2016 m. gegužės 23 d., pirmadienis

Antienos kebabai

Patiekalas ypač tinkamas kepti ant žarijų ,bet gerai pavyks ir keptuvėje .Tikri kebabai nėra apvoliojami džiūvėsėliuose . Aš kepiau keptuvėje ,tai kad būtų tvirtesni apvoliojau džiūvėsėliuose. Šį patiekalą labai mėgsta vaikai.Be galo smagu valgyti mėsytę nuo medinio iešmelio.


3 porcijos
Gaminimui 40-60 min.

6 kebabams reikės:

500 g ''Lapino puota'' Šviežių ančiukų kulšelių
1 kiaušinis
3 v.š. grietinėlės 13 % riebumo
1 v.š.manų kruopų
1 skiltelė česnako
1 mažas svogūnas
 juodų maltų pipirų
 kumino
druskos
maltų džiūvėsėlių

Pamerkite medinius iešmelius į vandenį,kad kepant nesudegtų.Ančiukų kulšeles nukauliname,matomas sausgysles išimame ,stambesnius riebalus pašaliname ir mėsą sumalame.Dedame smulkintą česnaką,svogūną ir kitus nurodytus ingredientus.Faršą išminkome ir paliekame valandai.Mėsą padaliname į šešias lygias dalis.Faršo gabaliuką mauname ant iešmelio ir drėgnomis rankomis formuojame pailgą kebabą. Apvoliojame džiūvėsėliuose. Į keptuvę pilame aliejaus,įkaitiname ,atsargiai dedame kebabus ir kepame iš abiejų pusių iki gražiai apskrus.Iškepę kebabai būna tvirti.Tinka valgyti su česnakiniu padažu. Garnyrui  šviežios daržovės ir pagal jūsų poreikius ryžiai arba lavašas. Skanių akimirkų !!!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą