2016 m. gruodžio 14 d., trečiadienis

Silkė su džiovintais obuoliais



Mano firminis silkės receptas.Pagal šį receptą  gaminu jau daugelį metų,visiems kas ragavo labai patiko.Siūlau išbandyti .Vos keli papildomi ingredientai ir paprasta silkė taps šventiniu patiekalu.
Šį receptą jau esu įkėlusi prieš 3 metus ,tai tiesiog priminsiu .Silkę būtina palaikyti šaldytuve per naktį ,kad skoniai įsigertų.


Reikės :  Produktų kiekius derinkite pagal turimą silkės kiekį.

4 puselės silkių file
4-5 vnt saulėje džiovintų pomidorų aliejuje
2  morkos
2  svogūnai
sauja džiovintų ir būtinai naminių obuolių be odelės ( geriau rūgštūs)
1 skiltelė česnako
pomidorų padažo
cukraus
alyvuogių aliejaus


Gaminimas :

1.Obuolius užmerkiame.Jeigu obuoliai su odelėmis po mirkymo jas pašalinkite.
2.Morkas apverdame,nulupame ir sutarkuojame burokine tarka.
3.Smulkintus svogūnus pakepiname alyvų aliejuje,dedame smulkintus pomidorus,smulkintus obuolius ir pakepiname iki svogūnai suminkštės.
4.Dedame morkas,maišome ,įspaudžiame skiltelę česnako ,dedame kelis šaukštus pomidorų  padažo,cukraus,įpilame nuo džiovintų pomidorų likusio aliejaus.Aliejus turi jaustis ir daržovės neturi būti sausos.Viską kepiname kol skoniai persimaišys.Ragaujame.Skonis turėtų būti saldžiarūgštis, o daržovės minkštos ,bet ne perkepę .
5.Daržoves pilnai atvėsiname.
6.Silkę supjaustome gabaliukais ir sumaišome su daržovėmis.
7.Dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.Šito punkto nepraleiskite  ir silkę gaminkite dieną prieš patiekiant.Skonis tikrai keičiasi.
Skanaus !!!


2016 m. gruodžio 12 d., pirmadienis

Svajonių Medutis (plonasluoksnis , kočiojamos tešlos)

Aš Facebooke


Ar esate išbandę mano torto receptą Svajonių Medutis ? Tortas turintis  daug gerbėjų ir yra vienas iš favoritų mano tinklaraštyje. Šiame recepte naudosiu tuos pačius produktus ,tik Medutis bus ne biskvitinis ,o  kočiojamos tešlos ir plonasluoksnis.Mano Medutis tikrai nėra kažkuo ypatingas ,gaminamas iš tokių pačių produktų kaip ir visuose receptuose.Tik paruošimo būdas kiek skiriasi. Medutis turėtų būti  su grietinės kremu ir papuošimas kuo paprastesnis ,labiausiai derantis Medučiui. Nurodyto kiekio  produktų  pakaks dviems tortams.Jeigu jums reikia tik vieno tortuko ,produktus skirtus lakštams dalinkite per pusę.Siūlyčiau kepti iš karto du ,nes lakštai turi savybę ilgai galioti.Kremo kiekis nurodytas vienam tortui.Mes mėgstame su daugiau kremo ,bet jūs galite daryti pagal savo poreikius.Tai galim pradėti :) Reikės padirbėti ir net labai stipriai ;)

Tešlos lakštams reikės :  ( Man išėjo 20 vnt lakštų 21 cm skersmens.)

Stiklinė 250 ml

4,5 st. miltų -apie 720 g ( jums gali prireikti + - daugiau ar mažiau)
1 a.š. sodos
1-2 a.š. acto sodai nugesinti
100 g cukraus
200 g natūralaus medaus ( 3 pilni v.š.)
200 g sviesto
3 kiaušiniai

Kremas :  Vienam 21 cm skersmens tortukui  iš 9 tešlos lakštų

3 indeliai po 380 g  grietinės 30 % riebumo
7-8 v.š. cukraus pudros ( pagal poreikius)
1 citrinos sultys


Gaminimas:

1.Medų dedame į puodelį ir kaitiname kol pradės kunkuliuoti.Po 5-7 min medus patamsės ir taps gintaro spalvos. NESUDEGINKITE !!! Medus turi kvepėti.
2.Toliau į medų dedame sviestą ir maišome kol ištirps.Atidedame į šoną atvėsti.
3.Kiaušinius ir cukrų išplakame iki putotos masės.
4.Į kiaušinių masę pilame medų ir sviestą , acte nugesintą sodą.
5.Toliau dedame miltus ir maišome.Kai tešlą taps sunku maišyti šaukštu , išverčiame ant lentelės ar stalo ir procesą tęsiame rankomis.
6.Dedame miltų tiek ,kad tešla neliptų prie rankų ,būtu minkšta ,bet padėjus ant stalo neprarastų formos.Miltų kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio,medaus kiekio.Nepadauginkite miltų ,nes tešlą bus sunku  kočioti.
7.Išminkytą tešlą padaliname į 20 lygių dalių.Man gavosi tiek.Nebūtinai ir jums tiek išeis.Gal jūs norėsite daryti storesnius lakštus ,tai darbas bus greitesnis.Man patinka ypatingai ploni lakštai ,tad teko pasidarbuoti iš peties.Vienu metu tiek neiškočiosite ,galite daryti pertrauką ,nes tai tikrai nėra taip lengva kaip gali pasirodyti. Lakštas  turi būti beveik permatomas.Šaldytuve tešlos laikyti nereikia,bus lengviau iškočioti.
8.Atsimatuokite 10 vnt. truputį didesnių nei 21 cm pločio kepimo popieriaus lapų.Ant popieriaus dėkite tešlos gabaliuką ir uždengę kitu  popieriaus lapu  kočiokite tešlą.Bekočiodami vis pridėkite tortinės dugną pamatavimui.Lakštas turėtų būti truputį didesnis nei 21 cm skersmens.Kepant gali pasitraukti,dėl to darome šiek tiek didesnį.Taip iškočiokite iš kart kokių 10 vnt lakštų.Lakštas labai lengvai atsiskiria nuo popieriaus ir neprilimpa. Lakštai kepa labai greitai,nes yra labai ploni .Iki kepimo juos laikykite ant popieriaus, nieko jiems neatsitiks.Kitiems 10 vnt panaudosite tą patį popierių.Jeigu kitus 10 lakštų kepsite tą pačią dieną į šaldytuvą tešlos galite nedėti.Bet jeigu kepimą atidėsite ,laikykite šaldytuve.
9.Įkaitinkite orkaitę iki 200 * C ir dėkite po vieną lakštą kepimui.Kepame iki parudavimo.Tai vyksta labai greitai,nesudeginkite.


10.Iškepusį lakštą greitai išimkite ir dėkite kepti sekantį.
11.Ant iškepusio ir karšto lakšto dėkite 21 cm skersmens lėkštę ar  tortinės dugną  ir apipjaukite kraštelius.Tų kraštelių nebus labai daug ,tad trupiniams reikės papildomai panaudoti lakštų.Pasilikite kelis pačius prasčiausiai pavykusius.
12.Kremui plakite šaltą grietinę  citrinos sultimis ir cukraus pudra.Plakite iki  standžios masės.Kartais būna taip ,kad grietinė nesusiplaka ,todėl  pirkite tik kokybišką ir gerą grietinę .Jeigu taip atsitiktų,kad grietinė nesusiplaks,visada turėkite kelis pakelius standiklio ir reikalui esant jį panaudokite.
13.Iškepusius lakštus pertepame grietinės kremu.Norėdami gražaus torto pjūvio išsidalinkite kremą po lygiai.Aš dėjau po 7-8 v.š. kremo.Viršutinis sluoksnis kremo.Pasilikite šiek tiek kremo  viršui išlyginti , nes šaldytuve tortui brinkstant susidarys nelygus paviršius.
14.Susluoksniuotą tortą dedame į šaldytuvą nakčiai.
15.Pasiruoškite trupinius:  nupjautus kraštus ir atidėtus lakštus dėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki smulkių trupinių.Trupinukus supilkite į sausą stiklainį ,užsukite ir atidėkite  iki prireiks panaudoti.
16.Kitą dieną išlyginkite paviršių ir padenkite visą tortuką trupiniais.


Puoškite pagal savo fantaziją.Gražiausias Medutis puoštas trupiniais be jokių ypatingų papuošimų.Jeigu puošimui naudosite trafaretą ir barstysite cukraus pudra ,tai naudokite tik netirpią cukraus pudrą ,nes paprasta pudra po laikymo šaldytuve tiesiog ištirps ir jūsų raštai dings. Medutis skaniausias po 2-3 dienų ,tad skirkite laiko ir gaminkite jį iš anksto.Išsikepti papločius galite prieš kelias savaites.Laikyti juos reikėtų sausai.
Gražaus ir malonaus švenčių laukimo ,skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!


Su sluoksniu juodųjų serbentų .









2016 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Aguoniniai keksiukai su Mascarponės kremu

Nenumaldomai artėjant Kalėdoms , ieškome naujų gardumynų idėjų , kad  galėtume nustebinti savo artimuosius .
Gavau dovanų iš internetinės parduotuvės Gerduva , kuri prekiauja itin plačiu namų apyvokos prekių asortimentu. O dovana buvo labai kokybiška ir patogi - silikoninė keksiukų kepimo forma '''Kaiser flexo'' 12 vnt. .Labai tvirta kepimo forma,patogios rankenėlės,nesilanksto ir yra stabili.Jeigu lyginti su mano turėta silikonine forma , tai skirtumas akivaizdus.Anksčiau turėta kepimo forma buvo labai nestabili ir ją užpildžius tešla saugiai nunešti iki orkaitės buvo neįmanoma. Turėdavau kepimo formą dėti ant grotelių ir tik tada pilti tešlą.O į Gerduvos ''Kaiser flexo'' kepimo formą, tešlą galima pilti tiesiai į formą ir neišliejus tešlos nunešti iki grotelių.Atspari karščiui iki 260 * C .Galima laikyti šaldiklyje iki - 40 * C .Silikoninei kepimo formai nereikia naudoti jokio sviesto,aliejaus ar kepimo popieriaus.Tad jeigu neturite popierinių keksiukų kepimo formelių ne bėda. Šios formos privalumas-kepiniai neprilimpa,lengvai išsiima,nerūdija,nesugeria kvapų ar drėgmės,nekeičia formos.Pagaminta Vokietijoje .Visi mes puikiai žinom vokišką kokybę .Galima plauti indaplovėje .
Mano keksiukai labai gardūs ,greitai pagaminami ir labai tinkami artėjančioms šventėms.


12 -16 vnt didelių keksiukų 

Reikės :
200 g miltų 
2 v.š. aguonų
1 indelis saldinto kondensuoto pieno
100 g sviesto
3 kiaušiniai
1 kupinas a.š. kepimo miltelių
žiupsnelio druskos


Kremas:

350 g Mascarponės  ( galite dėti per puse su plakta grietinėle)
cukraus pudros pagal poreikį
citrinos sulčių pagal poreikį

Papuošimui:

sauja džiovintų spanguolių
50 g baltojo šokolado


Gaminimas :

1.Sumaišome sausus produktus : miltus,aguonas,kepimo miltelius ir druską.
2.Plakame kiaušinius iki putotos masės,pilame atvėsintą ištirpintą sviestą,kondensuotą pieną ir plakame toliau.
3.Dedame sausų produktų mišinį ir atsargiai maišome.
4.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C temperatūros.
5. Tešlą galite  pilti tiesiai  į formą , o galite pilti į popierines keksiukų formeles.Su popierėliais bus patogiau keksiukus paimti.


6.Kepame apie  20-25 min. iki gražiai pakils.Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.


7.Keksiukus atvėsinkite.


8.Kremui Mascarponę maišykite su cukraus pudra,įpilkite citrinos sulčių ir išsukite.Ragaukite.Keksiukai saldūs ,tad kremo labai nenusaldinkite.
9.Išpjaukite  keksiuko viduryje trikampiuką ir dėkite po 1-2 a.š.  Mascarponės kremo .
10.Keksiukų viršų  aptepkite kremu,pabarstykite spanguolėmis .Galite į vidų įdėti saldžiarūgščių trintų uogų.
11.Į plastikinį maišelį dėkite šokolado gabaliukus ir įmerkite į šiltą vandenį.Kai šokoladas ištirps,prakirpkite maišelio galą ir aplaistykite keksiukus.Puošimas yra jūsų fantazijos vaisius.Prieš tiekiant į stalą keksiukus palaikykite kambario temperatūroje,jie bus skanesni.

 Gražaus švenčių laukimo ir skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!





2016 m. gruodžio 6 d., antradienis

Silkė su karamelizuotais svogūnais


Mano puslapis Facebooke

Silkės receptas kurį tikrai verta išbandyti.Senokai užmačiau šią silkutę ''Segebutės užrašuose'' ir ilgai varvinau seilę , kol prisiruošiau išbandyti.Skonį vertinčiau 9 /10 . Puikiai.


Reikės:

300 g silkių file
2 v.š. aliejaus
3-4 vidutinio dydžio svogūnai
1 smulkintas lauro lapas
1 v.š. cukraus ( kitą kartą dėsiu šiek tiek mažiau)
4-6 džiovintos slyvos be kauliukų
1 v.š. pomidorų pastos


Paruošimas :

1.Svogūnus nuvalome ir supjaustome plonais pusžiedžiais.
2.Slyvas supjaustome 1 cm kubeliais.
3.Keptuvėje įkaitiname aliejų ,beriame svogūnus,lauro lapą,barstome cukrų ir maišant kepiname 15 min. Liepsna vidutinio karštumo.Nesudeginkite !! Svogūnai turi gražiai paruduoti.
4.Į keptuvės vidurį ,patraukę svogūnus ,dėkite 1 šaukštą pomidorų pastos.Kepiname 1-2 min.iki karamelizuosis.
5.Pridedame slyvų ,pakaitinam,uždengiam dangtį ir dar kaitinam 1 min.. Nukeliame nuo liepsnos.
6.Atvėsiname po dangčiu ,kambario temperatūroje 2-2,5 val.
7.Pailgoje lėkštėje išdėliojame silkės gabaliukus, ant jų darome kauburėlį iš karamelizuotų svogūnų.Tiekiame į stalą.Man buvo skanesnė sekančią dieną.
Gražaus švenčių laukimo ir skanių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!


2016 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Tradicinis karpis


Pats skaniausias karpis .Be jokių įmantrybių.Proporcijas derinkite pagal karpio dydį.

Reikės : 

 karpio ( mūsų karpis buvo naminis ir labai didelis)
juodų maltų pipirų
 smulkinto česnako
druskos
miltų
aliejaus kepimui

Svogūnams:

svogūnai
druska 
cukrus
malti juodi pipirai
pomidorų padažas
aliejaus kepimui


1.Karpį išvalykite,spjaustykite riekėmis ir ištrinkite nurodytais prieskoniais.Palikite kelias valandas pastovėti.
2.Valytus svogūnus supjaustykite žiedais ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi.Apkepinkite iki suminkštės ,dėkite cukrų,druską ,pipirų ir pomidorų padažą .Viską išmaišome ir dar pakepiname ,kad skoniai įsigertų.Ragaukite ir prieskonius reguliuokite pagal savo skonį.
3.Karpio gabalėlius apvoliokite miltuose ir kepkite karštame aliejuje iš abiejų pusių iki skaniai apskrus.
4.Tinka valgyti su bulvėmis ,duona.Skanus šiltas ir šaltas.Skanaus :)

2016 m. gruodžio 4 d., sekmadienis

Brokolių užkepėlė su antiena




3-4 porcijos
Gaminimui 60 min.

Reikės :

2 pak. x 340 g ''Lapino puotos'' šviežių ančių kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
2 v.š. aliejaus
1 didelis smulkintas svogūnas
2 smulkintos skiltelės česnako
1 didelis arba 2 maži brokoliai
2-3 morkos supjaustytos griežinėliais
1,5 v.š. miltų
druska
malti juodi pipirai

Padažui:

450 ml grietinės  12 %
150 g tarkuoto parmezano arba fermentinio sūrio
1 skiltelė išspausto česnako
pipirų
žalumynų pagal poreikį


Gaminimas:

1.Įkaitiname keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite antienos gabaliukus,berkite pipirų,druskos.Kepkite 5-7 min. iki apskrudimo.
2.Išimkite antieną iš keptuvės ir dėkite į kepimo indą.
3.Į tą pačią keptuvę,jeigu trūksta aliejaus,šiek tiek papildykite, dėkite morkų griežinėlius ir kepinkite.
4.Morkoms suminkštėjus dėkite smulkintą svogūną,česnaką.Kepinkite ir dėkite miltus ir maišykite , kad visos daržovės apsiveltų miltais.Dėkite druskos, pipirų.
4.Apkeptas daržoves verskite ant antienos į kepimo indą.
5.Brokolių žiedynus apvirkite 3 min. ir dėkite ant viršaus.
6.Grietinę sumaišome su tarkuotu sūriu ,dedame česnako ,galima įdėti žalumynų ir dedame į orkaitę 190 *C iki sūris išsilidys.
7.Patiekite su makaronais,kuskusu ,ryžiais arba bulvių koše.
Skanaus !!!




2016 m. lapkričio 26 d., šeštadienis

Triušienos kukuliai su spanguolių padažu

Skandinaviškas stilius valgyti mėsos kukulius su bruknių ar spanguolių padažu.Jeigu reikėtų įvertinti tai būtų 10/10.Skanūs ir minkšti kukuliai patiks ir mūsų mažiesiems valgytojams.Labai skanu :)


4-6 porcijos
Gaminimui 60 min

Kukuliams:

500 g  ''Lapino puotos'' šviežios triušienos mėsos 2 x 250 g
150 g šviežių kiaulienos lašinių
1 kiaušinis
2 riekės batono
100-150 ml grietinėlės
svogūnas
2 skiltelės česnako
pipirų
druskos
lydyto sviesto kepimui
petražolių puošimui

Baltam padažui:

2 v.š. miltų
200 ml naminio sultinio
100 ml pieno
1 v.š sviesto
pipirų
druskos

Spanguolių padažui:

1 stiklinė šviežių spanguolių arba bruknių
cukraus pagal skonį

Bulvių košei :

bulvių pagal poreikį
grietinėlės
druskos

1.Triušieną ir lašinius sumalkite,dėkite grietinėlėje išmirkytą batoną,kiaušinį,smulkintą svogūną,česnaką,pipirus ir druską.Masę gerai išminkykite ir išdaužykite .
2.Nusiskuskite bulves košei.
3.Pasiruoškite baltą padažą : 2 v.š. miltų pakepinkite iki rudumo ,po truputį pilkite sultinį ,pradėjus tirštėti pilkite pieną ir gardinkite druska,pipirais.Padažą palikite puode ,kuriame troškinsite kukulius.
4.Mediniu trintuvu sutrinkite spanguoles ir dėkite cukraus.Išmaišykite ir ragaukite.
5.Formuojame kukulius: rankas sušlapiname vandeniu ir formuojame nedidelius kukuliukus.
6.Į vandenį dėkite druskos ir kaiskite bulves.Kol bulvės išvirs  galime  kepti kukulius.Kepkite svieste iš visų pusių kol gražiai apskrus.Kepimui naudokite lydytą sviestą.
7.Apskrudusius kukulius dėkite į puodą su padažu ir troškinkite apie 10 minučių.
8.Išvirus bulvėms ,nusunkite ,pilkite grietinėlę ,užvirinkite bulves gerai sutrinkite ir išsukite.Gausite labai purią bulvių košę.
9. Kukuliai paruošti,košė taip pat,belieka skanauti.Barstome smulkintų petražolių ir jokiu būdu  neatsisakykite spanguolių padažo ,tai yra labai labai skanu.Skanaus !!!






2016 m. lapkričio 22 d., antradienis

Agurkinė sriuba


6-7 porcijos
Gaminimui 60 min


Reikės :

1 pak. kaulų rinkinio sriubai su mėsa (galite naudoti vištienos ,antienos,jautienos rinkinius sriubai)
1 didelė morka
1 svogūnas
1 skiltelė česnako
3 rauginti agurkai
4 bulvės
150 g virtų perlinių kruopų
druskos
pipirų
petražolių

1.Atskirai išverdame perlines kruopas.
2. Iš kaulų rinkinio išverdame sultinį.Vandens turėtų būti,tiek kad apsemtų kaulus.Pirmą kartą užvirus ,vandenį nupilame ,kaulus nuplauname ,pilame vandens,pasūdome ir statome virti.Virti kol mėsa nuo kaulų lengvai atšoks.
3.Morką sutarkuojame,svogūną ir česnaką supjaustome ir pakepiname.
4.Agurkus supjaustome kubeliais.
5.Bulves nuskutame ir susmulkiname.
6.Sultiniui išvirus kaulus ištraukiame ir susmulkinę mėsą,  grąžiname  atgal į puodą.
7. Į sultinį dedame bulves,perlines kruopas ,mėsą ir statome ant viryklės.
8.Bulvėms suminkštėjus dedame kepintas morkas ir agurkus.
9. Verdame apie 10 min.Ragaukite ir gardinkite pipirais ir druska pagal poreikį.Barstome kapotomis petražolėmis ir valgome su grietine.Man labai skanu raugintus agurkus įsidėti atskirai .Čia jau skonio reikalai .

Skaniausi linkėjimai ,
Rita




2016 m. lapkričio 20 d., sekmadienis

Salotos draugėms su antiena

Šios salotos tikras atradimas mano virtuvėje.Labai vykęs skonių derinys.Salotos lengvos ,gaivios,salsvos. Moteriškas patiekalas :) Gaminkite jas rudenį ,kai yra sezonas vynuogių ir granatų.  Jūs ir jūsų draugės tikrai nesijausite persivalgę ir apsunkę.


4-5 porcijos
gaminimui 45 min.

Reikės :

200-300 g vyšninių pomidorų ( arba 2 dideli paprasti )
2-3 trumpavaisiai agurkai
1 didelė kriaušė
3 saliero lapkočiai
1 kekė žaliųjų vynuogių (geriau besėklių )
1 pak. 340 g ''Lapino puotos'' šviežios antienos kulšelių mėsos su oda
1 indelis apie 250 g marinuotų salierų ( nuostabiai skanūs )
1 prinokęs granatas
druskos
pipirų
raudonos saldžiosios paprikos miltelių
1 skiltelė česnako
neriebaus majonezo



Pasirinkite didelę lėkštę ar dubenį.Geriausiai būtų gilesnis.

Gaminimas :

1.Antienos kulšelių mėsą supjaustome gabaliukais.Dalį odos ir riebalų galite pašalinti.
2.Ant antienos gabaliukų beriame pipirų ,paprikos miltelius,kapoto česnako skiltelę ,druskos.Palaikome 10 min.
3.Įkaitiname keptuvę su šlakeliu aliejaus ir dedame antienos gabaliukus kepti.Kepame iki gražiai apskrus.
4.Nuplauname ir nusausiname daržoves ir vaisius.
5.Jeigu imami dideli pomidorai,juos reikia supjaustyti gabalėliais,jeigu vyšniniai-tiesiog perpjauti per pusę.Dedame į pasirinktą lėkštę.
6.Agurkus supjaustyti šiaudeliais ir dėti šalia pomidorų.
7.Nulupame ir supjaustome kriaušę.Dedame į lėkštę.
8.Saliero lapkočius supjaustykite griežinėliais ir dėkite šalia kitų daržovių.
9.Jeigu vynuogės didelės ,perpjauti kiekvieną per pusę.Kauliukus pašalinkite ir dėkite į lėkštę.
10.Nuo marinuotų salierų nupilkite skystį ,nuvarvinkite ir į lėkštę.
11.Ant viršaus dedame atvėsusius antienos gabaliukus ir beriame granato sėklas.
12.Įberkite druskos,pipirų pagal skonį.Maišome su majonezu.
Skanaus Jums ir Jūsų draugėms !!!






pagal Nomedos Marčėnaitės receptą

2016 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Šventinis ančių kepenėlių paštetas su konjaku

Aš Facebooke

Absoliučiai šventinis patiekalas.Ančių kepenėlių paštetas yra purus kaip putėsiai,tepamos konsistencijos,pikantiško skonio,jaučiasi konjakas.Specifinį ančių kepenėlių skonį nuslopina svogūnai ir konjakas.


6-8 porcijos
Gaminimui 70 min
Reikės :

500 g pakuotės ''Lapino puotos''Šviežių ančiukų kepenėlių
1 svogūno
200 g sviesto ( nepamažinkite , nes pašteto nesuraikysite,teks kabinti šaukštu)
50 g lydyto sviesto paštetui užpilti
200 ml riebios grietinėlės
druskos
juodų maltų pipirų
50 g konjako arba brendžio
 spanguolių puošimui.

Gaminimas:

1.Ančiukų kepenėlės ir smulkinti svogūnai  pakepinami svieste su trupučiu aliejaus.Kepiname kol truputį pasikeis spalva.Jokiu būdu neapskrudinkite.
2.Kepenėlės atvėsinamos ir sumalamos mėsmale 2 kartus.
3.Sumaltą kepenų masę dedame į smulkintuvą ,dedame minkštą sviestą,prieskonius,konjaką.Viską plakame iki vientisos purios masės.
4.Pilame šaltą grietinėlę ir dar plakame 1-2 min.
5.Paruoštą masę dedame į formą ir kepama 180 * C temperatūroje 10-15 min. vis pamaišant.Šios gaminimo dalies nepraleiskite,nes tik pakepus pajausite nuostabų šio pašteto skonį.
6.Atvėsiname.Paviršių išlyginame ir užpilame tirpintu sviestu.Galite pabarstyti žalumynais arba  spanguolėmis.Tinka čiobreliai.
7.Paštetui sustingus raikykite jį šiltu ir sausu peiliu.Tobulai tiks  su pracūzišku batonu ir saldžiarūgščiais marmeladais.
Gražaus švenčių laukimo ir skanių  akimirkų Jūsų virtuvėje !!!






2016 m. lapkričio 15 d., antradienis

Česnakinės bulvės su parmezano plutele

Puikus garnyras prie mėsos patiekalų.Pagaminsite labai greitai,o rezultatas tikrai jus nustebins.


Reikės :
5 vidutinio dydžio bulvių
50 g minkšto sviesto
5 v.š. tarkuoto parmezano
1v.š. grietinės
1 skiltelė česnako arba česnakinių prieskonių
saldžiosios paprikos miltelių
ciberžolės miltelių
pipirų
druskos

Gaminimas:
1.Bulves išverdame su lupena ir atvėsiname.Tik nepervirkite.
2.Atvėsusias bulves perpjauname išilgai pusiau.
2.Užtepui minkštą sviestą išmaišykite su parmezanu,dėkite grietinę,prieskonius.
3.Gauta mase aptepkite bulvių viršų.
4. Šaukite į 180 * C  įkaitintą orkaitę apie 15 min. iki gražiai apskrus.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!





2016 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Kepta anties filė su ananasų čatniu (chutney)

Gaminimui 60 min.
4-5 porcijos

Šis patiekalas yra nekasdieniškas ir labai tinkantis šventiniam stalui .Galima valgyti  šiltą arba patiekti kaip šaltą užkandį. Mėsa supakuota taip,kad galite kepti su visa pakuote.Skaniai pagardinta antienos filė kepa uždengta,sugeria visus prieskonius ir aromatą.Belieka pašauti kepti ir po valandėlės mėgautis minkšta ir sultinga antiena.


Pakuotė 600 g ''Kitchen me'' Antienos filė su prieskoniais (kepti orkaitėje)

Ananasų čatniui :

1  nedidelio gerai sunokusio ananaso
1,5 v.š. bekvapio aliejaus
žiupsnelis. malto kardamono
žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
galite įdėti truputį maltų gvazdikėlių
80 g rudojo cukraus
druskos

Čatnio gaminimas :

Nulupame ananaso žievę ir perpjauname jį išilgai į keturias dalis.Šerdį pašalinkite.Ananasą supjaustome nedideliais gabaliukais.Nedidelį storapadį puodelį statome ant viryklės,pilame aliejų,įkaitiname ir beriame kardamoną ,papriką,gvazdikėlius ir pakepiname .Dedame ananasą ir kepiname maišydami kol truputį suminkštės ir sultys nugaruos.Maišykite,kad neprisviltų ir dėkite cukrų,druską .Pavirkite apie 10 min.Išvirtą čatnį dėkite užsukamus indelius ir atvėsinkite.Tokiu būdu paruoštas čatnis yra greito vartojimo ,jeigu norėsite išlaikyti ilgiau pridėkite daugiau cukraus.Labai gerai jį turėti paruoštą iš anksto .

Anties filė iškepame pagal paruošimo būdą nurodytą ant pakuotės.
Atvėsusią antieną supjaustome ir išdėliojame į pasirinktą indą.Padažą patiekiame atskirame indelyje.
Skanių ir malonių akimirkų jūsų virtuvėje !!!