2016 m. kovo 11 d., penktadienis

Šnicelis su juoda duona

                                                                                                            

Skaniems ir sotiems pietums - šnicelis su juoda duona .Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko.Iš šios normos pagaminsite 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Šnicelį tinka valgyti su bulvių koše ar grikiais.Baltasis padažas čia tiks tobulai.



Šniceliams reikės :

500 g kiaulienos faršo
2 riekes juodos duonos
100 ml pieno
2 kiaušiniai
1 skiltelė česnako
pusė galvutės svogūno
druskos
maltų pipirų
1 stiklinės maltų džiūvėsių
aliejaus kepimui

Baltajam padažui :

gabalėlis sviesto
šaukštelis miltų
druskos
pipirų
1 stiklinė pieno
2 šaukštai grietinės
smulkintų žalių krapų

Gaminimas :

1.Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą.Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
2.Į faršą įmuškite 1 kiaušinį ,sudėkite nuspaustą duoną ,smulkintą svogūną,česnaką,druską,pipirus.Viską gerai išminkykite.Faršą išdaužykite .Kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.
3.Iš paruošto faršo formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius.Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
4.Baltajam padažui : išlydykite gabalėlį sviesto,dėkite miltus ,pakepinkite .Po truputį maišydami  pilkite pieną .Maišykite iki neliks gumuliukų ,dėkite grietinę ,druską ,pipirų ir smulkintus krapus.Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.

Valgome su mėgstamu garnyru.Labai tiks burokėliai ,rauginti kopūstai, agurkai .Žodžiu paprastai ir be jokių įmantrybių.

Skaniausi linkėjimai,
Rita






6 komentarai: