2015 m. rugsėjo 28 d., pirmadienis

Morkų tortas su Mascarponės kremu

Morkos yra labai saldžios daržovės.Viduramžiais jas ypač mėgo smaližiai.Anais laikais saldikliai buvo labai brangūs,todėl morkomis buvo saldinama įvairūs kepiniai.Morkos sausiems kepiniams suteikia drėgnumo,aromatą ,gražią spalvą bei saldumą.Morkų pyrago/torto receptų yra daug ir įvairių.Morkų pyragas labiausiai išpopuliarėjo Amerikoje ,ten jis kepamas ypatingai saldus ,mūsų skoniui net per saldus.Įprasta manyti ,kad jame būtinai turi būti : morkų ,razinų bei saldus sūrio pertepimas.Visi kiti ingredientai gali būti  parenkami pagal skonį. Biskvitą galima gardinti riešutais arba džiovintais vaisiais.Šaltinyje kuriuo rėmiausi buvo naudoti graikiniai riešutai .Aš dėjau kepintus ir sūdytus žemės riešutus ir pamažinau per pusę.




Biskvitui:

250 g rudojo cukraus
450 g miltų
1/2 a.š druskos
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
3 dideli kiaušiniai
350 ml aliejaus
500 ml tarkuotų morkų
150-200 g maltų riešutų ( dėjau 100 g )

Kremui:

200 g Mascarponės sūrio ( naudojau 450 g )
250 g cukraus pudros ( rinkitės pagal skonį )
4 v.š. citrinos sulčių

1. Atskirame dubenyje sumaišykite birius produktus : cukrų,miltus,druską,sodą ir kepimo miltelius.Jokiu būdu nepraleiskite sodos,nes biskvitas neiškils.Sodos skonio tikrai nesijaučia.
2. Kiaušinius lengvai išplakite,supilkite aliejų ir dar paplakite iki vienalytės masės.Įmaišykite birius produktus,morkas ,riešutus.Išmaišykite ,kad masė taptų vientisa ,bet nepersistenkite ir tešlos per ilgai neplakite.
3. Biskvito tešla bus gan tiršta.Įkaitinkite orkaitę iki 175-180 *C temperatūros.Galite naudoti 24 cm skersmens torto formą ,aš rinkausi kekso kepimo formą .Formą ištieskite kepimo popieriumi ir pilkite tešlą.Šauname į orkaitę ir kepame 50-60 min. Tikrinkite mediniu pagaliuku ,jis ištrauktas iš biskvito turi būti sausas.Iš orkaitės ištrauktą biskvitą formoje vėsinkite 25 min. ,vėliau išverskite ant kepimo popieriaus ir pilnai atvėsinkite.
4. Atvėsusį biskvitą padalinau į 3 dalis.
5.Pertepkite kremu pagamintu išsukus Mascarponę su cukraus pudra ir citrinos sultimis.Kremo sunaudojau daugiau nei nurodyta recepto šaltinyje .
6. Puošiame pagal savo skonį ir fantaziją.Tortas mėgsta pastovėti ,bent jau per naktį.

*Jeigu nemėgstate labai saldžių kepinių ,cukraus kiekį siūlyčiau mažinti: į 450 g Mascarponės dėjau 200 g cukraus pudros.
*Kitą kartą naudosiu mažiau aliejaus ,man  jo pasirodė per daug.
*Recepte praleidau 2a.š. cinamono ,man jo čia nereikėjo.Pyragas ir taip kvepėjo ir buvo labai gardus ,sotus.Tikrai kepsiu dar kartą .

Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!




2015 m. rugsėjo 13 d., sekmadienis

Tortas '' Snickers'' kartojimas

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia


Receptukas čia









2015 m. rugpjūčio 26 d., trečiadienis

Gaivus vaisinis kokteilis





1- 1,5  l  apelsinų sulčių
4 kiviai ( geriau saldesni )
3-4 bananai

Nuvalytus vaisius dedame į kokteilinę arba  pasinaudojame blenderiu ir sutriname.Gautą masę išmaišome su apelsinų sultimis . Labai skanus ir gaivus kokteilis.Skanaus !!!

Pica keptuvėje ( neskaičiuojantiems kalorijų )

                                                                                                           



Pagrindui :

4 kiaušiniai
4 šaukštai majonezo
6 šaukšai miltų

Įdarui :

sūris
dešra ar kumpis
pomidorai ar paprika
svogūnai ,petražolės ,pievagrybiai

Išplakame kiaušinius ,dedame majonezą ,miltus ir plakame iki vientisos ,tirštokos masės .Į keptuvę pilame kelis šaukštus aliejaus  , įkaitiname ir pilame tešlą. Iš karto dedame visus smulkintus ingredientus.Galima patepti majonezu ir užtarkuoti gausiai sūrio .Kepame uždengtoje keptuvėje iki sūris išsilydys.Skanaus !!!







šaltinis  čia

2015 m. birželio 15 d., pirmadienis

Šokoladinis pyragas žarijose

                                                                                                                 
Kodėl neišsikepus šokoladinio pyrago miške ? Puiki pramoga ir nuostabus desertas poilsiaujant gamtoje,sodyboje ar tiesiog namuose .Visur kur tik turite kepsninę ar laužavietę . Senokai mano užmatytą  idėją pagaliau prisiruošiau įgyvendinti.Ypatingai smagus užsiėmimas jūsų mažiesiems smaližiams :) Viskas labai lengvai ,greitai ir paprastai. 25-30 min ir aplinkui pasklis nuostabus apelsinų ir šokolado aromatas :) Beliks tik mėgautis drėgnu ,aromatingu desertu.O kur dar ruošimo ir laukimo džiaugsmai.



Reikės:
šokoladinio pyrago mišinio ( naudojau Malsenos )
4 didelių apelsinų
folijos

Kuriame laužą ar kepsninę ,nes mums reikės žarijų.
Nupjauname apelsino viršūnėlę taip kaip padaryta nuotraukoje .
Šaukštu išskobiame minkštimą.
Pagal aprašymą ant pakuotės paruošiame pyrago mišinį.Jums tereikės 100 g tirpinto sviesto arba aliejaus ir nurodytą kiekį vandens.
Paruošta tešla užpildome apelsinus .Nepripilkite iki viršaus , nes pyragas iškils .Jeigu apelsinai mažesni gali  išeiti ir daugiau nei 4 porcijos.Tada kepimo laiką reikia sutrumpinti.
Pripildytus apelsinus uždengiame nupjautomis viršūnėlėmis ir atsargiai vyniojame į foliją.Iš folijos galų suformuojame uodegėles ,bus lengviau  ištraukti iš žarijų.
Apelsinus dedame į paruoštas žarijas .Gerai būtų ,kad apelsinai neapsiverstų ir tešla neišbėgtų .
Kepimo laikas 25-30 min. Po 20 min. pasklidus aromatui  ištraukite vieną apelsiną ir patikrinkite. Jeigu dar neiškepęs dėkite atgal ir kepkite dar apie 10 min. Kepimo laikas priklauso ir nuo apelsinų odos storio ir nuo jų dydžio.Svarbiausiai nesudeginkite !!! Prie pyrago mišinio yra pridėta pakuotė šokoladinio užpilo , kurį galite pasiruošti pagal instrukciją . Jeigu kartais turėtumėte vanilinių ledų būtų TOBULA :) Malonaus poilsio vasarojant ir gardžių akimirkų smaguriaujant pyragą  !!!





2015 m. gegužės 4 d., pirmadienis

Tortas ''Smaližius''

                                                                                                           
Originalus,gražus,aromatingas !!! Riešutiniai biskvitai pertepti puriu kremu,iš namie virto kondensuoto pieno ir grietinėlės. Tortas nėra sausas ,viskas saikingai.Nėra sunkus ,nors ir daug sviesto ,riešutų .
Kadangi tortas didelis ir aukštas ,galite kepti mažesnį iš pusės normos .Originalus pavadinimas ''Korovka''. Recepte kuriuo rėmiausi rašoma ,kad kremo galėjo būti ir daugiau .Dėl to kremo kiekį padidinau ir labai tuo džiaugiuosi.Taip pat rekomenduoju vietoje pirktinio Rududu ,išsivirti kondensuotą pieną patiems.Skonis nerealus ,primena vaikystę .


Naudota 21 cm. skersmens torto forma.Torto aukštis 9 cm ,sunaudoti 7 lakštai .

Tešlai:
450 g miltų
300 g sviesto
3 v.š . virto kondensuoto pieno
150 g rudojo cukraus ( užtektų ir 100 g )
1,5 a.š. kepimo miltelių
200 g žemės riešutų be luobelių (galima ir kitokių )
3 kiaušiniai

Kremui:
2 indeliai po 380 g virto kondensuoto pieno ( iš jų 3 v.š.bus sunaudoti tešlai)
600 g grietinėlės 35 %
1 citrinos sultys


1.Iš anksto išsiverdame 2 indelius kondensuoto pieno su cukrumi.Neatidarytus kondensuoto pieno indelius dedame į puodą su verdančiu vandeniu ,kad pilnai apsemtų ir ant silpnos ugnies verdame 2-2,5 val.Palaukiame kol atvės ir tik tada atidarome.
2.Riešutus dedame į smulkintuvą ir sutriname.Paskrudiname orkaitėje iki auksinės spalvos.
3.Tešlai supjaustome kubeliais  sviestą.Kiaušinius plakame su cukrumi iki putotos masės.Pridedame 3 v. š. virto kondensuoto pieno ir plakame toliau.Dedame riešutus , sviestą ir toliau plakame.Miltus išmaišome su kepimo milteliais ir sijojame į tešlą.Tešla švelni,kvapni ir puri.
4.Tešlą dedame ant miltais pabarstyto paviršiaus ir suminkome.Padaliname į 8-9 lygias dalis.Iškočiojame papločius ir kepame 200 * C įkaitintoje orkaitėje po 10-13 min. kiekvieną .Kepame iki auksinės gražios spalvos.Dar karštus lakštus apipjaustome pagal formos dydį.Atraižos bus trupiniams.
5.Kremui plakame šaltą grietinėlę ir po šaukštą dedame šalto virto kondensuoto pieno.Plakame iki standžių putų.Pilame citrinos sultis ir dar plakame.Kremą reikia ragauti .
6.Sutepame papločius .Kremu aptepame šonus ir viršų.Papločius sulaisčiau tirpintu šokoladu su pienu ir keliais šaukštais cukraus pudros.Galite to ir nedaryti.Šonus barstome likusiais nuo papločių trupiniais arba puošiame pagal jūsų skonį ir fantaziją .Suteptą tortą palaikome kambario temperatūroje 30-40 min ir dedame  į šaldytuvą nakčiai.
Puošiame pagal savo fantaziją.Skanių ir malonių akimirkų !!!






2015 m. gegužės 1 d., penktadienis

Pusrytėliai

Gerai dienos pradžiai 👀  Pusryčių nepraleiskite !!!                                                                                                             


2015 m. balandžio 23 d., ketvirtadienis

Sviestiniai sausainiai su šokoladu


Tešlai :
                                                                                                               
90 g sviesto
180-200 g miltų
60 g cukraus
1 kiaušinis
 vanilinio cukraus

Glajui:

50 g juodojo šokolado
gabalėlis sviesto


1.Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi  ir vanile ir įmušame kiaušinį.
2.Į tešlą  įmaišome miltus ir suminkome tešlą.Dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
3.Iškočiojame kuo plonesnį tešlos lakštą.Sausainių formelėmis išspauskite sausainius ir atsargiai perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos .Prisiminkite ,kad turite išspausti lygų skaičių dviejų rūšių sausainių : Apatinių be išpjovimo viduje ir viršutinių su išpjovimu.Tešlos likučius suminkome ir išspaudžiame sausainius.
4.Kepame 200 *C orkaitėje 7-10 min. Stebėkite kepančius sausainius ,nes kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.
Iškepę sausainiai turi būti gražiai auksinės spalvos.Atvėsiname .Ant apatinių sausainių dalių šaukšteliu tepame  su  sviesto ištirpintą šokoladą arba džemą .Jeigu naudosite džemą ,jis turi būti kuo tirštesnis .Išteptus sausainius, suvožiame ir apibarstome cukraus pudra.
Skanaus !!!


2015 m. balandžio 21 d., antradienis

Jogurtinis pyragas su kivi

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke čia

Reikės:
4 kiaušinių
400 g graikiško jogurto
50 g tirpinto sviesto
150-200 g cukraus ( priklauso nuo kivių rūgštumo )
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 citrinos žievelės geltonoji dalis
6  kiviai
miltų tiek ,kad tešla būtu gana tiršta



Ištirpiname sviestą ir atidedame atvėsti.Plakame kiaušinius su cukrumi ir vanile kol masė padvigubės.Pilame jogurtą ,sviestą ir dar paplakame.Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir po truputį sijojame į tešlą . Tešla turi gautis gana tiršta.Nutarkuojame citrinos žievelę ,išmaišome.Kivius nulupame ir supjaustome griežinėliais.Orkaitę įkaitiname iki 180 * C . Imame 24 cm skersmens formą ,išklojame kepimo popieriumi ir pilame pusę tešlos ,dėliojame dalį kivių ir užpilame kitą dalį tešlos.Ant viršaus išdėliojame likusius kivių griežinėlius.Pyragą kepame 30-40 min.Orkaitės nevarstome.Skanu valgyti su šokoladiniu padažu iš šokolado ,sviesto ,cukraus pudros ir pieno. Skanaus !!!









receptukas Loretos Berontaitės ,ačiū :)

2015 m. balandžio 20 d., pirmadienis

Krekerių tortas su varške

                                                                                                                  Mano puslapis Facebooke čia


400 g krekerių
400 g varškės
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
180 g sviesto
keli šokoladiniai saldainiai ( galite dėti saldžius džiovintus vaisius )
trintų juodų serbentų su cukrumi

Varškę ,kondensuotą pieną ir sviestą blenderiu ištriname iki vientisos masės .Įtarkuojame saldainius arba dedame smulkintus džiovintus vaisius.Ragaukite ,gal jums pritrūks saldumo ,tai galite įdėti kelis šaukštus cukraus pudros.Į paruoštą masę dedame krekerius ir maišome.Pasirinktą formą išklojame maistine plėvele ,dedame sluoksnį krekerių ir varškės masės ,ant viršaus tepame serbentus ir vėl dedame krekerių varškės masės.Taip susluoksniuotas tortukas keliauja į šaldyvą kelioms valandoms arba nakvynei per naktį.Pastovėjęs ilgiau bus skanesnis ir minkštesnis.Galite aplieti šokolado glajumi ir puošti pagal jūsų nuotaiką ir fantaziją. Skanaus !!!




Taip pat galite išbandyti su Rududu kremu :)


2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

                                                                                                              Mano puslapis Facebooke : čia
Taip taip , parduotuvėje galima visko nusipirkti ,bet patikėkite - net jeigu jūsų namuose pagamintas jis bus ne tobulos formos ir viename šone matysis kremas , jis vis tiek bus tūkstantį kartų skanesnis negu pirktas ,nes jis bus jūsų .



Maždaug 20 pyragaičių reikia :
Tešlai :
300 ml vandens
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnelio druskos
1 a. š. cukraus
4-5 kiaušinių ( naudojau M dydžio )

Varškės kremui :
1 pak.plombyro skonio desertinės varškės
250 ml grietinėlės  35 % riebumo
pusės citrinos sulčių

Glaistu :
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
2 v.š. cukraus pudros
2 v. š. karšto vandens

Vandenį supilkite į puodą ,kurį statysite ant ugnies.Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vandenį,ten pat įberkite druskos ir cukraus. Persijokite miltus ir suberkite į indą ,iš kurio vienu mostu galėtumėte išversti juos į puodą ,kai vanduo užvirs.Pradėkite kaitinti vandenį ir stovėkite šalia su miltais ir šaukštu.Kai vanduo pradės burbuliuoti verskite į puodą miltus ir maišykite kol masė taps vientisa ,kuri lengvai atšoka nuo puodo kraštų .Tešlą išverskite į lėkštę ,kad atvėstų .Kiaušinius truputį paplakite.Į vos šiltą tešlą dedame po pora šaukštų kiaušinių masės ir maišome .Taip pamažu įmaišykite visus kiaušinius.Tešla turi kristi nuo šaukšto ,bet masė neturi varvėti .Mažesnių kiaušinių reikia penkių ,jei didesni - tai ir keturių su puse užtenka.
Orkaitė įkaitinta iki 210 * C .Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tiesiog šaukšteliu dėkite kamuoliukus .Turėkite omeny , kad kepdami jie beveik du kart padidės.Vienu kartu visų neiškepsite ,tad likusi tešla palauks uždengtame dubenėlyje.Kepkite 30-40 min. Kai bus išsipūtę ir pakeitę spalvą ,ištraukite iš orkaitės ir kiekvieno pyragėlio apačioje padarykite po skylutę ,tada vėl grąžinkite į orkaitę ,kad išeitų drėgmė.Taigi leiskite jiems 5-7 min. apdžiūti ,bet tik neprisvilinkite.Atvėsinkite.
Kremui plakame grietinėlę su cukraus pudra ,maišome varškės kremą ir pilame citrinos sultis.Dar paplakame iki standaus kremo.Kremą supilkite į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir per šone padarytą skylutę pripildykite juo pyragaičius.Padalinkite kremo po lygiai ir nedėkite jo per daug .
Pyragaičiai skanūs ir be glaisto ,bet su juo - tai jau visiška pilnatvė.
Puode ištirpinkite šokoladą su sviestu.Kai šokoladas ir sviestas ištirps ,puodą nukelkite nuo ugnies ,įberkite cukraus pudros .Viską pamaišykite ir pilkite karšto vandens.Gauta masė bus skysta ir blizgi.Pyragaičio viršūnėlę aplaistome glaistu ir dedame nudžiūti.Štai ir viskas.Skanaus !!!











tešlos šaltinis : ''Beatos virtuvė : Kepinių knyga ''


2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Kriaušių pyragas su šokoladu

                                                                                                             
                                                                                                             Mano puslapis Facebooke čia



Tešlai :
175 g miltų
100 g sviesto
3 šaukštai rudojo cukraus
1 kiaušinio trynys
2 šaukštai šalto vandens

Kremui :
2 kiaušinių
250 g grietinėlės ( 35 % riebumo )
1-2 š. rudojo cukraus
1 a.š . vanilinio cukraus

Įdarui :
3-4 kriaušės
100 g juodojo šokolado

Į dubenį sijoti miltus, dėti kiaušinio trynį ,tarkuoti sviestą ,dėti cukrų ir pilti vandenį.Iš šių produktų suminkyti tešlą  ,iškočioti apskritimą ir iškloti ja apvalų kepimo indą.Tešla išklotą dugną subadyti šakute ir dėti 15 min. į šaldytuvą.
Kremui sumaišyti grietinėlę su kiaušiniais ,dėti cukrų ir vanilę.Kriaušes nulupti ,išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nestoromis skiltelėmis.Šokoladą sutarkuoti ir berti ant pyrago pagrindo.Ant viršaus išdėlioti kriaušes ir užpilti kremą. Šauname į 180 * C įkaitintą orkaitę valandai ar trumpiau ,Reikia stebėti.Kepti kol viršus gražiai paruduoja.Labiausiai tinka stiklinis kepimo indas.Atvėsiname ir skanaujame .Skanaus !!!










šaltinis čia



2015 m. balandžio 6 d., pirmadienis

Tortas Napoleonas

Pirmas bandymas kepti tortą Napoleonas nenuvylė.Kievienas receptas turi savo paslapčių.Yra tokių kurie įsikibę laikosi to tešlos kapojimo ,bet yra mažiau teplus būdas tešlą paruošti.Rezultatas tikrai ne ką prastesnis ,o gal ir geresnis.Tešlos receptą radau čia. Kremui gaminti naudojau savo užrašus , nes rekomenduoti kiekiai kremo man pasirodė per maži.Turiu pasakyti ,kad tuom labai džiaugiuosi ,nes kremo pakako ,bet tik pakako ,mėgstantiems itin minkštą Napoleoną siūlau daryti dar daugiau.Kremai taip pat yra akylai saugoma paslaptis.Kokį geriau naudoti ? Sviestinis ,virtas arba labai paplitęs sviestinis kremas su kondensuotu pienu .Tai jau skonio reikalas .Man sviestinis yra per riebus ,todėl rinkausi virtą kremą.Ar gaminčiau dar kartą ? Taip taip taip !!! Tik dvigubai didesnį ,nes sutirpo labai greitai :)



24 cm torto formai

Lakštams :
250 g sviesto
200 g grietinės
400 ml miltų
truputį druskytės ( recepte nebuvo ,bet ji čia tiko idealiai

Kremui:
2 kiaušinio tryniai
500 ml pieno
3 šaukštai miltų ( naudojau Extra )
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus ( ragaukite )
1 a.š. vanilinio cukraus
pusės citrinos sulčių
1-2 šaukštus konjako

Šaltą sviestą tarkuojame į miltus . Kapojame kol sviestas apsivelia miltais.Supilame grietinę ir greitai suminkome tešlą.Per daug neminkykite ir stenkitės ,kad tešla nepradėti šilti .Dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 min.Orkaitę įkaitinkite iki 175 * C .Tešlą daliname į 5-6 dalis .Imkite vieną dalį tešlos ir kočiokite ploną lakštą ,didesnį už jūsų tortinę . Kitas dalis galite padėti į šaldytuvą.Paruoštą lakštą dedame ant kepimo popieriaus ir šauname į orkaitę 7-10 min. Jeigu norite tamsesnio palaikykite ilgiau ,tik nesudeginkite .Kol kepa ruošiame sekantį .Lakštus atvėsiname .Galite išsikepti iš anksto ,paskui beliks tik pertepti .Lakštai turi gautis labai trapūs ir pūslėti.Dėl puslelių nesijaudinkite , tepant tortą jos subliūkš .Kuo daugiau pūslėti lakštai ,tuo skanesnis tortas .Šakute badyti nereikia.

Kremui trynius išsukame su cukrumi. Dalį šalto pieno sumaišome su miltais .Kitą dalį užviriname su sviestu ir nukeliame nuo ugnies. Šaltą pieną su miltais ir trynius po truputį pilame į karštą pieną ,maišome. Statome ant ugnies ir kaitiname kol sutirštės.Kremui pravėsus dedame vanilę ,citrinos sultis ir konjaką.

Surinkdami tortą dėkite lakštą puslelėmis į apačią ,tepkite kremą . Jeigu reikia lakštus apipjaustome iki norimo skersmens.Taip pertepame 5 lakštus. Atraižas ir 1 lakštą pasilikite trupiniams.Viršutinis sluoksnis kremo. Trupiniams pirštais sutrupiname lakštą ir barstome viršų . Pasilikite trupinių šonams.Dedame tortą į šaldytuvą ,rekomenduočiau 2 paroms .Napoleonas iš tų tortų,kuo ilgiau stovi ,tuo skanesnis tampa :) Su puošimu nepersistenkite ,Napoleonui tinka paprastas ir solidus puošimas tos pačios tešlos trupiniais ar viena kita šventę atspindinčia detale.Skanaus !!!









2015 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Su Šv.Velykom !!!




                          Pavasarinis vėjas mums atnešė nuostabią šventę - Velykas .
                          Tegul ši šventė dovanoja Jums gražiausius gėlių žiedlapius ,
                          Šilčiausią saulės šilumą ir krištolinį lietų... Su šventėm !!!


2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Tobulas varškės pyragas

   

                                                                                                   
26 cm. formai

Trupiniams :
2 v.š . kakavos miltelių
3 v. š. grietinės
sauja smulkintų graikiškų riešutų
250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko )
250 g miltų
200 g. sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus

Varškės įdarui :
1 indelis kondensuoto pieno ( dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus )
400 g varškės , naudojau 9%
2 kiaušiniai
dar įdėjau saują razinų ,bet nebūtina

Orkaitę įkaitiname iki 180 * C .Formą išklojame kepimo popieriumi.Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus,cukrų ,kakavą ,sviestą ,vanilinį cukrų,grietinę ,kol pasidarys trupiniai.Jeigu tešlą darysite rankomis ,tai darykite labai greitai ,kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą .O jeigu taip ir atsitiko ,ne bėda ,dėkite tešlą į šaldytuvą , o vėliau sutarkuokite  burokine tarka.Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame.Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę ,kondensuotą pieną ir kiaušinius.Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min.Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius ,sumaišytus su riešutais.Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min.Iškepusį gerai atvėsiname.Skanaus !!!




Mano pastebėjimai : pyragas skanus ,netgi laabai ,tik  kiek per saldus .Labiausiai patiko traškus viršutinis sluoksnis.Tobulam pyragui  reikėtų pamažinti cukraus kiekį ,ką sekantį kartą ir padarysiu.Bus kepamas dar ne kartą .


receptukas iš čia