Minkštas, kvapnus ir tobulai susigeriantis.
Šis biskvitinis medaus tortas – tai lengvesnė klasikinio „Medučio“ versija. Lakštai purūs, kepami plonai ant kepimo popieriaus, o tortas po nakties tampa nepaprastai minkštas ir švelnus.
🧁 Reikės:
21 cm skersmens tortui, 6-7 lakštams
140 g cukraus
120 g sviesto
120 g natūralaus medaus
4 kiaušiniai
280 g kvietinių miltų
1 a.š. sodos
Žiupsnelis druskos
Gaminimas :
🧑🍳Į puodą sudėkite sviestą, medų ir cukrų su druska . Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol viskas ištirps ir masė taps vientisa (neužvirinti).
🧑🍳Nukelkite nuo ugnies, suberkite sodą, išmaišykite – masė lengvai suputos.
🧑🍳Palaukite kelias minutes, kol šiek tiek pravės, tada po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išmaišydami.
🧑🍳Suberkite miltus ir druską, išmaišykite iki glotnios, minkštos tešlos.
🧑🍳Tešlą dar šiltą tepkite ant kepimo popieriaus, plonu sluoksniu (apibrėžkite ~21 cm apskritimą arba popierių arba klokite į torto formą.) Tešlą tepkite kuo ploniau .
🔥 Kepimas:
Orkaitė: 180 °C
Kepti 6–8 min kiekvieną lakštą
Lakštai turi būti šviesiai auksinės spalvos.
👉 Iškepusius ir pravėsusius lakštus nuimkite nuo popieriaus .
🥛 Kremas :
1 litras grietinės 30 proc.riebumo
200 ml saldinto kondensuoto pieno
Cukraus pagal skonį
Citrinos sulčių pagal skonį
Kremo gaminimas :
Kremui skirtus produktus gerai išplakame iki standžios masės .Galite įdėti standiklio.
Brandinimas:
Surinktą tortą laikykite šaldytuve mažiausiai 8–12 valandų, geriausia – per naktį. Kitą dieną jis bus pats skaniausias .Puošiame pagal skonį ir norus .Labai skanu aplieti tirpintu šokoladu su grietinėle.
Skaniausi linkėjimai,
Rita

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą