2021 m. sausio 21 d., ketvirtadienis

Kiaulienos nugarinės suktinukai

 Nesudėtingas ir lengvai pagaminamas patiekalas. Skonis nustebino 9/10 .Tikrai kartosiu ir įdarą galima keisti pagal turimus produktus.

Reikės 

Apie 1,5 kg kiaulienos nugarinės (10-11 suktinukų )

Druskos

maltų pipirų 

miltų apvoliojimui

Įdarui : 

2 morkos 

2 svogūnai 

2 skiltelės česnako 

2 v.š. pomidorų padažo 

100 g smulkinto parmezano ( drožlės arba tarkuotas )

Žiupsnis cukraus ir druskos 

Padažui ir troškinimui :

1v.š. riebios grietinės 

1 v.š. pomidorų padažo 

1v.š.miltų

1 morka 

1 svogūnas 

2 skiltelės česnako 

saujelė krapų 

lauro lapų 

Universalaus prieskonių mišinio 

žiupsnis cukraus 

Gaminimas :

1.Nugarinę nuplauname ir nusausiname.Supjaustome 1 cm storio riekelėmis.Ant lentelės tiesiame maistinę plėvelę ir plonai išmušame.

2.Barstome druska,pipirais 

3.Nuvalome ir susmulkiname daržoves įdarui.Svogūną supjaustome ,o morkas sutarkuojame. Į keptuvę įpilame aliejaus ir kepiname morkas su svogūnais  .Pomidorų padažą,cukrų ,druską ir česnaką  dedame ant galo.Parmezaną dėsime vėliau.

4.Ant išmušto nugarinės griežinėlio,dedame įdaro,barstome parmezanu ,šonus užlenkiame kaip vokelį ir susukame.Sutvirtiname mediniu smeigtuku ,kad neiširtų.

5.Suktinukus apvoliojame miltuose ir apkepiname keptuvėje iš visų pusių kol gražiai apskrus.Apkepintus suktinukus dedame į puodą ir įpilame truputį vandens .Vandens tiek, kad vos apsemtų suktinukus.Dedame tarkuotą morką,smulkintą svogūną,lauro lapus ,galite pabarstyti universaliu prieskonių mišiniu. Pabaigoje dėkite česnaką ir krapus.Troškiname apie 40 min.. Patikrinkite šakute ar suktinukai minkšti .Pačioje troškinimo pabaigoje sumaišome grietinę,pomidorų padažą ir šaukštą miltų .Įpilame sultinio nuo suktinukų ,išmaišome ir pilame į puodą .Troškiname kol padažas sutirštėja.

Tiekiame su bulvių koše ir daržovėmis.

Skaniausi linkėjimai ,

Rita



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą