2016 m. birželio 20 d., pirmadienis

Crepes su triušiena

                                                                                                                   Mano puslapis Facebooke
Nerealieji blyneliai Crepes jau savaime yra didelis gėris,o jeigu dar įdaryti triušiena,tai valgysite ir norėsite dar ir dar...

6-8 porcijos
Gaminimui 50 min.



Crepes blyneliams :

4 v.š. tirpinto sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė arba puodelis pieno (250-300 ml)
1 stiklinė arba puodelis miltų
druskos

Triušienos įdarui :

500 g  ''Lapino puotos'' Šviežios smulkintos triušienos
1 svogūnas
1 morka
pipirų , jūsų mėgstamų prieskonių
druskos
200 ml grietinėlės

Baltajam padažui :

gabalėlis sviesto
2 a.š. miltų
druskos
pipirų
1 stiklinė pieno
2 v.š. grietinės
smulkintų krapų

Triušienos įdarui pakepiname smulkintą svogūną,tarkuotą morką iki daržovės suminkštės . Į kepintas daržoves dedame triušieną ir kepiname kol triušiena iškeps. Pilame grietinėlę ,dedame prieskonius ir patroškiname kol truputį sutirštės.

Crepes blyneliams ištirpiname sviestą,atvėsiname,toliau dedame kambario temperatūros kiaušinius ir plakame.Pilame kambario temperatūros pieną ,druską ,po truputį sijojame miltus ir  plakame toliau iki neliks gumuliukų. Produktų temperatūra yra labai svarbu.Jeigu tirpintą sviestą supilsite į šaltus kiaušinius ir pieną , galite SUGADINTI tešlą.Toliau kepame kaip lietinius.Riebalų kepimui nereikia.

Padažui išlydykite gabalėlį sviesto,dėkite miltus ir pakepinkite.Po truputį maišydami pilkite pieną ir maišykite iki neliks gumuliukų. Dėkite grietinę,druską ,pipirus,krapus.Užkaitinkite ir nukelkite nuo kaitros.

Įdarytus crepus pakepiname ir tiekiame su baltuoju padažu.Skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!





2 komentarai:

  1. Šiandien gaminau, visa šeimyna labai puikiai įvertino naują patiekalą, buvo labai skanu, tik padažiuko šio nedariau, buvo tiesiog grietinė ir pabarstyta druskytės, ačiū už idėją!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super , į sveikatą :)Beja šis padažiukas čia tinka tobulai ,būtinai išbandykite ,sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti