2017 m. gruodžio 24 d., sekmadienis

Virtiniai su džiovintais miško grybais

Šiuos virtinius valgau nuo vaikystės ,vieną kartą metuose per Kūčias.Gal dėl to jie tokie skanūs 😋 Kiekvieną rudenį grybaudami paliekame geriausius grybus džiovinimui .Neįsivaizduoju Kūčių stalo be virtinių su grybais.Ši populiari ir daugumos gaminama virtinių tešla yra puiki,nelimpanti ir labai elastinga.Jeigu neturite džiovintų grybų ,bet labai norite virtinių su grybais ,galite naudoti pievagrybius.Tikrai bus skanu.


Tešlai :

3 stiklinės miltų
3 v.š. aliejaus
1 stiklinė karšto sūdyto vandens

Įdaras :

džiovinti miško grybai išvirti ir sumalti
kepinti svogūnai
druska

Užpilui :

Kepinti svogūnai su aliejumi


Gaminimas :   (Produktus matuokite ta pačia stikline ar  puodeliu.Mano stiklinė 250 ml iki viršaus.)

1.Miltus berkite į didelį dubenį,pilkite aliejų ir karštą pasūdyta vandenį.
2.Šaukštu gerai išmaišome ir jeigu masė pravėso ,toliau darbuojamės rankomis.
3.Tešlą gerai išminkykite.Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų. Tešla elastinga,nelimpanti prie rankų ir stalo.Kočiojimui miltų neprireiks.
4.Įdarui maltus grybus sumaišykite su pakepintu svogūnu ir druska pagal poreikius.Grybų nesvėriau ,tiesiog darykite iš akies.
5.Toliau tešlą iškočiojame ir stikline išspaudžiame apskritimus.Dedame po šaukštelį įdaro ir kraštelius užspaudžiame šakute arba užraitome.
6.Virtinius dėkite į verdanti pasūdytą vandenį ir virkite apie 7-8 minutes.Tiekite su kepintais svogūnais,Skanūs ir šalti.Kūčioms rekomenduoju virtinius pasigaminti iš anksto ir užšaldyti.Taip sutaupysite daug brangaus laiko.

Gražių švenčių ir skanių šventinių patiekalų !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą