2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Tobulas varškės pyragas

      Kepkite ir dalinkitės savo gardumynų nuotraukomis mano puslapyje Facebooke  .Labai lauksiu :)

                                                                                                       
26 cm. formai

Trupiniams :
2 v.š . kakavos miltelių
3 v. š. grietinės
sauja smulkintų graikiškų riešutų
250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko )
250 g miltų
200 g. sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus

Varškės įdarui :
1 indelis kondensuoto pieno ( dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus )
400 g varškės , naudojau 9%
2 kiaušiniai
dar įdėjau saują razinų ,bet nebūtina

Orkaitę įkaitiname iki 180 * C .Formą išklojame kepimo popieriumi.Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus,cukrų ,kakavą ,sviestą ,vanilinį cukrų,grietinę ,kol pasidarys trupiniai.Jeigu tešlą darysite rankomis ,tai darykite labai greitai ,kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą .O jeigu taip ir atsitiko ,ne bėda ,dėkite tešlą į šaldytuvą , o vėliau sutarkuokite  burokine tarka.Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame.Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę ,kondensuotą pieną ir kiaušinius.Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min.Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius ,sumaišytus su riešutais.Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min.Iškepusį gerai atvėsiname.Skanaus !!!




Mano pastebėjimai : pyragas skanus ,netgi laabai ,tik  kiek per saldus .Labiausiai patiko traškus viršutinis sluoksnis.Tobulam pyragui  reikėtų pamažinti cukraus kiekį ,ką sekantį kartą ir padarysiu.Bus kepamas dar ne kartą .


receptukas iš čia

8 komentarai:

  1. o čia rimtai sumaišius miltus, cukrų, kakavą, vanilinį cukrų, sviestą, grietinę susidaro trupiniai ? o ne vientisa masė ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, labai gražus pyragas manyčiau ir labai skanus :) tik va norėčiau isikepti, bet mano kepimo forma 31 cm o ne kaip parasyta 26 cm :( tai ar labai blogai?

    AtsakytiPanaikinti
  3. sveiki, nėra blogai tik pyragas bus plonesnis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Sveiki, o negalima kepti visus sluoksnius sudėjus kartu?

    AtsakytiPanaikinti
  5. sveiki, tikrai ne ,nes neiškils kaip reikia .Aš visada darau atskirai.

    AtsakytiPanaikinti
  6. sveiki ,o Rududu tinka vietoj kondensuoto pieno?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, su Rududu nebandžiau , gal ir tiktų :)

      Panaikinti