2020 m. vasario 6 d., ketvirtadienis

Matjes silkė su labai gardžiu padažu

Švelni lyg šilkas,minkšta kaip sviestas . Kas ? Tokia yra daniška silkė Matjes. Tai neneršusi silkė yra labai riebi ir skani.Jos riebumas siekia nuo 16 iki 25 % .Tuo tarpu paprasta  silkė tik apie 11 %. Pagautos silkės yra užpilamos sūrimu ,o vėliau užšaldomos.Prekybos vietoje yra atšildomos ir paruošiamos pardavimui. Matjes silkių filė parduodama su uodega,nes yra savotiškas jos valgymo ritualas.Silkė yra imama už uodegos,pavoliojama smulkiai kapotuose svogūnuose ,pakeliama aukštyn ir  dedama tiesiai į burną...😊 Mes taip nebandėme ,tačiau paruošiau ją labai skaniai.Kas neesate ragavę šios silkės būtinai tai padarykite.Skonis vertas kainos , kuri nėra labai žema.Nepirkite šios silkės didžiuosiuose prekybos centruose.
Pati geriausia silkė  mažuose prekybos taškuose,kioskuose,vagonėliuose.


Reikės :

1 silkė  Matjes  ( 1 vnt. yra dvi filė puselės )

Visi priedai matomi mano lėkštėje yra pagal skonį ir pomėgius.
Ši silkė skani su juoda duona ,o su bulvėmis puikiai tiks pietums ar vakarienei.Užtepkite padažo ant juodos duonos ,ant viršaus dėkite silkės gabalėlius ir bus puikus užkandis.

2 v.š.graikiško jogurto
2 v.š. majonezo Hellmann's
1 v.š. Heinz sweet garstyčių
saldžiarūgštis obuolys ( naudojau Jonagold)
puselė raudono svogūno


Padažui skirtus produktus išmaišykite,obuolį ir svogūną smulkiai supjaustykite.Silkę prieš valgant supjaustykite gabaliukais.Tepkite padažą ant duonos,dėkite silkės gabalėlį ir skanaus !!!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą