2021 m. kovo 5 d., penktadienis

Kapotos lašišos kotletai

 Medalis tam kas sugalvojo šio patiekalo receptą .Receptą radau  pas Rimuką,tik papildomai įdėjau maltų džiūvėsėlių. Sultingi,purūs ir minkšti lašišos kotletai . Lengvai pagaminamas ir labai skanus patiekalas. Labiausiai man patiko dėl to ,kad visai nesijaučia žuvies kvapo .Kadangi aš su žuvimi ne itin draugauju ,tai man labai aktualu .

Paskutiniu metu labai stengiuosi prisijaukinti žuvies patiekalus ,bet tie bandymai ne visada būna sėkmingi ir pasiekia tinklaraštį.Vakar orkaitėje kepiau skumbrę ir jai baigiant kepti supratau ,kad jos tikrai nevalgysiu.Vyras įkalbėjo paragauti ,bet kaip ir tikėjausi ji manęs nesužavėjo.Užteko ir  kvapo 🙈

Reikės :

1 kg lašišos (pirkau  su oda ir kaulais  be galvos )

2 kiaušiniai 

2v.š. manų kruopų

pieno manų kruopoms užpilti (tiek ,kad apsemtų )

2v.š.maltų džiuvėsėlių

1 svogūnas 

3 česnako skiltelės 

persilado prieskonių arba kapotų žalumynų 

maltų juodų pipirų 

druskos pagal poreikius 

Gaminimas :

1.Nuo lašišos pašalinkite odą ir kruopščiai išrinkite kaulus.Šį darbą atlikite labai atidžiai. 

2.Lašišą sukapokite peiliu.Galite ir supjaustyti smulkiais kubeliais .

3.Į smulkintos lašišos masę dėkite sutarkuotą svogūną ,išspaustas česnako skilteles, piene išmirkytus manus ,pipirus,persiladą,druskos ,kiaušinius ,džiūvėsėlius.

4.Masę gerai išmaišykite ir palikite pastovėti apie 20 min.


5.Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir tiesiog šaukštu formuokite kotletus.Kadangi faršas yra labai minkštas tai su šaukštu patogiau. Gražiai apkepkite iš abiejų pusių , bet neperkepkite.Dėkite į kepimo indą .Jeigu turite ,tam reikalui, puikiai tiks uždengiami stikliniai kepimo indai.


6.Kotletus pabaikite kepti orkaitėje .Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 15 min ir ne ilgiau .

7.Prie šių lašišos kotletų galima pagaminti padažą .Puikiai tiks grietinėlės arba pieno su sviestu ir miltais padažas .Bet mano nuomone, šiems kotletams padažo nereikia .Kotletus tiekite su grikiais arba bulvių koše,daržovių salotomis .

10/10 mano įvertinimas 

Skaniausi linkėjimai ,

Rita

Ačiū Rimukui

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą