2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

                                                                                                              Mano puslapis Facebooke : čia
Taip taip , parduotuvėje galima visko nusipirkti ,bet patikėkite - net jeigu jūsų namuose pagamintas jis bus ne tobulos formos ir viename šone matysis kremas , jis vis tiek bus tūkstantį kartų skanesnis negu pirktas ,nes jis bus jūsų .



Maždaug 20 pyragaičių reikia :
Tešlai :
300 ml vandens
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnelio druskos
1 a. š. cukraus
4-5 kiaušinių ( naudojau M dydžio )

Varškės kremui :
1 pak.plombyro skonio desertinės varškės
250 ml grietinėlės  35 % riebumo
pusės citrinos sulčių

Glaistu :
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
2 v.š. cukraus pudros
2 v. š. karšto vandens

Vandenį supilkite į puodą ,kurį statysite ant ugnies.Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vandenį,ten pat įberkite druskos ir cukraus. Persijokite miltus ir suberkite į indą ,iš kurio vienu mostu galėtumėte išversti juos į puodą ,kai vanduo užvirs.Pradėkite kaitinti vandenį ir stovėkite šalia su miltais ir šaukštu.Kai vanduo pradės burbuliuoti verskite į puodą miltus ir maišykite kol masė taps vientisa ,kuri lengvai atšoka nuo puodo kraštų .Tešlą išverskite į lėkštę ,kad atvėstų .Kiaušinius truputį paplakite.Į vos šiltą tešlą dedame po pora šaukštų kiaušinių masės ir maišome .Taip pamažu įmaišykite visus kiaušinius.Tešla turi kristi nuo šaukšto ,bet masė neturi varvėti .Mažesnių kiaušinių reikia penkių ,jei didesni - tai ir keturių su puse užtenka.
Orkaitė įkaitinta iki 210 * C .Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tiesiog šaukšteliu dėkite kamuoliukus .Turėkite omeny , kad kepdami jie beveik du kart padidės.Vienu kartu visų neiškepsite ,tad likusi tešla palauks uždengtame dubenėlyje.Kepkite 30-40 min. Kai bus išsipūtę ir pakeitę spalvą ,ištraukite iš orkaitės ir kiekvieno pyragėlio apačioje padarykite po skylutę ,tada vėl grąžinkite į orkaitę ,kad išeitų drėgmė.Taigi leiskite jiems 5-7 min. apdžiūti ,bet tik neprisvilinkite.Atvėsinkite.
Kremui plakame grietinėlę su cukraus pudra ,maišome varškės kremą ir pilame citrinos sultis.Dar paplakame iki standaus kremo.Kremą supilkite į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir per šone padarytą skylutę pripildykite juo pyragaičius.Padalinkite kremo po lygiai ir nedėkite jo per daug .
Pyragaičiai skanūs ir be glaisto ,bet su juo - tai jau visiška pilnatvė.
Puode ištirpinkite šokoladą su sviestu.Kai šokoladas ir sviestas ištirps ,puodą nukelkite nuo ugnies ,įberkite cukraus pudros .Viską pamaišykite ir pilkite karšto vandens.Gauta masė bus skysta ir blizgi.Pyragaičio viršūnėlę aplaistome glaistu ir dedame nudžiūti.Štai ir viskas.Skanaus !!!











tešlos šaltinis : ''Beatos virtuvė : Kepinių knyga ''


4 komentarai:

  1. Naminių plikytukų nėra ką lyginti su naminiais. Tai tobulesni ir skanesni kepinukai... Jau senokai nebeperku eklerų, plikytų pyragaičių...

    AtsakytiPanaikinti
  2. galbūt pasirodys kvailokas klausimas, vet kokį kiekį naudojotę varškės ? :-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki, sunaudojau 1 pak. plombyro skonio varškės ,kaip ir parašyta.Pakelyje yra 180 g ,kitokios neesu mačiusi ;)

    AtsakytiPanaikinti