2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Sausainių triufeliai

Aš esu didelė negerbėja šokoladinių triufelių.Puiki alternatyva šokoladiniams - sausainių triufeliai.Mėgstami mažų ir didelių.Patogu mėgautis šventėse,vaikų gimtadieniuose.Jie taip greit netirpsta ,kaip šokoladiniai. Puikiai tinka Kaziukui.Darbo nėra daug ,o rezultatas vertas dėmesio.

Reikės :

2 pak.x 180 g  šokoladinių sausainių (kiekis reguliuojamas pagal masės tirštumą )
180 g. sviesto
1 indelis Rududu
200 g  skrudintų riešutų ( migdolai,graikiški,lazdyno  )

Gaminimas :

1.Sviestą išsukame su Rududu.
2.Sausainius ir riešutus dedam į smulkintuvą ir sumalame.
3.Abi mases sujungiame ir išmaišome.Pasiliekame sausainių ir riešutų masės apvoliojimui.
4.Masė turi gautis tokia,kad būtų galima formuoti triufelius.Nei per sausa,nei per minkšta.Rankomis formuojame nedidelius triufelius ,viršų apvoliojame sausainių ir riešutų mase.Dedam į šaldytuvą sustingti.Skanaus !!!






3 komentarai:

  1. O sviestas turi būti išlydytas ar tiesiog minkstas?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki ,Renata :) Sviestą geriau išsuksite su Rududu jeigu bus minkštas.Sviesto išlydyti nereikia.Sėkmės :)

      Panaikinti
    2. Sveiki ,Renata :) Sviestą geriau išsuksite su Rududu jeigu bus minkštas.Sviesto išlydyti nereikia.Sėkmės :)

      Panaikinti