2019 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Trupininis pyragas su rabarbarais ir braškėmis

Rabarbarų sezonui prasidėjus tiesiog privaloma iškepti gardų,lengvai paruošiamą pyragą.Rabarbarų rūgštelė ir braškių aromatas patiks visiems mėgstanties nesaldžius kepinius.




Gaminimui 90 min
10 porcijų

Tešlai:

400 g miltų
4 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1a.š. kepimo miltelių
200 g sviesto
2 kiaušiniai

Įdarui :

4-5 rabarbarų kotai
200 g braškių
4v.š. cukraus
1 v.š. krakmolo
                                        Kepimo indas  32x24 cm

Gaminimas :

1.Suberkite į dubenį miltus,cukrų,druską,kepimo miltelius,įmuškite kiaušinius ir sutarkuokite šaltą sviestą.Viską išmaišykite ir greitai suminkykite tešlą.Tešlą padalinkite į 2 dalis ir dėkite į šaldytuvą.
2.Rabarbarus ir braškes supjaustykite ,berkite cukrų ,krakmolą ir išmaišykite.
3.Orkaitę įkaitinkite iki 170 *C temperatūros.
4.Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi ir sutarkuokite dalį tešlos.Dėkite kepti 15 min.
5.Išimkite indą iš orkaitės ir ant tešlos paskleiskite rabarbarų ir braškių masę.Ant viršaus užtarkuokite kitą dalį tešlos.Didinkite temperatūrą iki 180 *C  ir kepkite 40-50 min.
6.Iškepusį pyragą atvėsinkite ir gausiai apibarstykite cukraus pudra.Labai skanu valgyti ir karštą su ledais.
Skanių akimirkų !!!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą