2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Tobulas varškės pyragas

      Kepkite ir dalinkitės savo gardumynų nuotraukomis mano puslapyje Facebooke  .Labai lauksiu :)

                                                                                                       
26 cm. formai

Trupiniams :
2 v.š . kakavos miltelių
3 v. š. grietinės
sauja smulkintų graikiškų riešutų
250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko )
250 g miltų
200 g. sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus

Varškės įdarui :
1 indelis kondensuoto pieno ( dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus )
400 g varškės , naudojau 9%
2 kiaušiniai
dar įdėjau saują razinų ,bet nebūtina

Orkaitę įkaitiname iki 180 * C .Formą išklojame kepimo popieriumi.Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus,cukrų ,kakavą ,sviestą ,vanilinį cukrų,grietinę ,kol pasidarys trupiniai.Jeigu tešlą darysite rankomis ,tai darykite labai greitai ,kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą .O jeigu taip ir atsitiko ,ne bėda ,dėkite tešlą į šaldytuvą , o vėliau sutarkuokite  burokine tarka.Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame.Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę ,kondensuotą pieną ir kiaušinius.Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min.Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius ,sumaišytus su riešutais.Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min.Iškepusį gerai atvėsiname.Skanaus !!!




Mano pastebėjimai : pyragas skanus ,netgi laabai ,tik  kiek per saldus .Labiausiai patiko traškus viršutinis sluoksnis.Tobulam pyragui  reikėtų pamažinti cukraus kiekį ,ką sekantį kartą ir padarysiu.Bus kepamas dar ne kartą .


receptukas iš čia

8 komentarai:

  1. o čia rimtai sumaišius miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą, grietinę susidaro trupiniai ? o ne vientisa masė ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, labai gražus pyragas manyčiau ir labai skanus :) tik va norėčiau isikepti, bet mano kepimo forma 31 cm o ne kaip parasyta 26 cm :( tai ar labai blogai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki, nėra blogai tik pyragas bus plonesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, o negalima kepti visus sluoksnius sudėjus kartu?

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveiki, tikrai ne ,nes neiškils kaip reikia .Aš visada darau atskirai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. sveiki ,o Rududu tinka vietoj kondensuoto pieno?

    AtsakytiPanaikinti