2016 m. balandžio 18 d., pirmadienis

Lietiniai su rikota ir špinatais

                                                                                                               
Iš paprasčiausių  lietinių galima sukurti visai neprastą patiekalą.Šiuo patiekalu  maloniai nustebinsite savo namiškius ar  svečius.Iš miltų ,pieno ,kiaušinio ,kelių šaukštų aliejaus ir druskos  užmaišome paprastą lietinių tešlą .Tešla turi būti skysta.Iš tirštos tešlos iškepti lietiniai bus kieti , tad nepagailėkite pieno ir nepamirškite aliejaus.Lietinius kepame keptuvėje be riebalų.



Rikotos ir špinatų įdaras :      (apie 10 nedidelių lietinių )

250 g rikotos
50 g žalių špinatų lapelių
4 v.š. tarkuoto parmezano
pipirų
žiupsnelis malto muskato
druskos

Iškeptus lietinius atvėsiname.Špinatų lapelius susmulkiname,dedame rikotą ,pipirus ,druską,muskatą  ir sūrį. Masę išmaišome ir ja pertepame lietinius.Po šaukštą masės ant kiekvieno lietinio. Prieš valgant apkepiname svieste.Man padažo nereikėjo. Norintiems valgyti su  padažu pasiūlyčiau rausvąjį  padažą.

Padažui  :

1 šaukštas lydyto sviesto
1 st. pieno
1 v.š. miltų
50 g tarkuoto parmezano
pipirų
druskos pagal skonį
1 pilnas šaukštas pomidorų padažo


Padažo gaminimas :

Išlydykite sviestą ,dėkite miltus ir nuolat maišant kepinkite iki gražiai parus.Supilkite pieną ir maišydami kaitinkite apie 5 min.Viską darykite ant silpnos kaitros.Suberkite sūrį ,pomidorų padažą ,pipirus ,druską ir išmaišykite.Padažą pilkite ant apkepintų lietinių.
Skanaus !!!

2016 m. balandžio 3 d., sekmadienis

Rūkytos žuvies salotos

Reikės :

1 rūkyta žuvis (  naudojau ešerį 350 g )
2 kietai virti kiaušiniai
1 ilgas agurkas
sauja krapų ir svogūno laiškų
mažas indelis konservuotų žirnelių
juodų pipirų
truputį gero majonezo



Nuo žuvies nulupame odą ir labai kruopščiai išrenkame kaulus.Susmulkiname.Supjaustome krapus ,svogūno laiškus , kiaušinius ir agurką.Viską išmaišome ,dedame truputį majonezo ,pipirų.Išmaišome ir patiekiame.Pagamintas salotas patartina suvartoti iškarto ,nes ilgiau palaikius agurkas paleidžia sultis ir salotos atrodo nepatraukliai. Skanių akimirkų !!!

Varškės ir sausainių tortas

Senas,geras gal kiek pamirštas receptas.Mamų , močiučių laiko išbandytas skanumynas .Šiuo tortuku tikrai nieko nenustebinsi ,bet tikrai jaukiai priminsi vaikystę :) Pagaminamas labai lengvai ir greitai. Šio tortuko vinis - nuostabusis glajus ,kuris yra daug skanesnis nei paprastai išlydytas ir užpiltas šokoladas.Nepatingėkite jo pasiruošti.


2-3 pak. paprastų Gaidelio tipo  sausainių
3 pak.  x 180 g riebesnės varškės
200 g sviesto
200 g cukraus
nutarkuota citrinos žievelė be baltosios dalies
pusės citrinos sultys
galite įdėti razinų

Glajui :
1,5 šaukšto sviesto
2,5 šaukšto cukraus pudros
1,5 šaukšto kakavos miltelių
2 šaukštai riebios grietinės

Sviestą su cukrumi sutriname iki vientisos masės.Geriausiai tai padaryti trintuvo pagalba. Į gautą masę sudedame varškę ir dar kartą viską gerai pertriname.Nutarkuojame ctrinos žievelę ir įspaudžiame sultis.Jeigu dėsite razinas prieš tai pamirkykite.
Pasirinkite formą.Galite rinktis pailgą,apvalią - nėra skirtumo.Jeigu tortuko norite iš daugiau sluoksnių, tai darykite iš 3 pakelių sausainių .Nemėgstu sausų tortų ,dėl to dariau storesnį sluoksnį varškės.
Pasirinktoje formoje išdėliokite sausainius,dėkite sluoksnį varškės kremo ,išlyginkite ir uždenkite kita eile sausainių .Antrą kartą atlikite tą patį.Viršutinis sluoksnis sausainių .Tortuką uždengiame ir dedame į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną gaminame glajų :
Svietą ištirpiname ,dedame cukraus  pudrą ,kakavą ir grietinę.Masę maišome iki neliks gumuliukų.
Paruoštu glajumi aptepame torto viršų ir šonus .Toliau jūsų fantazija :) Skanaus !!!




2016 m. kovo 27 d., sekmadienis

Su Šv. Velykom !!!



                  Tegul į Jūsų namus ateina švelnus saulės spindulys,
                  Pirmųjų pavasarinių gėlių kvapas , 
                  O kartu su margučiais stiprybė , meilė ir džiaugsmas.
                  Gražios Šv. Velykų šventės !!!




2016 m. kovo 25 d., penktadienis

Juodųjų serbentų ir grietinėlės tortas

Truputį pakeistas kartojamas receptas .

Pagrindui :

250 g Gaidelio tipo sausainių
100 g sviesto
2-3 šaukštai kondensuoto pieno
2 šaukštai kakavos miltelių

Kremui :

500 ml riebios grietinėlės
apie 200 g trintų juodųjų serbentų su cukrumi
apie pusę indelio kondensuoto pieno ( ragaukite ir reguliuokite saldumą pagal savo skonį )
2,5 šaukšto birios želatinos


Užmerkiame želatiną.Visada brinkindama želatiną pilu  tris kartus daugiau vandens nei naudoju želatinos .Tai būtų  7,5 šaukšto šalto vandens.Paliekame 15-20 min išbrinkti.
Sausainius susmulkiname,sviestą ištirpiname ir pilame ant sausainių masės.Dedame kondensuotą pieną,kakavos miltelius ir viską gerai išmaišome.
20 cm torto formos dugną išklojame sausainių mase ,suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą stingti.Prieš tai galite formą iškloti maistine plėvele ,bus paprasčiau išimti.
Į kambario temperatūros grietinėlę pilame kondensuotą pieną ir išmaišome.Jeigu grietinėlė bus šalta truputį pašildykite.Želatiną ištirpiname ant garų vonelės.Atvėsiname.
Į grietinėlės masę  pilame juoduosius serbentus ir išmaišome .
Liko tik supilti želatiną .Tai darome po truputį vis maišydami.Želatinos niekada nepilkite į labai šaltą skystį,nes nuo staigaus atvėsimo,ji gali sušokti į gumuliukus.
Kremą supilame ant sustingusio torto pagrindo.Dedame į šaldytuvą stingti.Laikome šaldytuve iki tol kol patieksime.
Skanių ir malonių akimirkų Jums !!!

Gaminkite ir dalinkitės savo skanumynų nuotraukomis mano puslapyje Facebooke . Labai lauksiu :)







2016 m. kovo 11 d., penktadienis

Šnicelis su juoda duona

                                                                                                            

Skaniems ir sotiems pietums - šnicelis su juoda duona .Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko.Iš šios normos pagaminsite 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Šnicelį tinka valgyti su bulvių koše ar grikiais.Baltasis padažas čia tiks tobulai.



Šniceliams reikės :

500 g kiaulienos faršo
2 riekes juodos duonos
100 ml pieno
2 kiaušiniai
1 skiltelė česnako
pusė galvutės svogūno
druskos
maltų pipirų
1 stiklinės maltų džiūvėsių
aliejaus kepimui

Baltajam padažui :

gabalėlis sviesto
šaukštelis miltų
druskos
pipirų
1 stiklinė pieno
2 šaukštai grietinės
smulkintų žalių krapų

Gaminimas :

1.Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą.Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
2.Į faršą įmuškite 1 kiaušinį ,sudėkite nuspaustą duoną ,smulkintą svogūną,česnaką,druską,pipirus.Viską gerai išminkykite.Faršą išdaužykite .Kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.
3.Iš paruošto faršo formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius.Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
4.Baltajam padažui : išlydykite gabalėlį sviesto,dėkite miltus ,pakepinkite .Po truputį maišydami  pilkite pieną .Maišykite iki neliks gumuliukų ,dėkite grietinę ,druską ,pipirų ir smulkintus krapus.Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.

Valgome su mėgstamu garnyru.Labai tiks burokėliai ,rauginti kopūstai, agurkai .Žodžiu paprastai ir be jokių įmantrybių.

Skaniausi linkėjimai,
Rita






2016 m. vasario 21 d., sekmadienis

Pertepti vafliai

Laiko jiems paruošti beveik nereikia !!! Net jeigu turite milijoną darbų ir visai neturite laiko,šiam desertui tikrai jo rasite.Miela nostalgija iš vaikystės,kurią sukelia šis desertas. Stebuklai slypi paprastuose dalykuose.
Vafliams pertepti galite rinktis jūsų mėgstamą pertepimą .Gali būti paprasta uogienė , kondensuotas pienas ,šokoladinis kremas.Mano pertepimas iš Mascarponės ir Rududu kremo.


Sunaudojau :
1 pak. vaflių lakštų ( ne tų didžiausių ,o pusinių )
1 ind. Rududu
500 g indelis Mascarponės ( galima ir mažesnį )

Į dubenį sudėkite kambario temperatūros Rududu ir Mascarponę.Elektriniu plaktuvu suplakite iki vientisos masės.Pertepkite vaflius ir suvyniokite į maistinę plėvelę.Jeigu kremą darysite iš 500 g Mascarponės tai jo šiek tiek liks.Kremo netepkite labai storai ,nes tai yra pakankamai riebus ir sotus kremas.Dėkite į šaldytuvą kokioms 3-4 valandoms.Vafliai taps minkšti ir juos be vargo suraikysite.
Mielai ir jaukiai akimirkai pasidarykite puodelį kavos ir išsiimkite gabalėlį nuostabaus skonio vaflių.
Skanaus !!!

Kepkite ir dalinkitės savo skanumynų nuotraukomis mano puslapyje Facebooke . Labai lauksiu :)




2016 m. vasario 7 d., sekmadienis

Varškės pyragas ''Angelo ašaros''

Romantiško pavadinimo angeliškas pyragas pravirksta gintarinėmis ašaromis . Daugumos išgirtam nuostabaus skonio pyragui pagaliau atėjo eilė ir mano virtuvėje.Kai pyragas atvėsta,ant jo paviršiaus pasirodo lašeliai - angelo ašaros,tik reikia kantrybės jų sulaukti.Receptas labai paprastas,o skonis vertas pyrago pavadinimo.Truputį patobulinau receptą įnešdama spalvų.Mano pyragas su vyšnių uogienės sluoksniu .



Pagrindas :
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 kiaušinis

Įdaras:
500 g varškės
0,5 stiklinės cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopų
100 g grietinės
vanilės pagal skonį

Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros


Eiga:

Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu.Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą.Paruoštą tešlą suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Mikserio pagalba visus ingredientus sumaišome į vientisą masę.
21 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.Išimkite tešlą iš šaldytuvo , pakočiokite ir ja išklokite kepimo formą.
Ant tešlos sudėkite varškės įdarą ,galite patepti kelis šaukštus mėgstamos uogienės.Aš naudojau vyšnių  uogienę.
Šaukite pyragą į iki 180 *C įkaitintą orkaitę 30 minučių.
Suflė sluoksniui suplakite baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą ant viršaus sutepkite suflė ir kepkite dar 10-15 min. iki auksinės rudos spalvos.Išimkite ir leiskite pyragui atvėsti.Galima palikti vėsti orkaitėje prie pravirų durelių.Apsišarvuokite kantrybe ir laukite ašarėlių.Linkiu ,kad jūsų angelėliai  apsiverktų :)
Skanių akimirkų !!!

Kepkite ir dalinkitės savo skanumynų nuotraukomis mano puslapyje  Facebooke. Labai lauksiu :)



šaltinis čia

2016 m. sausio 17 d., sekmadienis

Šokoladinis karamelinis tortas

 Aš Facebooke                                                                                     
Kakavinis - karamelinis biskvitas perteptas  Rududu ir grietinėlės kremu,sulaistytas šokoladiniu padažu.Tortas vertas kartoti.



Biskvitui :                        ( naudojau 21 cm torto formą )

2 dideli kiaušiniai
100 g cukraus
200 g Rududu
200 g grietinės 30 %
200 g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
2 - 3 šaukštai kakavos ( jeigu norite labai tamsaus dėkite 3 šaukštus )

Kremui :    Kremo dariau daug ,nes taip mes mėgstame :) Šio kiekio pakaks ir torto viršui.

700 ml 35 % grietinėlės
2 šaukštai cukraus pudros
200 g Rududu

Šokoladiniam padažui :

150 ml pieno
150 g juodojo šokolado




Biskvitui kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės.Dedame Rududu ir plakame kol neliks gumuliukų. Pilame grietinę ir dar paplakame.
Miltus ,kakavą ,kepimo miltelius sumaišome.Gautą mišinį per sietelį ( būtinai) beriame į tešlą  ir maišome.
Tešlą padaliname į 2 dalis.Kepimo formą išklojame popieriumi ,pilame vieną dalį tešlos ir šauname į gerai įkaitintą iki 180* C  orkaitę 15-20 min. Tą patį padarome ir su kita puse tešlos.Iškeptus ir atvėsusius biskvitus daliname per pusę ,gausite 4 biskvitus.Kepimo metu be reikalo nevarstykite orkaitės durelių  .Biskvitą šaukite tik į gerai įkaitintą orkaitę.

Padažui truputį pakaitiname pieną ir sudedame gabaliukais sulaužytą šokoladą.Nukėlę nuo ugnies maišome iki vientisos masės.

Kremui pakaitiname grietinėlę su cukraus pudra ,dedame Rududu ir maišome iki masės susijungs ir neliks gumuliukų.Gerai atvėsiname ir išplakame.

Dedame pirmą biskvitą ,laistome šokoladiniu padažu ir dedame sluoksnį kremo.Kremą pasidalinkite į lygias dalis .Pasilikite kremo šonams ir viršui aptepti.Taip sutepame visus biskvitus.
Tortą laikome šaldytuve per naktį.Puošyba jūsų fantazijos vaisius .Sėkmės ir skanaus !!!



2015 m. spalio 12 d., pirmadienis

Snickers keksiukai



Mano labai mėgstamas Snickers  tortas, buvo sutalpintas į keksiukų sijonėlius.Purus karamelinės tešlos keksiuko biskvitas sulaistytas šokoladiniu padažu,įdarytas kremu iš Rududu ir riešutų  ir užklotas puriu grietinėlės sluoksniu.Kad gardumo nebūtų per mažai  apibarstyta riešutukais , biskvito trupiniais ,Snickers saldainių gabaliukais ir aplaistyta šokoladiniu padažu .
Iš vienos  tešlos normos išeina apie  18 keksiuku .Recepto neperrašinėsiu ,viskas tas pats išskyrus tai ,kad miltų dėjau apie 150 g.ir ne daugiau .Padažui pakako 100 g juodojo šokolado ir 100 ml pieno.Karameliniam kremui 50 g sviesto ir apie 150 g Rududu. Tešlos dėkite pusę popierinės formelės.Kepiau 12 keksiukų kepimo formoje apie 15 min.180 * C temperatūroje.Nesudeginkite.Ar keksiukai iškepę tikrinkite mediniu pagaliuku.Atvėsusių keksiukų viduryje išpjoviau trikampėlį.Biskvitą panaudojau trupiniams.Vidų laisčiau šokoladiniu padažu ,dėjau po šaukštelį Rududu kremo ir ant viršaus tepiau plaktą grietinėlę.Prieš plakant į grietinėlę suberkite pakelį standiklio.Puošyba yra jūsų fantazijos vaisius.Keksiukai pavyko puikiai ,bus pakartota.







Mano puslapis Facebooke čia

2015 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis

Morkų tortas su Mascarponės kremu

Morkos yra labai saldžios daržovės.Viduramžiais jas ypač mėgo smaližiai.Anais laikais saldikliai buvo labai brangūs,todėl morkomis buvo saldinama įvairūs kepiniai.Morkos sausiems kepiniams suteikia drėgnumo,aromatą ,gražią spalvą bei saldumą.Morkų pyrago/torto receptų yra daug ir įvairių.Morkų pyragas labiausiai išpopuliarėjo Amerikoje ,ten jis kepamas ypatingai saldus ,mūsų skoniui net per saldus.Įprasta manyti ,kad jame būtinai turi būti : morkų ,razinų bei saldus sūrio pertepimas.Visi kiti ingredientai gali būti  parenkami pagal skonį. Biskvitą galima gardinti riešutais arba džiovintais vaisiais.Šaltinyje kuriuo rėmiausi buvo naudoti graikiniai riešutai .Aš dėjau kepintus ir sūdytus žemės riešutus ir pamažinau per pusę.




Biskvitui:

250 g rudojo cukraus
450 g miltų
1/2 a.š druskos
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
3 dideli kiaušiniai
350 ml aliejaus
500 ml tarkuotų morkų
150-200 g maltų riešutų ( dėjau 100 g )

Kremui:

200 g Mascarponės sūrio ( naudojau 450 g )
250 g cukraus pudros ( rinkitės pagal skonį )
4 v.š. citrinos sulčių

1. Atskirame dubenyje sumaišykite birius produktus : cukrų,miltus,druską,sodą ir kepimo miltelius.Jokiu būdu nepraleiskite sodos,nes biskvitas neiškils.Sodos skonio tikrai nesijaučia.
2. Kiaušinius lengvai išplakite,supilkite aliejų ir dar paplakite iki vienalytės masės.Įmaišykite birius produktus,morkas ,riešutus.Išmaišykite ,kad masė taptų vientisa ,bet nepersistenkite ir tešlos per ilgai neplakite.
3. Biskvito tešla bus gan tiršta.Įkaitinkite orkaitę iki 175-180 *C temperatūros.Galite naudoti 24 cm skersmens torto formą ,aš rinkausi kekso kepimo formą .Formą ištieskite kepimo popieriumi ir pilkite tešlą.Šauname į orkaitę ir kepame 50-60 min. Tikrinkite mediniu pagaliuku ,jis ištrauktas iš biskvito turi būti sausas.Iš orkaitės ištrauktą biskvitą formoje vėsinkite 25 min. ,vėliau išverskite ant kepimo popieriaus ir pilnai atvėsinkite.
4. Atvėsusį biskvitą padalinau į 3 dalis.
5.Pertepkite kremu pagamintu išsukus Mascarponę su cukraus pudra ir citrinos sultimis.Kremo sunaudojau daugiau nei nurodyta recepto šaltinyje .
6. Puošiame pagal savo skonį ir fantaziją.Tortas mėgsta pastovėti ,bent jau per naktį.

*Jeigu nemėgstate labai saldžių kepinių ,cukraus kiekį siūlyčiau mažinti: į 450 g Mascarponės dėjau 200 g cukraus pudros.
*Kitą kartą naudosiu mažiau aliejaus ,man  jo pasirodė per daug.
*Recepte praleidau 2a.š. cinamono ,man jo čia nereikėjo.Pyragas ir taip kvepėjo ir buvo labai gardus ,sotus.Tikrai kepsiu dar kartą .

Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!




2015 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Tortas '' Snickers'' kartojimas

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia


Receptukas čia









2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Gaivus vaisinis kokteilis





1- 1,5  l  apelsinų sulčių
4 kiviai ( geriau saldesni )
3-4 bananai

Nuvalytus vaisius dedame į kokteilinę arba  pasinaudojame blenderiu ir sutriname.Gautą masę išmaišome su apelsinų sultimis . Labai skanus ir gaivus kokteilis.Skanaus !!!

Pica keptuvėje ( neskaičiuojantiems kalorijų )

                                                                                                           



Pagrindui :

4 kiaušiniai
4 šaukštai majonezo
6 šaukšai miltų

Įdarui :

sūris
dešra ar kumpis
pomidorai ar paprika
svogūnai ,petražolės ,pievagrybiai

Išplakame kiaušinius ,dedame majonezą ,miltus ir plakame iki vientisos ,tirštokos masės .Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus  , įkaitiname ir pilame tešlą. Iš karto dedame visus smulkintus ingredientus.Galima patepti majonezu ir užtarkuoti gausiai sūrio .Kepame uždengtoje keptuvėje iki sūris išsilydys.Skanaus !!!







šaltinis  čia

2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas žarijose

                                                                                                                 
Kodėl neišsikepus šokoladinio pyrago miške ? Puiki pramoga ir nuostabus desertas poilsiaujant gamtoje,sodyboje ar tiesiog namuose .Visur kur tik turite kepsninę ar laužavietę . Senokai mano užmatytą  idėją pagaliau prisiruošiau įgyvendinti.Ypatingai smagus užsiėmimas jūsų mažiesiems smaližiams :) Viskas labai lengvai ,greitai ir paprastai. 25-30 min ir aplinkui pasklis nuostabus apelsinų ir šokolado aromatas :) Beliks tik mėgautis drėgnu ,aromatingu desertu.O kur dar ruošimo ir laukimo džiaugsmai.



Reikės:
šokoladinio pyrago mišinio ( naudojau Malsenos )
4 didelių apelsinų
folijos

Kuriame laužą ar kepsninę ,nes mums reikės žarijų.
Nupjauname apelsino viršūnėlę taip kaip padaryta nuotraukoje .
Šaukštu išskobiame minkštimą.
Pagal aprašymą ant pakuotės paruošiame pyrago mišinį.Jums tereikės 100 g tirpinto sviesto arba aliejaus ir nurodytą kiekį vandens.
Paruošta tešla užpildome apelsinus .Nepripilkite iki viršaus , nes pyragas iškils .Jeigu apelsinai mažesni gali  išeiti ir daugiau nei 4 porcijos.Tada kepimo laiką reikia sutrumpinti.
Pripildytus apelsinus uždengiame nupjautomis viršūnėlėmis ir atsargiai vyniojame į foliją.Iš folijos galų suformuojame uodegėles ,bus lengviau  ištraukti iš žarijų.
Apelsinus dedame į paruoštas žarijas .Gerai būtų ,kad apelsinai neapsiverstų ir tešla neišbėgtų .
Kepimo laikas 25-30 min. Po 20 min. pasklidus aromatui  ištraukite vieną apelsiną ir patikrinkite. Jeigu dar neiškepęs dėkite atgal ir kepkite dar apie 10 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo apelsinų odos storio ir nuo jų dydžio.Svarbiausiai nesudeginkite !!! Prie pyrago mišinio yra pridėta pakuotė šokoladinio užpilo , kurį galite pasiruošti pagal instrukciją . Jeigu kartais turėtumėte vanilinių ledų būtų TOBULA :) Malonaus poilsio vasarojant ir gardžių akimirkų smaguriaujant pyragą  !!!





2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Tortas ''Smaližius''

                                                                                                           
Originalus,gražus,aromatingas !!! Riešutiniai biskvitai pertepti puriu kremu,iš namie virto kondensuoto pieno ir grietinėlės. Tortas nėra sausas ,viskas saikingai.Nėra sunkus ,nors ir daug sviesto ,riešutų .
Kadangi tortas didelis ir aukštas ,galite kepti mažesnį iš pusės normos .Originalus pavadinimas ''Korovka''. Recepte kuriuo rėmiausi rašoma ,kad kremo galėjo būti ir daugiau .Dėl to kremo kiekį padidinau ir labai tuo džiaugiuosi.Taip pat rekomenduoju vietoje pirktinio Rududu ,išsivirti kondensuotą pieną patiems.Skonis nerealus ,primena vaikystę .


Naudota 21 cm. skersmens torto forma.Torto aukštis 9 cm ,sunaudoti 7 lakštai .

Tešlai:
450 g miltų
300 g sviesto
3 v.š . virto kondensuoto pieno
150 g rudojo cukraus ( užtektų ir 100 g )
1,5 a.š. kepimo miltelių
200 g žemės riešutų be luobelių (galima ir kitokių )
3 kiaušiniai

Kremui:
2 indeliai po 380 g virto kondensuoto pieno ( iš jų 3 v.š.bus sunaudoti tešlai)
600 g grietinėlės 35 %
1 citrinos sultys


1.Iš anksto išsiverdame 2 indelius kondensuoto pieno su cukrumi.Neatidarytus kondensuoto pieno indelius dedame į puodą su verdančiu vandeniu ,kad pilnai apsemtų ir ant silpnos ugnies verdame 2-2,5 val.Palaukiame kol atvės ir tik tada atidarome.
2.Riešutus dedame į smulkintuvą ir sutriname.Paskrudiname orkaitėje iki auksinės spalvos.
3.Tešlai supjaustome kubeliais  sviestą.Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės.Pridedame 3 v. š. virto kondensuoto pieno ir plakame toliau.Dedame riešutus , sviestą ir toliau plakame.Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir sijojame į tešlą.Tešla švelni,kvapni ir puri.
4.Tešlą dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suminkome.Padaliname į 8-9 lygias dalis.Iškočiojame papločius ir kepame 200 * C įkaitintoje orkaitėje po 10-13 min. kiekvieną .Kepame iki auksinės gražios spalvos.Dar karštus lakštus apipjaustome pagal formos dydį.Atraižos bus trupiniams.
5.Kremui plakame šaltą grietinėlę ir po šaukštą dedame šalto virto kondensuoto pieno.Plakame iki standžių putų.Pilame citrinos sultis ir dar plakame.Kremą reikia ragauti .
6.Sutepame papločius .Kremu aptepame šonus ir viršų.Papločius sulaisčiau tirpintu šokoladu su pienu ir keliais šaukštais cukraus pudros.Galite to ir nedaryti.Šonus barstome likusiais nuo papločių trupiniais arba puošiame pagal jūsų skonį ir fantaziją .Suteptą tortą palaikome kambario temperatūroje 30-40 min ir dedame  į šaldytuvą nakčiai.
Puošiame pagal savo fantaziją.Skanių ir malonių akimirkų !!!






2015 m. gegužės 1 d., penktadienis

Pusrytėliai

Gerai dienos pradžiai 👀  Pusryčių nepraleiskite !!!