2015 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis
Sviestiniai sausainiai su šokoladu
Tešlai :
90 g sviesto
180-200 g miltų
60 g cukraus
1 kiaušinis
vanilinio cukraus
Glajui:
50 g juodojo šokolado
gabalėlis sviesto
1.Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vanile ir įmušame kiaušinį.
2.Į tešlą įmaišome miltus ir suminkome tešlą.Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.Iškočiojame kuo plonesnį tešlos lakštą.Sausainių formelėmis išspauskite sausainius ir atsargiai perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos .Prisiminkite ,kad turite išspausti lygų skaičių dviejų rūšių sausainių : Apatinių be išpjovimo viduje ir viršutinių su išpjovimu.Tešlos likučius suminkome ir išspaudžiame sausainius.
4.Kepame 200 *C orkaitėje 7-10 min. Stebėkite kepančius sausainius ,nes kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.
Iškepę sausainiai turi būti gražiai auksinės spalvos.Atvėsiname .Ant apatinių sausainių dalių šaukšteliu tepame su sviesto ištirpintą šokoladą arba džemą .Jeigu naudosite džemą ,jis turi būti kuo tirštesnis .Išteptus sausainius, suvožiame ir apibarstome cukraus pudra.
Skanaus !!!
2015 m. balandžio 21 d., antradienis
Jogurtinis pyragas su kivi
Mano puslapis Facebooke čia
Reikės:
4 kiaušinių
400 g graikiško jogurto
50 g tirpinto sviesto
150-200 g cukraus ( priklauso nuo kivių rūgštumo )
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 citrinos žievelės geltonoji dalis
6 kiviai
miltų tiek ,kad tešla būtu gana tiršta
Ištirpiname sviestą ir atidedame atvėsti.Plakame kiaušinius su cukrumi ir vanile kol masė padvigubės.Pilame jogurtą ,sviestą ir dar paplakame.Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir po truputį sijojame į tešlą . Tešla turi gautis gana tiršta.Nutarkuojame citrinos žievelę ,išmaišome.Kivius nulupame ir supjaustome griežinėliais.Orkaitę įkaitiname iki 180 * C . Imame 24 cm skersmens formą ,išklojame kepimo popieriumi ir pilame pusę tešlos ,dėliojame dalį kivių ir užpilame kitą dalį tešlos.Ant viršaus išdėliojame likusius kivių griežinėlius.Pyragą kepame 30-40 min.Orkaitės nevarstome.Skanu valgyti su šokoladiniu padažu iš šokolado ,sviesto ,cukraus pudros ir pieno. Skanaus !!!
receptukas Loretos Berontaitės ,ačiū :)
Reikės:
4 kiaušinių
400 g graikiško jogurto
50 g tirpinto sviesto
150-200 g cukraus ( priklauso nuo kivių rūgštumo )
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 citrinos žievelės geltonoji dalis
6 kiviai
miltų tiek ,kad tešla būtu gana tiršta
Ištirpiname sviestą ir atidedame atvėsti.Plakame kiaušinius su cukrumi ir vanile kol masė padvigubės.Pilame jogurtą ,sviestą ir dar paplakame.Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir po truputį sijojame į tešlą . Tešla turi gautis gana tiršta.Nutarkuojame citrinos žievelę ,išmaišome.Kivius nulupame ir supjaustome griežinėliais.Orkaitę įkaitiname iki 180 * C . Imame 24 cm skersmens formą ,išklojame kepimo popieriumi ir pilame pusę tešlos ,dėliojame dalį kivių ir užpilame kitą dalį tešlos.Ant viršaus išdėliojame likusius kivių griežinėlius.Pyragą kepame 30-40 min.Orkaitės nevarstome.Skanu valgyti su šokoladiniu padažu iš šokolado ,sviesto ,cukraus pudros ir pieno. Skanaus !!!
receptukas Loretos Berontaitės ,ačiū :)
2015 m. balandžio 20 d., pirmadienis
Krekerių tortas su varške
Mano puslapis Facebooke čia
400 g krekerių
400 g varškės
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
180 g sviesto
keli šokoladiniai saldainiai ( galite dėti saldžius džiovintus vaisius )
trintų juodų serbentų su cukrumi
Varškę ,kondensuotą pieną ir sviestą blenderiu ištriname iki vientisos masės .Įtarkuojame saldainius arba dedame smulkintus džiovintus vaisius.Ragaukite ,gal jums pritrūks saldumo ,tai galite įdėti kelis šaukštus cukraus pudros.Į paruoštą masę dedame krekerius ir maišome.Pasirinktą formą išklojame maistine plėvele ,dedame sluoksnį krekerių ir varškės masės ,ant viršaus tepame serbentus ir vėl dedame krekerių varškės masės.Taip susluoksniuotas tortukas keliauja į šaldyvą kelioms valandoms arba nakvynei per naktį.Pastovėjęs ilgiau bus skanesnis ir minkštesnis.Galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal jūsų nuotaiką ir fantaziją. Skanaus !!!
Taip pat galite išbandyti su Rududu kremu :)
400 g krekerių
400 g varškės
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
180 g sviesto
keli šokoladiniai saldainiai ( galite dėti saldžius džiovintus vaisius )
trintų juodų serbentų su cukrumi
Varškę ,kondensuotą pieną ir sviestą blenderiu ištriname iki vientisos masės .Įtarkuojame saldainius arba dedame smulkintus džiovintus vaisius.Ragaukite ,gal jums pritrūks saldumo ,tai galite įdėti kelis šaukštus cukraus pudros.Į paruoštą masę dedame krekerius ir maišome.Pasirinktą formą išklojame maistine plėvele ,dedame sluoksnį krekerių ir varškės masės ,ant viršaus tepame serbentus ir vėl dedame krekerių varškės masės.Taip susluoksniuotas tortukas keliauja į šaldyvą kelioms valandoms arba nakvynei per naktį.Pastovėjęs ilgiau bus skanesnis ir minkštesnis.Galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal jūsų nuotaiką ir fantaziją. Skanaus !!!
Taip pat galite išbandyti su Rududu kremu :)
2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis
Plikyti pyragaičiai su varškės kremu
Mano puslapis Facebooke : čia
Taip taip , parduotuvėje galima visko nusipirkti ,bet patikėkite - net jeigu jūsų namuose pagamintas jis bus ne tobulos formos ir viename šone matysis kremas , jis vis tiek bus tūkstantį kartų skanesnis negu pirktas ,nes jis bus jūsų .
Maždaug 20 pyragaičių reikia :
Tešlai :
300 ml vandens
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnelio druskos
1 a. š. cukraus
4-5 kiaušinių ( naudojau M dydžio )
Varškės kremui :
1 pak.plombyro skonio desertinės varškės
250 ml grietinėlės 35 % riebumo
pusės citrinos sulčių
Glaistu :
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
2 v.š. cukraus pudros
2 v. š. karšto vandens
Vandenį supilkite į puodą ,kurį statysite ant ugnies.Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vandenį,ten pat įberkite druskos ir cukraus. Persijokite miltus ir suberkite į indą ,iš kurio vienu mostu galėtumėte išversti juos į puodą ,kai vanduo užvirs.Pradėkite kaitinti vandenį ir stovėkite šalia su miltais ir šaukštu.Kai vanduo pradės burbuliuoti verskite į puodą miltus ir maišykite kol masė taps vientisa ,kuri lengvai atšoka nuo puodo kraštų .Tešlą išverskite į lėkštę ,kad atvėstų .Kiaušinius truputį paplakite.Į vos šiltą tešlą dedame po pora šaukštų kiaušinių masės ir maišome .Taip pamažu įmaišykite visus kiaušinius.Tešla turi kristi nuo šaukšto ,bet masė neturi varvėti .Mažesnių kiaušinių reikia penkių ,jei didesni - tai ir keturių su puse užtenka.
Orkaitė įkaitinta iki 210 * C .Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tiesiog šaukšteliu dėkite kamuoliukus .Turėkite omeny , kad kepdami jie beveik du kart padidės.Vienu kartu visų neiškepsite ,tad likusi tešla palauks uždengtame dubenėlyje.Kepkite 30-40 min. Kai bus išsipūtę ir pakeitę spalvą ,ištraukite iš orkaitės ir kiekvieno pyragėlio apačioje padarykite po skylutę ,tada vėl grąžinkite į orkaitę ,kad išeitų drėgmė.Taigi leiskite jiems 5-7 min. apdžiūti ,bet tik neprisvilinkite.Atvėsinkite.
Kremui plakame grietinėlę su cukraus pudra ,maišome varškės kremą ir pilame citrinos sultis.Dar paplakame iki standaus kremo.Kremą supilkite į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir per šone padarytą skylutę pripildykite juo pyragaičius.Padalinkite kremo po lygiai ir nedėkite jo per daug .
Pyragaičiai skanūs ir be glaisto ,bet su juo - tai jau visiška pilnatvė.
Puode ištirpinkite šokoladą su sviestu.Kai šokoladas ir sviestas ištirps ,puodą nukelkite nuo ugnies ,įberkite cukraus pudros .Viską pamaišykite ir pilkite karšto vandens.Gauta masė bus skysta ir blizgi.Pyragaičio viršūnėlę aplaistome glaistu ir dedame nudžiūti.Štai ir viskas.Skanaus !!!
tešlos šaltinis : ''Beatos virtuvė : Kepinių knyga ''
Taip taip , parduotuvėje galima visko nusipirkti ,bet patikėkite - net jeigu jūsų namuose pagamintas jis bus ne tobulos formos ir viename šone matysis kremas , jis vis tiek bus tūkstantį kartų skanesnis negu pirktas ,nes jis bus jūsų .
Maždaug 20 pyragaičių reikia :
Tešlai :
300 ml vandens
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnelio druskos
1 a. š. cukraus
4-5 kiaušinių ( naudojau M dydžio )
Varškės kremui :
1 pak.plombyro skonio desertinės varškės
250 ml grietinėlės 35 % riebumo
pusės citrinos sulčių
Glaistu :
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
2 v.š. cukraus pudros
2 v. š. karšto vandens
Vandenį supilkite į puodą ,kurį statysite ant ugnies.Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vandenį,ten pat įberkite druskos ir cukraus. Persijokite miltus ir suberkite į indą ,iš kurio vienu mostu galėtumėte išversti juos į puodą ,kai vanduo užvirs.Pradėkite kaitinti vandenį ir stovėkite šalia su miltais ir šaukštu.Kai vanduo pradės burbuliuoti verskite į puodą miltus ir maišykite kol masė taps vientisa ,kuri lengvai atšoka nuo puodo kraštų .Tešlą išverskite į lėkštę ,kad atvėstų .Kiaušinius truputį paplakite.Į vos šiltą tešlą dedame po pora šaukštų kiaušinių masės ir maišome .Taip pamažu įmaišykite visus kiaušinius.Tešla turi kristi nuo šaukšto ,bet masė neturi varvėti .Mažesnių kiaušinių reikia penkių ,jei didesni - tai ir keturių su puse užtenka.
Orkaitė įkaitinta iki 210 * C .Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tiesiog šaukšteliu dėkite kamuoliukus .Turėkite omeny , kad kepdami jie beveik du kart padidės.Vienu kartu visų neiškepsite ,tad likusi tešla palauks uždengtame dubenėlyje.Kepkite 30-40 min. Kai bus išsipūtę ir pakeitę spalvą ,ištraukite iš orkaitės ir kiekvieno pyragėlio apačioje padarykite po skylutę ,tada vėl grąžinkite į orkaitę ,kad išeitų drėgmė.Taigi leiskite jiems 5-7 min. apdžiūti ,bet tik neprisvilinkite.Atvėsinkite.
Kremui plakame grietinėlę su cukraus pudra ,maišome varškės kremą ir pilame citrinos sultis.Dar paplakame iki standaus kremo.Kremą supilkite į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir per šone padarytą skylutę pripildykite juo pyragaičius.Padalinkite kremo po lygiai ir nedėkite jo per daug .
Pyragaičiai skanūs ir be glaisto ,bet su juo - tai jau visiška pilnatvė.
Puode ištirpinkite šokoladą su sviestu.Kai šokoladas ir sviestas ištirps ,puodą nukelkite nuo ugnies ,įberkite cukraus pudros .Viską pamaišykite ir pilkite karšto vandens.Gauta masė bus skysta ir blizgi.Pyragaičio viršūnėlę aplaistome glaistu ir dedame nudžiūti.Štai ir viskas.Skanaus !!!
tešlos šaltinis : ''Beatos virtuvė : Kepinių knyga ''
2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis
Kriaušių pyragas su šokoladu
Mano puslapis Facebooke čia
Tešlai :
175 g miltų
100 g sviesto
3 šaukštai rudojo cukraus
1 kiaušinio trynys
2 šaukštai šalto vandens
Kremui :
2 kiaušinių
250 g grietinėlės ( 35 % riebumo )
1-2 š. rudojo cukraus
1 a.š . vanilinio cukraus
Įdarui :
3-4 kriaušės
100 g juodojo šokolado
Į dubenį sijoti miltus, dėti kiaušinio trynį ,tarkuoti sviestą ,dėti cukrų ir pilti vandenį.Iš šių produktų suminkyti tešlą ,iškočioti apskritimą ir iškloti ja apvalų kepimo indą.Tešla išklotą dugną subadyti šakute ir dėti 15 min. į šaldytuvą.
Kremui sumaišyti grietinėlę su kiaušiniais ,dėti cukrų ir vanilę.Kriaušes nulupti ,išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nestoromis skiltelėmis.Šokoladą sutarkuoti ir berti ant pyrago pagrindo.Ant viršaus išdėlioti kriaušes ir užpilti kremą. Šauname į 180 * C įkaitintą orkaitę valandai ar trumpiau ,Reikia stebėti.Kepti kol viršus gražiai paruduoja.Labiausiai tinka stiklinis kepimo indas.Atvėsiname ir skanaujame .Skanaus !!!
šaltinis čia
2015 m. balandžio 6 d., pirmadienis
Tortas Napoleonas
Pirmas bandymas kepti tortą Napoleonas nenuvylė.Kievienas receptas turi savo paslapčių.Yra tokių kurie įsikibę laikosi to tešlos kapojimo ,bet yra mažiau teplus būdas tešlą paruošti.Rezultatas tikrai ne ką prastesnis ,o gal ir geresnis.Tešlos receptą radau čia. Kremui gaminti naudojau savo užrašus , nes rekomenduoti kiekiai kremo man pasirodė per maži.Turiu pasakyti ,kad tuom labai džiaugiuosi ,nes kremo pakako ,bet tik pakako ,mėgstantiems itin minkštą Napoleoną siūlau daryti dar daugiau.Kremai taip pat yra akylai saugoma paslaptis.Kokį geriau naudoti ? Sviestinis ,virtas arba labai paplitęs sviestinis kremas su kondensuotu pienu .Tai jau skonio reikalas .Man sviestinis yra per riebus ,todėl rinkausi virtą kremą.Ar gaminčiau dar kartą ? Taip taip taip !!! Tik dvigubai didesnį ,nes sutirpo labai greitai :)
24 cm torto formai
Lakštams :
250 g sviesto
200 g grietinės
400 ml miltų
truputį druskytės ( recepte nebuvo ,bet ji čia tiko idealiai
Kremui:
2 kiaušinio tryniai
500 ml pieno
3 šaukštai miltų ( naudojau Extra )
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus ( ragaukite )
1 a.š. vanilinio cukraus
pusės citrinos sulčių
1-2 šaukštus konjako
Šaltą sviestą tarkuojame į miltus . Kapojame kol sviestas apsivelia miltais.Supilame grietinę ir greitai suminkome tešlą.Per daug neminkykite ir stenkitės ,kad tešla nepradėti šilti .Dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 min.Orkaitę įkaitinkite iki 175 * C .Tešlą daliname į 5-6 dalis .Imkite vieną dalį tešlos ir kočiokite ploną lakštą ,didesnį už jūsų tortinę . Kitas dalis galite padėti į šaldytuvą.Paruoštą lakštą dedame ant kepimo popieriaus ir šauname į orkaitę 7-10 min. Jeigu norite tamsesnio palaikykite ilgiau ,tik nesudeginkite .Kol kepa ruošiame sekantį .Lakštus atvėsiname .Galite išsikepti iš anksto ,paskui beliks tik pertepti .Lakštai turi gautis labai trapūs ir pūslėti.Dėl puslelių nesijaudinkite , tepant tortą jos subliūkš .Kuo daugiau pūslėti lakštai ,tuo skanesnis tortas .Šakute badyti nereikia.
Kremui trynius išsukame su cukrumi. Dalį šalto pieno sumaišome su miltais .Kitą dalį užviriname su sviestu ir nukeliame nuo ugnies. Šaltą pieną su miltais ir trynius po truputį pilame į karštą pieną ,maišome. Statome ant ugnies ir kaitiname kol sutirštės.Kremui pravėsus dedame vanilę ,citrinos sultis ir konjaką.
Surinkdami tortą dėkite lakštą puslelėmis į apačią ,tepkite kremą . Jeigu reikia lakštus apipjaustome iki norimo skersmens.Taip pertepame 5 lakštus. Atraižas ir 1 lakštą pasilikite trupiniams.Viršutinis sluoksnis kremo. Trupiniams pirštais sutrupiname lakštą ir barstome viršų . Pasilikite trupinių šonams.Dedame tortą į šaldytuvą ,rekomenduočiau 2 paroms .Napoleonas iš tų tortų,kuo ilgiau stovi ,tuo skanesnis tampa :) Su puošimu nepersistenkite ,Napoleonui tinka paprastas ir solidus puošimas tos pačios tešlos trupiniais ar viena kita šventę atspindinčia detale.Skanaus !!!
24 cm torto formai
Lakštams :
250 g sviesto
200 g grietinės
400 ml miltų
truputį druskytės ( recepte nebuvo ,bet ji čia tiko idealiai
Kremui:
2 kiaušinio tryniai
500 ml pieno
3 šaukštai miltų ( naudojau Extra )
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus ( ragaukite )
1 a.š. vanilinio cukraus
pusės citrinos sulčių
1-2 šaukštus konjako
Šaltą sviestą tarkuojame į miltus . Kapojame kol sviestas apsivelia miltais.Supilame grietinę ir greitai suminkome tešlą.Per daug neminkykite ir stenkitės ,kad tešla nepradėti šilti .Dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 min.Orkaitę įkaitinkite iki 175 * C .Tešlą daliname į 5-6 dalis .Imkite vieną dalį tešlos ir kočiokite ploną lakštą ,didesnį už jūsų tortinę . Kitas dalis galite padėti į šaldytuvą.Paruoštą lakštą dedame ant kepimo popieriaus ir šauname į orkaitę 7-10 min. Jeigu norite tamsesnio palaikykite ilgiau ,tik nesudeginkite .Kol kepa ruošiame sekantį .Lakštus atvėsiname .Galite išsikepti iš anksto ,paskui beliks tik pertepti .Lakštai turi gautis labai trapūs ir pūslėti.Dėl puslelių nesijaudinkite , tepant tortą jos subliūkš .Kuo daugiau pūslėti lakštai ,tuo skanesnis tortas .Šakute badyti nereikia.
Kremui trynius išsukame su cukrumi. Dalį šalto pieno sumaišome su miltais .Kitą dalį užviriname su sviestu ir nukeliame nuo ugnies. Šaltą pieną su miltais ir trynius po truputį pilame į karštą pieną ,maišome. Statome ant ugnies ir kaitiname kol sutirštės.Kremui pravėsus dedame vanilę ,citrinos sultis ir konjaką.
Surinkdami tortą dėkite lakštą puslelėmis į apačią ,tepkite kremą . Jeigu reikia lakštus apipjaustome iki norimo skersmens.Taip pertepame 5 lakštus. Atraižas ir 1 lakštą pasilikite trupiniams.Viršutinis sluoksnis kremo. Trupiniams pirštais sutrupiname lakštą ir barstome viršų . Pasilikite trupinių šonams.Dedame tortą į šaldytuvą ,rekomenduočiau 2 paroms .Napoleonas iš tų tortų,kuo ilgiau stovi ,tuo skanesnis tampa :) Su puošimu nepersistenkite ,Napoleonui tinka paprastas ir solidus puošimas tos pačios tešlos trupiniais ar viena kita šventę atspindinčia detale.Skanaus !!!
2015 m. balandžio 5 d., sekmadienis
Su Šv.Velykom !!!
Pavasarinis vėjas mums atnešė nuostabią šventę - Velykas .
Tegul ši šventė dovanoja Jums gražiausius gėlių žiedlapius ,
2015 m. kovo 16 d., pirmadienis
Tobulas varškės pyragas
26 cm. formai
Trupiniams :
2 v.š . kakavos miltelių
3 v. š. grietinės
sauja smulkintų graikiškų riešutų
250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko )
250 g miltų
200 g. sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
Varškės įdarui :
1 indelis kondensuoto pieno ( dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus )
400 g varškės , naudojau 9%
2 kiaušiniai
dar įdėjau saują razinų ,bet nebūtina
Orkaitę įkaitiname iki 180 * C .Formą išklojame kepimo popieriumi.Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus,cukrų ,kakavą ,sviestą ,vanilinį cukrų,grietinę ,kol pasidarys trupiniai.Jeigu tešlą darysite rankomis ,tai darykite labai greitai ,kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą .O jeigu taip ir atsitiko ,ne bėda ,dėkite tešlą į šaldytuvą , o vėliau sutarkuokite burokine tarka.Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame.Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę ,kondensuotą pieną ir kiaušinius.Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min.Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius ,sumaišytus su riešutais.Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min.Iškepusį gerai atvėsiname.Skanaus !!!
Mano pastebėjimai : pyragas skanus ,netgi laabai ,tik kiek per saldus .Labiausiai patiko traškus viršutinis sluoksnis.Tobulam pyragui reikėtų pamažinti cukraus kiekį ,ką sekantį kartą ir padarysiu.Bus kepamas dar ne kartą .
receptukas iš čia
2015 m. kovo 11 d., trečiadienis
Mascarponės sūrio tortas
Greitai ir lengvai pagaminamas ,o ir kepti nereikia .Tirpsta burnoje ,norisi dar ir dar ...
Kartojamas receptukas iš seniau čia Naudojau 21 cm tortinę ,dėl to tortukas aukštesnis už prieš tai buvusį .Sausainius laužiau kaip tinginiui , riešutų nedėjau .Viršus aplaistytas tirpintu šokoladu su grietinėle.Skanių akimirkų !!!
2015 m. vasario 18 d., trečiadienis
Tortas ''Rafaelo svajonė'' su persikais
Mažiau saldus torto ''Rafaelo svajonė '' variantas.Daugelio pamėgtas ir be galo populiarus.Tortą galima apibarstyti kokoso drožlėmis,palikti apteptą vien kremu,barstyti smulkintu griliažu arba biskvito trupiniais .Šis tortas yra saldus ,dėl to persikų gaivumas čia labai tinka.
Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
200 g sviesto
450 g grietinėlės
pusės citrinos sulčių
1 indelis kondensuoto pieno
1 didelis indelis konservuotų persikų
sirupas nuo persikų biskvito drėkinimui
Torto forma 21 cm
1.Kiaušinius plakame su cukrumi iki masė pabals ir padidės trigubai.
2.Plakdami supilame aliejų ,sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
3.Gautą masę pilame į formą ir dedame į iki 180 * C įkaitintą orkaitę apie 45 min. Atvėsintą biskvitą perpjauname į keturias dalis.
4.Grietinėlę išplakame iki standumo ir dedame į šaldytuvą.
5.Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išsukame iki vientisos masės ir dedame į šaldytuvą.Po pusvalandžio abi mases sumaišome į vieną .Gausis purus kremas.
6.Persikus nuvarviname ir supjaustome gabaliukais .Sirupą paliekame biskvito drėkinimui.
Torto surinkimas :
Į formą dedame biskvitą,drėkiname sirupu, tepame kremo ir dėliojame persikų gabaliukus ir vėl tepame truputį kremo .Toliau viską kartojame iš pradžių.Viršutinis sluoksnis kremo.Pasilikite kelis šaukštus kremo šonams.Dedame nakčiai į šaldytuvą.Puošiame pagal fantaziją ir nuotaiką.
Skaniausi linkėjimai,
Rita
2015 m. vasario 1 d., sekmadienis
Sluoksniuotos tešlos pica
Mano puslapis Facebooke čia
500 g sluoksniuotos mielinės tešlos
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 pomidoras
150 g. tarkuoto sūrio ( naudojau Džiugą )
kelios juodosios alyvuogės be kauliukų
kelios riekelės kumpelio arba dešros
Tešlos lapelius , jų turėjau 5 ,atšildome .Paviršių aptepame majonezo,pom. padažo ir tarkuoto česnako padažu.Barstome tarkuoto kiaušinio ,sūrio mišiniu ,dedame alyvuogių giežinėlius ,pomidorus.Dalį barstome kumpelio ar dešros kubeliais ,žodžiu viskas pagal skonį ir fantaziją.Galite pabarstyti picos prieskonių.Lapelius pjauname per pusę ir šauname į GERAI įkaitintą iki 190 * C orkaitę 15 min.
Valgome ;) Skanaus !!!
500 g sluoksniuotos mielinės tešlos
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 pomidoras
150 g. tarkuoto sūrio ( naudojau Džiugą )
kelios juodosios alyvuogės be kauliukų
kelios riekelės kumpelio arba dešros
Tešlos lapelius , jų turėjau 5 ,atšildome .Paviršių aptepame majonezo,pom. padažo ir tarkuoto česnako padažu.Barstome tarkuoto kiaušinio ,sūrio mišiniu ,dedame alyvuogių giežinėlius ,pomidorus.Dalį barstome kumpelio ar dešros kubeliais ,žodžiu viskas pagal skonį ir fantaziją.Galite pabarstyti picos prieskonių.Lapelius pjauname per pusę ir šauname į GERAI įkaitintą iki 190 * C orkaitę 15 min.
Valgome ;) Skanaus !!!
2015 m. sausio 25 d., sekmadienis
2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis
Tortas '' Karamelinė aguona ''
Žiemiškas garduolis iš sunkaus aguonų -riešutų biskvito, perteptas sviestiniu ,puriu grietinėlės ir Rududu kremu .
Biskvitui :
300 g aguonų
300 g cukraus
120 g smulkintų riešutų ( tinka bet kokie )
9 kiaušiniai ( naudojau XL )
Kremui :
indelis Rududu kremo
420 g grietinėlės 35 % riebumo
200 g sviesto
Naudojau 26 cm kepimo formą. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ,gerai išmaišome ,vandenį nupilame.Taip pakartokite tris kartus. Dar kartą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Aguonas nusunkite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.Dedame į didelį dubenį.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Šaukštu gerai išsukite aguonas ,dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus.Kai išsuksite visus trynius ir cukrų ,masę dar sukite 10 min.Išplakite baltymus ,juos kartu su riešutais sudėkite į aguonų masę ir atsargiai išmaišykite.Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 *C temperatūroje 40-45 min. Be reikalo nevarstykite orkaitės durelių .Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į tris dalis.
Ruošiame kremą : kambario temperatūros Rududu ir sviestą ištriname iki vientisos masės.Suplakame grietinėlę ir po truputį įmaišome į Rududu ir sviesto masę.
Pasilikite kremo torto šonams aptepti. Viršų apibarsčiau smulkintais riešutais ir aguonomis.Toliau jūsų fantazijos reikalas.Dedame nakvynei į šaldytuvą ir skanaus !!!
biskvito šaltinis čia
Biskvitui :
300 g aguonų
300 g cukraus
120 g smulkintų riešutų ( tinka bet kokie )
9 kiaušiniai ( naudojau XL )
Kremui :
indelis Rududu kremo
420 g grietinėlės 35 % riebumo
200 g sviesto
Naudojau 26 cm kepimo formą. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ,gerai išmaišome ,vandenį nupilame.Taip pakartokite tris kartus. Dar kartą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Aguonas nusunkite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.Dedame į didelį dubenį.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Šaukštu gerai išsukite aguonas ,dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus.Kai išsuksite visus trynius ir cukrų ,masę dar sukite 10 min.Išplakite baltymus ,juos kartu su riešutais sudėkite į aguonų masę ir atsargiai išmaišykite.Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 *C temperatūroje 40-45 min. Be reikalo nevarstykite orkaitės durelių .Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į tris dalis.
Ruošiame kremą : kambario temperatūros Rududu ir sviestą ištriname iki vientisos masės.Suplakame grietinėlę ir po truputį įmaišome į Rududu ir sviesto masę.
Pasilikite kremo torto šonams aptepti. Viršų apibarsčiau smulkintais riešutais ir aguonomis.Toliau jūsų fantazijos reikalas.Dedame nakvynei į šaldytuvą ir skanaus !!!
biskvito šaltinis čia
2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis
Sluoksniuotos mielinės bandelės su obuoliais
Mano puslapis Facebooke čia
Kai neturime laiko ilgiems gaminimams.Paprastai ir greitai .
500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos
obuolienės
kiaušinio plakinio
cukraus pudros
Tešlos lapelius padalinkite kvadratėliais ir kiekviename kampe įpjaukite trikampiuką .Per viduriuką dėkite obuolienės .Kuo daugiau tuo skaniau :) Užlankstome kampus ,galima patepti tešlos viršų kiaušinio plakiniu ir šauname į 190 * C įkaitintą orkaitę 15 -20 min. Atvėsusias bandeles barstome cukraus pudra .Skanaus !!!
Kai neturime laiko ilgiems gaminimams.Paprastai ir greitai .
500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos
obuolienės
kiaušinio plakinio
cukraus pudros
Tešlos lapelius padalinkite kvadratėliais ir kiekviename kampe įpjaukite trikampiuką .Per viduriuką dėkite obuolienės .Kuo daugiau tuo skaniau :) Užlankstome kampus ,galima patepti tešlos viršų kiaušinio plakiniu ir šauname į 190 * C įkaitintą orkaitę 15 -20 min. Atvėsusias bandeles barstome cukraus pudra .Skanaus !!!
2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis
Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene
Nostalgiškas kepinys primenantis močiutės pyragus ,kurie buvo kepami pečiuje.Receptas iš senosios
knygos '' Šeimininkės vadovas'' ( 1957 m. ).Recepto teksto nekeičiau ,pateikiu taip kaip surašyta knygoje ,gal ir keistokai nuskambės kai kurie sakiniai ,bet tikrai mieliau skaityti originalą.
500 g miltų
250 g miltinio cukraus ( cukraus pudra )
3 kiaušiniai (naudojau kaimiškus )
150 g sviesto arba margarino ( atšaldytą tarkavau )
7 g sodos ( dėjau 1 a.š.kepimo miltelių )
vanilinio cukraus arba citrinos žievelių
Visi recepte nurodyti produktai sudedami į dubenį,ir šaltame kambaryje užminkoma tešla.Pridengus skepetėle ,apie valandą ji laikoma šaltai,kad sustingtų.Prieš kepant skarda išklojama pergamentiniu popieriumi ,ištepama sviestu ir išbarstoma miltais.Sustingusi tešla trupinama tiesiog į skardą riešuto didumo gabalėliais,vienodai juos paskleidžiant .Sutrupinus pusę tešlos ,uždedamas sluoksnis tiršto marmelado arba bruknių .Ant jų sutrupinama likusioji tešla ir tuoj kepama į karštą krosnį.Plokštainis kepa 30-40 minučių,paskiau apibarstomas miltiniu cukrumi.
Štai va toks receptas :) Krosnį šiais laikais mažai kas turi ,tai šaukite į 180 * C įkaitintą orkaitę .Tešlą ne trupinau ,o tarkavau burokine tarka.Vanilinio cukraus nedėjau ,nutarkavau citrinos žievelę.Pertepimui naudojau tirštą juodųjų serbentų uogienę.Kepimo forma 32x24 cm. Jeigu prie šilto pyrago atsirastų stiklinė pieno būtų TOBULA :) Skanaus !!!
2014 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis
Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą Kartojimas
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)