2018 m. vasario 10 d., šeštadienis

Čirviniai blynai

Kas nėra valgę čirvinių blynų ? Labai skanūs blynai iš vaikystės ,bet tik tokie kurie kepti senovinėje keptuvėje.Mes su seserimi šiuos blynus vadindavome bado blynais.Kodėl tai net nežinau.Keptuvės neturėjome ,bet mama lėkdavo pas kaimynę ir pasiskolindavo.Mūsų keptuvė ilgomis medinėmis rankenomis,vienoje pusėje mėnulis ,o kitoje dobilo lapas..😍 Vyro močiutės palikimas.Viskas su ja gerai,su ta keptuve,tik nuo laiko tėkmės, tapusi labai nefotogeniška 😊 Bet dėl to blynų skonis nenukentėjo.Ačiū močiutei,kuri  ne vieną gėrybę yra palikusi.Visos dovanos laukia savo eilės.Ir ta eilė, tikrai ateis,kai bus tam laikas ...Beje, šiuos blynus kepė mano vyras 😍

Reikės :

3 kiaušiniai
400 ml pieno
3 v.š. aliejaus
250 g miltų
4 v.š. cukraus
druskos

Gaminimas :

Kiaušinius suplakite su cukrumi. Pilkite pieną,dėkite druskos ir dar paplakite. Pilkite aliejų ir dėkite miltus.Tešla turi būti skystoka.Labai gerai įkaitinkite keptuvę ir tešlos pilkite po mažą samtelį .Kas turi šią senovinę keptuvę ,tai žino ,kad įpylus  tešlą rankenas reikia užfiksuoti.Tada blynų tešla tolygiai pasiskirsto po visas širdeles.Kepa labai greitai tik nepamirškite vartyti. Ką tik iškepę būna traškūs,o pastovėję suminkštėja.

Skanaus !!!




5 komentarai:

  1. Labai geras receptas.Blynai gavosi kabai skanus.Norejau paklausti ar galima vietoje saldaus pieno deti pvz kefyro ar pasuku?Ar pavyks isjepti tokioje keptuveje?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveiki, Vilma :) Džiaugiuosi,kad patiko .Kaip tik vakar kepiau į mokyklos šventę,pyliau kefyrą, pieną ir dar grietinės...žodžiu nepagadinau ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už receptą būtinai išbandysiu.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū už gerą receptą!

    AtsakytiPanaikinti