Tegul bundanti gamta suteikia naujų jėgų,
Neša džiaugsmą ir gėrį,santarvę ir ramybę .
Įkvėpimo ,atgimimo ir amžino pavasario Jūsų širdyse 💚
Su Šv.Velykomis !!
Nuoširdžiausi linkėjimai,
Rita
Tegul bundanti gamta suteikia naujų jėgų,
Neša džiaugsmą ir gėrį,santarvę ir ramybę .
Įkvėpimo ,atgimimo ir amžino pavasario Jūsų širdyse 💚
Su Šv.Velykomis !!
Nuoširdžiausi linkėjimai,
Rita
Medalis tam kas sugalvojo šio patiekalo receptą .Receptą radau pas Rimuką,tik papildomai įdėjau maltų džiūvėsėlių. Sultingi,purūs ir minkšti lašišos kotletai . Lengvai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Labiausiai man patiko dėl to ,kad visai nesijaučia žuvies kvapo .Kadangi aš su žuvimi ne itin draugauju ,tai man labai aktualu .
Paskutiniu metu labai stengiuosi prisijaukinti žuvies patiekalus ,bet tie bandymai ne visada būna sėkmingi ir pasiekia tinklaraštį.Vakar orkaitėje kepiau skumbrę ir jai baigiant kepti supratau ,kad jos tikrai nevalgysiu.Vyras įkalbėjo paragauti ,bet kaip ir tikėjausi ji manęs nesužavėjo.Užteko ir kvapo 🙈
Reikės :
1 kg lašišos (pirkau su oda ir kaulais be galvos )
2 kiaušiniai
2v.š. manų kruopų
pieno manų kruopoms užpilti (tiek ,kad apsemtų )
2v.š.maltų džiuvėsėlių
1 svogūnas
3 česnako skiltelės
persilado prieskonių arba kapotų žalumynų
maltų juodų pipirų
druskos pagal poreikius
Gaminimas :
1.Nuo lašišos pašalinkite odą ir kruopščiai išrinkite kaulus.Šį darbą atlikite labai atidžiai.
2.Lašišą sukapokite peiliu.Galite ir supjaustyti smulkiais kubeliais .
3.Į smulkintos lašišos masę dėkite sutarkuotą svogūną ,išspaustas česnako skilteles, piene išmirkytus manus ,pipirus,persiladą,druskos ,kiaušinius ,džiūvėsėlius.
4.Masę gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 20 min.
5.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiog šaukštu formuokite kotletus.Kadangi faršas yra labai minkštas tai su šaukštu patogiau. Gražiai apkepkite iš abiejų pusių , bet neperkepkite.Dėkite į kepimo indą .Jeigu turite ,tam reikalui, puikiai tiks uždengiami stikliniai kepimo indai.
6.Kotletus pabaikite kepti orkaitėje .Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min ir ne ilgiau .
7.Prie šių lašišos kotletų galima pagaminti padažą .Puikiai tiks grietinėlės arba pieno su sviestu ir miltais padažas .Bet mano nuomone, šiems kotletams padažo nereikia .Kotletus tiekite su grikiais arba bulvių koše,daržovių salotomis .
10/10 mano įvertinimas
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Ačiū Rimukui
Pyragas paprastas ir lengvai pagaminamas .Šio braunio receptą radau Instagrame.Kadangi namuose turiu mžąją šokoladinių kepinių mėgėją ,tai suvartotas buvo per kartą,akimirksniu 😊Spėjau pačiupti gabalėlį ir jis buvo tikrai labai gardus.Cukraus kiekį sumažinau ,nes pakanka ir mažiau.Į pyragą galima įdėti riešutų.
Reikės :
120 g miltų
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
4 a.š. kakavos miltelių
2 a.š. tirpios kavos
170 g sviesto
3 v.š. aliejaus
3 kiaušiniai
200 g rudojo cukraus
Gaminimas :
1.Miltus sumaišyti su kakava,kepimo milteliais,druska ir kava.
2.Ištirpinti sviestą su aliejumi.
3.Išplakti 3 kiaušinius su cukrumi iki kreminės masės.
4.Į kiaušinių masę iš lėto plakant supilti atvėsintą sviestą.
5.Sausus produktus sujungti su kiaušinių ir sviesto mase.
6.Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsniu.Tešlą pilkite į pasirinktą indą išklotą kepimo popieriumi ir dėkite kepti 30 min. .Ar pyragas iškepęs tikrinkite mediniu iešmeliu.Mano kepimo indas 26x21.
Iškeptą pyragą gerai atvėsinkite.Dar karšto pyrago viršų apibarsčiau smulkintu šokoladu ,o atvėsusį cukraus pudra.Labai skanu su plakta grietinėle.
Skaniausi linkėjimai,
Rita
Pagal G. Tylaitę
TV3 ir kitiems portalams sutikimo platinti mano receptus ir foto neesu davusi .
Kas čia tokio iškepti kotletus ? Ir aš taip pagalvojau 😊 Bet nugalėta smalsumo ,išbandžiau šį socialiniuose tinkluose sklandantį kotletų receptą.Šie kotletai vadinami daniškais.Kodėl daniškais nesigilinau,bet būtų įdomu sužinoti .Daug nerašysiu ,tik pasakysiu ,kad jie tikrai nerealaus skonio.Minkšti,purūs ir labai gardūs.Būtinai išbandykite.Nusivilti neteks.
Reikės :
1 kg maltos mėsos (galima naudoti kiaulieną pusiau su jautiena
2 per burokinę tarką sutarkuoti svogūnai
2 kiaušiniai
0,4 l pieno
6 v.š. miltų
druska
pipirai
Padažui :
200 ml riebios grietinėlės
150 ml sultinio
pundelis krapų
druskos
pipirų
1 nedidelis svogūnas
1 morka
Gaminimas:
1.Maltą mėsą išmaišome su visais nurodytais ingredientais.Masė bus gana skystoka.Palaikome apie 1 val.
2.Po valandos mėsos masė sutvirtės.Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir tiesiog šaukštu arba šlapiomis rankomis formuokite kotletus.Apkepkite iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.
3.Apkeptus kotletus dėkite į puodą,pilkite grietinėlę,sultinį,druską,pipirus,smulkintą svogūną,tarkuotą morką.Troškiname apie 30 min.Troškinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus.
Tiekiame su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis.
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
šaltinis : Lithuania Grilling and Smoking , ačiū Ilonai Juciūtei
Tiramisu yra itališkas dedertas ,gaminamas iš biskvitinių pirštelių ,išmirkytų kavoje ,kiaušinių trynių ir maskarponės sūrio.Tikrasis Tiramisu gardinamas Marsalos vynu ir kakavos milteliais.Desertas kuris negali nepavykti.Tiramisu be kiaušinių nėra Tiramisu.Yra gaminama įvairių variantų šio deserto,bet ne visus galima vadinti Tiramisu.Tiramisu yra riebus ,saldus ir jo skonis pakylėja iki dangaus 😌Kiaušinių bijoti nereikia ,svarbu juos gerai nuplauti ir gamybos procese kaitinti ant garų.Šis desertas su kiaušinio tryniais fantastiškas.Jamie Oliver su savo draugu virėju italu Gennaro gamino Tiramisu su tryniais ir baltymais.Dar jie barstė tarkuotą šokoladą. Į kremą galima įdėti plaktos grietinėlės,bet tai jau žingsnis nuo klasikinio recepto.Aš nusižengiau ir dėjau grietinėlę.Tiramisu desertas yra kabinamas šaukštu ,jokie standikliai ar želatina čia nėra naudojami.Man pavyko sulipdyti tortą ,bet jo formai palaikyti apjuosiau acetato juosta.Acetato juostą reikia apjuosti prieš sluoksniuojant Tiramisu torto formoje.Pavyko puikiai 😊
Torto forma 20 cm
Reikės :
500 ml maskarponės sūrio
4 kiaušinių tryniai
4 v.š. cukraus pudros
200 ml riebios grietinėlės
4 v.š. kakavos miltelių
50 g Marsalos vyno ,konjako ar brendžio
300 ml stiprios espreso kavos
300 g biskvitinių damų pirštelių
Gaminimas :
1.Išvirkite stiprią kavą ir atvėsinkite. Įpilkite Marsalos arba kokio kito alkoholio.
2.Kiaušinius gerai nuplaukite.Atskirkite trynius nuo baltymų.Baltymus pasilikite ,galėsite panaudoti morengams arba blyneliams kepti.Trynius ir cukraus pudrą dėkite į karščiui atsparų indą .Išmaišykite.
3.Puode užvirkite vandenį.Sumažinkite kaitrą ir ant viršaus dėkite dubenį su tryniais ir cukraus pudra.Dubuo turi nesiliesti su vandeniu.Plakite ant garų apie 5 minutes.Dubenį nukelkite ir dar plakite iki masė sutirštės iki kremo konsistencijos.Kremą atvėsinkite.
4.Tvirtai išplakite grietinėlę.Grietinėlę naudokite kokybišką ir riebią.
5.Į maskarponės sūrį įmaišykite grietinėlę.Maišykite labai iš lėto ir jokiu būdu neplakite mikseriu.Po truputį įmaišykite trynių masę .
6.Sausainius ir kremą padalinkite lygiomis dalimis.Į torto formą įdėkite padėkliuką skirtą tortams ir apjuoskite acetato juosta.Mano juosta buvo truputį per aukšta,bet nieko tokio.
7.Sausainius po vieną , labai trumpam ,merkite į kavą ir išklokite jais torto formos dugną.Ant viršaus tepkite kremo ir barstykite kakavos milteliais.Sausainių per daug nemirkykite ,nes jie gali ištyžti.Taip susluoksniuokite visus sausainius ir kremą.Viršų barstome kakavos milteliais.Labai tinka ir smulkintas juodasis šokoladas.Dedame į šaldytuvą nakčiai.
Puošiame pagal jūsų nuotaiką ,fantaziją ir tuimus produktus.
Skanių akimirkų ,
Rita
Nostalgiški bulvių ir varškės kukuliai .Turbūt daugelis iš jūsų tokį patiekalą valgydavo vaikystėje .Greitai pagaminamas ir dar greičiau suvalgomas patiekalas .Patiks visiems mėgstantiems lengvus patiekalus .Kartais norisi padaryti pertrauką nuo mėsiškų patiekalų.
Reikės :
8 vidutinio dydžio bulvės
3 pak.x 180 g varškės
1 kiaušinis
2 v.š.miltų
2 v.š.krakmolo
druskos pagal poreikius
Padažui :
60 g sviesto
4 v.š. grietinės
Šviežių krapų
Druskos
Gaminimas :
1.Išvirtas bulves sutriname ir atvėsiname.Aš viriau be lupenos .
2.Dedame kiaušinį ,varškę,krakmolą ,miltus ir druską .Masę išminkome ir suformuojame kukulius.Jeigu masė limpa prie rankų pavilgome delnus vandeniu .Man išėjo 30 kukulių .
3.Į verdantį pasūdytą vandenį dedame kukulius ir verdame 4-5 minutes .
4.Padažui ištirpiname sviestą ,dedame grietinę ir trumpai pakaitiname.Dedame krapus ir druską .
Tiekiame ir mėgaujamės.
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Šių sausainių receptas jau senokai sklando Instagram erdvėje.Treneris Paulius Ratkevičius juos išpopuliarino ir panašu ,kad šis užkandis turi daug gerbėjų.Ačiū Pauliui ,kuris labai motyvuoja ir pasidalina receptais.
Sausainiai greitai pagaminami,sveiki ir maistingi . Pavasaris artėja ,metas pasirūpinti savo linijomis ,kurios karantino metu yra "šiek tiek" pakitę 😀 Šiuose sausainiuose nėra cukraus ir riebalų ,tik natūralus saldumas iš banano ir razinų .Man labai patiko .Šių sausainių galima įsidėti į darbą ,bus puikus užkandis ir numalšins saldumynų poreikį.
Reikės:
100 g smulkių avižų
1 bananas
2 kiaušiniai
Sauja razinų
Sauja smulkintų riešutų arba vietoje jų džiovintų vaisių (aš naudojau smulkintus anakardžius)
Gaminimas :
1.Bananą sutrinti .
2 .Riešutus susmulkinti .
3.Visus produktus sumaišyti .Ir palikti pastovėti apie 10 min .
4.Skardoje ant kepimo popieriaus suformuoti apie 10 sausainių .
5.Kepti 190 -200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min.Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Greitai dega ,stebėkite .
Skaniausi ir sveikiausi linkėjimai,
Rita
Šis tortas yra labai gaivus ir greitai pagaminamas .Vyšnių ir kokosų pieno želė gaminau Kūčių desertui. Taip patiko ,kad nusprendžiau pagaminti tortuką.Į kokosų pieno masę įdėjau maskarponės.Šaldiklyje turiu daug naminių vyšnių atsargų ir tai yra puikus būdas jas sunaudoti.
Baltam sluoksniui reikės :
400 ml kokosų pieno
250 g maskarponės
3 v.š.cukraus
3 a.š. želatinos ( želatiną naudojau Dr.Oetker)
Vyšnių sluoksniui :
500 g šaldytų vyšnių be kauliukų
150 ml vandens
cukraus pagal skonį (jeigu vyšnios rūgščios cukraus negailėkite)
4 a.š.želatinos (nemažinkite,nes mano su 3 a.š. buvo minkšta)
180 g šokoladinių sausainių
100 g sviesto
Gaminimas :
1.Sausainius susmulkinkite ir užpilkite tirpintu sviestu.Masę gerai išmaišykite ir ja išklokite torto formos dugną.Išlyginkite ir tvirtai suspauskite.Dėkite į šaldytuvą.Prieš tai torto formos sieneles ištepkite bekvapiu aliejumi.Arba galite naudoti acetatinę juostą .
2.Maskarponę išmaišykite su kokosų pienu ir dėkite cukrų.Cukrus pagal skonį ,ragaukite. Želatiną išbrinkinkite pagal nurodymus ant pakuotės.Ištirpinkite ir pravėsusią supilkite į masę.Atvėsinkite ir supilkite ant torto pagrindo.Dėkite į šaldytuvą pilnai sustingti.
3.Vyšnias atitirpinkite,skysčio neišpilkite .Dėkite cukraus ir statykite trumpam ant kaitros.Kaitinti trumpai ,kad vyšnios neprarastų spalvos. Į šiltą vyšnių masę dėkite brinkintą želatiną.Maišykite kol želatina ištirps.Atvėsinkite ir supilkite ant kokosų pieno ir maskarponės masės.Dėkite į šaldytuvą pilnai sustingti.
Mano pastebėjimai : Į vyšnių masę įdėjau per mažai želatinos ,dėl to vyšnių masė buvo labai nestabili .Receptą pakoregavau ir vietoje 3 a.š. siūlau dėti 4 a.š ., bus puiku.Mano vyšnios gana rūgščios ,kitą kartą dėsiu daugiau cukraus.
Sustingusį tortą atsargiai išimkite iš formos .
Skaniausi linkėjimai,
Rita
Nesudėtingas ir lengvai pagaminamas patiekalas. Skonis nustebino 9/10 .Tikrai kartosiu ir įdarą galima keisti pagal turimus produktus.
Reikės
Apie 1,5 kg kiaulienos nugarinės (10-11 suktinukų )
Druskos
maltų pipirų
miltų apvoliojimui
Įdarui :
2 morkos
2 svogūnai
2 skiltelės česnako
2 v.š. pomidorų padažo
100 g smulkinto parmezano ( drožlės arba tarkuotas )
Žiupsnis cukraus ir druskos
Padažui ir troškinimui :
1v.š. riebios grietinės
1 v.š. pomidorų padažo
1v.š.miltų
1 morka
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
saujelė krapų
lauro lapų
Universalaus prieskonių mišinio
žiupsnis cukraus
Gaminimas :
1.Nugarinę nuplauname ir nusausiname.Supjaustome 1 cm storio riekelėmis.Ant lentelės tiesiame maistinę plėvelę ir plonai išmušame.
2.Barstome druska,pipirais
3.Nuvalome ir susmulkiname daržoves įdarui.Svogūną supjaustome ,o morkas sutarkuojame. Į keptuvę įpilame aliejaus ir kepiname morkas su svogūnais .Pomidorų padažą,cukrų ,druską ir česnaką dedame ant galo.Parmezaną dėsime vėliau.
4.Ant išmušto nugarinės griežinėlio,dedame įdaro,barstome parmezanu ,šonus užlenkiame kaip vokelį ir susukame.Sutvirtiname mediniu smeigtuku ,kad neiširtų.
5.Suktinukus apvoliojame miltuose ir apkepiname keptuvėje iš visų pusių kol gražiai apskrus.Apkepintus suktinukus dedame į puodą ir įpilame truputį vandens .Vandens tiek, kad vos apsemtų suktinukus.Dedame tarkuotą morką,smulkintą svogūną,lauro lapus ,galite pabarstyti universaliu prieskonių mišiniu. Pabaigoje dėkite česnaką ir krapus.Troškiname apie 40 min.. Patikrinkite šakute ar suktinukai minkšti .Pačioje troškinimo pabaigoje sumaišome grietinę,pomidorų padažą ir šaukštą miltų .Įpilame sultinio nuo suktinukų ,išmaišome ir pilame į puodą .Troškiname kol padažas sutirštėja.
Tiekiame su bulvių koše ir daržovėmis.
Skaniausi linkėjimai ,
Rita
Aguonų ir migdolų lakštai gardinti tirštu citrinų sirupu, pertepti puriu karameliniu sviesto ir grietinėlės kremu .Priklausomybė šiam tortui garantuota.Tortas sunkus ,drėgnas ,sotus ir be proto skanus .Suvalgai gabalėlį ir atrodo gana ,bet po keliolikos minučių vėl eini pakartoti. Rekomenduoju visiems mėgstantiems aguonas ,riešutus ir sočius tortus .
Torto forma 21 cm
Lakštams :
5 kiaušiniai
1 v. š. cukraus
250 g maltų aguonų mišinio su cukrumi ( naudojau Alvo šventinį aguonų mišinį )
200 g maltų migdolų arba miltų
1,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
Kremui:
1 indelis Rududu
420 g grietinėlės 36 %
200 g sviesto
Sirupui :
200 ml vandens
150 g cukraus
1 citrinos sultys
Lakštų gaminimas :
1.Trynius atskirti nuo baltymų.
2.Trynius plakti su cukrumi iki masė patrigubės.
3.Aguonas sumaišyti su migdolais ir kepimo milteliais.Mišinį sudėti į trynių masę.Viską išmaišyti.
4.Išplakti baltymus.Kad baltymai geriau išsiplaktų įberkite žiupsnį druskos.Baltymus po truputį įveskite į aguonų masę.Maišytuvų nenaudokite ,permaišykite šaukštu.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 190 lapsnių.Lakštai kepami po vieną,nes yra labai trapūs.Į formos dugną įtieskite kepimo popieriaus lakštą ir užspauskite.Vienam lakštui apie 4 v.š. tešlos.Tešlą gražiai paskirstykite šaukšteliu ir dėkite kepti.Lakštas yra iškepęs kai iškyla ir truputį paruduoja.Kepame apie 10 , 15 min.Taip iškepkite visus lakštus kiek išeis.Man išėjo penki vienetai.Iškeptą lakštą nuo popieriaus nenulupkite ,palikite atvėsti.Lakštai lipnūs ir trapūs ,elkitės atsargiai.Vieną nuo kito atskirkite kepimo popieriumi.
Kremo gaminimas :
Šis kremas atrodo gana paprastas,bet jo gaminimas reikalauja truputį kantrybės.Neatitaikius produktų temperatūros turėsite ne tolygų kremą ,o sutrauktą masę.Iš bėdos galima naudoti ir tokį kremą ,bet jis yra labai nepatrauklus.Kiek žinau daug kam taip nutinka ,įpatingai su Rafaelo kremu.Taigi :
1.Kambario temperatūros sviestą ir Rududu išplakame į lengvą ir purų kremą.DEDAME Į ŠALDYTUVĄ .
2.Šaltą grietinėlę išplakame ir DEDAME Į ŠALDYTUVĄ.
3.Kai abi masės atvės iki vienodos temperatūros kremus sujunkite.Abi mases, po šaukštą ,iš lėto išsukite.Jeigu abiejų masių temperatūra bus skirtinga,kremas sušoks.Tragedijos nėra,bet norisi kaip geriau.
Sirupo gaminimas :
Geras sirupas nėra visai tas pats kas pasaldinti vandenį ir įpilti citrinos sulčių.Nuo tokio drėkinimo torto lakštai tik ištyžta ir skonis nukenčia.Tokią info radau "Le Cordon Bleu "konditerijos knygoje. Sirupą reikia virti ir tai galite atlikti dieną prieš.Išbandžiau ir tikrai skirtumas yra.Siūlau ir jums nepatingėti ir išbandyti.
1.Ištirpinkite cukrų vandenyje ant aukštos kaitros,švelniai maišant,neužverdant.
2.Kai cukrus ištirps nustokite maišyti ir sirupą užvirinkite.Nemaišykite ,kol virs.Virkite kol sirupas sutirštės ir dalis vandens nugaruos.Ant pačio galo pilkite citrinos sultis.Atvėsinkite pilnai.
Torto surinkimas :
Tortą surinkinėkite formoje.Forma 21 cm
1.Į torto formos dugną įdėkite tortinį padėkliuką,patepkite šaukštu kremo ir dėkite pirmą aguoninį lakštą.
2.Lakštą sudrėkinkite sirupu,tai atlikite su silikoniniu šepetėliu.Dėkite apie 4,5 šaukštus kremo.Kremą gražiai paskirstykite.
3.Tokia tvarka sutepkite visus lakštus.Viršų aptepkite kremu.Kremo bus pakankamai ,pasilikite jo ir torto šonams aptepti.
Kitą dieną išimkite tortą iš formos ir aptepkite kremu šonus.Lakštų trupiniams man neliko ,tai naudojau maltus ir skrudintus migdolus,šaukštą aguonų masės ir paprasto biskvito trupinius.Buvo puiku 😊
Puoškite pagal nuotaiką ir fantaziją.Šis tortas skaniausias po 2 dienų.
Skaniausi linkėjimai,
Rita