biskvitui :

2 dideli kiaušiniai
40 g cukraus
apie 50 g miltų ( žiūrėti pagal tirštumą)
1 a.š. vanilinio cukraus
druskos

Maskarponės kremui :

250 g Maskarponės
420 g grietinėlės
pusė indelio saldinto kondensuoto pieno
2,5 v.š. želatinos

Viršutinis sluoksnis :

1 pak. citrinų skonio želė
2 maži indeliai konservuotų  mandarinų skiltelių

Biskvito sulaistymui :

sirupas nuo mandarinų


Gaminimas :

1.Biskvitui : Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi ir vanile.Plakite iki masė padidės 3 kartus ir cukrus ištirps.
2.Iki standžių putų suplakite baltymus.Prieš plakant įberkite žiupsnelį druskos.
3.Į trynių masę sijokite miltus ,maišykite ir po šaukštą dėkite baltymus.Mikseriu neplakite.Tešla turi gautis lengvai maišoma.Nepadauginkite miltų.Miltų kiekis priklauso  kokio dydžio naudosite kiaušinius.
4.Kepimo formą išklokite popieriumi,pilkite tešlą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę 20 min.Kepimo metu durelių nevarstykite.Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
5.Kremui : Užpilkite želatiną vandeniu ir išbrinkinkite.3 kartus daugiau vandens nei naudosite želatinos.
6.Pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės pagaminkite citrinų želė.Vandens pilkite 400 ml.Pastatykite atvėsti ,bet nesustingti.
6.Maskarponės sūrį išmaišykite su kondensuotu pienu.Produktai turėtų būti kambario temperatūros.
7.Ant garų vonelės ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
8.Plakite grietinėlę ir silpna srovele pilkite želatiną.
9.Abi mases sujunkite.
10.Mandarinų skilteles nuvarvinkite,sirupą pasilikite.
11.Torto surinkimas : Į torto formą dėkite atvėsintą biskvitą,sulaistykite sirupu,tepkite Maskarponės kremą , ant viršaus išdėliokite  mandarinų skilteles ir šaukštu pilkite pusę želės.Dėkite į šaldytuvą.Apstingus želei supilkite kitą dalį želės.Dėkite į šaldytuvą 1-2 val.
Skanių ir malonių akimirkų !!!


Raugintais kopūstais kimšta žąsis

Man teko atsakinga užduotis-skaniai iškepti žąsį.Patiekalas neeilinis,paukštis brangus ir tikrai nesinori jo sugadinti.Daugelį manančių ,kad tai riebus  ir kaloringas paukštis skubu nuraminti,žąsiena savo sudėtimi ir  naudingomis savybėmis lenkia net jautieną. Žąsiena labai naudinga organizmui .Kuo šie paukščiai riebesni ,tuo laikomi geresniais.Marinuodami žąsį nepersistenkite su prieskoniais , kad ''nenumuštumėte '' jos unikalaus skonio.


Gaminimui  300 min.+ marinavimas
6-8 porcijos

Reikės :

5 kg '' Lapino puotos '' šviežios žąsies
česnakų
kmynų
lauro lapų
juodųjų pipirų
druska
rudojo cukrus
aliejaus

Įdarui :

600 g raugintų kopūstų
150 g rūkyto kumpio ( tinka lašinukai,šoninė)
1 a.š. rudojo cukraus

Garnyrui :

rūgščių obuolių
keptų bulvių


Paruošimas ir gaminimas :

1.Išplaunam,nuvalom ir nusausiname žąsį.Vidaus organų maišelį pasilikite galėsite panaudoti vėliau.
2.Visus prieskonius sumaišome ,įpilame aliejaus ir ragaujame.Druskos naudokite pagal poreikius.
3.Įtriname žąsį marinatu ir laikome per naktį.
4.Kitą dieną pasiruošiame kopūstų įdarą : Kumpį supjaustome kubeliais ir kepiname.Baigus kepinti dedame kopūstus ir troškiname 20 minučių.
5.Gautu įdaru prikemšame žąsį taip,kad liktų šiek tiek vietos.
6.Angą perveriame ilgu bambukiniu iešmeliu.
7.Surišame žąsies kojas.
8.Dedame žąsį į kepimo maišą ,galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą.Į indą įpilkite vandens.Naudojau kepimo maišą ,nes taip žąsį kepti saugiau.Apskrudo labai gražiai.
9.Orkaitę įkaitiname iki 200 * C , dedame žąsį ir kepame 30 min. Po to kaitrą mažinam iki 160 * C  Iš viso 5 kg žąsiai 1 valanda kepimo 1 kg.Bendrai turi kepti  kepti apie 5 val.
10.Kepimo metu susidariusiu riebalus reikia nupilti. Elkitės atsargiai,nes riebalai labai karšti !!! Geriausiai tai atlikti kepimo indą su žąsimi išėmus iš orkaitės.Saugokitės ,kad riebalai nenuvarvėtų į orkaitę ir neužsidegtų.Riebalus pasilikite ,juos galėsite sunaudoti vėliau.
11.Likus 30 min iki žąsies iškepimo dėkite per pusę perpjautus obuolius.
12. Iškepusią žąsį išimkite ir duokite ''pailsėti''.15 min. Tiekite su taukuose apkepintomis bulvių puselėmis , keptais obuoliais. Neužgoškite žąsies skonio įvairiais padažais , jie čia tikrai nereikalingi.

Skanių ir malonių akimirkų !!!




2017 m. sausio 7 d., šeštadienis

Glazūruota šoninė


 Šis receptas nuostabus dėl dviejų priežasčių : tuo, kad nereikia vargti iš anksto ruošiant mėsą  ir dar dėl to ,kad per tokį trumpą laiką galima paruošti išties puikų patiekalą.Išvirti šoninę,pasiruošti glazūrą,aptepti šoninę ir iškepti.Jeigu norite galite gamybos procesą paskirstyti per dvi dienas.Pirmą dieną išvirkite šoninę ir aptepę glazūra palikite iki rytojaus.O sekančią dieną jums beliks tik iškepti.Šoninė skani  ir šalta.



Gaminimui 1 val. 40 min.

Reikės :

1,5 kg šoninės ( galima ir su kauliuku )

Glazūrai :

pusės citrinos sulčių
1 a.š. rudojo cukraus
1 a.š paprikos miltelių
3 v.š. sojos padažo
4 skiltelės česnako
druskos pagal poreikius
čili miltelių pagal poreikius
2 v.š. balzamiko acto ( recepte baltojo vyno actas )
3 v.š. aliejaus
3 v.š. medaus


Gaminimas :

1. Šoninę apverdame 30 min. ir paliekame atvėsti.Aš išnešiau į šaltą patalpą.
2.Kol virs šoninė pasigaminkite glazūrą : Visus išvardintus glazūros ingredientus dedame į trintuvą ir sutrinam iki vientisos masės.
3.Masę pilame į puodelį,statome ant viryklės ir kaitiname kol sutirštės.Ragaukite ir pagal savo skonį pridėkite trūkstamų ingredientų.Gal trūksta druskos ar čilių,o gal rūgšties.
4.Glazūra tepkite silikoniniu teptuku ant visiškai atvėsusios mėsos.
5.Paruoštą mėsa dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 190 * C  įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.Karts nuo karto  vis apipilkite šoninę nutekėjusia glazūra.Jeigu po valandos mėsa jums atrodo nepakankamai apskrudus ,kepkite dar apie 10 min.Galite pridengti suglamžytu ir sudrėkintu kepimo popieriumi,kad nedegtų.
6.Galima tiekti su apkeptomis bulvėmis , duona ,ryžiais ,daržovėmis.Visaip skanu.Tobulai skanu.

Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!





už receptą dėkoju  Inai

2017 m. sausio 1 d., sekmadienis

Šokoladinis karamelinis Maskarponės sūrio tortas su kava

Su Naujais metais !!! Nuoširdžiai linkiu kiekvienam būti sąžiningiems patiems prieš save ,tegul ateinantys metai atneša dar daugiau idėjų ir tampa jūsų kuriamų stebuklų metais !!! Tegul jie būna Jums ir man sėkmingi,dosnūs,taikūs,sveiki ir laimingi !!!

O čia mano naujametinis gardumėlis.Subtilaus ir išskirtinio skonio tortas .Šokoladiniai   lakštai su medumi  pertepti Maskarponės ir Rududu  kremu su kava.Rimtas tortas.


Nurodytas produktų  kiekis 24 cm torto formai.
 (Mano darytas tortas iš pusės normos produktų.Iš pusės normos išėjo 9 lakštai. Tortukas darytas 20 cm tortinėje.)

Lakštams :

2,5 stiklinės miltų
3 v.š. šokoladinės kakavos miltelių
1,5 a.š. sodos
1a.š.kepimo miltelių
50 g cukraus ( pagal poreikius )
6 v.š. pieno
2 pilni v.š. medaus
1 kiaušinis
50 g sviesto

Kremui :

500 g Maskarponės
1 indelis Rududu
2 v.š. stiprios ištirpintos kavos
2 v.š. romo arba konjako




Lakštų gaminimas :

1.Miltus sumaišyti su kakava  ir kepimo milteliais.
2.Į dubenį pilame pieną,cukrų ir medų.Statome ant  garų vonelės taip ,kad puodo kraštai užsidengtų o dubenėlis nesiliestų su vandeniu.Maišome iki cukrus ištirps.
3.Dedame sviestą ir maišome iki išsilydys.
4.Dedame  sodą ir dar pakaitiname.
5.Nuimame nuo kaitros ir atvėsiname.
6.Masei atvėsus įmušame kiaušinį ir gerai išsukame.
7.Dedame miltų , kakavos ir kepimo miltelių mišinį ir išminkome tešlą.
8.Tešlą padalinkite į 10 dalių.Kočiokite 24 cm skersmens lakštus tarp kepimo popieriaus lakštų.Lakštus iškočiokite kuo ploniau.
9.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.Dėkite po vieną lakštą ir kepkite po 5 min.Nelygius lakštus apipjaukite pagal kepimo formos dydį dar karštus.


Kremas :

1.Pasidarykite stiprios tirpios kavos ir atvėsinkite.
2.Kambario temperatūros Rududu ir Mascarponę išsukite iki neliks gumuliukų.
3.Po truputį pilkite atvėsintą kavą ir plakite mikseriu.Kremas turi gautis lygus ir glotnus.
4.Pilkite alkoholį ir plakite toliau.Ragaukite.
5.Dėkite kremą į šaldytuvą kelioms valandoms.Kremas turi būti purus ir lengvai tepamas .Turi jaustis kavos skonis ir  alkoholis.
Torto surinkimas :

1.Kremą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam torto sluoksniui ir viršui.
2.Dėkite po vieną lakštą ir pakaitomis pertepkite visus sluoksnius.
3.Viršus turi būti kremo.
4.Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą parai ar net dviems.Kuo ilgiau tortas bręs ,tuo skanesnis bus.
5.Puoškite pagal savo fantaziją.Mano tortukas puoštas šokolado tvorele,viršus apibarstytas šokoladinės kakavos milteliais ir imbieriniais dekoruotais sausainiais.

Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!





2016 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Su namine dešra troškinti kopūstai

Nežinau kaip jums ,bet man po švenčių visada norisi paprastesnio maisto.Kopūstų troškinys-idealūs pietūs šiuo pošventiniu laikotarpiu.Jeigu turite nuo švenčių likusių mėsyčių ar bulvių su lupena ,tinka viskas.Aš mėsos neturėjau ,taigi pirkau naminę dešrą iš faršo.


Reikės :

Pusė  kopūsto ( mano buvo didokas)
0,5 kg raugintų kopūstų
2 morkos
2 svogūnai
2-3 skiltelės česnako
2 v.š. pomidorų padažo
sauja džiovintų slyvų
3 rinkės naminės dešros
dėl  skonio rūkytos mėsos gabalėlį ( kumpis,lašiniai,rūkyta dešra)
aliejaus


Gaminimas :

1.Keptuvėje ar puode pakepiname smulkintus svogūnus,česnaką,morkas, rūkytą mėsą. Patroškiname. Jeigu dėsite ne dešras, o mėsą ,tai ją irgi pakepinkite.
2.Daržoves perkelkite į gilesnį puodą ir dėkite raugintus kopūstus.Viską išmaišykite ir ant viršaus dėkite dešras.Kadangi naudoju žalias dešras įpilu puodelį vandens.
3.Supjaustome pusę kopūsto ir dedame į puodą.
4.Dedame pomidorų padažą ir išmaišome.Dešras turi uždengti kopūstai.Po kurio laiko patikrinkite ar liko vandens.Jeigu vandens neliko truputį įpilkite.Papildomai prieskonių nedėjau,nes pilnai pakako nuo pomidorų padažo ir dešrų.
5.Troškinkite iki kopūstai suminkštės ir dešros išvirs.
6.Prieš pat pabaigą dėkite smulkintas slyvas.Nepraleiskite šio momento,nes tikrai labai skanu.
7.Tiekiame su keptomis ar virtomis bulvėmis,bulvių koše.
Skanaus !!!





už receptą dėkoju A.Stančikienei


2016 m. gruodžio 26 d., pirmadienis

Plonasluoksnis Svajonių Medutis ( kartojimas)

Noriu visus savo tinklaraščio skaitytojus pasveikinti su gražiausiomis metų šventėmis , tegul Šv.Kalėdų stebuklas aplanko kiekvieną iš Jūsų !!! Meilės,jaukumo ir ramybės Jūsų namams ir artimiesiems !!!

Kartojamas receptukas čia Tarp sluoksnių įmaišykite kelis šaukštus juodųjų serbentų uogienės arba trintų juodųjų serbentų su cukrumi.Tinka tobulai :)










2016 m. gruodžio 21 d., trečiadienis

Kūčių ir Kalėdų patiekalų idėjos

Neturite idėjų šventiniam stalui ? Daugybė šventinių patiekalų receptų rasite mano tinklaraštyje.Tai pagrindiniai patiekalai ,užkandžiai ir žinoma mano mylimiausi-desertai .
Siūlau pasižvalgyti ir išsirinkus pasigaminti.Gražaus ir malonaus švenčių laukimo !!!



Pagrindiniai patiekalai :

Keptos antienos blauzdelės su daržovėmis
Kepta višta su prieskoniniu sviestuku
Vištienos kepsnys su ananasais
Kepsnys su miško grybais
Triušienos suktinukai su daržovėmis
Burgundiškas antienos troškinys
Vištienos kepsnys su baravykais
Netikras zuikis su ''Basilis'' sūriu ir džiovintais pomidorais
Vištienos suktinukai su grybais
Orkaitėje kepta menkė


Užkandžiai :

Silkė su džiovintais obuoliais
Silkė su karamelizuotais svogūnais
Tradicinis karpis
Šventinis ančių kepenėlių paštetas su konjaku
Kepta anties filė su ananasų čatniu (chutney)
Salotos su jautiena
Blyneliai su silke Kūčioms ir kasdienai
Gaivios silkės salotos
Užkandėlė su lašiša
Žuvis traškioje plutelėje
Rūkytos žuvies salotos
Daržovių salotos su lašiša ir krevetėmis


Desertai :

Svajonių Medutis (plonasluoksnis , kočiojamos tešlos)
Šokoladinis karamelinis tortas
Tortas Napoleonas
Mascarponės sūrio tortas
Tortas ''Rafaelo svajonė'' su persikais
Tortas '' Karamelinė aguona ''
Tortas ''Snickers''
Medutis su vaisiais
'' Tiramisu'' tortas
Svajonių Medutis
Medučio rutuliukai (vieno kąsnio tortukai)
Medaus tortas su želė
Riešutinis- karamelinis pyragas Kalėdoms
Šokoladinis migdolų pyragas Receptas pagal Julia Child's
Aguoniniai keksiukai su Mascarponės kremu
Snickers keksiukai
Lazdelės su cinamonu ir šokoladu
Nekeptas Mascarponės sūrio tortas
Triufeliai



2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Silkė su džiovintais obuoliais



Mano firminis silkės receptas.Pagal šį receptą  gaminu jau daugelį metų,visiems kas ragavo labai patiko.Siūlau išbandyti .Vos keli papildomi ingredientai ir paprasta silkė taps šventiniu patiekalu.
Šį receptą jau esu įkėlusi prieš 3 metus ,tai tiesiog priminsiu .Silkę būtina palaikyti šaldytuve per naktį ,kad skoniai įsigertų.


Reikės :  Produktų kiekius derinkite pagal turimą silkės kiekį.

4 puselės silkių file
4-5 vnt saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
2  morkos
2  svogūnai
sauja džiovintų ir būtinai naminių obuolių be odelės ( geriau rūgštūs)
1 skiltelė česnako
pomidorų padažo
cukraus
alyvuogių aliejaus


Gaminimas :

1.Obuolius užmerkiame.Jeigu obuoliai su odelėmis po mirkymo jas pašalinkite.
2.Morkas apverdame,nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
3.Smulkintus svogūnus pakepiname alyvų aliejuje,dedame smulkintus pomidorus,smulkintus obuolius ir pakepiname iki svogūnai suminkštės.
4.Dedame morkas,maišome ,įspaudžiame skiltelę česnako ,dedame kelis šaukštus pomidorų  padažo,cukraus,įpilame nuo džiovintų pomidorų likusio aliejaus.Aliejus turi jaustis ir daržovės neturi būti sausos.Viską kepiname kol skoniai persimaišys.Ragaujame.Skonis turėtų būti saldžiarūgštis, o daržovės minkštos ,bet ne perkepę .
5.Daržoves pilnai atvėsiname.
6.Silkę supjaustome gabaliukais ir sumaišome su daržovėmis.
7.Dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.Šito punkto nepraleiskite  ir silkę gaminkite dieną prieš patiekiant.Skonis tikrai keičiasi.
Skanaus !!!


2016 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Svajonių Medutis (plonasluoksnis , kočiojamos tešlos)

Aš Facebooke


Ar esate išbandę mano torto receptą Svajonių Medutis ? Tortas turintis  daug gerbėjų ir yra vienas iš favoritų mano tinklaraštyje. Šiame recepte naudosiu tuos pačius produktus ,tik Medutis bus ne biskvitinis ,o  kočiojamos tešlos ir plonasluoksnis.Mano Medutis tikrai nėra kažkuo ypatingas ,gaminamas iš tokių pačių produktų kaip ir visuose receptuose.Tik paruošimo būdas kiek skiriasi. Medutis turėtų būti  su grietinės kremu ir papuošimas kuo paprastesnis ,labiausiai derantis Medučiui. Nurodyto kiekio  produktų  pakaks dviems tortams.Jeigu jums reikia tik vieno tortuko ,produktus skirtus lakštams dalinkite per pusę.Siūlyčiau kepti iš karto du ,nes lakštai turi savybę ilgai galioti.Kremo kiekis nurodytas vienam tortui.Mes mėgstame su daugiau kremo ,bet jūs galite daryti pagal savo poreikius.Tai galim pradėti :) Reikės padirbėti ir net labai stipriai ;)

Tešlos lakštams reikės :  ( Man išėjo 20 vnt lakštų 21 cm skersmens.)

Stiklinė 250 ml

4,5 st. miltų -apie 720 g ( jums gali prireikti + - daugiau ar mažiau)
1 a.š. sodos
1-2 a.š. acto sodai nugesinti
100 g cukraus
200 g natūralaus medaus ( 3 pilni v.š.)
200 g sviesto
3 kiaušiniai

Kremas :  Vienam 21 cm skersmens tortukui  iš 9 tešlos lakštų

3 indeliai po 380 g  grietinės 30 % riebumo
7-8 v.š. cukraus pudros ( pagal poreikius)
1 citrinos sultys


Gaminimas:

1.Medų dedame į puodelį ir kaitiname kol pradės kunkuliuoti.Po 5-7 min medus patamsės ir taps gintaro spalvos. NESUDEGINKITE !!! Medus turi kvepėti.
2.Toliau į medų dedame sviestą ir maišome kol ištirps.Atidedame į šoną atvėsti.
3.Kiaušinius ir cukrų išplakame iki putotos masės.
4.Į kiaušinių masę pilame medų ir sviestą , acte nugesintą sodą.
5.Toliau dedame miltus ir maišome.Kai tešlą taps sunku maišyti šaukštu , išverčiame ant lentelės ar stalo ir procesą tęsiame rankomis.
6.Dedame miltų tiek ,kad tešla neliptų prie rankų ,būtu minkšta ,bet padėjus ant stalo neprarastų formos.Miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio,medaus kiekio.Nepadauginkite miltų ,nes tešlą bus sunku  kočioti.
7.Išminkytą tešlą padaliname į 20 lygių dalių.Man gavosi tiek.Nebūtinai ir jums tiek išeis.Gal jūs norėsite daryti storesnius lakštus ,tai darbas bus greitesnis.Man patinka ypatingai ploni lakštai ,tad teko pasidarbuoti iš peties.Vienu metu tiek neiškočiosite ,galite daryti pertrauką ,nes tai tikrai nėra taip lengva kaip gali pasirodyti. Lakštas  turi būti beveik permatomas.Šaldytuve tešlos laikyti nereikia,bus lengviau iškočioti.
8.Atsimatuokite 10 vnt. truputį didesnių nei 21 cm pločio kepimo popieriaus lapų.Ant popieriaus dėkite tešlos gabaliuką ir uždengę kitu  popieriaus lapu  kočiokite tešlą.Bekočiodami vis pridėkite tortinės dugną pamatavimui.Lakštas turėtų būti truputį didesnis nei 21 cm skersmens.Kepant gali pasitraukti,dėl to darome šiek tiek didesnį.Taip iškočiokite iš kart kokių 10 vnt lakštų.Lakštas labai lengvai atsiskiria nuo popieriaus ir neprilimpa. Lakštai kepa labai greitai,nes yra labai ploni .Iki kepimo juos laikykite ant popieriaus, nieko jiems neatsitiks.Kitiems 10 vnt panaudosite tą patį popierių.Jeigu kitus 10 lakštų kepsite tą pačią dieną į šaldytuvą tešlos galite nedėti.Bet jeigu kepimą atidėsite ,laikykite šaldytuve.
9.Įkaitinkite orkaitę iki 200 * C ir dėkite po vieną lakštą kepimui.Kepame iki parudavimo.Tai vyksta labai greitai,nesudeginkite.


10.Iškepusį lakštą greitai išimkite ir dėkite kepti sekantį.
11.Ant iškepusio ir karšto lakšto dėkite 21 cm skersmens lėkštę ar  tortinės dugną  ir apipjaukite kraštelius.Tų kraštelių nebus labai daug ,tad trupiniams reikės papildomai panaudoti lakštų.Pasilikite kelis pačius prasčiausiai pavykusius.
12.Kremui plakite šaltą grietinę  citrinos sultimis ir cukraus pudra.Plakite iki  standžios masės.Kartais būna taip ,kad grietinė nesusiplaka ,todėl  pirkite tik kokybišką ir gerą grietinę .Jeigu taip atsitiktų,kad grietinė nesusiplaks,visada turėkite kelis pakelius standiklio ir reikalui esant jį panaudokite.
13.Iškepusius lakštus pertepame grietinės kremu.Norėdami gražaus torto pjūvio išsidalinkite kremą po lygiai.Aš dėjau po 7-8 v.š. kremo.Viršutinis sluoksnis kremo.Pasilikite šiek tiek kremo  viršui išlyginti , nes šaldytuve tortui brinkstant susidarys nelygus paviršius.
14.Susluoksniuotą tortą dedame į šaldytuvą nakčiai.
15.Pasiruoškite trupinius:  nupjautus kraštus ir atidėtus lakštus dėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki smulkių trupinių.Trupinukus supilkite į sausą stiklainį ,užsukite ir atidėkite  iki prireiks panaudoti.
16.Kitą dieną išlyginkite paviršių ir padenkite visą tortuką trupiniais.


Puoškite pagal savo fantaziją.Gražiausias Medutis puoštas trupiniais be jokių ypatingų papuošimų.Jeigu puošimui naudosite trafaretą ir barstysite cukraus pudra ,tai naudokite tik netirpią cukraus pudrą ,nes paprasta pudra po laikymo šaldytuve tiesiog ištirps ir jūsų raštai dings. Medutis skaniausias po 2-3 dienų ,tad skirkite laiko ir gaminkite jį iš anksto.Išsikepti papločius galite prieš kelias savaites.Laikyti juos reikėtų sausai.
Gražaus ir malonaus švenčių laukimo ,skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!


Su sluoksniu juodųjų serbentų .









2016 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Aguoniniai keksiukai su Mascarponės kremu

Nenumaldomai artėjant Kalėdoms , ieškome naujų gardumynų idėjų , kad  galėtume nustebinti savo artimuosius .
Gavau dovanų iš internetinės parduotuvės Gerduva , kuri prekiauja itin plačiu namų apyvokos prekių asortimentu. O dovana buvo labai kokybiška ir patogi - silikoninė keksiukų kepimo forma '''Kaiser flexo'' 12 vnt. .Labai tvirta kepimo forma,patogios rankenėlės,nesilanksto ir yra stabili.Jeigu lyginti su mano turėta silikonine forma , tai skirtumas akivaizdus.Anksčiau turėta kepimo forma buvo labai nestabili ir ją užpildžius tešla saugiai nunešti iki orkaitės buvo neįmanoma. Turėdavau kepimo formą dėti ant grotelių ir tik tada pilti tešlą.O į Gerduvos ''Kaiser flexo'' kepimo formą, tešlą galima pilti tiesiai į formą ir neišliejus tešlos nunešti iki grotelių.Atspari karščiui iki 260 * C .Galima laikyti šaldiklyje iki - 40 * C .Silikoninei kepimo formai nereikia naudoti jokio sviesto,aliejaus ar kepimo popieriaus.Tad jeigu neturite popierinių keksiukų kepimo formelių ne bėda. Šios formos privalumas-kepiniai neprilimpa,lengvai išsiima,nerūdija,nesugeria kvapų ar drėgmės,nekeičia formos.Pagaminta Vokietijoje .Visi mes puikiai žinom vokišką kokybę .Galima plauti indaplovėje .
Mano keksiukai labai gardūs ,greitai pagaminami ir labai tinkami artėjančioms šventėms.


12 -16 vnt didelių keksiukų 

Reikės :
200 g miltų 
2 v.š. aguonų
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
100 g sviesto
3 kiaušiniai
1 kupinas a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos


Kremas:

350 g Mascarponės  ( galite dėti per puse su plakta grietinėle)
cukraus pudros pagal poreikį
citrinos sulčių pagal poreikį

Papuošimui:

sauja džiovintų spanguolių
50 g baltojo šokolado


Gaminimas :

1.Sumaišome sausus produktus : miltus,aguonas,kepimo miltelius ir druską.
2.Plakame kiaušinius iki putotos masės,pilame atvėsintą ištirpintą sviestą,kondensuotą pieną ir plakame toliau.
3.Dedame sausų produktų mišinį ir atsargiai maišome.
4.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.
5. Tešlą galite  pilti tiesiai  į formą , o galite pilti į popierines keksiukų formeles.Su popierėliais bus patogiau keksiukus paimti.


6.Kepame apie  20-25 min. iki gražiai pakils.Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.


7.Keksiukus atvėsinkite.


8.Kremui Mascarponę maišykite su cukraus pudra,įpilkite citrinos sulčių ir išsukite.Ragaukite.Keksiukai saldūs ,tad kremo labai nenusaldinkite.
9.Išpjaukite  keksiuko viduryje trikampiuką ir dėkite po 1-2 a.š.  Mascarponės kremo .
10.Keksiukų viršų  aptepkite kremu,pabarstykite spanguolėmis .Galite į vidų įdėti saldžiarūgščių trintų uogų.
11.Į plastikinį maišelį dėkite šokolado gabaliukus ir įmerkite į šiltą vandenį.Kai šokoladas ištirps,prakirpkite maišelio galą ir aplaistykite keksiukus.Puošimas yra jūsų fantazijos vaisius.Prieš tiekiant į stalą keksiukus palaikykite kambario temperatūroje,jie bus skanesni.

 Gražaus švenčių laukimo ir skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!