2015 m. balandžio 19 d., sekmadienis

Plikyti pyragaičiai su varškės kremu

                                                                                                              Mano puslapis Facebooke : čia
Taip taip , parduotuvėje galima visko nusipirkti ,bet patikėkite - net jeigu jūsų namuose pagamintas jis bus ne tobulos formos ir viename šone matysis kremas , jis vis tiek bus tūkstantį kartų skanesnis negu pirktas ,nes jis bus jūsų .



Maždaug 20 pyragaičių reikia :
Tešlai :
300 ml vandens
110 g sviesto
150 g miltų
žiupsnelio druskos
1 a. š. cukraus
4-5 kiaušinių ( naudojau M dydžio )

Varškės kremui :
1 pak.plombyro skonio desertinės varškės
250 ml grietinėlės  35 % riebumo
pusės citrinos sulčių

Glaistu :
100 g juodojo šokolado
50 g sviesto
2 v.š. cukraus pudros
2 v. š. karšto vandens

Vandenį supilkite į puodą ,kurį statysite ant ugnies.Sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vandenį,ten pat įberkite druskos ir cukraus. Persijokite miltus ir suberkite į indą ,iš kurio vienu mostu galėtumėte išversti juos į puodą ,kai vanduo užvirs.Pradėkite kaitinti vandenį ir stovėkite šalia su miltais ir šaukštu.Kai vanduo pradės burbuliuoti verskite į puodą miltus ir maišykite kol masė taps vientisa ,kuri lengvai atšoka nuo puodo kraštų .Tešlą išverskite į lėkštę ,kad atvėstų .Kiaušinius truputį paplakite.Į vos šiltą tešlą dedame po pora šaukštų kiaušinių masės ir maišome .Taip pamažu įmaišykite visus kiaušinius.Tešla turi kristi nuo šaukšto ,bet masė neturi varvėti .Mažesnių kiaušinių reikia penkių ,jei didesni - tai ir keturių su puse užtenka.
Orkaitė įkaitinta iki 210 * C .Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tiesiog šaukšteliu dėkite kamuoliukus .Turėkite omeny , kad kepdami jie beveik du kart padidės.Vienu kartu visų neiškepsite ,tad likusi tešla palauks uždengtame dubenėlyje.Kepkite 30-40 min. Kai bus išsipūtę ir pakeitę spalvą ,ištraukite iš orkaitės ir kiekvieno pyragėlio apačioje padarykite po skylutę ,tada vėl grąžinkite į orkaitę ,kad išeitų drėgmė.Taigi leiskite jiems 5-7 min. apdžiūti ,bet tik neprisvilinkite.Atvėsinkite.
Kremui plakame grietinėlę su cukraus pudra ,maišome varškės kremą ir pilame citrinos sultis.Dar paplakame iki standaus kremo.Kremą supilkite į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir per šone padarytą skylutę pripildykite juo pyragaičius.Padalinkite kremo po lygiai ir nedėkite jo per daug .
Pyragaičiai skanūs ir be glaisto ,bet su juo - tai jau visiška pilnatvė.
Puode ištirpinkite šokoladą su sviestu.Kai šokoladas ir sviestas ištirps ,puodą nukelkite nuo ugnies ,įberkite cukraus pudros .Viską pamaišykite ir pilkite karšto vandens.Gauta masė bus skysta ir blizgi.Pyragaičio viršūnėlę aplaistome glaistu ir dedame nudžiūti.Štai ir viskas.Skanaus !!!











tešlos šaltinis : ''Beatos virtuvė : Kepinių knyga ''


2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Kriaušių pyragas su šokoladu

                                                                                                             
                                                                                                             Mano puslapis Facebooke čia



Tešlai :
175 g miltų
100 g sviesto
3 šaukštai rudojo cukraus
1 kiaušinio trynys
2 šaukštai šalto vandens

Kremui :
2 kiaušinių
250 g grietinėlės ( 35 % riebumo )
1-2 š. rudojo cukraus
1 a.š . vanilinio cukraus

Įdarui :
3-4 kriaušės
100 g juodojo šokolado

Į dubenį sijoti miltus, dėti kiaušinio trynį ,tarkuoti sviestą ,dėti cukrų ir pilti vandenį.Iš šių produktų suminkyti tešlą  ,iškočioti apskritimą ir iškloti ja apvalų kepimo indą.Tešla išklotą dugną subadyti šakute ir dėti 15 min. į šaldytuvą.
Kremui sumaišyti grietinėlę su kiaušiniais ,dėti cukrų ir vanilę.Kriaušes nulupti ,išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nestoromis skiltelėmis.Šokoladą sutarkuoti ir berti ant pyrago pagrindo.Ant viršaus išdėlioti kriaušes ir užpilti kremą. Šauname į 180 * C įkaitintą orkaitę valandai ar trumpiau ,Reikia stebėti.Kepti kol viršus gražiai paruduoja.Labiausiai tinka stiklinis kepimo indas.Atvėsiname ir skanaujame .Skanaus !!!










šaltinis čia



2015 m. balandžio 6 d., pirmadienis

Tortas Napoleonas

Pirmas bandymas kepti tortą Napoleonas nenuvylė.Kievienas receptas turi savo paslapčių.Yra tokių kurie įsikibę laikosi to tešlos kapojimo ,bet yra mažiau teplus būdas tešlą paruošti.Rezultatas tikrai ne ką prastesnis ,o gal ir geresnis.Tešlos receptą radau čia. Kremui gaminti naudojau savo užrašus , nes rekomenduoti kiekiai kremo man pasirodė per maži.Turiu pasakyti ,kad tuom labai džiaugiuosi ,nes kremo pakako ,bet tik pakako ,mėgstantiems itin minkštą Napoleoną siūlau daryti dar daugiau.Kremai taip pat yra akylai saugoma paslaptis.Kokį geriau naudoti ? Sviestinis ,virtas arba labai paplitęs sviestinis kremas su kondensuotu pienu .Tai jau skonio reikalas .Man sviestinis yra per riebus ,todėl rinkausi virtą kremą.Ar gaminčiau dar kartą ? Taip taip taip !!! Tik dvigubai didesnį ,nes sutirpo labai greitai :)



24 cm torto formai

Lakštams :
250 g sviesto
200 g grietinės
400 ml miltų
truputį druskytės ( recepte nebuvo ,bet ji čia tiko idealiai

Kremui:
2 kiaušinio tryniai
500 ml pieno
3 šaukštai miltų ( naudojau Extra )
100 g sviesto
200 g rudojo cukraus ( ragaukite )
1 a.š. vanilinio cukraus
pusės citrinos sulčių
1-2 šaukštus konjako

Šaltą sviestą tarkuojame į miltus . Kapojame kol sviestas apsivelia miltais.Supilame grietinę ir greitai suminkome tešlą.Per daug neminkykite ir stenkitės ,kad tešla nepradėti šilti .Dedame į šaldytuvą mažiausiai 30 min.Orkaitę įkaitinkite iki 175 * C .Tešlą daliname į 5-6 dalis .Imkite vieną dalį tešlos ir kočiokite ploną lakštą ,didesnį už jūsų tortinę . Kitas dalis galite padėti į šaldytuvą.Paruoštą lakštą dedame ant kepimo popieriaus ir šauname į orkaitę 7-10 min. Jeigu norite tamsesnio palaikykite ilgiau ,tik nesudeginkite .Kol kepa ruošiame sekantį .Lakštus atvėsiname .Galite išsikepti iš anksto ,paskui beliks tik pertepti .Lakštai turi gautis labai trapūs ir pūslėti.Dėl puslelių nesijaudinkite , tepant tortą jos subliūkš .Kuo daugiau pūslėti lakštai ,tuo skanesnis tortas .Šakute badyti nereikia.

Kremui trynius išsukame su cukrumi. Dalį šalto pieno sumaišome su miltais .Kitą dalį užviriname su sviestu ir nukeliame nuo ugnies. Šaltą pieną su miltais ir trynius po truputį pilame į karštą pieną ,maišome. Statome ant ugnies ir kaitiname kol sutirštės.Kremui pravėsus dedame vanilę ,citrinos sultis ir konjaką.

Surinkdami tortą dėkite lakštą puslelėmis į apačią ,tepkite kremą . Jeigu reikia lakštus apipjaustome iki norimo skersmens.Taip pertepame 5 lakštus. Atraižas ir 1 lakštą pasilikite trupiniams.Viršutinis sluoksnis kremo. Trupiniams pirštais sutrupiname lakštą ir barstome viršų . Pasilikite trupinių šonams.Dedame tortą į šaldytuvą ,rekomenduočiau 2 paroms .Napoleonas iš tų tortų,kuo ilgiau stovi ,tuo skanesnis tampa :) Su puošimu nepersistenkite ,Napoleonui tinka paprastas ir solidus puošimas tos pačios tešlos trupiniais ar viena kita šventę atspindinčia detale.Skanaus !!!









2015 m. balandžio 5 d., sekmadienis

Su Šv.Velykom !!!




                          Pavasarinis vėjas mums atnešė nuostabią šventę - Velykas .
                          Tegul ši šventė dovanoja Jums gražiausius gėlių žiedlapius ,
                          Šilčiausią saulės šilumą ir krištolinį lietų... Su šventėm !!!


2015 m. kovo 16 d., pirmadienis

Tobulas varškės pyragas

   

                                                                                                   
26 cm. formai

Trupiniams :
2 v.š . kakavos miltelių
3 v. š. grietinės
sauja smulkintų graikiškų riešutų
250 g cukraus ( dėjau 100 g ir užteko )
250 g miltų
200 g. sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus

Varškės įdarui :
1 indelis kondensuoto pieno ( dėjau pusę ir 2 v.š. cukraus )
400 g varškės , naudojau 9%
2 kiaušiniai
dar įdėjau saują razinų ,bet nebūtina

Orkaitę įkaitiname iki 180 * C .Formą išklojame kepimo popieriumi.Kombaino pagalba arba rankomis maišome miltus,cukrų ,kakavą ,sviestą ,vanilinį cukrų,grietinę ,kol pasidarys trupiniai.Jeigu tešlą darysite rankomis ,tai darykite labai greitai ,kad nesuminkytumėte į vientisą gumulą .O jeigu taip ir atsitiko ,ne bėda ,dėkite tešlą į šaldytuvą , o vėliau sutarkuokite  burokine tarka.Atidedame 2 stiklines trupinių į šalį, o likusius suberiame į formą ir paspaudžiame.Pagrindą kepame 15 min. įkaitintoje orkaitėje.Tuo metu pasiruošiame įdarą: blenderio pagalba sutriname varškę ,kondensuotą pieną ir kiaušinius.Gautą masę užpilame ant pagrindo ir kepame 5-7 min.Tada ištraukiame ir užberiame likusius trupinius ,sumaišytus su riešutais.Vėl dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min.Iškepusį gerai atvėsiname.Skanaus !!!




Mano pastebėjimai : pyragas skanus ,netgi laabai ,tik  kiek per saldus .Labiausiai patiko traškus viršutinis sluoksnis.Tobulam pyragui  reikėtų pamažinti cukraus kiekį ,ką sekantį kartą ir padarysiu.Bus kepamas dar ne kartą .


receptukas iš čia

2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Mascarponės sūrio tortas

                                                                                                         

Greitai ir lengvai pagaminamas ,o ir kepti nereikia .Tirpsta burnoje ,norisi dar ir dar ...
Kartojamas receptukas iš seniau  čia  Naudojau 21 cm tortinę ,dėl to tortukas aukštesnis už prieš tai buvusį .Sausainius laužiau kaip tinginiui , riešutų nedėjau .Viršus aplaistytas tirpintu šokoladu su grietinėle.Skanių akimirkų !!!






2015 m. vasario 18 d., trečiadienis

Tortas ''Rafaelo svajonė'' su persikais

                                                                                                               
Mažiau saldus torto ''Rafaelo svajonė '' variantas.Daugelio pamėgtas ir be galo populiarus.Tortą galima apibarstyti kokoso drožlėmis,palikti apteptą vien kremu,barstyti smulkintu griliažu arba biskvito trupiniais .Šis tortas yra saldus ,dėl to persikų  gaivumas čia labai tinka.


Biskvitui:
5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Kremui:
200 g  sviesto
450 g grietinėlės
pusės citrinos sulčių
1 indelis kondensuoto pieno
1 didelis indelis konservuotų persikų
sirupas nuo persikų biskvito drėkinimui

Torto forma 21 cm

1.Kiaušinius plakame su cukrumi iki masė pabals ir padidės trigubai.
2.Plakdami supilame aliejų ,sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
3.Gautą masę pilame į formą ir dedame į iki 180 * C įkaitintą orkaitę apie 45 min. Atvėsintą biskvitą perpjauname į keturias dalis.
4.Grietinėlę išplakame iki standumo ir dedame į šaldytuvą.
5.Kambario temperatūros sviestą ir kondensuotą pieną išsukame iki vientisos masės ir dedame į šaldytuvą.Po pusvalandžio abi mases sumaišome į vieną .Gausis purus kremas.
6.Persikus nuvarviname ir supjaustome gabaliukais .Sirupą paliekame biskvito drėkinimui.

Torto surinkimas :

Į formą dedame biskvitą,drėkiname sirupu, tepame kremo ir dėliojame  persikų gabaliukus ir vėl tepame truputį kremo .Toliau viską  kartojame iš pradžių.Viršutinis sluoksnis kremo.Pasilikite kelis šaukštus kremo šonams.Dedame nakčiai į šaldytuvą.Puošiame pagal fantaziją ir nuotaiką.

Skaniausi linkėjimai,
Rita







2015 m. vasario 1 d., sekmadienis

Sluoksniuotos tešlos pica

                                                                                                           Mano puslapis Facebooke čia
500 g sluoksniuotos mielinės tešlos
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
2 kietai virti kiaušiniai
1 pomidoras
150 g. tarkuoto sūrio ( naudojau Džiugą )
kelios juodosios alyvuogės be kauliukų
kelios riekelės kumpelio arba dešros

Tešlos lapelius , jų turėjau 5 ,atšildome .Paviršių aptepame majonezo,pom. padažo ir tarkuoto česnako padažu.Barstome tarkuoto kiaušinio ,sūrio mišiniu ,dedame alyvuogių giežinėlius ,pomidorus.Dalį barstome kumpelio ar dešros kubeliais ,žodžiu viskas pagal skonį ir fantaziją.Galite pabarstyti picos prieskonių.Lapelius pjauname per pusę ir šauname į GERAI įkaitintą iki 190 * C orkaitę 15 min.
Valgome ;) Skanaus !!!



2015 m. sausio 25 d., sekmadienis

Užkandėlė su lašiša

Receptas čia                                                                                       



2014 m. gruodžio 27 d., šeštadienis

Riešutinis - karamelinis pyragas

Receptas čia








Tortas '' Karamelinė aguona ''

Žiemiškas garduolis iš sunkaus aguonų -riešutų biskvito, perteptas sviestiniu ,puriu grietinėlės ir  Rududu kremu .


Biskvitui  :
300 g aguonų
300 g cukraus
120 g smulkintų riešutų ( tinka bet kokie )
9 kiaušiniai ( naudojau XL )

Kremui :
indelis Rududu kremo
420  g grietinėlės 35 % riebumo
200 g sviesto

Naudojau 26 cm kepimo formą. Aguonas užpilame verdančiu vandeniu ,gerai išmaišome ,vandenį nupilame.Taip pakartokite tris kartus. Dar kartą užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame kelioms valandoms. Aguonas nusunkite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.Dedame į didelį dubenį.Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų.Šaukštu gerai išsukite aguonas ,dėdami po vieną trynį ir šaukštą cukraus.Kai išsuksite visus trynius ir cukrų ,masę dar sukite 10 min.Išplakite baltymus ,juos kartu su riešutais sudėkite į aguonų masę ir atsargiai išmaišykite.Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 180 *C temperatūroje 40-45 min. Be reikalo nevarstykite orkaitės durelių .Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į tris dalis.
Ruošiame kremą : kambario temperatūros Rududu ir sviestą ištriname iki vientisos masės.Suplakame grietinėlę ir po truputį įmaišome į Rududu ir sviesto masę.
Pasilikite kremo torto šonams aptepti. Viršų apibarsčiau smulkintais riešutais ir aguonomis.Toliau jūsų fantazijos reikalas.Dedame nakvynei į šaldytuvą ir skanaus !!!








biskvito šaltinis  čia

2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Sluoksniuotos mielinės bandelės su obuoliais

                                                                                                                  Mano puslapis Facebooke čia
Kai neturime laiko ilgiems gaminimams.Paprastai ir greitai .

500 g. sluoksniuotos mielinės tešlos
obuolienės
kiaušinio plakinio
cukraus pudros

Tešlos lapelius padalinkite kvadratėliais ir kiekviename kampe įpjaukite trikampiuką .Per viduriuką dėkite obuolienės .Kuo daugiau tuo skaniau :) Užlankstome kampus  ,galima patepti tešlos viršų kiaušinio plakiniu ir šauname į 190 * C įkaitintą orkaitę 15 -20 min. Atvėsusias bandeles barstome cukraus pudra .Skanaus !!!


2014 m. lapkričio 7 d., penktadienis

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

     
Nostalgiškas kepinys primenantis močiutės pyragus ,kurie buvo kepami pečiuje.Receptas iš senosios
knygos '' Šeimininkės vadovas'' ( 1957 m. ).Recepto teksto nekeičiau ,pateikiu taip kaip surašyta knygoje ,gal ir keistokai nuskambės kai kurie sakiniai ,bet tikrai mieliau skaityti originalą.

500 g miltų
250 g miltinio cukraus  ( cukraus pudra )
3 kiaušiniai (naudojau kaimiškus )
150 g sviesto arba margarino ( atšaldytą tarkavau )
7 g sodos  ( dėjau 1 a.š.kepimo miltelių )
vanilinio cukraus arba citrinos žievelių

Visi recepte nurodyti produktai sudedami į dubenį,ir šaltame kambaryje  užminkoma tešla.Pridengus skepetėle ,apie valandą ji laikoma šaltai,kad sustingtų.Prieš kepant skarda išklojama pergamentiniu popieriumi ,ištepama sviestu ir išbarstoma miltais.Sustingusi tešla trupinama tiesiog į skardą riešuto didumo gabalėliais,vienodai juos paskleidžiant .Sutrupinus pusę tešlos ,uždedamas sluoksnis tiršto marmelado arba bruknių .Ant jų sutrupinama likusioji tešla ir tuoj kepama į karštą krosnį.Plokštainis kepa 30-40 minučių,paskiau apibarstomas miltiniu cukrumi.
Štai va toks receptas :) Krosnį šiais laikais mažai kas turi ,tai šaukite į 180 * C įkaitintą orkaitę .Tešlą ne trupinau ,o tarkavau burokine tarka.Vanilinio cukraus nedėjau ,nutarkavau citrinos žievelę.Pertepimui naudojau tirštą juodųjų serbentų uogienę.Kepimo forma 32x24 cm. Jeigu prie šilto pyrago atsirastų stiklinė pieno būtų TOBULA :) Skanaus  !!!




2014 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis

Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą Kartojimas

                                                                                                             Mano puslapis Facebooke  čia
Turbūt atsivalgyti šio pyrago neįmanoma :) Nuostabus !!! Šį kartą varškės masę ir obuolius dėjau sluoksniais.Gavosi visai įdomus pjūvis. Receptas čia





2014 m. rugsėjo 15 d., pirmadienis

Medučio desertas

                                                                                                            Mano puslapis Facebooke : čia
Desertas pagamintas iš likusio nuo Medučio biskvito .Smulkintas biskvitas pakaitomis perteptas grietinės kremu su trintais juodais serbentais.



2014 m. rugpjūčio 29 d., penktadienis

Įdarytos bulvės


                                                                                                         Mano puslapis Facebooke: čia
Kaimiškas patiekalas ,paprastas ,greitas ir labai skanus.
Su lupena išverdame gerai nuplautas bulves ,atvėsiname .Pjauname išilgai pusiau ir išskobiame viduriuką.Pakepiname smulkintą svogūną su rūkyta šonine ,atvėsiname ,dedame varškę ,išskobtą bulvių masę ,smulkinto česnako skiltelę ,išmaišome ir kad masė nebūtų sausa įdedame kelis šaukštus majonezo arba grietinės.Pagal skonį dedame druskos ,pipirų ,smulkintų žalumynų.Paruošta mase įdarome bulves ir šauname į 180 * C įkaitintą orkaitę 20 min. ,vėliau barstome tarkuotu Džiugu ir šauname kepti kol sūris išsilydys.Skanu su kefyru .Skanaus !!!


2014 m. rugpjūčio 27 d., trečiadienis

Močiutės tortas ( su Rafaelo kremu ir juodaisiais serbentais )

                                                                                                               
Purus kondensuoto pieno biskvitas ,pakaitomis perteptas Rafaelo kremu su trintais juodaisiais serbentais.Kepiau tortuką o mažoji vis klausinėjo : '' kam kepi ? močiutei  ? '' Kadangi tortas jos močiutės gimtadienio proga ,tai pavadinimas kaip ir savaime susidėliojo 😊



Biskvitas :
1 indelis   saldaus kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
200 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių

Rafaelo kremas :                                           
1 indelis saldaus kondensuoto pieno
180 g. sviesto
450 ml. grietinėlės
2 pak. grietinėlės standiklio

Juodųjų serbentų sluoksniui:
apie 250 ml. trintų juodų serbentų su  cukrumi

Biskvitų sulaistymui:
200 g. virinto vandens
2 šaukštai cukraus
1 citrinos sultys

Kepimo forma 21 cm.

Kiaušinius išplakame su kondensuotu pienu , suberiame persijotus miltus su kepimo milteliais.Viską gerai išmaišome.Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ,pilame tešlą  ir šauname į 180 * C įkaitintą orkaitę
20-25 min. Viskas priklauso nuo jūsų orkaitės ,tikrinkite mediniu pagaliuku. Biskvitą atvėsinkite ir pjaukite į 3 dalis .
Pasiruoškite sirupą. Kremui kambario temperatūros kondensuotą pieną išsukame su sviestu.Su standikliu išplakame grietinėlę  ir lengvai maišydami sujungiame abi mases.

Torto surinkimas :
Pirmą biskvitą sulaistome sirupu ,tepame serbentų masės ir šaukštu nebraukdami,kad nesusimaišytų sluoksniai  dedame kremą .Tą patį padarome ir su antru sluoksniu.Likusį kremą panaudojame viršui .Dedame parai į šaldytuvą.Viršų galima aplieti šokolado glazūra.Viskas ,skanaus !!!





2014 m. rugpjūčio 19 d., antradienis

Troškinti kotletai su daržovėmis

                                                                                                               Mano puslapis Facebooke čia
Faršą sumaišome su smulkintu svogūnu ,česnaku  ,dedame pipirų ,druskos ,mušame kiaušinį ,dedame šaukštą manų ,įtarkuojame morką ,gabalėlį cukinijos ,viską išmaišome.Nuskutame kelias bulves ,morką .Padarome kotletukus ir trumpai apkepiname iš abiejų pusių. Dedame į puodą sluosniais su bulvėmis ,vis pabarstydami tarkuotomis morkomis.Kotletus užpilame sūdytu vandeniu ,kad nepilnai apsemtų ir verdame kol bulvės išvirs.Grietinę sumaišome su miltais ,dedame druskos ir iš puodo pilame  sultinio ,maišykite kol neliks gumulėlių.Pilame ant kotletų ir dar kartą užviriname ,padažas turi sutirštėti.Pabaigoje dedame žalumynus.Mano norma apie 800 g kiaulienos faršo , padažui 250 ml. grietinės ,2 šaukštai miltų puslitris sultinio . Dažniausiai viską dedu iš ''akies''. Viskas ,skanaus !!!