2018 m. gegužės 14 d., pirmadienis

Kepeninė duona

10-12 porcijų
Gaminimui 120 min


Reikės :

2 x 500 g ''Lapino puotos'' šviežių ančiukų kepenėlių
500 g  ''Lapino puotos'' šviežių ančiukų širdelių
500 g riebesnės kiaulienos šoninės
prieskonių daržovių ( salieras,petražolė)
prieskonių mišinio
druskos


Gaminimas :

1.Nuplautas kepenėles ,širdeles ir šoninę dedame į puodą ,užpilame vandeniu ,įdedame prieskoninių daržovių ,druskos ir verdame 30 min.
2.Sultinį nupilame, o išvirtus produktus atvėsiname.Sumalame ,dedame mėgstamų prieskonių ,pilame sultinio.Sultinio tiek,kad masė nebūtų sausa.
3.Paruoštą masę sudedame į maistine plėvele išklotą formą,gerai suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Tiekiame su juoda duona,marinuotais agurkais.
Skanaus !!!


Už receptą dėkoju Linai Žebrauskienei 😍


2018 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Tobulas marinatas paukštienai.Kepta antis.

Pats geriausias marinatas paukštienai.Šį kartą kepiau antį.Antis iškepė labai minkšta,nėrėsi nuo kaulų.Gražios auksinės spalvos ,kurią suteikė alyvuogių aliejus su mandarinais.Fastastiškai skanu 😋 Rekomenduoju išbandyti !!!


4-6 porcijos
Gaminimui 180 min.

 Reikės :

Šviežio ančiuko apie 1,7 kg
6 skiltelės česnako
3 lauro lapai
kmynų
šviežiai maltų pipirų mišinio
Viduržemio jūros prieskonių  mišinio ( naudojau ''Tasty home'')
1 v.š. rudojo cukraus
2 a.š. druskos ( 1,7 kg ančiukui)
3 v.š. citrinos sulčių
3 v. š. Dijon garstyčių
3 v.š.alyvuogių aliejaus su mandarinais (galite keisti kitokiu aliejumi )


Garnyrui :

2 vnt šviežių brokolių
druskos
pipirai
sviesto
6-7 bulvės


Gaminimas :

1.Antį nuplauname ,išrenkame likusius plunksnų galiukus ir nusausiname.
2.Prieskonius ir likusius ingredientus sumaišome,česnaką išspaudžiame.Paruoštu mišiniu gerai ištriname visą antį ir jos vidų.Laikome šaltai per naktį.
3.Antį dėkite į kepimo maišą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 2 valandas.Kepimo pabaigoje maišą prakirpkite ir antį sulaistykite susidariusiu riebalų ir prieskonių padažu.Dėkite atgal į orkaitę ir kepkite iki viršus gražiai apskrus.
4.Kol antis keps pasiruoškite garnyrą : išvirtas bulvių puseles apkepinkite svieste ,brokolius trumpai apvirkite ir pakepinkite su sviestu,gardinkite druska.
5.Iškepus ančiukui iš karto nepjaustykite,palaukite 20 min.  ir tiekite su paruoštu garnyru.
Skanių akimirkų !!!



2018 m. balandžio 28 d., šeštadienis

Greiti pietūs.Triušienos dešrelės.

Šios dešrelės  yra labai  skanios ir švelnaus skonio .Prie jų nereikia jokių ryškaus skonio padažų .Kuo paprasčiau ,tuo skaniau.Neužgožkime  natūralaus dešrelių skonio netinkamais priedais.O ir patogumas nerealus,ypač kai nėra laiko,o normalaus maisto norisi.Labai rekomenduoju.


2 porcijos
Gaminimui 45 min.

Reikės :

1 pakuotė  250 g ''Kitchen me''  Šviežios triušienos dešrelių
4 bulvės
150 ml pieno
gabalėlis sviesto
sauja tarkuoto parmezano

Salotoms:

1 pakuotė salotų
svogūnų laiškų
šv. krapų
pusė agurko
2-3 v.š. salotų grietinės 12 %
druskos
pipirų mišinio


Gaminimas :

1.Bulves nuvalome ir dedame virti.
2.Daržoves skirtas salotoms nuplauname ir supjaustome.Dedame grietinę ,prieskonius.Kol kas nemaišykite.
3.Išvirusias bulves nusunkite,užpilkite verdančiu pienu,dėkite sviestą,parmezaną ir sutrinkite.
4.Triušienos dešreles apkepkite svieste iki apskrudimo.
Štai ir viskas.Skanaus !!!


                       😻

2018 m. balandžio 27 d., penktadienis

Antienos sriuba su garšva

Kai vitaminų bomba auga tiesiog kieme - nuodėmė nepasinaudoti.Garšvos lapus galima valgyti žalius,virtus ar troškintus ,dėti jų į salotas,sriubas.Sriubai ir salotoms tinka jauni šių augalų lapeliai.Garšvoje daug vitamino A,C,mineralinių medžiagų,baltymų,geležies,kalcio,kalio ,taip pat eterinių aliejų.Sriubai virti naudojau antienos rinkinį ir ančiukų skrandukus.Nuostabaus skonio sriuba.Būtinai išbandykite.


6 porcijos
Gaminimui 90 min

Reikės :

 750 g ''Lapino puotos'' Antienos rinkinio sriubai
 500 g ''Lapino puotos'' Ančiukų skrandukų
2 saujos jaunų garšvos lapelių
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 morkos
1 v.š. sviesto
lauro lapai
druska ir pipirai pagal poreikius
grietinė
virti kiaušiniai


Gaminimas:

1.Į puodą įpilkite 2,5 l vandens ir dėkite antienos rinkinį sriubai.Vos tik vanduo užvirs iškart nugraibykite putas.Sumažinkite ugnį ir virkite sultinį ant nedidelės kaitros.Virkite kol mėsa atšoks nuo kaulų.
2.Išvirus sultiniui ,mėsą nuimkite nuo kaulų,svieste pakepinkite morką,svogūną ,česnaką ir skrandukus.Masę dėkite į sultinį ir išmaišykite.Dabar sūdykite ir dėkite prieskonius.
3.Pačioje virimo pabaigoje dėkite garšvos lapelius ir virkite iki kol šie suminkštės.Labai trumpai apie 5 min.
4. Tiekite su virto kiaušinio pusele,grietine ir bandelėmis.



2018 m. balandžio 24 d., antradienis

Mėsainis su jautiena

Paprasti ir greit pagaminami mėsainiai,be jokių sudėtingų ingredientų.Labiausiai man patinkantys mėsainiai,kuriuose nėra sūrio ir vietoje riebaus majonezinio padažo graikiškas jogurtas.Mėsainiai paprasti, bet bandeles pasirinkau itin gurmaniškas ir gardžias.Rausva bandelė su burokėliais , o geltona su morkomis ir ciberžole.


2 porcijos
Gaminimui 25 min

Reikės :

2 vnt  ''Kitchen me '' Brandintos jautienos maltinių mėsainiams
2 vnt mėsainių bandelių ( pirktos ''IKI '' pc)
salotų lapų
2 marinuoti agurkai
2 skiltelės česnako
alyvuogių aliejaus

fri bulvyčių
pomidorų padažo arba  česnakinio padažo

 Padažui :

4-5 v.š.graikiško jogurto arba majonezo pagal jūsų poreikius
1 skiltelė česnako
2 v.š. barbekiu padažo


Gaminimas :

1.Bandeles pjauname pusiau ir apskrudiname vidinę pusę .Skrudiname keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus ir česnako skiltelėmis.
2.Maltinius iškepame pagal nurodymus ant pakuotės.Kepame labai trumpai ,neperkepkite.
3.Sumaišome padažo ingredientus.
4.Nuplauname ir nusausiname salotų lapus,supjaustome marinuotus agurkus.Agurkų skystį gerai nuvarviname.Paruošiame fri bulvytes.Bulvytes naudojau šaldytas,keptas ,tai liko tik įdėti į orkaitę ir pašildyti.
5.Ant bandelių puselių tepame padažo,dedame salotos lapus,maltinį ,agurkus,salotos lapus ir bandelės viršutinę dalį.Persmeigiame sumuštinių smeigtuku.Tiekiame su fri bulvytėmis ir mėgstamais padažais.

Skanaus !!!





2018 m. balandžio 23 d., pirmadienis

Jautienos steikas su pipiriniu padažu ir traiškytomis bulvėmis

Tirpstantys burnoje savaitgalio pietūs !!! Kuo geresnės kokybės mėsa , tuo skanesni bus jūsų pietūs.
Mažai kepimo laiko,labai karšta ir kokybiška storapadė keptuvė,šiek tiek laiko mėsai pailsėti po kepimo.Prieskoniai ir druska naudojami po kepimo.



2 porcijos
Gaminimui 45 min.


Reikės :

2 vnt x 220 g ''Kitchen me'' jautienos mentės didkepsnio '' BLACK ANGUS''
šviežiai maltų pipirų mišinio
druskos
alyvuogių aliejaus

Pipiriniam padažui :

1 v.š. sviesto
1 svogūnas
1v.š. grūstų žaliųjų pipirų
200 ml 12 % grietinėlės
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. miltų
druskos
šv.maltų pipirų mišinio

Garnyrui :

Pakuotė įvairių salotų mišinio
3 pomidorai
alyvuogių aliejaus su mandarinais
prieskonių salotoms
kelios nedidelės bulvės
50 g prieskoninio sviestuko ( sviestas,druska,krapai,česnakas)




Gaminimas :

Prieš kepant steiką ,palaikykite mėsą kambario temperatūroje apie 40 min.

1.Apverdame bulves su lupena.Dedame į skardą ir sutraiškome bulvių trintuve.Ant kiekvienos bulvės dedame gabaliuką prieskoninio sviesto.Galite papildomai pabarstyti druska.Bulves apkepame orkaitėje iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.Apskrudus apačiai , atsargiai apverskite ant kitos pusės.Kol iškepsite steiką ir paruošite salotas ,bulvės bus apskrudusios.Viršų barstykite šviežiais smulkintais krapais.
2.Nuplaukite ir nusausinkite salotas ,pašlakstykite aliejumi ,pabarstykite prieskonių.
3.Padažui ištirpinkite 1 šaukštą sviesto,apkepinkite smulkiai pjaustytą svogūną,dedame grūstus pipirus,miltus ir išmaišome.Pilame grietinėlę,kaitiname iki sutirštės,pilame citrinos sultis ,pasūdome.Galite įpilti šaukštą brendžio .Žalieji pipirai yra švelnesnio skonio nei juodieji.Juos galite dėti ir negrūstus arba stambiai grūstus.
3.Mėsą nusausinkite ir patepkite aliejumi.Įkaitinkite storapadę keptuvę ,su trupučiu aliejaus ,iki maksimumo.Kol pradės rūkti dūmai.Dedame steikus ir nevartydami kepame 3-4 min. kiekvieną pusę.Bus MEDIUM WELL, vidutiniškai iškepęs.Jeigu valgyčiau tik aš kepčiau 3 min. kiekvieną pusę, MEDIUM ,man tokie labiausiai patinka.Kepimo laikas priklauso ir nuo mėsos storio.Tik apkeptą pusę barstome druska ir šviežiais maltais pipirais.Iškeptai mėsai duokite 10 min. pailsėti uždengus dangčiu.Tiekiame su traiškytomis bulvėmis ir salotomis.

Skanaus !!!




2018 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Įdaryti Jorkšyro pudingai

Jorkšyrus kepu dažnai ,tiek keksiukų formoje ,tiek kanelių formelėse.Puikus užkandis prie bet kokio patiekalo.Kepdami stipriai išsipučia ,o paskui gražiai smenga.Skoniu primena plikytą tešlą.Mėgstamiausias užkandis yra įdaryti Jorkšyro pudingai.Tešlai naudojau  Crepes receptą. Įdarą galite pasirinkti pagal savo skonį.


Tešlai :  gaminimo procesą žiūrėkite ČIA . Iš šios normos tešlos išeina 12 didelių pudingų arba 24 maži.

4 kiaušiniai
4 v.š. tirpinto sviesto
1 stiklinė arba puodelis pieno ( 250-300 ml)
1 stiklinė miltų (250-300 ml)
druskos

Įdarui :

4 kiaušiniai
100 g smulkinto parmezano
šv. krapai
1 skiltelė česnako
1-2 v.š. majonezo

Tešlą išpilstome į formeles,prieš tai ištepę sviestu.Iki viršaus tešlos nepilkite,truputį daugiau nei pusę formelės.Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 min. , o po to palikite 5 min. orkaitėje.Nesudeginkite ir neperkepkite.15 MIN. DURELIŲ NEVARSTYKITE.Jorkšyrus atvėsinkite.
Virtus kiaušinius sutarkuoti,dėti parmezaną,įspausti česnako,įdėti smulkintų krapų.Viską išmaišome su keliais šaukštais majonezo.Įdarą galite dėti ant viršaus,o galite šoną įpjauti ir šaukštu pridėti įdaro.Taip man labiau patinka .Puoškite žalumynais.
Skanaus 😊


Šie mažieji kepti kanelių formelėse ir įdaryti kiaušiniais ir rūkyto virto kumpio įdaru.




2018 m. balandžio 8 d., sekmadienis

Velykėlių tortas ( su špinatų biskvitu ir maskarponės ir Fantos kremu)

Pirmas sekmadienis po Velykų vadinamas Atvelykiu.Šią dieną kiaušinius ridena tik vaikai.Dar kitaip Atvelykis vadinamas vaikų Velykėlėmis.Leiskite vaikas patiems marginti kiaušinius.Tegul vaikai pakviečia į svečius savo krikštatėvius ir jiems padovanoja po  savo margintą kiaušinį.Štai tokios mielos mūsų lietuviškos tradicijos.Bandom jų laikytis jau kelinti metai.Visas dėmesys tik vaikams.Tortas taip pat pagal vaikų norus.Būtinai turėjo būti žalias biskvitas,Fantos kremas su  braškių želė gabaliukais.
Įvertinimas 9/10 .Puikus tortas.



Jeigu naudojatės receptu,kopijuojate tekstą,prašome dėti aktyvią nuorodą į mano tinklaraštį.Ačiū už supratingumą.

Gaminimui 120 min
12 porcijų

Torto forma 21 cm               

Žaliam špinatų biskvitui :         

150 g šviežių špinatų
2 v.š. citrinos sulčių
80 g tirpinto sviesto arba aliejaus
3 kiaušiniai
150 g cukraus
320 g specializuotų miltų su kildinimo medžiagomis  žiūrėti čia ( labai patiko ,nereikia kepimo miltelių ir nepadauginsite)
1 a.š. vanilinio cukraus

Fantos kremas :                                                           kremo šaltinis čia

200 g maskarponės
250 g riebios grietinėlės
250 ml Fantos
50 g cukraus
20 g želatinos
pakelis braškinės želė


Gaminimas :

1.Blenderio pagalba sutriname į košelę špinatus.Pilame tirpintą sviestą ar aliejų ir citrinos sultis.Išmaišome.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi ir vanile iki masė patrigubės.
3.Į kiaušinių masę dedame špinatus ir po truputį sijojame miltus.Ir lengvai išmaišome.Stenkitės kuo mažiau maišyti tešlą.
4. Orkaitę įkaitinau iki 180 * C ,tešlą padalinau į 4 dalis.Ant torto formos dugno dėkite lakštą kepimo popieriaus ir užspauskite.Tešlą paskirstykite šaukštu.Mano lakštai gana storoki.Galite tepti ploniau ir lakštų bus daugiau.Aš dėjau po pilnus 4 v.š. tešlos.Kepiau po 12 -15 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Tiesiog stebėkite ir matysite kada iškepė.Gavosi 4 purūs ir elastingi lakštai.Tie miltai puikiai atliko savo darbą.Lakštus atvėsinkite ir laikykite per naktį.


Kremas :

1.Maskarponę išmaišome su cukrumi ir Fanta.Lengvai paplakame.Plakant kremas pradėjo tirštėti.
2.Želatiną išbrinkinau su Fanta.Tris kart daugiau Fantos nei želatinos.Ištirpinau ant garų ir pravėsintą įmaišiau į kremą.
3.Išplakiau grietinėlę ir po truputį įmaišiau į stingstantį kremą.
4.Braškių želė paruoškite pagal instrukciją ant pakelio.Pilkite truputį mažiau vandens nei nurodyta.Sustingdinkite ir supjaustykite gabaliukais.

Torto surinkimas :

Lakštus galite padrėkinti,aš to nedariau,bijojau,kad kremas nepraskystų.Bet kitą kartą drėkinsiu .Padalinkite kremą lygiomis dalimis ir tarp sluoksnių pabarstykite smulkintos želė gabaliukų.Viršutinis sluoksnis kremo.Vieną lakštą pasilikau trupiniams ir jais aplipinau torto šonus.Puoškite pagal fantaziją .
Kremui nurodytą produktų kiekį dvigubinau ir tuo esu labai patenkinta.

Skanių ir smagių akimirkų !!!








2018 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Šašlykų troškinys

Šis troškinys pranoko visus mano lūkesčius.Labai gardu ir darbelio nėra daug.Viskas ko jums reikės ,tai gerai išmarinuoto ,kokybiškos mėsos šašlyko.Taip jau nutiko,kad turėjau nuo švenčių marinuoto šašlyko.Norėjau gaminti plovą,bet persigalvojau ir gavosi nuostabus,tirpstantis troškinys.O dar šviežios bulvės ir morkos ,taip pat prisidėjo prie šio gėrio sėkmės.


Gaminimui 120 min
6 porcijos

Reikės :

1,5  kg marinuoto kiaulienos sprandinės šašlyko ( Marinavimui naudojau grūdėtas garstyčias,barbekiu padažą,svogūnus,pipirus ir truputį prieskonių mišinio šašlykui.Mėsą išmasazuoti nuo dūšios.)
3 svogūnai
4 skiltelės česnako
4 šviežios morkos
5 šviežios bulvės
2 v.š. miltų ( naudoju viso grūdo)
2 v.š. pomidorų pastos ( ne kečupo )
druska pagal poreikius
0,5 l sultinio
arba raudonojo vyno
žalumynų ( kalendra,krapai)

Garnyrui :

marinuotų svogūnų ( svogūnai,druska,cukrus,baltojo vyno actas)
marinuotos peperoni aitriosios paprikos
toliau pagal poreikius


Gaminimas :

1.Nuvalom daržoves.Morkas supjaustom stambiau,bulves skiltelėm,svogūnus pusžiedžiais,česnako skilteles daliname pusiau.Morkas,svogūnus,česnaką pakepiname .
2.Mėsą dedame į maišą ,pilame miltus ir išpurtome , kad pasidengtų pilnai visi mėsos gabaliukai.Dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname.
3.Daržoves  ir mėsą dedame į storasienį troškintuvą ,ten pat dedame ir bulves,pomidorų pastą,permaišome ir užpilame sultiniu.
4.Dedame į orkaitę ,temperatūra 180 * C kol daržovės suminkštės ,padažas sutirštės.Troškinau 1,5 val.
5.Kol mėsa troškinasi,pagaminkite svogūnus: svogūnus supjaustome žiedais ir nuplikome verdančiu vandeniu.Toliau dedame cukraus,druskos,acto ir truputį pagrumdome.Paliekame pastovėti iki tieksime.
Iškepus troškiniui tiekiame kartu su svogūnais ,barstome žalumynais.Visa kita pagal poreikius.
Skanaus !!!


2018 m. balandžio 4 d., trečiadienis

Migdolinis tortas su Daim šokoladu ( toks kaip Ikea)

Mano Velykinio stalo puošmena - migdolinis tortas su virtu trynių ir sviesto kremu.Receptas visiems tiems ,kurie negali išeiti iš Ikea nesuvalgę šio nuostabaus migdolinio Daim torto .Taip pat ir tiems ,kurie dar nėra jo ragavę.Nepaprastai skanus,sotus koks ir turi būti tikras desertas 😍
Pyragu aš jo nevadinu,nes tai desertas daug sotesnis ir rimtesnis už daugelį tortų.Be gliuteno, nes pagrindas gaminamas be miltų.Kad ir koks skanus Ikėjoje ragautas pyragaitis,naminis daug skanesnis.Vertinu 10/10.Liesų ir gaivių tortų mėgėjams nerekomenduoju.




Gaminimui 60 min
10 porcijų

KEPIMO FORMA 21 CM

Lakštams :

4 kiaušinių baltymai
150 g maltų migdolų
100 g cukraus

Kremui :

4 kiaušinių tryniai
130 ml riebios grietinėlės
75 g cukraus pudros
150 g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus

Užpilui :

150 g pieniško šokolado
2 v.š. grietinėlės
Daim šokolado



Gaminimas :

1.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Baltymus išplakite,pridėkite su cukraus ir toliau plakite iki standžių putų.Dėkite riešutus ir atsargiai išmaišykite.
2.Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir ištepkite sviestu .Supilkite pusę tešlos.Kepkite iki 180 * C  įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. .Tą patį pakartokite ir su kita dalimi tešlos.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.
3.Dabar paruoškime kremą : sumaišykite grietinėlę,trynius ir cukrų .Dėkite į puodą ir kaitinkite ant vidutinės kaitros.Kremas turi pradėti tirštėti.Kaitindami nuolat maišykite.
4.Nukelkite nuo kaitros ir dėkite sviestą ir vanilinį cukrų.Kai sviestas ištirps ,gerai išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.
5.Į  torto formą dėkite pirmą lakštą ir paskirstykite pusę kremo.Tada dėkite antrą ir sudėkite likusį kremą.Tortą dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
6.Kai torto kremas sutvirtės,galėsime padengti šokoladu.Ištirpiname šokoladą su 2 šaukštais grietinėlės ir suberiame kapotus Daim šokoladus.Šokoladas neturi būti karštas.Masę supilkite ant torto ir dėkite bent 6 valandoms į šaldytuvą.Idealiausia per naktį.Tortą galima šaldyti.Labai patogu pasigaminti iš anksto.
Prieš tiekiant pjaustykite šiltu peiliu.Skanaus !!!





šaltinis

2018 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Keptas ančiukas įdarytas obuoliais

Kaip smagu,kai tavo šventiniu meniu kažkas pasirūpina.Nereikia nieko marinuoti,terliotis ,plauti krūvos indų.Įdėjai kepti su visa pakuote ir po poros valandėlių valgai.Viskas ką jums reikės padaryti,tai pasirūpinti garnyru ir įjungti orkaitę.Valgėm apsilaižydami 😋 Tobulai parinkti prieskoniai,antytė nėrėsi nuo kaulų.Labai rekomenduoju ,sutaupysite daug laiko.




Gaminimas : 120 min
6 asmenims


Reikės :

 1 pakuotė ''Kitchen me '' marinuoto ančiuko su obuoliais


Gaminimui vadovaukitės aprašymu ant pakuotės.Mes valgėme su balta mišraine ir juoda duona.Buvo labai skanu.Keptos bulvės taip pat labai tiktų.

Skanių akimirkų !!!