2016 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Šventinis ančių kepenėlių paštetas su konjaku

Aš Facebooke

Absoliučiai šventinis patiekalas.Ančių kepenėlių paštetas yra purus kaip putėsiai,tepamos konsistencijos,pikantiško skonio,jaučiasi konjakas.Specifinį ančių kepenėlių skonį nuslopina svogūnai ir konjakas.


6-8 porcijos
Gaminimui 70 min
Reikės :

500 g pakuotės ''Lapino puotos''Šviežių ančiukų kepenėlių
1 svogūno
200 g sviesto ( nepamažinkite , nes pašteto nesuraikysite,teks kabinti šaukštu)
50 g lydyto sviesto paštetui užpilti
200 ml riebios grietinėlės
druskos
juodų maltų pipirų
50 g konjako arba brendžio
 spanguolių puošimui.

Gaminimas:

1.Ančiukų kepenėlės ir smulkinti svogūnai  pakepinami svieste su trupučiu aliejaus.Kepiname kol truputį pasikeis spalva.Jokiu būdu neapskrudinkite.
2.Kepenėlės atvėsinamos ir sumalamos mėsmale 2 kartus.
3.Sumaltą kepenų masę dedame į smulkintuvą ,dedame minkštą sviestą,prieskonius,konjaką.Viską plakame iki vientisos purios masės.
4.Pilame šaltą grietinėlę ir dar plakame 1-2 min.
5.Paruoštą masę dedame į formą ir kepama 180 * C temperatūroje 10-15 min. vis pamaišant.Šios gaminimo dalies nepraleiskite,nes tik pakepus pajausite nuostabų šio pašteto skonį.
6.Atvėsiname.Paviršių išlyginame ir užpilame tirpintu sviestu.Galite pabarstyti žalumynais arba  spanguolėmis.Tinka čiobreliai.
7.Paštetui sustingus raikykite jį šiltu ir sausu peiliu.Tobulai tiks  su pracūzišku batonu ir saldžiarūgščiais marmeladais.
Gražaus švenčių laukimo ir skanių  akimirkų Jūsų virtuvėje !!!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą