2017 m. balandžio 13 d., ketvirtadienis

Samanoti keksiukai su Maskarponės ir riešutų nugos kremu


Žali ir gražūs samanoti keksiukai pagyvins jūsų šventinį stalą. Keksiukai ne tik gražūs ir skanūs ,bet ir  natūralūs be  dažiklių .Dėl to mamos, kurioms nėra tas pats ką valgo jų vaikučiai ,drąsiai gali pradžiuginti savo mažuosius smaližius.Mano puslapyje tikrai nerasite desertų su dažikliais ir cukrine mase apkrautų tortų.Aš už natūralumą,kiek tai yra įmanoma.Dėl tos pačios priežasties ir riešutinį kremą rinkau kuo sveikesnį , su mažesniu kiekiu cukraus ir be hidrintų riebalų.





12 keksiukų

Keksiukams :

200 g miltų
100 g cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
3 v.š. tirpinto sviesto
140 ml kefyro arba pasukų

Samanų biskvitui :  ( trupinių liks kitam kartui )

90 g šviežių špinatų
120 g cukraus
1 didelis kiaušinis
3 v.š. tirpinto sviesto arba kokosų aliejaus
160 g miltų
1,5  a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
žiupsnelis druskos

Kremui :

250 g Maskarponės
200 g riešutinio nugos kremo ( naudojau vokišką ''Schneekoppe'' su mažiau cukraus )



Keksiukų gaminimas :

1.Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius.
2.Persijokite.
3.Cukrų,vanilinį cukrų paplakite su kiaušiniais.
4.Į kiaušinių masę supilkite kefyrą ,tirpintą sviestą .
5.Į gautą masę sudėkite sausus produktus ir išmaišykite.Tešla bus skystoka.
6.Orkaitę įkaitinkite iki 180 * C .
7.Tešlą tolygiai paskirstykite 12 vnt keksiukų ir dėkite kepti 25-30 min. Keksiukai pakils ir taps tvirti.Neperkepkite.

Samanų biskvito gaminimas :

1.Sutrinkite špinatus į košelę. Naudokitės trintuvu.
2.Kiaušinius plakite su cukrumi iki putotos masės.
3.Į kiaušinius dėkite špinatus,tirpintą sviestą arba kokosų aliejų ir citrinos sultis.
4.Į gautą masę sijokite miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišykite.
5.Orkaitę įkaitinkite iki 170 * C tešlą pilkite į kepimo indą ir kepkite apie 40-50 min.
6.Ar iškepęs tikrinkite mediniu iešmeliu.
7. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir sumalkite į trupinius.Šios normos pakaks keliems kartams.Nesunaudotus trupinius dėkite į sandarų šaldymui skirtą maišelį ir laikykite šaldiklyje.

Kremo gaminimas :

Kambario temperatūros Maskarponę šaukštu sumaišykite su keliais šaukštais riešutinio kremo.Kremo neplakite mikseriu.Ragaukite ir kremą gaminkite pagal savo skonį.Likusį riešutinį kremą sunaudosite įdarui.


Keksiukai :

1. Išpjaukite kvadratuką keksiuko viduryje .Viduriuką išimkite.
2.Dėkite po šaukštelį riešutinio nugos kremo ir pripildykite iki viršaus Maskarponės  kremo.Viršų taip pat aptepkite Maskarponės ir riešutų kremu.
3.Keksiukus apibarstykite žaliais trupiniais ir puoškite pagal savo fantaziją.

Skanių ir malonių akimirkų !!!

2017 m. balandžio 6 d., ketvirtadienis

Salotos a la Cezaris su antienos file didkepsniu


Yra įvairių improvizacijų ir šių salotų padažo gudrybių.Viena iš šių salotų atsiradimo versijų ,kad Italų kilmės amerikiečių virėjas,Amerikos nepriklausomybės dieną ,sukūrė šias salotas kai virtuvėje beveik neliko produktų.Žmonės reikalavo maisto,todėl salotos buvo sukurtos vos iš kelių ingredientų. Kuklios savo sudėtimi Cezario salotos yra labai mėgstamas patiekalas, o mėgstantiems pavalgyti sočiau  dažnai papildomos kaloringesniais produktais tokiais kaip virti kiaušiniai,kepta mėsa.Recepto''vinis'' yra padažas.Tikras Cezario salotų padažas yra daromas panašiai kaip majonezas.Šis padažas suteikia nepaprastą ir įsimenantį skonį .


2 porcijos
Gaminimui 30 min

Reikės :

350 g ''Kitchen me'' Antienos filė ''Žolelių'' didkepsnio
2 gūžių Romaine salotų
saujos baltos duonos skrebučių
Parmezano sūrio
6 virti putpelių kiaušiniai

Padažui :

1 šviežio kiaušinio trynys
1 v.š. Vorčesterio padažo
5 v.š alyvuogių aliejus
1 skiltelės  česnako
2 ančiuvių aliejuje ( nebūtinai)
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. garstyčių
šviežiai tarkuoto Parmezano
pipirų
žiupsnelį rudojo cukraus


Gaminimas :

1.Įkaitinkite storapadę griliaus keptuvę.Galite įpilti truputį  aliejaus.Dėkite antienos filė odele žemyn ir kepkite po 5 min kiekvieną pusę.Sudėkite kepsnius į dubenį ,uždenkite ir palaikykite apie 10 min. Palikite atvėsti.
2.Gaminame padažą : kiaušinis palaikomas 1 min verdančiame vandenyje.Atskirtą kiaušinio trynį ,trintą česnaką ir visus kitus išvardintus ingredientus ,be aliejaus, dėkite į  plakimo indą .Pradėkite plakti ir po truputį pilkite alyvuogių aliejų.Gausite tirštoką padažą.Dėkite tarkuotą Parmezaną. Būtinai ragaukite ir skaninkite druska,pipirais.Nuostabus padažas.Jeigu nemėgstate ančiuvių ,vietoje jų įdėkite druskos.
3.Į lėkštes dėliokite salotas, per pusę pjautus putpelių kiaušinius,skrebučius,Parmezano drožles.Per vidurį sudėkite supjaustytą antieną.Padažą galite patiekti atskirai arba užpiltą ant salotų.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!



2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Žemoje temperatūroje kepta anties krūtinėlė

Dar vienas labai skanus ir paprastas anties krūtinėlės receptas.Pasak Odetos  , tai nerealios struktūros mėsytė,nuostabios spalvos,sultinga,aromatas fantastiškas.Ačiū , tikrai nuostabaus skonio :)



2 porcijos
Gaminimui 60 min

Reikės :

 500 g  ''Lapino puotos'' Šviežios antienos file su oda
prieskoninių žolelių  mišinio ( petražolės,rozmarinas,raudonėlis,šalavijas,mairūnas,čiobrelis)
druskos
garnyrui mėgstamų salotų

1.Įpjauname anties krūtinėlės odelę.
2.Barstome prieskoniais ir druska.
3.Gerai įkaitiname keptuvę ir kepame  2,5 minutės ant odelės , apverčiame ir kepame 2,5 minutės ant kitos pusės.Riebalų nereikia .


4.Orkaitę ir kepimo indą įkaitinkite iki 80 * C temperatūros .
5.Apkeptas krūtinėles dėkite į įkaitintą indą ir palikite ''prakaituoti'' orkaitėje 50 minučių.
6.Iškeptas krūtinėles valgykite su jūsų mėgstamomis salotomis.Mano salotos su rucola,kepintom sėklom,morkom,agurkais ir užpilas iš česnako,aliejaus,medaus,citrinios sulčių,pipirų,druskos.
Skanių ir malonių akimirkų !!!




Šventinis sūrio pyragas-tortas su vyšnių ir romo užpilu ( Cheesecake)

Šis sūrio pyragas-tikrai nusipelno būti vadinamas tortu.Nuostabiai skanus,švelnus ,purus ,tiesiog tirpstantis burnoje.Tortui gaminti rekomenduoju naudoti tik nurodytą varškės kremą.Su šiuo kremu pagamintas tortas gaunasi pats skaniausias.Esu išbandžiusi ir su  kitokios rūšies sūriais ,bet nepatiko.Dėl to mano recepte tik šis sūris ir jokio kito nenaudosiu.


Produktų kiekiai nurodyti 21 cm skersmens torto formai.Tortas yra aukštas ,dėl to turite tiksliai laikytis nurodytos temperatūros ir svarbiausiai kepimo laiko.Nenaudokite jokių vėjelių,nereikia.

Pagrindui :

180 g paprastų klasikinių Gaidelio tipo sausainių
80 g sviesto
50 g cukraus

Sūrio masei :

800 g tepamojo varškės kremo ''Creme Bonjour'' ( be priedų)
4 kiaušiniai
100 g miltų
90 g cukraus

Padažui :

250 g šaldytų vyšnių
4 v.š. cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. krakmolo
4 v.š. vandens
šlakelis romo


Gaminimas :

1.Sausainius sutrinti iki trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi.
2.Masę tolygiai paskleisti 21 cm torto formoje.
3.Sūrio masei atskirai sumaišyti varškės kremą,kiaušinių trynius ir miltus.
4.Baltymus išplakti su cukrumi ir palengva įmaišyti į sūrio masę.
5.Sausainių pagrindą pakepiname 15 min. 160 * C temperatūroje.Atvėsiname.
6.Toliau varškės kremo masę pilame ant pagrindo ir kepame 1 valandą ar daugiau 170 * C įkaitintoje orkaitėje.Priklauso nuo orkaitės.
7.Iškepusio pyrago kraštai turi būti tvirti , o viduriukas šiek tiek  judėti.
8.Praveriame orkaitę ir vėsiname 15-20 min. Vėliau pilnai atvėsiname ir laikome šaldytuve.

Ruošiame padažą :

1.Vyšnias suberiame į puodą su cukrumi ir citrinos sultimis.
2. Sumaišome vandenį su krakmolu ir supilame į puodą.
3.Kaitiname ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė sutirštės ir uogos suminkštės.
4.Įpilame romo.
5.Atvėsiname.

Pyragą tiekiame su vyšnių padažu ir mėgaujamės :) Skanaus !!!




Iš šių produktų galite paruošti ir sūrio pyragaičius 😍


Pyragaičiams naudokite visą normą pagrindo produktų ir pusę normos sūrio masės.Iškepsite apie 24 vnt. Kepame keksiukų formoje ,popieriniuose sijonėliuose.Pagrindą kepiname 10 min. o užpylus sūrio masę 15-20 min. KEPIMO TEMPERATŪRA TA PATI KAIP IR PYRAGUI.Ant viršaus galite dėti uogas,kremus.Jeigu dėsite uogas ant atvėsusių pyragaičių užpilkite kelis šaukštukus žele ,padėliokite uogas ir dėkite į šaldytuvą su visa forma.


Už receptą dėkoju A.Jablonskui 

2017 m. kovo 25 d., šeštadienis

Obuolių sultyse keptos ančiukų kulšelės

...Ech , tie lietuviški orai..nieko nesuplanuosi.Šis patiekalas turėjo būti  ant griliaus ,bet oras pasitaikė visai nepalankus ir teko visus darbus perkelti į virtuvę.Bent jau tokia paguoda,kad savaitgalio pietūs gavosi nuostabiai skanūs.Darbelio ne per daugiausiai, o rezultatas išties vertas dėmesio.Sugadinti beveik neįmanoma.


Gaminimui 180 min. + marinavimui 120 min.

Reikės:

''Lapino puotos'' šviežių ančiukų kulšelių  ( aš kepiau 8 vnt )
 prieskoninių žolelių mišinio
7-8 skiltelės česnako
pipirų
druskos
cukraus
aliejaus
0,5 l naminių obuolių sulčių
bulvių
rūgščių obuolių


Gaminimas :

1.Nuvalome česnaką ir sutarkuojame arba išspaudžiame,kad gautųsi košelė.
2.Į česnakus dedame žolelių mišinį,pilame aliejaus,dedame druskos ,truputį cukraus.Viską gerai išmaišome.Mišinio turi gautis tiek,kad užtektų ir bulvėms ištrinti.
3.Nuvalome ir supjaustome skiltelėmis bulves.
4.Antieną ir bulves gerai ištriname prieskoniais ir dedame į kepimo maišą.Iš karto dedame į kepimo indą ir paliekame 2 valandom pastovėti.
5.Į kepimo maišą ant antienos ir bulvių pilame obuolių sultis , užtvirtiname galą ir dedame kepti į 200 *C  įkaitintą orkaitę.Po pusvalandžio kaitrą mažiname iki 180* C ir kepame 1,5 val.
6.Iki kepimo pabaigos likus pusvalandžiui išimkite kepimo indą iš orkaitės,maišą apkirpkite  iki kraštų  ir nusemkite susidariusius riebalus.Apačioje liks tik sultys.Šiuo padažu gausiai sulaistome mėsą ir bulves.
7.Šonuose išdėliokite obuolius ir dėkite toliau kepti.Kepame kol obuoliai iškeps , o kulšelės apskrus.

Tiekite su kartu iškepusiomis bulvėmis ir obuoliais.Padažo atskirai ruošti nereikia ,nes jūsų kepimo inde susidarė pats nuostabiausias padažas iš obuolių sulčių.Skanaus !!!




2017 m. kovo 23 d., ketvirtadienis

Bulvinių blynų draugystė su silke ir varškės padažu

Ar valgėte kada nors tokį derinį ? Jeigu dar to nepadarėte ,tai būtinai išbandykite.Labai skanu , viskas puikiai dera ir pagaminta iš paprastų  produktų. 😋 Vakarienei pagaminti užtrukau šiek tiek daugiau nei valandą.Kadangi mėgstu estetinį vaizdą savo lėkštėje, gražų ir patrauklų maistą akims,dažniausiai vengiu gaminti bulvinius blynus iš senų bulvių.Man jie atrodo neskaniai,nes yra tamsios spalvos.Žinau,kad šeimininkės naudoja rūgštį spalvai pagerinti ,bet man toks būdas nepatinka,nes yra neskanu.Šį kartą gamindama bulvinius blynus ,pirmą kartą į tarkius įdėjau svogūną.Labai patiko skonis ir blynai buvo tikrai šviesesni .Jaučiu,kad spalvai pagerinti įtakos turėjo ir kaimiški kiaušiniai.Taigi :

4-5 alkaniems valgytojams
Gaminimui apie 70 min



Reikės:

Jūsų mėgstamos silkutės
svogūno laiškų
krapų
lydyto sviesto kepimui

Blynams :

10 didesnių bulvių
1 didesnis svogūnas
2 kiaušiniai
druskos pagal poreikį
1,5 v.š. manų kruopų  ( galite ir nedėti ,jeigu bulvės nėra vandeningos)

Varškės padažui :

1 didelis indelis grūdėtos varškės
4 v.š. grietinės
krapų
1 skiltelė česnako
druskos

Gaminimas :

1.Gaminame padažą: į grūdėtą varškę dėkite grietinę,įspauskite česnako,dėkite smulkintų krapų,druskos arba jūsų mėgstamo prieskonių mišinio.Viską išmaišykite.
2.Nuskuskite bulves ir nulupkite svogūną.
3.Bulves ir svogūną sutarkuokite,skystį nuvarvinkite.
4.Į tarkius dėkite suplaktus kiaušinius,druskos.Viską išmaišykite.
5.Jeigu tarkis skystokas dėkite manų ir išmaišykite.Palikite brinkti 10 min.
6.Kepkite storoje,sunkioje keptuvėje ,kuri gerai įkaista ir nereikalauja daug riebalų.Aš kepu tik su lydytu sviestu ,nes jis yra sveikesnis ir skanesnis produktas nei aliejus.
Kepame tik gerai ĮKAITINTUOSE RIEBALUOSE ANT MAKSIMALIOS KAITROS ,nes tik tokiu atveju blynai neprigers riebalų.Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio .Toliau viskas paprasta ir aišku :)
Skanaus !!!



2017 m. kovo 21 d., antradienis

Žiedinių kopūstų ir vištienos kepsneliai

Kartais taip nutinka,kad nusiperki produktą ir jo nepanaudoji.Tiesiog dėl vienokių ar kitokių priežasčių jis lieka.Man taip nutiko su žiediniu kopūstu.Ilgai jis pas mane vargšelis gulėjo,nes  be eilės visur lindo jo giminaitis brokolis,kuris,ne paslaptis,mūsų šeimoje yra daržovė nr 1 😋 Tai va, atstovėjęs ilgoje eilėje ,žiedinis kopūstas be gailesčio buvo sudėtas į maltą vištieną.Jeigu gaminsite šiuos kepsnelius,būsite maloniai nustebinti jų skoniu.Žiedinio kopūsto beveik nesijaučia,tačiau jis kepsneliams suteikia minkštumo ir drėgnumo.Man tai buvo atradimas  paįvairinti  pabodusią maltą mėsą.


5 - 6 asmenims
Gaminimui 60 min

Reikės :

600 g  maltos vištienos arba antienos ( puikiai tiks kumpeliai)
1  žiedinio kopūsto
1 smulkintas svogūnas
2 skiltelės česnako
sauja smulkinto parmezano
sauja maltų džiūvėsių
1 didelis kiaušinis
pipirų
druskos
lydyto sviesto kepimui


Gaminimas :

1.Sumalame vištieną.
2.Žiedinį kopūstą supjaustome ir dedame į verdantį pasūdytą vandenį.Paverdame 5-10 min. , išgriebiame ir labai gerai nusausiname.Dedame į maisto smulkintuvą ir smulkiname iki grūdo dydžio gabaliukų .
3.Į žiedinių kopūstų masę  dedame smulkintą svogūną ,trintą česnaką, parmezaną,džiūvėsėlius,kiaušinį,mėsą ,pipirų ir druskos.Viską gerai išmaišome.
4.Galite kepti keptuvėje arba orkaitėje.Jeigu kepsite keptuvėje tai kepkite su lydytu sviestu.Kepimui orkaitėje formuokite kepsnelius ,dėkite ant paruoštos  skardos ir kepkite 180 * C temperatūroje 20 min. ant vienos pusės , po to apverskite ir dar kepkite 10-15 min.
5.Kepsneliai skanūs karšti ir šalti.Tiekite su jūsų mėgstamomis salotomis.Puikiai tinka balzamiko acto kremas.

Skanių ir malonių akimirkų !!!



2017 m. kovo 19 d., sekmadienis

Triušis marinuotas kefyre

Švelni ir baltyminga triušio mėsa yra savito skonio.Tinkamai paruošta bus tikras delikatesas.Žmogaus organizmas sugeba įsisavinti net 90 %  baltymų esančių triušienoje ,tuo tarpu iš jautienos tik 60 %.Triušienoje yra daugiau vitaminų ir mineralų nei kitose mėsos rūšyse.Joje visai nėra alergenų,dėl to rekomenduojama mažyliams.Šį kartą triušiui marinuoti naudosiu  kefyrą.Triušis laikomas kefyro marinate per naktį.Mėsa taps minkšta ir neturės specifinio kvapo.

4-5 asmenims
gaminimui 120 min.


Reikės :

1,5 kg  ''Lapino puotos'' šviežio triušio
0,5 l kefyro
žalumynų ( petražolių ,kalendrų)
4 skiltelės česnako
2-3 svogūnai
300 g  liesesnės grietinės
250 ml sultinio
1 v.š. garstyčių
1v.š. pomidorų padažo
1,5 v.š. miltų
lydyto sviesto kepinimui
druskos
pipirų
lauro lapų
mėgstamų prieskonių

Gaminimas :

1.Triušį nuvalome ir supjaustome gabalais.
2.Petražoles arba kalendrą ,česnaką susmulkiname.
3.Paruoštą masę sudėti į kefyrą.Įdėti mėgstamų prieskonių,lauro lapų,pipirų  ir užpilti ant triušio.Laikyti per naktį.
4.Kitą dieną triušio gabaliukus pasūdome ir apkepiname svieste.
5.Nuvalome morkas ir supjaustome stambiais gabaliukais.
6.Žiedais supjaustome svogūnus.
7.Daržoves apkepiname svieste ir dedame kartu su triušiena į storapadį puodą.
8.Gaminame padažą : miltus pakepiname sausoje keptuvėje iki rudumo.Į miltus po truputį pilame sultinį ir maišome kol neliks gumuliukų.Dedame garstyčias,pomidorų padažą.
Galite pasinaudoti trintuvu.Toliau dedame grietinę ir išmaišome.
9.Paruoštą padažą pilame ant triušienos ir daržovių ir dedame į 180 * C įkaitintą orkaitę 1-1,5 val.Po pusvalandžio kaitrą mažiname iki 160 * C .
Valgantiems bulves rekomenduoju valgyti su bulvėmis ar bulvių koše .Skanaus !!!




2017 m. kovo 13 d., pirmadienis

Makaronų lizdeliai su triušiena

Pastaruoju metu mano virtuvėje ''ima viršų'' lengvi ir greiti patiekalai.Jiems pagaminti užtruksite vos valandą.Labai paprastas ir lengvai pagaminamas patiekalas. Svarbiausiai tai yra labai labai skanu :)
Švelni ir minkšta triušio mėsytė patupdyta ant  makaronų lizdelių ir panardinta grietinėlės padaže.Fantastika !!!


4 porcijos
Gaminimui 60 min.

12 vnt. makaronų lizdelių

Faršui :

250 g pakuotė ''Lapino puotos'' šviežios triušienos mėsos
1 kiaušinis
3 v.š. riebios grietinėlės
1 v. š. pomidorų padažo
1 v.š. garstyčių
1 nedidelis smulkintas svogūnas
2 skiltelės trinto česnako
pipirų

Padažui :

pusė svogūno
2 skiltelės česnako
mėgstamų žolelių prieskonių
druskos pagal poreikį
250 ml grietinėlės
1 v.š. miltų
gabalėlis sviesto

Viršui :

smulkintos žalumos
saulėje džiovintų pomidorų
tarkuoto sūrio ( naudojau parmezaną ir paprastą fermentinį sūrį)



Gaminimas :

1. Sumalame triušieną ir sumaišome su nurodytais ingredientais.
2.Ruošiame padažą : naudojame keptuvę su nesvylančia danga.Dedame gabalėlį sviesto,smulkintą svogūno puselę,spaustą česnaką ir kepiname.Toliau dedame miltus ,maišome,pakepiname.Pilame grietinėlę,maišome,dedame prieskonius,druską.Užviriname ir maišome iki vientisos masės.
3.Į padažą sudedame sausus makaronų lizdelius.Lizdelių labai nespauskite.
4.Ant viršaus dedame triušienos faršą ir džiovintus pomidorus.Faršą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam lizdeliui.
5.Barstome sūrį ir žalumą,Galite pabarstyti smulkintų džiovintų pomidorų.
6.Užpilame sultiniu iki lizdelių viršaus.Sultinio negailėkite,nes makaronai išbrinks ir jis susigers.
7.Uždengiame dangčiu ir verdame 15-20 min.

Skanių ir malonių akimirkų !!!






šaltinis SM

2017 m. kovo 7 d., antradienis

Brokolių salotos

Mano produktų apsipirkimo sąraše visada pirmauja brokolis.Dėl to visai nėra keista ,kad šių daržovių visada galima rasti mano virtuvėje.Dažniausiai juos naudoju kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba valgau su kruopomis .Mūsų mažoji namų gyventoja juos dievina.Senokai nuvilnijusi populiarumo banga , salotas su brokoliais ir spanguolėmis apgyvendino vos ne kiekviename maisto gaminimo tinklaraštyje. Turiu pripažinti pirmą kartą paragavus nebuvau sužavėta šių salotų skoniu.Man nepatiko kietokas brokolis ir spanguolės buvo labai neskanios.Taip jau atsitiko , kad galvojant ką pasigaminti priešpiečiams ,surinkau turimus produktus ir pagaminau labai panašias salotas.Ir žinokite patiko ,bet ingredientų sąrašas buvo gerokai ilgesnis.Buvau kepusį antį,tai į salotas sudėjau visus likučius.Padažui majonezo nenaudojau.Taigi brokolių salotos pagal mane :


Salotoms :

 1 didelis brokolis
sauja džiovintų spanguolių ( naudokite tik kokybiškas)
sauja kepintų saulėgrąžų branduolių
1 raudonas svogūnas
sauja keptos anties mėsos ( galite naudoti ir vištieną )
keli gabaliukai trupintos fetos sūrio
pipirų

Padažą galite pasigaminti  iš alyvų aliejaus,medaus,citrinos sulčių ir česnako.Tokį ir naudojau.Proporcijos pagal skonį.
Galite gaminti iš kelių šaukštų majonezo,vandens ir česnako.


1.Brokolį susmulkiname ir nuplikome verdančiu vandeniu.Atvėsiname ir gerai nusausiname.
2.Svogūną susmulkiname.
3.Fetą sutrupiname smulkiais gabaliukais.
4.Saulėgrąžų branduolius pakepinkite sausoje keptuvėje.
5.Į dubenį dėkite brokolius ,berkite antieną, dėkite svogūną,saulėgrąžas,spanguoles ,pipirus ir lengvai permaišykite.Ant viršaus barstykite fetą .Viską užpilame padažu ir nemaišome.
Skanių ir malonių akimirkų !!!





2017 m. vasario 13 d., pirmadienis

Rūkytos vištienos ir ananasų salotos

Šiuo metu mano pačios mėgstamiausios salotos.Būtina sudėkite visus nurodytus ingredientus .Šiek tiek nostalgiškos salotos su nepajudinama klasika- majonezu :) Jeigu labai laukiate pavasario ir  valgant salotas su majonezu jums ims griaužt sąžinę ,valgyti galima ir be jo :)


4 alkaniems valgytojams
paruošimas 20 min.

Reikės :

1 rūkytas vištos ketvirtis
1 mažas indelis konservuotų ananasų
200 g marinuotų salierų (  nepraleiskite)
puselė raudonojo svogūno
pusė pekino kopūsto
pipirų
majonezo (pagal poreikį)


Gaminimas :

1.Susmulkiname vištieną.Odelę galite pašalinti.
2.Smulkiai supjaustome svogūną.
3.Ananasus nuvarviname ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
4.Salierus taip pat gerai nuvarviname.
5.Supjaustome pekiną.
6.Visus ingredientus sumaišome,dedame majonezą,gardiname pipirais.

Šias salotas galite pasiruošti iš vakaro,tik nemaišykite su majonezu ir laikykite vėsiai.
Skanių ir malonių akimirkų !!!



2017 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Glazūruotos ančių kulšelės


Ar žinojote , kad antienoje gausu vitamino D,E, B grupės vitaminų ,cinko,seleno,kalio,kalcio ? Tai labai sveika ir skani mėsa. Siūlau pasigaminti glazūruotas ančių kulšeles. Nuostabiai skanu ir aromatinga.Patiks  šeimai ir svečiui.Nedraugaujantiems su bulvėmis siūlau vien daržovių garnyrą arba ryžius.Skanu visaip.


4 porcijos
Gaminimui 150 min

Reikės :

2 X 500 g ''Lapino puotos '' šviežių ančiukų kulšelių
druskos ( pagal poreikius)
4 v.š. pesto padažo

Glazūra :

1 v.š. sojos padažo
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. apelsinų sulčių
1 v.š. medaus
1 skiltelė česnako


Gaminimas :

1. Sumaišome pesto padažą su druska.Gautu mišiniu ištriname kulšeles ir paliekame nakčiai.
2.Ančių kulšeles sudedame į kepimo maišą ,galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą.Ant dugno  įpilame šiek tiek vandens.
3. Šauname į orkaitę įkaitintą iki 200 * C temperatūros 30 min. Vėliau temperatūrą mažiname iki 160 * C  ir kepame 1 val 30 min.Stebėkite kaip atrodo ir nesudeginkite.
4.Pasiruoškite glazūrą : visus nurodytus ingredientus sumaišykite ,česnaką įspauskite .
5.Iki kepimo pabaigos likus kelioms minutėms indą ištraukite ,maišą prakirpkite ir ištepkite kulšeles  glazūra .Dėkite atgal į orkaitę kol gražiai paruduos.
6. Tiekite su mėgstamu garnyru.Skanių ir malonių akimirkų !!!