...Darydamas tai, kas tau prie širdies, kas rytą smagiai nubloški antklodę, nes nauja diena tave džiugina, todėl pasitinki ją sklidinas užkrečiamo linksmumo. Ir dar žinai ką? Jeigu klausysiesi širdies balso ir netingėsi pakrutinti smegenis, tai niekad ir nesuklysi...
2016 m. kovo 11 d., penktadienis
Šnicelis su juoda duona
Skaniems ir sotiems pietums - šnicelis su juoda duona .Šis nostalgija dvelkiantis patiekalas yra greitai pagaminamas ir neužims daug laiko.Iš šios normos pagaminsite 6-7 vidutinio dydžio šnicelius. Jeigu savo virtuvėje atrasite raugintų agurkų ,burokėlių bus dar skaniau.Šnicelį tinka valgyti su bulvių koše ar grikiais.Baltasis padažas čia tiks tobulai.
Šniceliams reikės :
500 g kiaulienos faršo
2 riekes juodos duonos
100 ml pieno
2 kiaušiniai
1 skiltelė česnako
pusė galvutės svogūno
druskos
maltų pipirų
1 stiklinės maltų džiūvėsių
aliejaus kepimui
Baltajam padažui :
gabalėlis sviesto
šaukštelis miltų
druskos
pipirų
1 stiklinė pieno
2 šaukštai grietinės
smulkintų žalių krapų
Gaminimas :
1.Nupjaukite duonos pluteles ir susmulkinkite minkštimą.Užpilkite pienu ir palaikykite 5 min.
2.Į faršą įmuškite 1 kiaušinį ,sudėkite nuspaustą duoną ,smulkintą svogūną,česnaką,druską,pipirus.Viską gerai išminkykite.Faršą išdaužykite ,kelis kartus smarkiai meskite į dubenį.
3.Iš paruošto faršo formuokite pailgus 1 cm storio šnicelius.Merkite į kiaušinio plakinį ir apvoliokite džiūvėsėliuose.Kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
4.Baltajam padažui išlydykite gabalėlį sviesto,dėkite miltus ,pakepinkite .Po truputį maišydami pilkite pieną .Maišykite iki neliks gumuliukų ,dėkite grietinę ,druską ,pipirų ir smulkintus krapus.Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.
Valgome su mėgstamu garnyru.Skanių ir malonių akimirkų Jums !!!
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą