2013 m. birželio 2 d., sekmadienis

Nekeptas juodųjų serbentų ir grietinėlės tortas

 Patiks visiems dievinantiems juoduosius serbentus . Greitai pagaminamas ir labai skanus.Puikiai tiks sunaudoti šaldiklio  atsargas .                                                                                                       
Pagrindui : 
200 g Gaidelio tipo sausainių
90 g sviesto 

Kremui:
500 ml grietinėlės
200 ml trintų  juodųjų serbentų su cukrumi
0,5 indelio kondensuoto pieno 
2,5 v.š.  želatinos

1.Pamerkiame želatiną.Tris kart daugiau vandens nei želatinos .
2.Sausainius susmulkiname ,sviestą ištirpiname ir gautą masę išmaišome.
3. 24 cm. torto formą išklojame sviesto ir sausainių mase ir dedame į šaldytuvą sustingti.
4.Į kambario temperatūros grietinėlę pilame kondensuotą pieną ir išmaišome .Jeigu grietinėlė bus šalta tai truputį pašildome.
5.Želatiną ištirpiname ant garų vonelės ir atvėsiname.Dalį grietinėlės išmaišome su serbentais, o kitą dalį paliekame baltą.Maždaug 350 ml. į vieną sluoksnį. Pilame pusę želatinos į serbentų masę , o kitą pusę į baltą dalį.
6.Ant sustingusio  torto pagrindo pilame serbentų su grietinėles sluoksnį ir dedame sustingti į šaldytuvą .
7.Baltą grietinėlės masę laikome šiltai.Jeigu masė sustings ,truputį palaikome ant garų vonelės  kol suskystės.
8.Sustingus serbentų sluoksniui  ant viršaus pilame baltą masę .Dedame į šaldytuvą ir laikome šaldytuve iki tol kol  patieksime .
Tortukas labai lengvai pagaminamas,neužimantis daug laiko ir beprotiškai skanus .
Skaniausi linkėjimai ,
Rita











9 komentarai:

  1. butinai isbandysiu ir paprasta ir greita

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai labai skaniai atrodo! Kai tik bus serbentų iškart bandysiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O su kiek gramu mazdaug cukraus reiketu sutrinti serbentus ;)? norisi kad buta nei per saldu, nei per rugstu :) daznai padauginu :D
    P.S. Atsiprasau uz nelietuviskas raides, nededa sis pc ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. eglute1990 , cukraus visada dedu ''iš akies'' ,tikslių proporcijų neturiu ,ragaukite ir jeigu rūgštu po truputį pridėkite ,o padauginat turbūt dėl to ,kad vienu kartu daug cukraus suverčiat ;) po šaukštą ar du dėkit ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Grietinėlė šiame recepte nesiplaka :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. O gali buti saldyti trinti serbentai?

    AtsakytiPanaikinti