2016 m. sausio 17 d., sekmadienis

Šokoladinis karamelinis tortas

 Aš Facebooke                                                                                     
Kakavinis - karamelinis biskvitas perteptas  Rududu ir grietinėlės kremu,sulaistytas šokoladiniu padažu.Tortas vertas kartoti.



Biskvitui :                        ( naudojau 21 cm torto formą )

2 dideli kiaušiniai
100 g cukraus
200 g Rududu
200 g grietinės 30 %
200 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 - 3 šaukštai kakavos ( jeigu norite labai tamsaus dėkite 3 šaukštus )

Kremui :    Kremo dariau daug ,nes taip mes mėgstame :) Šio kiekio pakaks ir torto viršui.

700 ml 35 % grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
200 g Rududu

Šokoladiniam padažui :

150 ml pieno
150 g juodojo šokolado




Biskvitui kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės.Dedame Rududu ir plakame kol neliks gumuliukų. Pilame grietinę ir dar paplakame.
Miltus ,kakavą ,kepimo miltelius sumaišome.Gautą mišinį per sietelį ( būtinai) beriame į tešlą  ir maišome.
Tešlą padaliname į 2 dalis.Kepimo formą išklojame popieriumi ,pilame vieną dalį tešlos ir šauname į gerai įkaitintą iki 180* C  orkaitę 15-20 min. Tą patį padarome ir su kita puse tešlos.Iškeptus ir atvėsusius biskvitus daliname per pusę ,gausite 4 biskvitus.Kepimo metu be reikalo nevarstykite orkaitės durelių  .Biskvitą šaukite tik į gerai įkaitintą orkaitę.

Padažui truputį pakaitiname pieną ir sudedame gabaliukais sulaužytą šokoladą.Nukėlę nuo ugnies maišome iki vientisos masės.

Kremui pakaitiname grietinėlę su cukraus pudra ,dedame Rududu ir maišome iki masės susijungs ir neliks gumuliukų.Gerai atvėsiname ir išplakame.

Dedame pirmą biskvitą ,laistome šokoladiniu padažu ir dedame sluoksnį kremo.Kremą pasidalinkite į lygias dalis .Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti.Taip sutepame visus biskvitus.
Tortą laikome šaldytuve per naktį.Puošyba jūsų fantazijos vaisius .Sėkmės ir skanaus !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą