2016 m. gegužės 15 d., sekmadienis

Kinietiškas antienos troškinys saldžiarūgščiame padaže


                                                                                                                         Mano puslapis Facebooke

Tirštas,saldžiarūgštis antienos krūtinėlės troškinys su traškiomis daržovėmis.



Gaminimui 60 min. 4 porcijos

Reikės:
500 g  ''Lapino puota'' šviežios ančiukų file su oda
1 didelis svogūnas
2 morkos
po pusę skirtingų spalvų paprikų
2 švieži trumpi agurkai
1 kiaušinis
200 ml pomidorų padažo
100 ml sultinio
1 v.š. balzamiko acto arba citrinos sulčių
1,5 v.š. bulvių krakmolo
druskos pagal skonį
1-2  a.š. rudojo cukraus ( dėkite pagal skonį )
maltų juodų pipirų
aliejaus kepimui

Ančiukų file supjaustome pailgomis juostelėmis.Odą galite pašalinti,bet nebūtina.Smulkintą file pasūdome,pavoliojame krakmolo-kiaušinio plakinyje ( 1 kaušinis,1 v.š. krakmolo) ir gruzdinama karštame aliejuje 3-4 min.Iškepus,nusausinama ir atidedame karštai.Daržovės supjaustomos juostelėmis,svogūnas susmulkinamas ir viskas apkepinama karštame aliejuje 2-3 min.Daržovių NEPERKEPKITE,jos turi išlikti traškios.Gruzdinta ančiukų file ir daržovės dedama į troškinimo indą.Pilame pomidorų padažą,actą ir trumpai pakepiname.Sultinį sumaišome su likusiu puse šaukšto krakmolu ir pilame ant troškinio.Dedame pipirus,cukrų ir troškiname apie 3-5 min. Patiekti su ryžiais.Skanių ir malonių akimirkų jūsų virtuvėje !!!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą