2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas žarijose

                                                                                                                 
Kodėl neišsikepus šokoladinio pyrago miške ? Puiki pramoga ir nuostabus desertas poilsiaujant gamtoje,sodyboje ar tiesiog namuose .Visur kur tik turite kepsninę ar laužavietę . Senokai mano užmatytą  idėją pagaliau prisiruošiau įgyvendinti.Ypatingai smagus užsiėmimas jūsų mažiesiems smaližiams :) Viskas labai lengvai ,greitai ir paprastai. 25-30 min ir aplinkui pasklis nuostabus apelsinų ir šokolado aromatas :) Beliks tik mėgautis drėgnu ,aromatingu desertu.O kur dar ruošimo ir laukimo džiaugsmai.



Reikės:
šokoladinio pyrago mišinio ( naudojau Malsenos )
4 didelių apelsinų
folijos

Kuriame laužą ar kepsninę ,nes mums reikės žarijų.
Nupjauname apelsino viršūnėlę taip kaip padaryta nuotraukoje .
Šaukštu išskobiame minkštimą.
Pagal aprašymą ant pakuotės paruošiame pyrago mišinį.Jums tereikės 100 g tirpinto sviesto arba aliejaus ir nurodytą kiekį vandens.
Paruošta tešla užpildome apelsinus .Nepripilkite iki viršaus , nes pyragas iškils .Jeigu apelsinai mažesni gali  išeiti ir daugiau nei 4 porcijos.Tada kepimo laiką reikia sutrumpinti.
Pripildytus apelsinus uždengiame nupjautomis viršūnėlėmis ir atsargiai vyniojame į foliją.Iš folijos galų suformuojame uodegėles ,bus lengviau  ištraukti iš žarijų.
Apelsinus dedame į paruoštas žarijas .Gerai būtų ,kad apelsinai neapsiverstų ir tešla neišbėgtų .
Kepimo laikas 25-30 min. Po 20 min. pasklidus aromatui  ištraukite vieną apelsiną ir patikrinkite. Jeigu dar neiškepęs dėkite atgal ir kepkite dar apie 10 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo apelsinų odos storio ir nuo jų dydžio.Svarbiausiai nesudeginkite !!! Prie pyrago mišinio yra pridėta pakuotė šokoladinio užpilo , kurį galite pasiruošti pagal instrukciją . Jeigu kartais turėtumėte vanilinių ledų būtų TOBULA :) Malonaus poilsio vasarojant ir gardžių akimirkų smaguriaujant pyragą  !!!





4 komentarai:

  1. Juk jie kepant pakils,tai gal reikia palikt vietos pakilimui,kiek aš suprantu tai nereikia labai apspausti su folija,ar ne?

    AtsakytiPanaikinti
  2. astorija yra foto kaip susukta ,nebuvo labai laisvai ,nes tešla gali nubėgti per šonus :)

    AtsakytiPanaikinti