2017 m. balandžio 20 d., ketvirtadienis

Įdaryti kiaušiniai

Kokios šventės be įdarytų kiaušinių ? Be šio nuostabaus užkandžio yra neįsivaizduojamas mūsų šventinis Velykų stalas ar kokia kita šventė.Patys skaniausi įdaryti kiaušiniai yra su rūkytu kumpiu arba file.Įdarymui naudojami  kiaušiniai turėtų būti ne visai švieži , o kokios savaitės ar senesni.Švieži virti kiaušiniai sunkiai lupsis ir mūsų patiekalas neturės vaizdo.Turbūt žinote tą jausmą kai kiaušinis nesilupa , o jeigu jų reikia nulupti 10 ..😏


Reikės :

200 g rūkytos file   (antiena ,vištiena ,kalakutiena)
10 kiaušinių
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
šviežių krapų
maltų baltų pipirų
majonezo
druskos tik pagal poreikius ,aš nenaudojau


Gaminimas :

1.Kiaušinius verdame 8-10 min. Atvėsiname užpylę šaltu vandeniu.
2.Atvėsusius kiaušinius nulupame ir perpjauname išilgai pusiau.
3. Trynius atskiriame nuo baltymų ir dedame atskirai į dubenėlį.Trynius sutriname šakute.
4.Į trynių masę dedame smulkintą svogūną,krapus,išspaustą česnako skiltelę ,pipirų ,smulkintą file.
5.Dedame majonezo tiek , kad masė nebūtų sausa.Išmaišome ir masę išdaliname į kiaušinių baltymų puseles.
6. Įdarytų kiaušinių viršų galite papuošti žalumynais ir pabarstyti mėgstamais universaliais prieskoniais .

Skanių ir malonių akimirkų !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą