2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis

'' Tiramisu'' tortas

Purus vanilinis biskvitas ,sulaistytas kavos sirupu ir perteptas puriu Maskarponės ir grietinėlės kremu .   

Torto forma 24 cm

Biskvitui : (iš šios normos išeis 3 biskvitai )

5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių

Kremui :

500 ml. Maskarponės
500  ml. grietinėlės 36 % riebumo
200 g  cukraus pudros ( pagal poreikius)
tarkuoto šokolado

Laistymui :

500 ml. saldintos Espresso kavos
galima įpilti kelis šaukštus kavos likerio


Gaminimas :

1.Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir patrigubės.
2.Pilame aliejų ir sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
3.Gautą masę pilame į formą ir dedame kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę apie 45 min. Pirmas 30 min. jokiu būdu nedarinėkite orkaitės durelių ,nes biskvitas sukris.
4.Atvėsintą biskvitą daliname į tris, o jeigu išeina ir į 4 dalis dalis.
5.Išverdame stiprią kavą ,dedame cukraus pagal skonį ir paliekame atvėsti.
6.Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir lengvai išmaišome su Maskarpone. Maskarponę palaikome kambario temperatūroje ,kad suminkštėtų ir lengviau išsimaišytų. Tik neplakite kremo mikseriu,nes gali suskystėti.
7.Tortui naudojau 24 cm. skersmens torto formą. Kremą taip padalinkite ,kad užtektų ir viršui ir šonams.
8. Į formą dedame biskvitą→sulaistome kava→tepame kremo→barstome šokolado.Toliau eiga tokia pati.Viršutinis sluoksnis kremo.Tortą dedame į šaldytuvą per naktį .Papuošiame tik kitą dieną.
Skanaus !!!






10 komentarų: