2017 m. kovo 7 d., antradienis

Brokolių salotos

Mano produktų apsipirkimo sąraše visada pirmauja brokolis.Dėl to visai nėra keista ,kad šių daržovių visada galima rasti mano virtuvėje.Dažniausiai juos naudoju kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba valgau su kruopomis .Mūsų mažoji namų gyventoja juos dievina.Senokai nuvilnijusi populiarumo banga , salotas su brokoliais ir spanguolėmis apgyvendino vos ne kiekviename maisto gaminimo tinklaraštyje. Turiu pripažinti pirmą kartą paragavus nebuvau sužavėta šių salotų skoniu.Man nepatiko kietokas brokolis ir spanguolės buvo labai neskanios.Taip jau atsitiko , kad galvojant ką pasigaminti priešpiečiams ,surinkau turimus produktus ir pagaminau labai panašias salotas.Ir žinokite patiko ,bet ingredientų sąrašas buvo gerokai ilgesnis.Buvau kepusį antį,tai į salotas sudėjau visus likučius.Padažui majonezo nenaudojau.Taigi brokolių salotos pagal mane :


Salotoms :

 1 didelis brokolis
sauja džiovintų spanguolių ( naudokite tik kokybiškas)
sauja kepintų saulėgrąžų branduolių
1 raudonas svogūnas
sauja keptos anties mėsos ( galite naudoti ir vištieną )
keli gabaliukai trupintos fetos sūrio
pipirų

Padažą galite pasigaminti  iš alyvų aliejaus,medaus,citrinos sulčių ir česnako.Tokį ir naudojau.Proporcijos pagal skonį.
Galite gaminti iš kelių šaukštų majonezo,vandens ir česnako.


1.Brokolį susmulkiname ir nuplikome verdančiu vandeniu.Atvėsiname ir gerai nusausiname.
2.Svogūną susmulkiname.
3.Fetą sutrupiname smulkiais gabaliukais.
4.Saulėgrąžų branduolius pakepinkite sausoje keptuvėje.
5.Į dubenį dėkite brokolius ,berkite antieną, dėkite svogūną,saulėgrąžas,spanguoles ,pipirus ir lengvai permaišykite.Ant viršaus barstykite fetą .Viską užpilame padažu ir nemaišome.
Skanių ir malonių akimirkų !!!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą