2014 m. balandžio 7 d., pirmadienis

Šokoladinis migdolų pyragas

Receptas  pagal Julia Child's                                                                                 

Julia Child's - amerikiečių virėja,rašytoja ,televizijos žvaigždė .Ji supažindino amerikiečius su prancūzų virtuvės gaminimo technika ,parašė daugybę gaminimo knygų ,sukūrė televizijos programų.Apie ją buvo sukurtas nuostabus filmas  ''Julie & Julia'' , kuriame Julia vaidino garsioji Meyl Streep. Taigi ,dėmesio vertas NUOSTABUS pyragas  kurį aš pagardinau graikiniais riešutais. Rojaus gabalėlis Jums !!!


Pyragui reikės:
100 g.juodojo šokolado ištirpinto su 1,5 šaukšto kavos arba romo  (1,5 šaukšto kavos +2 šaukštai karšto vandens)
125 g. sviesto
2/3 puodelio cukraus pudros   ( puodelis 250ml. )
3 tryniai
3 baltymai
žiupsnelis druskos
1 šaukštas cukraus pudros
2/3 puodelio migdolų miltų  (naudojau su visom luobelėm namie  susmulkintus migdolus)
1/4 šaukštelio  migdolų ekstrakto
1/2 puodelio miltų
aš papildomai pridėjau gerą saują kapotų graikinių riešutų

Glajui:
50 g. juodojo šokolado
2 šaukštai romo arba kavos
5-6 šaukštai sviesto
sauja kapotų migdolų ( galite naudoti ir kitokius riešutus ,aš naudojau graikiškus )

Įkaitinti orkaitę iki 175* C . Kepimo indą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais.Ištirpinkite šokoladą su kava arba romu + 2 šaukštais karšto vandens.Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės ,dėti trynius ir dar pasukti.Išplakti baltymus su žiupsneliu druskos ir šaukštu cukraus pudros.Sumaišyti šokoladą su sviesto ir cukraus mišiniu ,tada supilti migdolų miltus ir ekstraktą.Migdolų dėjau daugiau nei nurodyta recepte ,dar skaniau ,kad jau ne pakenkė tai jau tikrai ;) Įmaišyti ketvirtadalį kiaušinių baltymų ir švelniai pasukti.Po truputį dedame likusius baltymus ir dalimis pilame miltus.Sukame labai švelniai.Pilame tešlą į kepimo indą ir pašovę į orkaitę kepame apie 25 min.Pyragas turi iškilti ,elkitės atsargiai ,netrankykite ir nevarstykite orkaitės durelių . Leiskite atvėsti 1-2 val. ,tada gaminkite glajų.Glajui šokoladą ištirpinkite su romu arba kava ir sviestu.Truputį pravėsusį pilame ant pyrago.Barstome riešutais.







  Rėmiausi receptu iš  čia   

10 komentarų:

  1. Kažkas nerealaus tas filmas:)) o pyragas atrodo dieviškai skaniai;}

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai skaniai atrodo. Sita tikrai issikepsiu.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o yra pirkti migdolu miltu ar pavyzdziui galima migdolus sumalti su blenderiu...?gyvenu uzsieny ir tikrai nesu macius migdolu miltu pirkti

    AtsakytiPanaikinti
  4. Greta ,migdolų miltų tikrai yra pirkti ,nes iš jų kepa nerealiuosius Macarons ,bet jie brangoki ir visai nėra būtina naudoti pirktinius :) šiam pyragui smulkintuvu susmulkinau migdolus su visom luobelėm ,gavosi super :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Hello! I just want to say thank you for trying out this recipe and for linking back to me. :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Hello ! Thank you, very tasty cake :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. O kodėl man neiškilo pilnai? Čia nesideda kepimo miltelių. Viską dariau kaip recepte, bet vienaip ar kitaip gavosi laaabai skanu! :-)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Rolanda Rolandele , jeigu į tešlą dedasi plakti baltymai ,niekada kepimo milteliai nesideda ,nes baltymai tešląkelia. O jeigu jums neiškilo tai gali būti įvairių priežasčių : arba baltymai gerai neišplakti ,o gal baltymus intensyviai įmaišėte į tešlą ar naudojotės maišytuvu ? o gal varstėte orkaitės dureles ,to negalima daryti jookiu būdu .Aš galiu tik spėti ką darėte ne taip :) Ir dar kokio dydžio formoje kepėte ?Turiu dar pasakyti ,kad šis pyragas nėra biskvitinis ir lengvas ,tai sunkus pyragas ,gal jums tik atrodo ,kad neiškilo ;) Na jeigu skonis geras ,tai nors tiek kompensavo jūsų vargą :)

    AtsakytiPanaikinti