Gaminimui 50 min
6 asmenims
Reikės :
500 g vištienos arba antienos kulšelių
2 l vandens
1 morka
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
2 brokoliai
sauja žaliųjų grikių ( neskrudinti natūralūs grikiai,neapdoroti terminiu būdu)i
100 g švelnaus čederio sūrio
druskos
Gaminimas :
1.Kulšeles užkaiskite ,nuvirkite,vandenį nupilkite,nuplaukite ir pašalinkite odą.Pilame apie 2 l vandens ir verdame iki kulšelės suminkštės.Tuomet išgriebkite ,nukaulinkite ir susmulkinkite.Dėkite atgal į sultinį.
2.Grikius pamirkykite vandenyje.
3.Susmulkinkite svogūną,česnaką,morką ir pakepinkite su sviestu.
4.Brokolius susmulkinkite .
5.Į puodą su sultiniu dėkite grikius,pasūdykite ir virkite kol grikiai išvirs.Tai nutiks labai greitai.
6.Toliau dėkite kepintas daržoves,brokolius,berkite mėgstamų prieskonių ir virkite apie 10 min.
7.Pačioje pabaigoje dėkite sūrį ir maišykite kol ištirps.
8.Dalį sriubos sutrinkite blenderiu ir supilkite atgal.Galite sutrinti ir visą sriubą,bet patraukliau atrodo kai matyti ir daržovės ir mėsos gabaliukai.
Tiekiame su mėgstama duona ar bandelėmis.Ant viršaus galite pabarstyti sėklų mišinio,užsidėti grietinės.Viskas pagal poreikius.
Skanaus !!!