2017 m. balandžio 1 d., šeštadienis

Šventinis sūrio pyragas-tortas su vyšnių ir romo užpilu ( Cheesecake)

Šis sūrio pyragas-tikrai nusipelno būti vadinamas tortu.Nuostabiai skanus,švelnus ,purus ,tiesiog tirpstantis burnoje.Tortui gaminti rekomenduoju naudoti tik nurodytą varškės kremą.Su šiuo kremu pagamintas tortas gaunasi pats skaniausias.Esu išbandžiusi ir su  kitokios rūšies sūriais ,bet nepatiko.Dėl to mano recepte tik šis sūris ir jokio kito nenaudosiu.


Produktų kiekiai nurodyti 21 cm skersmens torto formai.Tortas yra aukštas ,dėl to turite tiksliai laikytis nurodytos temperatūros ir svarbiausiai kepimo laiko.Nenaudokite jokių vėjelių,nereikia.

Pagrindui :

180 g paprastų klasikinių Gaidelio tipo sausainių
80 g sviesto
50 g cukraus

Sūrio masei :

800 g tepamojo varškės kremo ''Creme Bonjour'' ( be priedų)
4 kiaušiniai
100 g miltų
90 g cukraus

Padažui :

250 g šaldytų vyšnių
4 v.š. cukraus
2 v.š. citrinos sulčių
1 v.š. krakmolo
4 v.š. vandens
šlakelis romo


Gaminimas :

1.Sausainius sutrinti iki trupinių ir sumaišyti su tirpintu sviestu ir cukrumi.
2.Masę tolygiai paskleisti 21 cm torto formoje.
3.Sūrio masei atskirai sumaišyti varškės kremą,kiaušinių trynius ir miltus.
4.Baltymus išplakti su cukrumi ir palengva įmaišyti į sūrio masę.
5.Sausainių pagrindą pakepiname 15 min. 160 * C temperatūroje.Atvėsiname.
6.Toliau varškės kremo masę pilame ant pagrindo ir kepame 1 valandą ar daugiau 170 * C įkaitintoje orkaitėje.Priklauso nuo orkaitės.
7.Iškepusio pyrago kraštai turi būti tvirti , o viduriukas šiek tiek  judėti.
8.Praveriame orkaitę ir vėsiname 15-20 min. Vėliau pilnai atvėsiname ir laikome šaldytuve.

Ruošiame padažą :

1.Vyšnias suberiame į puodą su cukrumi ir citrinos sultimis.
2. Sumaišome vandenį su krakmolu ir supilame į puodą.
3.Kaitiname ant silpnos ugnies vis maišant, kol masė sutirštės ir uogos suminkštės.
4.Įpilame romo.
5.Atvėsiname.

Pyragą tiekiame su vyšnių padažu ir mėgaujamės :) Skanaus !!!




Iš šių produktų galite paruošti ir sūrio pyragaičius 😍


Pyragaičiams naudokite visą normą pagrindo produktų ir pusę normos sūrio masės.Iškepsite apie 24 vnt. Kepame keksiukų formoje ,popieriniuose sijonėliuose.Pagrindą kepiname 10 min. o užpylus sūrio masę 15-20 min. KEPIMO TEMPERATŪRA TA PATI KAIP IR PYRAGUI.Ant viršaus galite dėti uogas,kremus.Jeigu dėsite uogas ant atvėsusių pyragaičių užpilkite kelis šaukštukus žele ,padėliokite uogas ir dėkite į šaldytuvą su visa forma.


Už receptą dėkoju A.Jablonskui 

6 komentarai:

  1. Kaip gardžiai atrodo vyšnios, super! Dievinu sūrio pyragus... Greičiausiai Velykoms mėginsiu šį receptą, bet su mėlynių papuošimu, panašiai kaip https://www.gerduva.lt/blogas/paprastas-tortu-puosimas-namuose-ir-10-dekoravimo-ideju.html ketvirtoje nuotraukoje. :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū 😊sėkmės ,pasidalinkite savo kūrinio foto mano puslapyje Facebooke ☺

    AtsakytiPanaikinti
  3. Aš ir kepsiu velykom, net du, tikiuosi bus skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ir aš labai tikiuosi ,kad Jums patiks :) Gražių švenčių :)

      Panaikinti
  4. Beje, kur jūs perkate Creme Bonjour? Nes parduotuvėse mačiau tik po 200g?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jis ir būna po 200 g ;) jeigu pirksite 4 indelius tai ir turėsite 800 g sūrio 😆

      Panaikinti