2018 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Su šv. Velykom !!!

Mielieji,

Prisikėlimo rytas - pavasaris žemėj ir sieloj.
Atverkim savo širdį tyram džiaugsmui.
Trims gražiems žodžiams - Tikėkimui,Vilčiai ir Meilei.
Su šv. Velykom !!! 




Įdaryti kiaušiniai

2018 m. kovo 31 d., šeštadienis

Velykinis margutis

Štai toks įdomus margutis išėjo nudažius kiaušinį juodais dažais ir išpiešus dekoravimo medžiagomis.

Reikės:

juodų maistinių dažų
dekoravimo medžiagų naudojamų dekupažui
teptuko

Nudažykite kiaušinius juoda spalva ir pasitelkdami savo fantaziją išdekoruokite įvairiais raštais.

Gražių margučių ir  šiltų ir jaukių Velykų švenčių !!!


2018 m. kovo 30 d., penktadienis

Natūraliai dažyti kiaušiniai su raudonuoju kopūstu

Šiais metais ,kaip niekad ,aktyviai ieškoma įvairių natūralaus kiaušinių dažymo būdų.Tai bangai pasidaviau ir aš 😍 Kiaušinius dažyti natūraliai yra brangesnis pasirinkimas nei dažais - ir laiko ,ir išlaidų prasme,nes reikia bent kelių skirtingų komponentų.Reikia daug kantrybės juos paruošti ir išlaikyti pernakt .Bet taip įdomu.Mano bandymas nereikalavo daug išlaidų, tik kantrybės.Mano kiaušiniai buvo laikyti 12 val. Iš pradžių buvo alyvinės spalvos,bet pilnai išdžiūvęs ,pakeitė spalvą.Nerealiai 😍 Nuostabu yra tai,kad pas visus margučiai gaunasi skirtingi.

Reikės :

2 vnt baltų kiaušinių
200 g raudono kopūsto
2 v.š. acto 9%
Paruošimas :

1.Kopūstą sudėjau į trintuvę ir susmulkinau.Įpyliau acto išmaišiau.
2.Patiesiau maistinės plėvelės , šaukštu pridėjau kopūsto masės ,padėjau virtą baltą kiaušinį ir suvyniojau.Galus suimam susukam ir dedame į maišelį.Kiaušinio lukštas turi pilnai pasidengti kopūsto mase.
4.Dedam kiaušinius vėsiai ir pamirštam per naktį arba geriau parai.
5.Nuo kiaušinių,labai atsargiai ,nuimame  kopūstų masę .Paliekame džiūti.Netrinkite ir neplaukite ką tik išvyniotų kiaušinių.Vėliau galite patepti trupučiu aliejaus.
Rezultatu esu labai patenkinta ,bandysime dar 👀

Gražių margučių ir gerų švenčių !!!




idėjų sėmiausi čia

2018 m. kovo 27 d., antradienis

Pyragaičiai Kinder Delice

Skanūs ir patrauklūs akiai ,šie pyragaičiai puikiai tiks šventiniam stalui.Be galo mėgstami mažų ir didelių.Savo skoniu primena Kinder Delice.Lengvas ir labai paprastas gaminimas.



Biskvitui :                      kepimo forma 30 x 22 cm

4 kiaušiniai 
100 ml tirpinto sviesto
1 v.š. pieno
80 g cukraus
80 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. kakavos

Kremas :

200 ml kondensuoto pieno su cukrumi
200 ml riebios grietinės
100 ml pieno
50 g cukraus
20 g želatinos
2 a.š. vanilinio cukraus

Biskvito sulaistymui ;

100 ml vandens
2 v.š. medaus

Viršui :

100 g juodo šokolado
40 ml grietinėlės

Gaminimas :

Forma 30 x 22 cm
1.Sumaišome persijotus miltus,kakavą ir kepimo miltelius.
2.Ištirpiname ir atvėsiname sviestą
3.Baltymus atskiriame nuo trynių.Trynius plakame su cukrumi iki cukrus ištirps.Po to pilame sviestą ir pieną.
4.Baltymus išplakti iki standumo.
5.Trynių masę sumaišome su miltų ir kakavos mišiniu.Išmaišome ir po truputį įmaišome plaktus baltymus.Tešla turi gautis labai puri.
6.Orkaitė turi būti įkaitinta iki 180 C*.Pilame tešlą į sviestu pateptą formą ir kepame apie 30 min.Tikriname mediniu pagaliuku.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo. 
7.Kol biskvitas kepa gaminame kremą: želatiną užpilkite šaltu pienu ir palikite 10-15 min kad išbrinktų.Išbrinkus želatinui ,ištirpinkite ant garų vonelės.
8. Sumaišome kambario temperatūros kondensuotą pieną,grietinę  ir pravėsintą želatiną.Taip pat dėkite cukrų ir vanilinį cukrų.Masę gerai išplakame.
9.Atvėsintą biskvitą perpjauname į du lakštus .Lakštą dedame į formos dugną , sulaistome sirupu ir aptepame kremu.Kitą lakštą taip pat sulaistome sirupu ir dedame sudrėkinta puse žemyn ant kremo.
Pyragą laikyti šaltai kol sustings.Viršų aptepkite tirpintu šokoladu su grietinėle,supjaustykite kvadratais ir puoškite pagal fantaziją.
Skanaus !!!

2018 m. kovo 20 d., antradienis

Kreminė įvairių kruopų sriuba

Tiršta ir soti sriuba ,valgantiems mažiau,gali atstoti ir pietus.Greita,skani ir sveika.Tai viskas ko mums reikia skaniems pietums.Pagaminimas labai paprastas .Norėjau sriubos be mėsos ir pavyko puikiai.Svarbu geras naminis sultinys ir kokybiškas kruopų mišinys.


Gaminimui : 40 min
5 porcijos

Reikės:

1,5 l naminio jautienos sultinio
180 g kruopų mišinio ( naudojau Buon Gusto mišinį trintai sriubai)
1 didelė morka
2 skiltelės česnako
pusė poro
3 bulvės
2 plokštelės lydyto sūrio Čederis
pipirų
druskos
mėgstamų prieskonių ( labai tinka su čili)


Gaminimas :

1.Iš anksto turėkite išvirto jautienos sultinio.Į sultinį dėkite kruopas ir pavirkite 15 min.
2.Morką sutarkuokite,porą supjaustykite ,įspauskite česnako ir pakepinkite ant sviesto.
3.Nulupkite ir supjaustykite bulves.
4.Į sultinį  dėkite bulves ir iki virimo likus kelioms minutėms pakepintas daržoves.Verdame iki bulvės suminkštės ,o kruopos pasileis.Gardinkite druska,pipirais pagal poreikius.
5.Pačiame gale dėkite sūrį .Išmaišykite ir tiekite apibarstę žalumynais arba mėgstamais prieskoniais.
Skanaus !!!


2018 m. kovo 18 d., sekmadienis

Sluoksniuoti sumuštiniai

Stalo karaliai sumuštiniai - ne tik pusryčiams ,bet ir šventėms ar iškylai.Mėsą galite naudoti pagal savo poreikius ir skonį.Sumuštinius papuošiau daigintais žirneliais.Tai labai gražu,skanu ir sveika.Įvairių daigų galite susidaiginti namuose.Tai labai paprasta ir nereikalauja kažkokių ypatingų priemonių.Sėklų daiginimui yra sėklų pardavimo vietose.


6 porcijos
Gaminimui 25 min.

Reikės :

pakuotės forminės sumuštinukų duonos
1 pak. karštai rūkytos antienos filė  ''Kitchen me''  ( galite naudoti vištieną,kalakutieną)
Čederio sūrio plokštelėmis
1 avokadas
2 v.š. citrinos sulčių
 prieskonių gvakamolei
žalumynų papuošimui


Gaminimas :

1.Avokadą nulupame ir sutriname šakute.Dedame prieskonių ir pilame citrinos sultis.Išmaišome.
2.Pirmam sluoksniui tepame avokado masę ant duonelės.Sutepkite visą masę.
3.Antram sluoksniui dedame čederio sūrį , o ant viršaus dedame anties krūtinėlės  riekeles.
4.Riekeles suvožkite ir uždenkite dar vienu duonos sluoksniu.Paspauskite ir padalinkite į trikampėlius.Trikampėlius sutvirtinkite sumuštinių smeigtukais.
Skanaus !!!




2018 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Salotos su rūkyta antienos file

Paprastos ir labai gardžios salotos praskaidrins bet kokią dieną.Pagaminimas labai lengvas ,o rezultate apsilaižysite pirštukus 😋


Gaminimui 25 min
3 porcijos

Reikės :

250 g  karštai rūkytos antienos filė  Kitchen me
pakuotė Romaine salotų
avokadas
3 virti kiaušiniai
juodos duonos su grūdais
alyvuogių
100 g tarkuoto parmezano sūrio
gvakamolei skirtų prieskonių

padažui:

4 v.š alyvuogių aliejaus
1 v.š. garstyčių
1 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. medaus
1 skiltelė česnako
pipirų
Gaminimas :

1.Rūkytą antienos file supjaustome griežinėliais ir pakepiname keptuvėje su trupučiu riebalų.
2.Į lėkštes plėšome salotas ir ant viršaus dedame anties file.
3.Ant duonos riekės dėliojame avokadą,barstome prieskoniais.Dedame perpjautą kiaušinį ir išdėliojame alyvuoges.
4.Sumaišome padažui skirtus ingredientus.Sulaistome salotas ir užbarstome tarkuotu parmezanu.

Skanaus !!!



2018 m. kovo 13 d., antradienis

Plovas

Plovui tinkamiausia mėsa ,kuri būna su riebalu.Tobula jeigu gausite avienos .Iš esmės tinka visokia mėsa,bet man skaniausias plovas su antiena ir aviena.Svarbu išsirinkti tinkamus ryžius - jie turėtų būti ilgagrūdžai ir skaidrūs.Tokie ryžiai išlieka birūs  ir  plovas nepavirs į ryžių košę.Visa kita pagal galimybes ir poreikius.Idealu būtų ,jeigu plovą gamintumėte ant atviros ugnies ,špižiniame puode kazane.Bet kai neturime galimybių gaminti lauke renkamės storasienį ketaus puodą.Laikykitės eiliškumo.Tai labai svarbu.



8 porcijos
gaminimui 90 min.

Reikės :

300 g avienos arba kiaulienos sprandinės su riebaliuku
500 g ančių krūtinėlės ''Lapino puota''
2 dideli svogūnai
5 morkos
800 g plikytų  ryžių ( naudojau Auksinius  ''Galintos'' ,man iš jų pagamintas plovas skaniausias )
1 galva česnako
druskos pagal poreikius
nerafinuoto saulėgrąžų aliejaus
malto kumino
maltos kalendros
aitriosios paprikos miltelių
saldžiosios paprikos
raugerškio uogų
lauro lapų
pipirų


Gaminimas :

1.Mėsą supjaustykite gabaliukais.Svogūnus pusžiedžiais.Morkas pjaukite pusiau ir susmulkinkite.
2.Į storasienį puodą įpilkite aliejaus tiek ,kad padengtų dugną.Gerai įkaitinkite ir dėkite mėsą.Kepkite kol gražiai apskrus.Apskrudusią mėsytę išgriebkite kiaurasamčiu.Atidėkite į šoną.
3.Į tą patį puodą dėkite svogūnus,morkas ir kelias skilteles česnako. Gerai apkepinkite ir dėkite atgal mėsą.
4. Viską kartu dar truputį pakepiname ir beriame prieskonius.Prieskonių po žiupsnelį.Užpilame verdančiu vandeniu,kad apsemtų per du centimetrus.Sumažiname kaitrą iki vidutinės ir nuėmę dangtį troškiname apie 40 min.
5.Po to supilame gerai nuplautus ryžius ,tik nemaišykite !!!Užpilame verdančiu vandeniu tiek ,kad ryžius apsemtų per du centimetrus .Sukiškite česnako skilteles.
6.Kai ryžiai sugers visą vandenį,uždenkite ir sumažinkite kaitrą iki minimumo.Kai vanduo visai išgaruos,ragaukite ir jeigu ryžiai kieti įpilkite truputį vandens.Įbeskite šaukštą iki dugno,praskirkite ryžius ir pažiūrėkite ar dugne yra vandens.Jokiu būdu nemaišykite !!! Jeigu vandens nėra ,galite išjungti kaitrą ir palikti dar kelias minutes subręsti.
Tiekite permaišę ryžius su mėsa ir daržovėmis.Labai tinka su marinuotomis peperoni aitriosiomis paprikomis arba raugintais agurkais.
Skanaus !!!





2018 m. kovo 10 d., šeštadienis

Spalvingas salotų užkandis su anties krūtinėle

Vos žemę pradėjus šildyti pirmiesiems saulės spinduliams ,kyla natūralus noras keisti viską aplink save. Priartinti pavasarį galima ir spalvomis.Šis užkandis yra tikras spalvų pliūpsnis lėkštėje.Toks maistas suteiks jums energijos ir sukurs gerą nuotaiką.Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus.Nuostabus užkandis svečiams.Iš šių produktų prigaminsite kalną salotų šaukštelių.Labai patogu valgyti tiesiog rankomis.Tik nepamirškite pasirūpinti servetėlėmis.



6-8  porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

500 g  antienos filė  ''Lapino puota''
pipirų mišinio
druskos
pakuotė ''Little Gem'' salotų ( 6 vnt)
1 ilgavaisis agurkas
5 vidutinės morkos
pundukas šv. svogūnų laiškų
šv.krapų
Padažas :

2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 a.š. ryžių acto
3 v.š. sojų padažo
1 v.š. medaus
2 skiltelės česnako
1 v.š. sezamo sėklų


Gaminimas  :

1.Morkas sutarkuoti arba supjaustyti šiaudeliais.Šiaudeliais supjaustykite agurką.Susmulkinkite žalumynus.
2.Padažui skirtus ingredientus sumaišykite,įspauskite česnaką.Galite įdėti pipirų arba čili miltelių.Viskas pagal jūsų poreikius.
3.Ant morkų supilame paruoštą padažą ir leidžiame pastovėti.
4.Ančių krūtinėlių odelę aštriu peiliu ,įpjaukite įstrižai rombais ir apibarstykite druska ir pipirais.  Palikite pastovėti kambario temperatūroje.
5.Įkaitinkite sausą storapadę keptuvę ir dėkite antieną odele žemyn.Kepkite 6-7 min. kol odelės apskrus.Verčiame ir kitą pusę kepame 3 minutes.Toliau dedame į 200 * C įkaitintą orkaitę ,odele į viršų ir kepam 5-6 min. Pilnai iškepusiai mėsai prireiks apie 10 min.Išimam iš orkaitės,uždengiame ir duodame kelias minutes pailsėti.Supjaustome griežinėliais.
6.Nuo morkų nupilame susidariusį padažą.Supilkite padažą į nedidelį indelį,bus patiekimui.
7.Į pasiriktą didelę lėkštę ,laužkite ir ratu dėliokite salotų lapus.Į kiekvieną salotų šaukštelį dėkite antienos griežinėlių,morkų,agurkų,barstykite žalumynais ir palaistykite padažu.Taip pat galite salotas apipilti mėgstamu padažu.Labai skanu 😋
Skanių akimirkų !!!



2018 m. kovo 8 d., ketvirtadienis

Kovo 8-osios pusryčiai

Mielos moterys, su Kovo 8-ąja !!! Jeigu šiandien  vyrai neturės galimybių palepinti mus skaniais pusryčiais ,tai padarykime pačios 😍 Išmokite save mylėti !!! Skanūs ir sveiki pusryčiai - puiki dienos pradžia. Pusryčiai yra pats svarbiausias maistas ir nuo jų priklauso kokia bus mūsų diena.Mano pusryčiai labai skanūs ir šventiški .



 2 porcijos
paruošimui 20 min.

Reikės :

1 pakuotė Sūdytos-parūkytos antienos file ''Kitchen me''
virti kiaušiniai
avokadas
skrudinta duona
mėgstamas padažas
gvakamolės prieskoniai




Gaminimas :

Forminę duoną paskrudiname.Kiaušinius išverdame pagal jūsų poreikius .Kaip mėgstate ,kietus ar skystesnius.Iš antienos file galite susukti rožytę ,bus labai puošnu ir šventiška.Avokadą supjaustome ,dėliojame lėkštėje ir barstome prieskoniais.Viskas paruošta,skanių pusryčių.O jie tikrai nerealūs 😋

2018 m. kovo 7 d., trečiadienis

Lašišos sriuba

Skanu,paprasta ir greita.Panaši sriuba yra suomių nacionalinės virtuvės patiekalas,bet mano mama ,būtent tokią ,tik su paprastesne žuvimi virdavo jau senai.Nereikia nei suomių.Dėl to tikrai jos nevadinsiu suomiška lašišos sriuba.Tai greičiau mano mamos žuvies sriuba.Nemėgau aš tos sriubos,bet ir šiai dienai gaminu ne tiek sau, kiek šeimai ir savo mamai 😍 Mama virdavo mums,o dabar  viskas apsivertė...tenka man jai gaminti...



5-6 porcijos
gaminimui 30 min

Reikės :

1,5 l vandens
100 ml grietinėlės
400 g lašišos file
5 bulvės
2 morkos
pusė poro
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
sviesto kepinimui
šviežių krapų
šaldytų žirnelių
druskos
Gaminimas :

1.Nuskuskite ir supjaustykite bulves.
2.Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir česnaką.
3.Nuskuskite ir sutarkuokite morkas.Supjaustykite porą.
4.Lašišą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5.Susmulkinkite krapus.
6.Užkaiskite bulves ir virkite kol bulvės taps minkštos.
7.Suminkštėjus bulvėms supilkite grietinėlę ir pasūdykite.
8.Dėkite lašišos gabalėlius,suberkite krapus ,žirnelius ir užvirkite.
9.Pakepinkite daržoves ir sudėkite į sriubą.Pavirkite 5 min ir nukelkite nuo kaitros.Palikite pastovėti .
Tiekite su duonele.Skanaus !!!



2018 m. kovo 4 d., sekmadienis

Daržovių troškinys su antiena ir pievagrybiais

Labai pavėlavusi,vis tik atėjo.Tokios gražios žiemos būdavo tik mano vaikystėje.Nežinau kaip jums,bet man labai patinka.Aš žieminukė ir graži žiema man visai netrukdo.Nors turėtų prasidėti pavasaris,bet tas girgždantis sniegas po kojomis, man tikras stebuklas.Kiekvieną rytą,lydėdama savo mažąją į mokyklą ,einu snieguotais takais,kad tik pagirgždint tą sniegą 😍 Džiaugsmas ne tik dukrytei , bet ir mamytei.O dabar apie troškinį.Troškinys žiemą-tikras malonumas.Šildantis ir sotus patiekalas ,spaudžiant šaltukui yra pats tinkamiausias maistas. Šis skanus troškinys-laisvė fantazijai.Į šį troškinį galima dėti ką tik turite.Skanu bus visaip.Siūlau išbandyti ir įvertinti.


6 asmenims
 daugiau nei 60 min.

Reikės :

1 kg  ančiukų kulšelių  ''Lapino puota''
400 ml sultinio
250 g pievagrybių
2 morkos
1 didelis svogūnas
4 skiltelės česnako
šviežių krapų
2 v.š. miltų
1 gabalėlis sviesto
2 v.š. riebios grietinės
druskos
pipirų
mėgstamų prieskonių mišinio

Gaminimas :

1.Ančių kulšeles nukauliname ,dalį riebalų  pašaliname ir supjaustome gabaliukais.Dedame prieskonių ,įspaudžiame 2 skilteles česnako ir išmaišę paliekame pastovėti.Druskos dabar nedėkite.Kaulus pasilikite ,bus sriubai.
2.Svogūną ,morką ,pievagrybius supjaustome ir pakepiname su sviestu ir vandeniu.Kepinti iki daržovės suminkštės ant vidutinės kaitros .Įdėjau šaukštelį ciberžolės.Kepinimo pabaigoje dėkite smulkintus krapus ir nukelkite nuo kaitros.Atidėkite į šoną.


3.Antienos gabaliukus apvoliokite 1 v.š. miltų ir apkepinkite iki apskrudimo.
4.Keptuvėje pakepinkite 1 v.š.miltų ,dėkite sviestą ir ištrinkite iki košelės.Po truputį pilkite sultinį,dėkite druskos,pipirų ir maišykite iki pradės tirštėti.Dėkite grietinę.
5.Į troškintuvą dėkite mėsą ir užpilkite padažu.Troškinkite iki mėsa suminkštės.Ragaukite.Man pakako 15 min.
6.Į troškinimo pabaigą dėkite daržoves,išmaišykite ir ragaukite.
Tiekiame su virtomis bulvėmis,bulvių koše ir mėgstamomis daržovių salotomis.
Skanaus !!!