2013 m. birželio 18 d., antradienis

Naminiai mėsos konservai ( liaudiškai ''tušonkė'' )

                                                                                                             
Nepamainomas dalykas poilsiaujant ar kai gaminti nėra laiko.Nereikia stovėti prie puodų,nes viskas paruošta ,belieka tik išversti į keptuvę ar puodą ir gaminti. Galimas variantas ir katiliuke ant laužo.Išeina fantastiškas troškinukas. Tinka sriubai ,troškiniui ir viskam ką tik sugalvosite.Išbandžiau šį gėrį prieš metus ir labai patiko.Jeigu poilsiaujate su mažu vaiku ,tai be sriubytės niekaip. O čia mėsa paruošta , tik daržoves nulupti ir į puodą . Be to ,kad yra labai patogu ,tai yra ir labai skanu.Tikslių proporcijų nerašysiu ,nes  pas mane jų nėra . Viską dėjau iš '' akies'' 😊

Buvo sunaudota :               (iš šio mėsos kiekio  išėjo 5 puslitriniai ir 2 po  650 ml. talpos stiklainiukai)
3,5 kg . mėsingų kiaulienos šonkauliukų
1 kg. jautienos sprandinės
1 kiaulės koja
5 skiltelės česnako
6 lauro lapai
kvepiančių pipirų
druskos ( reikia ragauti ,nes druska turi gerai jaustis)



1.Mėsą nuplauname ir  susmulkiname.
2. Dedame į puodą pilame vandenį ir nuverdame.
3.Nuvirusią mėsą perplauname ,išplauname puodą ir sudedame atgal .Vandens turi būti tiek ,kad nepilnai apsemtų.Užkaičiame ir verdame apie valandą.
4.Toliau dedame prieskonius,druską ir ragaujame.Verdame dar apie  valandą ar trumpiau, kol mėsytė nersis nuo kaulo ir jautiena taps minkšta.Idealus variantas - greitpuodis.Užtektų ir 1 valandos virimo.
5.Pasiruošiame stiklainius : iššveičiame su soda ir pakaitiname ant garų arba orkaitėje.Dangtelius taip pat reikia išplauti ir išvalyti spiritu.
6.Išvirusią mėsą nuneriame nuo kaulų ,susmulkiname ,išmaišome ir dar kartą užviriname.
7.Mėsą dedame į stiklainius  kartu su sultiniu ir iš karto užsukame dangtelius.
Laukiame kol pilnai atvės tada laikome šaldytuve.Mėsa nėra skirta labai ilgam laikymui.Reikėtų suvartoti per 2 savaites,nors ko gero stovėtų ir gerokai ilgiau. Pas mus neišstovi ,nes yra labai skanu ir patogu.






3 komentarai: