2016 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Tradicinis karpis


Pats skaniausias karpis .Be jokių įmantrybių.Proporcijas derinkite pagal karpio dydį.

Reikės : 

 karpio ( mūsų karpis buvo naminis ir labai didelis)
juodų maltų pipirų
 smulkinto česnako
druskos
miltų
aliejaus kepimui

Svogūnams:

svogūnai
druska 
cukrus
malti juodi pipirai
pomidorų padažas
aliejaus kepimui


1.Karpį išvalykite,spjaustykite riekėmis ir ištrinkite nurodytais prieskoniais.Palikite kelias valandas pastovėti.
2.Valytus svogūnus supjaustykite žiedais ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.Apkepinkite iki suminkštės ,dėkite cukrų,druską ,pipirų ir pomidorų padažą .Viską išmaišome ir dar pakepiname ,kad skoniai įsigertų.Ragaukite ir prieskonius reguliuokite pagal savo skonį.
3.Karpio gabalėlius apvoliokite miltuose ir kepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių iki skaniai apskrus.
4.Tinka valgyti su bulvėmis ,duona.Skanus šiltas ir šaltas.Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą