2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Tortas '' Karamelinė aguona ''

Žiemiškas garduolis iš sunkaus aguonų -riešutų biskvito, perteptas sviestiniu ,puriu grietinėlės ir  Rududu kremu .


Biskvitui  :
300 g aguonų
300 g cukraus
120 g smulkintų riešutų ( tinka bet kokie )
9 kiaušiniai ( naudojau XL )

Kremui :
indelis Rududu kremo
420  g grietinėlės 35 % riebumo
200 g sviesto

Naudojau 26 cm kepimo formą. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ,gerai išmaišome ,vandenį nupilame.Taip pakartokite tris kartus. Dar kartą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Aguonas nusunkite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.Dedame į didelį dubenį.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Šaukštu gerai išsukite aguonas ,dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus.Kai išsuksite visus trynius ir cukrų ,masę dar sukite 10 min.Išplakite baltymus ,juos kartu su riešutais sudėkite į aguonų masę ir atsargiai išmaišykite.Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 *C temperatūroje 40-45 min. Be reikalo nevarstykite orkaitės durelių .Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į tris dalis.
Ruošiame kremą : kambario temperatūros Rududu ir sviestą ištriname iki vientisos masės.Suplakame grietinėlę ir po truputį įmaišome į Rududu ir sviesto masę.
Pasilikite kremo torto šonams aptepti. Viršų apibarsčiau smulkintais riešutais ir aguonomis.Toliau jūsų fantazijos reikalas.Dedame nakvynei į šaldytuvą ir skanaus !!!








biskvito šaltinis  čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą