2020 m. kovo 21 d., šeštadienis

Jautienos troškinys burgundiškai

Karantino laikotarpiu siūlau gaminti kuo daugiau patiekalų ,kurių užtektų kelioms dienoms.Tam puikiai tiks troškiniai,sriubos,plovai ar sotūs mėsos ir kruopų patiekalai.Kad nereikėtų dažnai vaikščioti po parduotuves ,suplanuokite savo meniu bent kelioms dienoms į priekį .O gal pavyks pasiplanuoti ir visai savaitei.Siūlau burgundišką troškinį ,kuris yra be galo skanus,sotus ir net prabangus.Šio troškinio pakako kelioms dienoms,valgėme apsilaižydami.Burgundiško troškinio receptą jau esu įkėlusi,tik ingredientų sąrašas  buvo gerokai ilgesnis.Šis variantas supaprastintas ,bet tikrai ne ką mažiau skanus.




Reikės :

1,5 kg jautienos mentės
200 g rūkytos šoninės
4 svogūnai
4 morkos
3 skiltelės česnako
2 lauro lapai
šakelė rozmarino,čiobrelio
druskos ,maltų pipirų
3 v.š. miltų
2 v.š. rudojo cukraus
2v.š. pomidorų pastos
750  ml raudonojo sauso vyno
aliejaus

Garnyrui bulvių košė,mėgstamos daržovės.

Gaminimas :

1.Mėsą nuplauti,nusausinti ,supjaustyti kubeliais. Pabarstyti druska ir pipirais.
2.Svogūnus,česnaką ir morkas nulupti.Morkas pjaustome stambiai ,česnako skilteles per pusę,svogūnus stambiau.
3.Pasirinkite puodą kuriame ir kepinsite ir troškinsite.Jis turėtų būti didesnis ir storasienis.Idealu jeigu tai būtų špižinis indas.
4.Į puodą pilkite truputį aliejaus,įkaitinkite  ir apkepinkite smulkintą šoninę.Dėkitejautieną  ir apkepkite iš visų  pusių.Puodą rinkitės didesnį,kad mėsa nebūtų susigrūdusi.Arba kepinkite mėsą dalimis.Ant viršaus užberkite miltus ir išmaišykite.
4.Kartu kepti dėkite svogūnus,česnaką,morkas,barstykite cukrų ir dėkite pomidorų pastą.Viską išmaišykite ,dėkite rozmariną,čiobrelius ir pilkite vyną.


5.Užvirinkite ir dėkite į 160 * C įkaitintą orkaitę  2-3 valandoms.
6.Paruoštas troškinys yra tirštos konsistencijos,jautiena minkšta ir tirpstanti burnoje.
Troškinį tiekite su bulvių koše ,mėgstamomis daržovėmis .

Skaniausi linkėjimai ,
Rita





2020 m. kovo 16 d., pirmadienis

Švilpikai

Dvi savaitės karantino..tikėkimės,kad tik dvi..Ką veikti ? Namai pradėti šveisti ,bet ir valgyti skaniai norisi 😋 Neliūdėkime - gaminkime ir išnaudokime karantino laiką patiekalams, kuriems paprastu metu tiesiog nelieka laiko.Švilpikus esu gaminusi ne kartą ,bet recepto mano tinklaraštyje nebuvo.Taisau padėtį ir keliu sotų ,pigų ir labai skanų lietuvišką patiekalą.


Reikės:

Apie 1 kg bulvių
1/4 dalį bulvių masės miltų ( žiūrėti foto)
1 kiaušinis
druskos pagal poreikius

sūdytų lašinių
svogūnų
grietinės

Gaminimas :

1. Su lupena išverdame bulves.Atvėsiname,nulupame ir sumalame arba sutriname bulvių grūstuvu.Tik ne su blenderiu.
2. Į bulvių masę dedame 1/4 masės miltų.Bulvių masę daliname į 4  dalis,vieną dalį išimame ir užpildome miltais.Kaip foto.Dedame druską ir kiaušinį.Masę gerai išminkome.



3. Ant miltuoto paviršiaus kočiojame bulvių masę ,pirštais išplojame ir supjaustome.
4. Į kepimo skardą tiesiame kepimo popierių ir su tarpais išdėliojame švilpikus.Riebalais tepti nebūtina.Kepame 200*C  įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. , po to apverčiame ir kepame dar 15 min..Kepimo laikas priklauso ir nuo orkaitės tipo.Iškepę švilpikai yra išsipūtę ir gražiai apskrudę iš abiejų pusių.
5. Nulupame svogūnus,supjaustome lašinius ir pakepiname.Galite iš karto sumaišyti su grietine arba dėti atskirai.
6. Iškeptus švilpikus galima permaišyti su padažu ir pakaitinti orkaitėje .

Skaniausi linkėjimai,
Rita


2020 m. vasario 24 d., pirmadienis

Šaltibarščiai


Lietuviškus šaltibarščius galiu valgyti ištisus metus.Šis patiekalas sezoniškumo neturi,nors kai kuriems šaltibarsčiai yra vasaros maistas.Tik ne mano šeimoje 😊 Kiekviena šeimininkė turi savą šaltibarščių receptą ir jo laikosi.Man patinka tiršti,nepraskiesti ir būtinai su rūgštele.Visa šaltibarščių sėkmė priklauso nuo kefyro ir burokėlių kokybės.Šaltibarčius gaminu ir su marinuotais ir su virtais burokėliais.Jeigu naudoju virtus burokėlius papildomai dedu rūgštelės.
Tad dalinuosi savo pamėgtu receptu.


Reikės :

1 l šaltibarščių arba paprasto kefyro
1 agurkas
sauja svogūnų laiškų
sauja šv.krapų
2 kietai virti kiaušiniai
0,25 l  marinuotų burokėlių su visu skystimu
druska pagal poreikius

Prie šaltibarščių bulvių košė su spirgais arba paprastai virtos bulvės.

Gaminimas:

1.Agurką,krapus ir svogūnų laiškus supjaustome.
2.Dedame burokėlius,išmaišome.
3.Sudedame smulkintus virtus kiaušinius.
4.Užpilame kefyrą ir išmaišome.
5.Druską nauojame pagal poreikius.

Jeigu šaltibarščius gaminu su paprastu kefyru ,tai dedu 2 v.š. grietinės.Naudojant virtus burokėlius juos sutarkuoju burokine tarka,pasūdau ir užpilu  kelis šaukštus obuolių arba raudonojo vyno acto.Jokiu vandeniu ar pienu šaltibarščių neskiedžiu.Mums patinka tiršti.

Skaniausi linkėjimai,
Rita




2020 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

Matjes silkė su labai gardžiu padažu

Švelni lyg šilkas,minkšta kaip sviestas . Kas ? Tokia yra daniška silkė Matjes. Tai neneršusi silkė yra labai riebi ir skani.Jos riebumas siekia nuo 16 iki 25 % .Tuo tarpu paprasta  silkė tik apie 11 %. Pagautos silkės yra užpilamos sūrimu ,o vėliau užšaldomos.Prekybos vietoje yra atšildomos ir paruošiamos pardavimui. Matjes silkių filė parduodama su uodega,nes yra savotiškas jos valgymo ritualas.Silkė yra imama už uodegos,pavoliojama smulkiai kapotuose svogūnuose ,pakeliama aukštyn ir  dedama tiesiai į burną...😊 Mes taip nebandėme ,tačiau paruošiau ją labai skaniai.Kas neesate ragavę šios silkės būtinai tai padarykite.Skonis vertas kainos , kuri nėra labai žema.Nepirkite šios silkės didžiuosiuose prekybos centruose.
Pati geriausia silkė  mažuose prekybos taškuose,kioskuose,vagonėliuose.


Reikės :

1 silkė  Matjes  ( 1 vnt. yra dvi filė puselės )

Visi priedai matomi mano lėkštėje yra pagal skonį ir pomėgius.
Ši silkė skani su juoda duona ,o su bulvėmis puikiai tiks pietums ar vakarienei.Užtepkite padažo ant juodos duonos ,ant viršaus dėkite silkės gabalėlius ir bus puikus užkandis.

2 v.š.graikiško jogurto
2 v.š. majonezo Hellmann's
1 v.š. Heinz sweet garstyčių
saldžiarūgštis obuolys ( naudojau Jonagold)
puselė raudono svogūno


Padažui skirtus produktus išmaišykite,obuolį ir svogūną smulkiai supjaustykite.Silkę prieš valgant supjaustykite gabaliukais.Tepkite padažą ant duonos,dėkite silkės gabalėlį ir skanaus !!!






2020 m. vasario 3 d., pirmadienis

Purūs vištienos kotletai padaže

Ką valgyti ? Kasdieninis klausimas neduodantis ramybės vos ne kiekvienai šeimininkei.Jeigu pabodo tradiciškai gaminama vištienos krūtinėlė, pabandykite ją sumalti ir pagaminti kotletus su padažu.Kad krūtinėlė nebūtų sausa į faršą įdėkite varškės .Varškės visai nesijaus,o kotletai bus minkšti ir purūs.Garnyrui pasirinkite perlines kruopas,bus įdomiau ,o gal net ir skaniau nei įprastai patiekiamos  bulvės.


Kotletams :

500-600 g vištienos krūtinėlės
200 g varškės
1 kiaušinis
2 v.š. riebios grietinės
2-3 skiltelės česnako
1 svogūnas
druska (pagal poreikį)
pipirai

miltų apvoliojimui
alyvuogių aliejaus kepimui

Padažui:

0,5 l sultinio
1 morka
1 svogūnas
2 v.š. miltų 
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š rudojo cukraus
druska ( pagal poreikį)

Garnyrui :

200 g perlinių kruopų ( virimo maišeliuose)
1 svogūnas
mėgstamų prieskonių mišinio
alyvuogių aliejaus


Gaminimas :

1.Sumaltą vištienos krūtinėlę išminkome su visais nurodytais ingredientais.
2.Formuojame nedidelius kotletukus ir apvoliojame miltuose.
3.Kotletus trumpai apkepiname aliejuje iš abiejų pusių.Su popieriniu rankšluosčiu sugerkite riebalų perteklių ir dėkite į pasirinktą kepimo indą.Kepkite  180 *C laipsnių orkaitėje 20 minučių.


4.Padažui pakepinkite sutarkuotą morką,smulkintą svogūną ir pomidorų padažą.Dėkite rudojo cukraus.Pakepinkite iki rudumo miltus ir po truputį pilkite sultinį.Ištrinkite iki vientisumo.Viską kartu išmaišykite ir sutrinkite blenderiu iki vientisos masės ir pakaitinkite.Jeigu padažas laba tirštas įpilkite dar šiek tiek sultinio.
5.Išvirkite perlines kruopas ir sumaišykite su kepintu svogūnu,prieskoniais.
6.Padažu užpilkite kotletus ir kepkite orkaitėje iki pradės kunkuliuoti.Išjunkite orkaitę ir palikite 15 min. skoniams persigerti.


Tiekite su perlinių kruopų garnyru ir daržovėmis.

Skaniausi linkėjimai,
Rita


2020 m. sausio 1 d., trečiadienis

Naujametinis tortas Snickers


Kiekviena dienos dalis yra savaip svarbi.
Rytas atneša viltį,diena prasmingą darbą,
Vakaras - meilę,o naktis poilsį.
Linkiu viso to nestokoti kiekvieną Naujųjų  2020-tųjų  metų dieną !!!


O dabar apie tortą 😍 Naujamečiui pasirinkau tortų tortą,numylėtą ir išgirtą,mano tinklaraščio favoritą Nr 1 - skanųjį tortą  Snickers. Šiam tortui daug liaupsių jau nereikia,peržiūrų skaičius ir populiarumas kalba pats už save. Pusė milijono peržiūrų labai gražus skaičius,bet ir tortas vertas to. Ką čia tobulinti ,bet aš nebūčiau aš jeigu neįkiščiau į tortą ko nors ne pagal receptą.Taigi naujamečiui Snickersas buvo ''paturbintas'' mandarinais ir gardžiu juodųjų serbentu pertepimu.Šokoladu biskvitų nelaisčiau ,tik sirupu.
Buvo tikrai gardu 😋 Dar kartą nuoroda į torto Snickers receptą - ČIA 

Skaniausi linkėjimai,
Rita



2019 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Kreminė moliūgų ir cukinijų sriuba

Skani ir sveika sriuba - geros nuotaikos ir energijos garantas.Trintos sriubos labai populiarios ,nes šioms sriuboms paruošti nereikia jokių ypatingų priemonių.Vasarai artėjant į pabaigą ,sezoninių daržovių tinkamų sriubai gausybė.Jums lieka tik išsirinkti ,gaminti ir mėgautis.Šiuo būdu galima gaminti įvairių daržovių sriubą.


Reikės :

1 nedidelė geltonoji cukinija
1 nedidelis sviestinis moliūgas
2  svogūnai
5 skiltelės česnako
citrinos sulčių pagal poreikį
universalaus prieskonių mišinio
alyvuogių aliejaus
1 mažas indelis kokosų pieno
200 ml naminio sultinio
pipirų
šviežio šalavijo šakelė
1 v.š. cukraus
druskos
keli griežinėliai Chorizo dešros



Gaminimas :

1.Moliūgui nulupkite odą ir  pašalinkite sėklas. Gabaliukais supjaustykite cukiniją ir svogūnus.Dėkite į kepimo indą ,ant viršaus dėkite česnako skilteles,barstykite prieskoniais ir pašlakstykite alyvuogių aliejaus.Kepkite  180 * C įkaitintoje orkaitėje iki daržovės suminkštės.
2.Puode įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus dėkite šalavijo šakelę,pipirus ir pakepinkite.Šalaviją išmeskite,jo aromatas liks aliejuje.
3.Į puodą pilkite kokosų pieną,sultinį ir užvirinkite.Dėkite druskos,cukraus.
4.Iškeptas daržoves dėkite į tą patį puodą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.Jeigu trūksta rūgštelės įpilkite citrinos sulčių.
5.Chorizo dešrą susmulkinkite ir pakepinkite sausoje keptuvėje.
Sriubą tiekiame su česnakiniais skrebučiais .Ant viršaus barstome Chorizo traškučius.
Skanaus !!!


2019 m. liepos 27 d., šeštadienis

Glazūruotos triušienos dešrelės su šonine

Šis patiekalas puikus savo paprastumu ir greitu paruošimu.''Kitchen me'' meistrai jau pasirūpino puikiu šviežios triušienos dešrelių   skoniu,jums belieka tik pasirūpinti gera šonine ir dailiai ja apvynioti dešreles.Šias dešreles labai skanu valgyti su bulvių koše.


4-5 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

3 pak x 250 g  ''Kitchen me'' Šviežių triušienos dešrelių
18  šviežios arba rūkytos šoninės juostelių
6 v.š.  Vorčesterio padažo
1,5 v.š. medaus
kelios šakelės šviežio  šalavijo


Gaminimas :

1.Kepimo skardą išklojame šalavijo šakelėmis.Kepimo metu šalavijas atiduos  visą savo nuostabų aromatą.
2.Triušienos dešreles susukame į šoninės juosteles.


3.Dedame kepti į 200 *C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 min.
4.Į įkaitintą keptuvę supilame Vorčesterio padažą ir medų.Sudedame iškeptas dešreles ir kaitiname iki dešrelės pasidengs glazūra.
5.Tiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus !!!

Kreminė pomidorų sriuba su kokosu pienu ir antiena


Nepaprastai gardi sriuba kurios variantų yra begalė.Dirbti teks minimaliai,bet už tai rezultatas tikrai nustebins.Ši pomidorų sriuba tiks ir su jūros gėrybėmis,o va su antiena tai buvo naujas išbandymas.
Labai vykęs bandymas kuris bus pakartotas.


6 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

'' Lapino puotos ''  Šviežio antienos rinkinio sriubai
6 pomidorai
3 raudoni svogūnai
5 skiltelės česnako
šalavijo šakelė
druska
pipirai
1 v.š. cukraus
alyvų aliejaus
1 maža skardinė kokoso pieno
1 maža skardinė smulkintų pomidorų
universalių prieskonių mišinio

Gaminimas :

1.Iš antienos rinkinio išverdame sultinį.Nusemkite 200 ml sriubai,o kitą galite užsišaldyti,sunaudosite vėliau.Mėsą nuo kaulų nuimkite ir galėsite sudėti į paruoštą sriubą.Tik jos trinti nereikėtų.
2.Skiltelėmis supjaustykite pomidorus,svogūnus ir dėkite į kepimo skardą.Ant viršaus dėkite česnako skilteles ,apšlakstykite aliejumi ir prieskonių mišiniu.Kepkite iki 180 *C įkaitintoje orkaitėje iki daržovės suminkštės ir apskrus.
3.Į puodą kuriame virsite sriubą pilkite aliejaus,įkaitinkite ir pilkite konservuotus pomidorus,dėkite cukrų druską,pipirų ,šalaviją ir pakepinkite.
4.Supilkite sultinį ,kokosų pieną ir užvirinkite.
5.Iškeptas daržoves sudėkite į trintuvą,ten pat pilkite ir masę iš puodo ir sutrinkite iki vientisos kreminės masės.Dar kartą užvirinkite.
6.Tiekite su skrebučiais.

Skanaus !!!





Greiti cukinijų blyneliai

Greitai pagaminami ir labai skanūs cukinijų blyneliai.Puikiai tiks pusryčiams,pietums ir vakarienei.Darbo nedaug , o rezultatas - puikus.Į tešlą galite įberti saują parmezano,bus dar skaniau.



Reikės :

2 cukinijos
2 kiaušiniai
2 skiltelės česnako
druska ( pagal poreikius)
4-5 v.š. miltų
aliejaus kepimui

Gaminimas :


1. Burokine tarka sutarkuojame cukinijas ir apibarstome druska.Paliekame pastovėti.


2.Susidariusį skystį nupilame.


3.Dedame kiaušinius,česnaką.


4.Toliau dedame miltus ir išmaišome.


4.Įkaitiname aliejų ir dedame po 1 v.š. tešlos.Kepame iki gražiai apskrus abi pusės.Tiekiame su graikišku jogurtu arba grietine.Skanūs ir šalti.

Skanaus !!!