2018 m. balandžio 5 d., ketvirtadienis

Šašlykų troškinys

Šis troškinys pranoko visus mano lūkesčius.Labai gardu ir darbelio nėra daug.Viskas ko jums reikės ,tai gerai išmarinuoto ,kokybiškos mėsos šašlyko.Taip jau nutiko,kad turėjau nuo švenčių marinuoto šašlyko.Norėjau gaminti plovą,bet persigalvojau ir gavosi nuostabus,tirpstantis troškinys.O dar šviežios bulvės ir morkos ,taip pat prisidėjo prie šio gėrio sėkmės.


Gaminimui 120 min
6 porcijos

Reikės :

1,5  kg marinuoto kiaulienos sprandinės šašlyko ( Marinavimui naudojau grūdėtas garstyčias,barbekiu padažą,svogūnus,pipirus ir truputį prieskonių mišinio šašlykui.Mėsą išmasazuoti nuo dūšios.)
3 svogūnai
4 skiltelės česnako
4 šviežios morkos
5 šviežios bulvės
2 v.š. miltų ( naudoju viso grūdo)
2 v.š. pomidorų pastos ( ne kečupo )
druska pagal poreikius
0,5 l sultinio
arba raudonojo vyno
žalumynų ( kalendra,krapai)

Garnyrui :

marinuotų svogūnų ( svogūnai,druska,cukrus,baltojo vyno actas)
marinuotos peperoni aitriosios paprikos
toliau pagal poreikius


Gaminimas :

1.Nuvalom daržoves.Morkas supjaustom stambiau,bulves skiltelėm,svogūnus pusžiedžiais,česnako skilteles daliname pusiau.Morkas,svogūnus,česnaką pakepiname .
2.Mėsą dedame į maišą ,pilame miltus ir išpurtome , kad pasidengtų pilnai visi mėsos gabaliukai.Dedame į įkaitintą keptuvę ir apkepiname.
3.Daržoves  ir mėsą dedame į storasienį troškintuvą ,ten pat dedame ir bulves,pomidorų pastą,permaišome ir užpilame sultiniu.
4.Dedame į orkaitę ,temperatūra 180 * C kol daržovės suminkštės ,padažas sutirštės.Troškinau 1,5 val.
5.Kol mėsa troškinasi,pagaminkite svogūnus: svogūnus supjaustome žiedais ir nuplikome verdančiu vandeniu.Toliau dedame cukraus,druskos,acto ir truputį pagrumdome.Paliekame pastovėti iki tieksime.
Iškepus troškiniui tiekiame kartu su svogūnais ,barstome žalumynais.Visa kita pagal poreikius.
Skanaus !!!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą