2017 m. gegužės 9 d., antradienis

Mamos diena ir braškinis tortas

Namai yra ten,kur laukia Mama...Su praėjusia švente, mielos Mamytės 😍

Tik dabar turėjau laiko prisėsti ir surašyti torto mamos dienai receptą .Tortukas mamai buvo paprastas,gaivus ir nuostabiai kvepiantis braškėmis.Vaniliniai  biskvitais pertepti puriu grietinėlės kremu ir sluoksniu šviežių braškių pertepimo.Kadangi dar nepersirgau  žaliojo špinatų biskvito manija , tai sunaudojau atlikusį špinatų biskvitą ir žaliuosius trupinukus. Špinatų biskvitas yra labai dekoratyvus ,natūralus ir be jokių dažų.Ir dar labai skanus 😋 Jis puikiai tinka dekoruoti keksiukus,pyragaičius,tortus. Šiaip tai pilnai užtektų 3 paprastų vanilinių biskvitų.Jeigu norėsite žaliojo biskvito receptas čia prie samanotų keksiukų receptuko.


Torto forma 21 cm

Vanilinis biskvitas :    (3 storesni biskvitai arba 4 plonesni)

5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Grietinėlės kremas :

750 ml riebios  ir kokybiškos grietinėlės
6-7 v.š. cukraus ( ragaukite)
pusės citrinos sultys ( gali prireikti ir daugiau ,žiūrėkite pagal poreikius)
2 pak grietinėlės standiklio (jeigu nesusiplaktų grietinėlė)

Braškių pertepimui :

250 g šviežių braškių
2 v.š. citrinos sulčių
5 v.š. cukraus
1,5 v.š. krakmolo
4 v.š. vandens


Braškių pertepimo gaminimas :

1.Nuo braškių pašaliname kotukus,nuplauname ir supjaustome gabaliukais.
2.Braškes dedame į puodelį , pilame cukrų ir citrinos sultis.Išmaišome,kad cukrus ištirptų.
3.Sumaišome vandenį su krakmolu ir pilame į puodelį su braškėmis.
4.Kaitiname ant silpnos ugnies iki masė sutirštės.Labai trumpai ,kad braškės nesuminkštėtų ir neprarastų spalvos.Tik pradeda tirštėti iš kart nukeliame nuo kaitros .
5.Atvėsiname.

Vanilinio biskvito gaminimas :

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 * C temperatūros.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės trigubai.
3.Miltus sumaišome su kepimo milteliais .
4.Plakdami į kiaušinių masę pilame aliejų .
5. Į gautą masę sijojame miltus ir atsargiai išmaišome iki vientisumo.Neplakite.
6.Tešlą pilame į kepimo formą.Ties viduriu ,kad nesusiformuotų kauburys, tešlą pamaišykite. Dedame kepti apie 45 min. Pusvalandį nevarstykite orkaitės , duokite biskvitui iškilti.Vėliau biskvitą tikrinkite mediniu iešmeliu.
7.Iškeptą biskvitą atvėsinkite ir padalinkite į 3 arba 4 dalis.Trijų biskvitų pilnai pakanka.Vieną galite pasilikti trupiniams.

Grietinėlės kremas :

Plakite šaltą grietinėlę po truputį pildami cukrų ir citrinos sultis.Ragaukite.Jeigu grietinėlė nesusiplaka naudokite standiklį. Kremas turi būti labai standus ,nekristi nuo šaukšto.Jeigu blogai suplaksite grietinėlę , įdėjus braškių sluoksnį ,tortas gali ''pasileisti''.


Torto surinkimas :

Grietinėlės kremą padalinkite lygiai abiems sluoksniams ir viršui .Pasilikite šiek tiek kremo torto šonams.Dedame pirmą biskvitą į tortinę.Biskvitus galite  palaistyti citrinos ir cukraus sirupu, bet tai nėra būtina.Mes mėgstame šlapesnius biskvitus,aš drėkinau sirupu ,bet to galima buvo ir nedaryti.Ant biskvito plonai tepame grietinėlės , dedame braškių masės ir ant viršaus storai dedame grietinėlės kremo.Pasistenkite braškių masę ne tepti , o tik dėti šaukštu nebraukiant,kad nesusimaišytų su grietinėle.Viršutinį sluoksnį grietinėlės ant braškių taip pat dėkite ir per daug nebraukykite,kad sluoksniai nepersimaišytų.Tą patį pakartokite ir su antru sluoksniu.Viršutinis sluoksnis grietinėlės.Tortą dedame į šaldytuvą nakčiai.
Kitą dieną tortą puošiame.Labai gražu tortą papuošti šviežiomis braškėmis.Jeigu išsikepsite žaliąjį biskvitą ,galite apibarstyti jo trupinukais.

Skanių ir malonių akimirkų ir niekuomet nepamirškite savo Mamyčių 😍

4 komentarai:

  1. Sveiki, kokius produktus naudojat žaliam biskvito? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki ☺teksto viršuje yra nuoroda ,paskaitykite ☺

      Panaikinti
  2. Nerealus tortukas!!! Isbandziau dukrytes gimtadieniui, sveciai buvo suzaveti :) o dar ir draugytes isbande pavyko taip pat puikiai, aciu uz sita sedevra, kartosiu tikrai dar daug kartu!

    AtsakytiPanaikinti