2013 m. rugsėjo 22 d., sekmadienis

Naminiai vafliai ir namai kvepiantys vanile...

                                                                                                       
Kepdavom juos nuo vaikystės ,pas mus  namai dažnai kvepėdavo vanile ,nes nebūdavo nei vienos šventės ,kad nekeptume šio gardumyno.Man šie vafliai skaniausi senoje močiutės vaflinėje . Buvo bandymas kepti naujoje ,bet tai toli gražu ne tas skonis.Keptuvė senutė gal 50 metų senumo ,bet nekeisčiau jos į naują ,nes vaflių skonis nerealus ...


Reikės:

200 g. sviesto
5 kiaušinių
pusę puodelio cukraus ( puodelis 250 ml. ,  mėgstantiems labai saldžiai dėkite daugiau )
1 puodelis miltų  ( matuokite tuo pačiu puodeliu )
pusę šaukštelio vanilinio cukraus

1.Ištirpinkite sviestą ir palikite atvėsti.
2.Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, pilkite atvėsusį sviestą ir po truputį maišydami į masę sijokite miltus .Tešla turi išeiti vidutinio tirštumo.
3.Įkaitiname vaflinę ir dėkite po pilną šaukštą tešlos.Nepridėkite per daug ,nes išbėgs pro šonus.Kepame kol paruduos ir susukame dar karštus.
Vafliai pastovėję per naktį suminkštėja ,bet skoniui nekenkia.Skanaus !!!






Iš šių vaflių galima pagaminti tortuką :) receptas čia



5 komentarai:

  1. Vaje koks gėris!:)
    Patys skaniausi ir tikrieji vafliai kepti būtent tokioje keptuvėje,o Tavieji atrodo labai skaniai:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man tos vaflinės reikia, bet kol kas dar gaila pinigų... Bet mmm pamenu barake kai kepdavom tuos vaflius - pasakiški. Tik cukraus ir miltų po lygiai imdavom - kad iš karto būtų kaip desertas be jokių užtepų :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Taip ,Indre jie daug kam kelia nostalgiją :) cukraus dedu tik pusę puodo ,nes mano šeimynai per saldu ,tai tik dėl to ;)

    AtsakytiPanaikinti