2020 m. balandžio 13 d., pirmadienis

Šokoladinis Medutis.Velykinis sveikinimas.

Mielieji mano puslapio skaitytojai,

Su Šv.Velykomis !!!
Prabuskime kartu su pavasariu ir gamta,mylėkime ir saugokime save ,artimuosius ir aplink esančius.Leiskime į aplinką šviesias mintis ir tikėkime,kad viska bus gerai .
Būkime sveiki ir laimingi 😊



Mano Velykinio stalo puošmena - šokoladinis Medutis.Esant tokioms karantininėms šventėms ir turint laiko daugiau nei visada ,galima įjungti savo fantaziją ir padaryti šventinį tortą įdomesnį ir gražesnį.Štai tokį kelmą sukonstravau ,palieku vertinti jums.
Dėl torto pasirinkimo,kaip visada tradicinį Medutį nurungė mano mažosios smaližės pasirinkimas,kad tortas turi būti kakavinis,šokoladinis ir ne kitoks.Receptas paprastas ir nesudėtingas,tešla pavyko labai gerai,buvo nesunku iškočioti ,tik miltų jokiu būdu negalima padauginti.Laikštai labai ploni,nuo kremo gerokai išbrinko.Kremas 2 rūšių ,bet galite naudoti ir vienokio skonio.Pjūvyje nelabai ir matyti skirtumo tarp kremų ,tik skoniui priduoda kitokių atspalvių.Tortas tikrai skanus ir nesunkiai pagaminamas.Rašau receptą .


Forma 21 cm   (išėjo 10 lakštų ir nuopjovos trupiniams,jų tikrai nemažai )

Produktai lakštams :

3 kiaušiniai
150 g rudojo cukraus
110 g medaus ( 3 v.š.)
100 g sviesto
2 a.š. sodos
0,5 a.š. druskos
450 g miltų ( nepadauginti , tešloje esantys miltai pastovėją išbrinksta)
2 v.š. šokoladinės kakavos

Produktai baltam  kremui :

400 g  grietinės 30 % riebumo
200 g grietinėlės 35 % riebumo
40g cukraus pudros
citrinos sultys pagal poreikius

Produktai grietinės ir Rududu kremui :

500 g grietinės
250 g Rududu
citrinos sultys pagal poreikį


Gaminimas :

1.Kiaušinius išplakti su cukrumi.Plakti kol cukrus ištirps.
2.Dėti medų,sviestą ir kaitinti inde ant garų.Masę kaitinti iki vientisumo.
3.Dėti sodą ir laukti kol masė padidės 3-4 kartus.
4.Nuimti nuo garų ir dėti druską.
5.Miltus,kakavą persijoti ir po truputį dėti į masę.Aš dėjau į dar šiltą masę.
6.Permaišyti ir dėti į šaldytuvą mažiausiai 30 min.Tešla lipni ir minkšta,neišsigąskite nes ji sutvirtės.Jokiu būdu nedėkite daugiau miltų !!!
7.Tešlą išimkite iš indo ,truputį pamiltuokite ir padalinkite į lygias 10 dalių.Apie 100 g vienas gabalėlis.
8.Kočioti ant kepimo popieriaus ir subadyti šakute.Kočiokite labai plonai.Galite iš karto pasiruošti daugiau lakštų ,nes kepa labai greitai ,nespėsite kočioti.
9.Kepti 180 *C  4-6 min. nesudeginkite .Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Iškepęs lakštas gražiai pakilęs ,kraštai nepatamsėję.Jeigu kraštai tamsėja ,lakštas jau dega.
10.Dar karštus lakštus apipjaustome pagal kepimo formos dugną .Dedame ant grotelių atvėsti.
11.Visas nuopjovas sustrinkite į trupinius bus papuošimui.Lakštus geriausia kepti iš vakaro,o pertepti sekančią dieną.


12.Kremų paruošimas paprastas : suplakite šaltą grietinę ir grietinėlę su cukraus pudra,pagal skonį dėkite citrinos sulčių.Kremas turi būti labai standus.Jeigu prastai plakasi galite įdėti standiklio.Bet , dažniausiai , įpylus citrinos sulčių išsiplaka puikiai.Sekančiam kremui naudokite kambario temperatūros Rududu .Rududu plakite su grietine iki standaus kremo,dėkite citrinos sulčių.
13.Kremus pasidalinkite lygiomis dalimis,viršutinis sluoksnis kremo.Naudokite formą ,kremas mažiau nutekės per šonus.Viršų pabarstykite trupiniais.Pasilikite truputį kremo šonams aptepti.Suteptą tortą laikykite šaldytuve parą ,išimkite iš formos ,aptepkite šonus kremu ir apibarstykite trupiniais.Puoškite pagal savo fantaziją.Kuo ilgiau tortas stovi,tuo skanesnis tampa.Gaminkite prieš kelias dienas iki vartojimo.

Skaniausi linkėjimai,
Rita









2 komentarai: