2013 m. rugsėjo 29 d., sekmadienis

Obuolių pyragas su švelniu grietinės kremu

   
                                                                                                       
Nerealus pyragas , nė iš  tolo nepanašus į mums įprastus obuolinius pyragus .Šiltas pyragas gana minkštas ,o atvėsęs visai kitokio skonio,panašus į pudingą.Originalus pyrago pavadinimas '' Svetajevskij''.

*********************************************************************************
Pyragui naudota 26 cm. skersmens forma .                     Produktus matavau 250 ml. stikline

Tešlai :                                                     Įdarui :
150 g. sviesto                                           8 vidutiniai obuoliai (geriau rūgštūs)
2 st.  miltų   ( stiklinė 250 ml )                   2 kiaušiniai                        
0,5 st. grietinės  30 %                               1 st. cukraus
1 v.š. kepimo miltelių                                1 st. grietinės
                                                                2 pilni  v. šaukštai miltų ( rekomenduoju dėti Ekstra  )
                                                                1 šaukštelis vanilinio cukraus


Gaminimas :

1.Sviestą ištirpiname,atvėsiname ir supilame į miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
2.Sudedame grietinę ir užminkome minkštą tešlą.Tešla turi nelipti  prie rankų.
3.Tešlą lengvai išformuojame į kepimo indą ,pakeldami kraštelį į viršų apie 2 cm. Dedame į šaldytuvą kol paruošime  įdarą.
4.Nuluptus obuolius supjaustome labai plonais griežinėliais.
5.Suplakame kiaušinius,cukrų ,grietinę ,vanilinį cukrų ir miltus.Jeigu obuoliai labai sultingi ,miltų į užpilą dėkite daugiau .
6.Ant suformuotos tešlos dėliojame obuolius ir užpilame pusę paruošto užpilo, vėl sluoksnį obuolių ir likusį užpilą.
7.Pyrago viršų galite apibarstyti smulkintais obuoliais arba obuolių skiltelėmis. Jums  prireiks papildomai 2 nedidelių obuolių.
8.Įkaitiname orkaitę ir kepame 180 *C temperatūroje apie 40 min. Reikia stebėti kaip pyragas atrodo. Kepimo laikas gali ir pailgėti. Jeigu naudosite formą mažesnę nei 26 cm,pyragas bus aukštesnis ir keps ilgiau.Iškepusį gerai atvėsinkite ir jokiu būdu nepjaukite karšto .Pyragas turi susistovėti ir sutvirtėti. Man skanesnis kitą dieną . Skanaus !!!









šaltinis : čia

41 komentaras:

  1. Atrodo laaaaaaaaaaaabai skanus, reikės kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Čia jau vos ne kaip torčiukas!
    Labai gardžiai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Oi kp seiles tiso apziurinejant! Labai dailus!!!

    AtsakytiPanaikinti
  4. Dieviška:) Taip ir jaučiasi sultingai švelnus minkštumas:)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū ,jis tikrai dieviško skonio ;)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Nuotraukų grožis neatsilieka nuo pyrago, viskas tiesiog tobula, būtinai išbandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Jis be galo skanus, taciau ties viduriu jis man tarsi neiskepe.. Visiskas skystukas isbego... gal dar sukietes :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Viktorija, manau dar priklauso nuo obuolių sultingumo ir kokio skersmens formoje kepėte ,jeigu forma mažesnė nei 26 cm. tai jis gausis aukštesnis ir keps ilgiau nei 40 min.,neturi skystis bėgti ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kepiau 26 cm skersmens formoje, taciau greiciausiai nepasveriau obuoliu sultingumo. Bandysiu butinai vel ir taip kol pavyks. Pyragas vertas pastangu :)

      Panaikinti
  9. Čia tikrai į tortą labiau panašu .. O jau kaip skaniai atrodo ... mmm

    AtsakytiPanaikinti
  10. receptas nurasytas;) einu kepti...labai jau skaniai atrodo ir man;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Sviestinei tešlai kepimo popierius nebūtinas ,o ir mano kepimo forma nesvylanti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Pyragas superinis :) gavosi šlapias, sodrus, todėl greitai neliko ant stalo :) ačiū už receptą, kuris paįvairino visus tradicinius obuolių pyrago receptukus :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Justina , džiaugiuosi ,kad patiko ;)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kepa orkaitej. Tikiuosi, kol atves, niekas viduriuko neiskabins, dar karsto :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. sveiki, noriu paklaust ar pastovėjęs per naktį jis sutvirtės viduj, nes kol kas tai skystesnis nei tikėjausi?

    AtsakytiPanaikinti
  16. Mmm kaip skaniai , minkštai atrodo .. noriu .. mėginsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Super pyragiukas , dukryte jau pada minko ;-)

    AtsakytiPanaikinti
  18. labai idomiai atrodo. kaip jus obuolius pjaustet, labai idomiai atrodo!

    AtsakytiPanaikinti
  19. obuolius pjausčiau plonais griežinėliais ,kuo ploniau tuo geriau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  20. Pagal recepta - tai sluoksnis teslos, sluoksnis obuoliu ir vel sluoksnis teslos ir obuoliai. Nuotraukoje atrodo, ligu butu daugiau sluoksniu daryta? Ar teslos pagrinda reikia su sakute isbadyti? Aciu uz atsakyma.

    AtsakytiPanaikinti
  21. i.eva Jūs maišote tešlą su užpilu ;) tešlos yra tik padas ,o pjaustyti obuoliai sluoksniuojasi su užpilu :)

    AtsakytiPanaikinti
  22. Kepiau jau kelis kartus, viskas pavyko puikiai, pyragas tikrai netradicinis ir labai skanus. Ačiū jums už puikų receptą :) Sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  23. Pasaka ne pyragas,gavosi is karto ir ne sykį kepsiu.Bendradarbems labai patiko....jis puikuosis ir ant kaledinio stalo.Grazių Jums svencių,Rita :)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sabina , ačiū :) Jums taip pat gražių ir jaukių švenčių !!!

    AtsakytiPanaikinti
  25. Puikus pyragas! Gavosi iš pirmo karto. Nunešiau į darželį per dukrytės gimtadienį, visi labai gyrė ir prašė recepto:)

    AtsakytiPanaikinti
  26. Simona ,džiaugiuosi ,kad patiko :)

    AtsakytiPanaikinti
  27. Pirmą kartą gavosi gana gerai, o paskui visus kartus kai gaminau, per skystas vidus, man taip gražiai nesusisluoksniavo :( gal daugiau miltų reikia įdėti į užpilą, kad masė gautųsi kaip grietinė? :)

    AtsakytiPanaikinti
  28. Ko gero grietinė buvo prastesnė ,galima miltų ir daugiau įdėti ,tik nepadauginkite ,kremas turi būti purus :)

    AtsakytiPanaikinti
  29. Idejau katik kepti tik i idara dejau ne grietine o gretinele nes grietines neuzteko idejau vienu saukstu daugiau miltu ziuresim kas gausis :(

    AtsakytiPanaikinti
  30. Pats skaniausias kada išbandytas obuolių pyragas !!!! Nors man buvo truputį per saldus (na čia skonio reiakalas) vistiek, gaminsiu vėl ir vėl :)Ačiū už puikų receptą !!!!

    AtsakytiPanaikinti
  31. Labai ačiū už labai aiškų receptą ir atskirai labai ačiū už tai, kad parašote kokio dydžio formoje kepate, tas tikrai labai svarbu pradedantiems gamintojams:).

    AtsakytiPanaikinti