2021 m. vasario 18 d., ketvirtadienis

Labai skanūs kotletai

 Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau 😊 Bet nugalėta smalsumo ,išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą.Šie kotletai vadinami daniškais.Kodėl daniškais nesigilinau,bet būtų įdomu sužinoti .Daug nerašysiu ,tik pasakysiu ,kad jie tikrai nerealaus skonio.Minkšti,purūs ir labai gardūs.Būtinai išbandykite.Nusivilti neteks.

Reikės :

1 kg maltos mėsos  (galima naudoti kiaulieną pusiau su jautiena

2 per burokinę tarką sutarkuoti svogūnai

2 kiaušiniai

0,4 l pieno

6 v.š. miltų

druska

pipirai

Padažui :

200 ml riebios grietinėlės

150 ml sultinio

pundelis krapų

druskos

pipirų

1 nedidelis svogūnas

1 morka

Gaminimas:

1.Maltą mėsą išmaišome su visais nurodytais ingredientais.Masė bus gana skystoka.Palaikome apie 1 val.

2.Po valandos mėsos masė sutvirtės.Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu arba šlapiomis rankomis formuokite kotletus.Apkepkite iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.

3.Apkeptus kotletus dėkite į puodą,pilkite grietinėlę,sultinį,druską,pipirus,smulkintą svogūną,tarkuotą morką.Troškiname apie 30 min.Troškinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus.

Tiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.

Skaniausi linkėjimai ,

Rita



šaltinis :  Lithuania Grilling and Smoking ,  ačiū Ilonai Juciūtei


1 komentaras: