2016 m. rugpjūčio 26 d., penktadienis

Burgundiškas troškinys ( Bouef bourguignon)

Mano labai mėgstamas ir dažnai gaminamas burgundiškas troškinys su jautiena .Prancūzų virtuvės šedevras- Bouef bourguignon .Pagrindiniai ingredientai - jautiena ir raudonas vynas .Nuo jų kokybės priklausys patiekalo sėkmė.Paruošimui reikia turėti didelį špižinį puodą storu dugnu.Visas paruošimas vyksta viename puode .Jums papildomai nereikės jokių keptuvių.

Paruošimo trukmė 30 min. , kepimo orkaitėje iki 2 val.
6 asmenims   (3-4 asmenims produktų kiekį dalinkite pusiau)


Reikės :

apie 1 kg kokybiškos jautienos mentės mėsos
150 g. lašinių arba riebios parūkytos šoninės
4 v.š. kvietinių miltų
1 indelis 320 g marinuotų mažųjų svogūnėlių ( jeigu pavyks gauti galima dėti nemarinuotus)
1 v.š. cukraus
300 g morkų
300 g smulkių šviežių pievagrybių arba miško grybų
500-700 ml raudonojo  vyno ,tobula jei tai būtų  Vin de Bourgogne
2 v.š. pomidorų pastos
4 skiltelės česnako
1 lauro lapelis

Paruošimas:

1. Paruošiame 160 * C orkaitę.
2. Mėsą nuplauname ir nusausiname , supjaustome 5-6 cm pločio kubeliais,dedame į plastikinį maišiuką.Dalį riebalų galite pašalinti.
3. Sumaišome 1 a.š. druskos su pipirais,šiuo mišiniu apibarstome mėsą ir ištriname.
4. Į maišiuką su mėsa beriame miltus. Maišiuką pripildome oro ir jo turinį gerai išpurtome.Mėsa iš visų pusių turi pasidengti miltais.
5. Puode ant viryklės virš didesnės nei vidutiniška liepsnos apkepiname smulkiai supjaustytus lašinukus,kol susidarys spirgai.Spirgus išimame ,riebalus paliekame.
6. Dabar riebaluose kepiname miltuotą jautieną.Mėsą kepiname vienu sluoksniu,nesusigrūdus.Mėsos gabaliukai turi apskrusti iš abiejų pusių, o viduje mėsa turi likti žalia.Apkepusius ,mėsos gabaliukus dedame į dubenį su spirgais ir toliau kepame likusią mėsą.
7. Visa apkepinta mėsa ilsisi dubenyje su spirgais .Dabar į riebalus su skaniais degėsiukais beriame svogūnėlius.Maišydami kepiname 2 minutes ,beriame cukraus,dar kepam minutę.Viskas vyksta labai greitai ,nes liepsna yra didelė ,o riebalai labai karšti.Sudedame stambiai smulkintas morkas ,česnako skilteles,grybus,pasūdome likusiu druskos kiekiu ir kepiname 3-5 minutes.
8. Jeigu puode susidarė daug riebalų ,galite juos nupilti.Sumažiname liepsna iki mažesnės nei vidutiniška.Į apskrudusį puodą su daržovėmis pilame vyną,dedame pomidorų pastos ir užviriname.Maišome ir mentele gramdome dugną iki atšoks visi kepimo metu susidarę skrudinukai. Apie 3-5 min.
9. Dabar atgal į puodą keliauja jautiena su spirgais.Pridedame lauro lapą.Mėsa turi būti panardinta skystyje.Uždengiame puodą ir pašauname į orkaitę ne ilgiau kaip 2 valandoms.Tikrinkite ,nes puodai nėra vienodi ,gal jau po 1,5 val jūsų mėsa bus minkšta.
Tinka valgyti su virtomis bulvėmis,makaronais arba duona.Prie troškinio dera ir raudonas burgundiškas vynas. Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje :)








rėmiausi šaltiniu iš čia


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą