2017 m. kovo 13 d., pirmadienis

Makaronų lizdeliai su triušiena

Pastaruoju metu mano virtuvėje ''ima viršų'' lengvi ir greiti patiekalai.Jiems pagaminti užtruksite vos valandą.Labai paprastas ir lengvai pagaminamas patiekalas. Svarbiausiai tai yra labai labai skanu :)
Švelni ir minkšta triušio mėsytė patupdyta ant  makaronų lizdelių ir panardinta grietinėlės padaže.Fantastika !!!


4 porcijos
Gaminimui 60 min.

12 vnt. makaronų lizdelių

Faršui :

250 g pakuotė ''Lapino puotos'' šviežios triušienos mėsos
1 kiaušinis
3 v.š. riebios grietinėlės
1 v. š. pomidorų padažo
1 v.š. garstyčių
1 nedidelis smulkintas svogūnas
2 skiltelės trinto česnako
pipirų

Padažui :

pusė svogūno
2 skiltelės česnako
mėgstamų žolelių prieskonių
druskos pagal poreikį
250 ml grietinėlės
1 v.š. miltų
gabalėlis sviesto

Viršui :

smulkintos žalumos
saulėje džiovintų pomidorų
tarkuoto sūrio ( naudojau parmezaną ir paprastą fermentinį sūrį)



Gaminimas :

1. Sumalame triušieną ir sumaišome su nurodytais ingredientais.
2.Ruošiame padažą : naudojame keptuvę su nesvylančia danga.Dedame gabalėlį sviesto,smulkintą svogūno puselę,spaustą česnaką ir kepiname.Toliau dedame miltus ,maišome,pakepiname.Pilame grietinėlę,maišome,dedame prieskonius,druską.Užviriname ir maišome iki vientisos masės.
3.Į padažą sudedame sausus makaronų lizdelius.Lizdelių labai nespauskite.
4.Ant viršaus dedame triušienos faršą ir džiovintus pomidorus.Faršą padalinkite lygiomis dalimis kiekvienam lizdeliui.
5.Barstome sūrį ir žalumą,Galite pabarstyti smulkintų džiovintų pomidorų.
6.Užpilame sultiniu iki lizdelių viršaus.Sultinio negailėkite,nes makaronai išbrinks ir jis susigers.
7.Uždengiame dangčiu ir verdame 15-20 min.

Skanių ir malonių akimirkų !!!






šaltinis SM

2017 m. kovo 7 d., antradienis

Brokolių salotos

Mano produktų apsipirkimo sąraše visada pirmauja brokolis.Dėl to visai nėra keista ,kad šių daržovių visada galima rasti mano virtuvėje.Dažniausiai juos naudoju kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba valgau su kruopomis .Mūsų mažoji namų gyventoja juos dievina.Senokai nuvilnijusi populiarumo banga , salotas su brokoliais ir spanguolėmis apgyvendino vos ne kiekviename maisto gaminimo tinklaraštyje. Turiu pripažinti pirmą kartą paragavus nebuvau sužavėta šių salotų skoniu.Man nepatiko kietokas brokolis ir spanguolės buvo labai neskanios.Taip jau atsitiko , kad galvojant ką pasigaminti priešpiečiams ,surinkau turimus produktus ir pagaminau labai panašias salotas.Ir žinokite patiko ,bet ingredientų sąrašas buvo gerokai ilgesnis.Buvau kepusį antį,tai į salotas sudėjau visus likučius.Padažui majonezo nenaudojau.Taigi brokolių salotos pagal mane :


Salotoms :

 1 didelis brokolis
sauja džiovintų spanguolių ( naudokite tik kokybiškas)
sauja kepintų saulėgrąžų branduolių
1 raudonas svogūnas
sauja keptos anties mėsos ( galite naudoti ir vištieną )
keli gabaliukai trupintos fetos sūrio
pipirų

Padažą galite pasigaminti  iš alyvų aliejaus,medaus,citrinos sulčių ir česnako.Tokį ir naudojau.Proporcijos pagal skonį.
Galite gaminti iš kelių šaukštų majonezo,vandens ir česnako.


1.Brokolį susmulkiname ir nuplikome verdančiu vandeniu.Atvėsiname ir gerai nusausiname.
2.Svogūną susmulkiname.
3.Fetą sutrupiname smulkiais gabaliukais.
4.Saulėgrąžų branduolius pakepinkite sausoje keptuvėje.
5.Į dubenį dėkite brokolius ,berkite antieną, dėkite svogūną,saulėgrąžas,spanguoles ,pipirus ir lengvai permaišykite.Ant viršaus barstykite fetą .Viską užpilame padažu ir nemaišome.
Skanių ir malonių akimirkų !!!





2017 m. vasario 13 d., pirmadienis

Rūkytos vištienos ir ananasų salotos

Šiuo metu mano pačios mėgstamiausios salotos.Būtina sudėkite visus nurodytus ingredientus .Šiek tiek nostalgiškos salotos su nepajudinama klasika- majonezu :) Jeigu labai laukiate pavasario ir  valgant salotas su majonezu jums ims griaužt sąžinę ,valgyti galima ir be jo :)


4 alkaniems valgytojams
paruošimas 20 min.

Reikės :

1 rūkytas vištos ketvirtis
1 mažas indelis konservuotų ananasų
200 g marinuotų salierų (  nepraleiskite)
puselė raudonojo svogūno
pusė pekino kopūsto
pipirų
majonezo (pagal poreikį)


Gaminimas :

1.Susmulkiname vištieną.Odelę galite pašalinti.
2.Smulkiai supjaustome svogūną.
3.Ananasus nuvarviname ir supjaustome nedideliais gabaliukais.
4.Salierus taip pat gerai nuvarviname.
5.Supjaustome pekiną.
6.Visus ingredientus sumaišome,dedame majonezą,gardiname pipirais.

Šias salotas galite pasiruošti iš vakaro,tik nemaišykite su majonezu ir laikykite vėsiai.
Skanių ir malonių akimirkų !!!



2017 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Glazūruotos ančių kulšelės


Ar žinojote , kad antienoje gausu vitamino D,E, B grupės vitaminų ,cinko,seleno,kalio,kalcio ? Tai labai sveika ir skani mėsa. Siūlau pasigaminti glazūruotas ančių kulšeles. Nuostabiai skanu ir aromatinga.Patiks  šeimai ir svečiui.Nedraugaujantiems su bulvėmis siūlau vien daržovių garnyrą arba ryžius.Skanu visaip.


4 porcijos
Gaminimui 150 min

Reikės :

2 X 500 g ''Lapino puotos '' šviežių ančiukų kulšelių
druskos ( pagal poreikius)
4 v.š. pesto padažo

Glazūra :

1 v.š. sojos padažo
1 v.š. citrinos sulčių
2 v.š. apelsinų sulčių
1 v.š. medaus
1 skiltelė česnako


Gaminimas :

1. Sumaišome pesto padažą su druska.Gautu mišiniu ištriname kulšeles ir paliekame nakčiai.
2.Ančių kulšeles sudedame į kepimo maišą ,galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą.Ant dugno  įpilame šiek tiek vandens.
3. Šauname į orkaitę įkaitintą iki 200 * C temperatūros 30 min. Vėliau temperatūrą mažiname iki 160 * C  ir kepame 1 val 30 min.Stebėkite kaip atrodo ir nesudeginkite.
4.Pasiruoškite glazūrą : visus nurodytus ingredientus sumaišykite ,česnaką įspauskite .
5.Iki kepimo pabaigos likus kelioms minutėms indą ištraukite ,maišą prakirpkite ir ištepkite kulšeles  glazūra .Dėkite atgal į orkaitę kol gražiai paruduos.
6. Tiekite su mėgstamu garnyru.Skanių ir malonių akimirkų !!!



2017 m. vasario 3 d., penktadienis

Orkaitėje troškintas triušis

Triušiena yra labai švelni ir gerai įsisavinama mėsa.Tinkamai paruošta bus labai minkšta ir nersis nuo kaulų.Triušiui marinuoti pasirinkau žaliąjį pesto padažą.Padaže esantis alyvų aliejus labai suminkštino mėsą ir tiko tobulai.


Gaminimui 120 min.
6  porcijos

Reikės :

Šviežio triušio   ''Lapino puota''
4 vidutinio dydžio morkas
2 svogūnus
4 skilteles česnako
juodų maltų pipirų
druskos
4 v.š. pesto padažo
lydyto sviesto kepinimui
1 v.š. pomidorų padažo su džiovintais pomidorais
apie 500 ml vištienos sultinio


Gaminimas :

1.Triušį supjaustome gabalais.
2.Į pesto padažą įdėkite šaukštelį druskos ir ištrinkite triušį.Paliekame marinuotis per naktį.
3.Kitą dieną pasiruoškite apie 500 ml vištienos sultinio.
4.Nusivalome daržoves ir susmulkiname stambesniais gabaliukais.Česnako skilteles pjauname pusiau.
5.Daržoves dedame į keptuvę ir apkepiname svieste.
6.Svieste gerai apkepiname triušo dalis ir sluoksniais  su daržovėmis sudedame į storapadį troškintuvą.
7.Užpilame sultiniu išmaišytu su šauštu pomidorų padažo.Mėsą turi vos apsemti.
8.Orkaitę įkaitiname iki 200 * C ir dedame troškintuvą.Po pusvalandžio mažiname iki 180 * C ir troškiname dar 30 min.Vėliau temperatūrą mažiname iki 160 * C  ir troškiname 1 valandą.Viso 2 valandas.
Mėsytė nersis nuo kaulų,bus minkšta ir nuostabiai skani.Patiekiau su bulvių koše ir apvirtomis ir svieste apkepintomis šparaginėmis pupelėmis.Viską užliejau  padažu iš troškintuvo.
Skanių ir malonių akimirkų !!!




2017 m. sausio 31 d., antradienis

Varškės spurgos




Minkštos, purios ir labai skanios .Iš šio produktų kiekio išeis kalnas spurgų.

Reikės :

600 g varškės 9 %
3 kiaušiniai
1 a.š. sodos
1 a.š. acto sodai nugesinti
250 g miltų ( kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio)
3 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
cukraus pudros
aliejaus kepimui


Eiga :

1.Varškę pertrinti per sietelį.Jokiu būdu to nedarykite su blenderiu.
2.Dėti cukrų,druską ,kiaušinius ir viską gerai išmaišyti.
3.Dėkite nugesintą sodą ir persijotus miltus.
4.Tešlą gerai išmaišome.
5.Aliejų pilkite į gilų puodą arba keptuvę aukštais kraštais ir įkaitinkite.Per daug neįkaitinkite ir spurgas virkite ant vidutinės kaitros,nes kepant ant stiprios kaitros spurgos sudegs , o vidus bus neiškepęs.
6.Rankas padrėkinkite ir formuokite nedideles spurgytes. Kepant jos pučiasi,tad nepridėkite labai daug.
7.Iškepusias spurgas sudėkite ant popierinio rankšluosčio ,kad sugertų riebalus.
8.Pabarstykite cukraus pudra. Skanaus :)



Mėsainis su brandinta jautiena

Sultingi ir minkšti brandintos jautienos maltiniai yra paruošti kepti.Juos galima kepti keptuvėje,grilyje arba orkaitėje.Skanus ir greitas naminis mėsainis vos per pusvalandį.



Gaminimui 30 min.
2 porcijos

Reikės :

2 X 150 g ''KITCHEN me'' sausai brandintos jautienos maltiniai
druskos
pipirų
2  mėsainių bandelės
1 vazonėlis salotų lapų
pusė šviežio agurko
2 pomidorai
1 raudonas svogūnas
2 plokštelės čederio sūrio ''President''

Padažui :

4 v.š.barbekiu padažo
4 v.š graikiško jogurto
1 didelė skiltelė trinto česnako


1.Pagaminkite padažą : visus nurodytus ingredientus gerai sumaišykite .
2.Agurkus ir pomidorus supjaustykite griežinėliais.
3.Svogūną supjaustykite žiedais.
4.Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir dėkite maltinius.Apkepus vienai pusei,apverskite ir gardinkite druska,pipirais.Taip pat padarykite ir apkepus kitai pusei.
5.Mėsainių bandeles pašildykite,pjaukite pusiau ir aptepkite jų puseles padažu.
6.Ant bandelių apatinės dalies dėkite salotų lapus,pomidoro griežinėlius,svogūno žiedus ir ant viršaus maltinį.Toliau tepkite padažo , dėkite sūrį ant viršaus salotų lapus,agurko griežinėlius ir svogūno žiedus.Apšlakstykite barbekiu padažu.

Skanių ir malonių akimirkų !!!




2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

Jautienos didkepsnis su kreminiu grybų padažu ir bulvių kroketais

''Black Angus'' didkepsniai yra gaminami iš aberdynų-angusų mentės.Šie Škotijoje išvesti galvijai laikomi vieni geriausių pasaulyje.Jų mėsa yra išskirtinio skonio.Mėsa mažiausiai 28 dienas brandinama sausuoju būdu.Neperkepta mėsa yra labai sultinga.Restorano vertas patiekalas jūsų lėkštėje !!


Gaminimui 60 min
2 porcijos

Reikės :

2 vnt X 220 g ''KITCHEN me'' Jautienos mentės didkepsnio ''Black Angus''
5 pipirų mišinio
druskos

Grybų padažui :

200 g miško grybų arba pievagrybių
1 nedidelis svogūnas
1 skiltelė česnako
100 g riebios grietinėlė
2-3 v.š. lydyto sviesto
pipirų
druskos
rozmarino šakelė

Bulvių kroketams :

5  bulvės
1 kiaušinio trynis
lydyto sviesto kepinimui
1 mažas svogūnas
druskos
miltų
druskos
taukų arba aliejaus kepimui


Padažo gaminimas :

1.Grybus susmulkiname ir apkepiname svieste.
2.Dedame smulkintus svogūnus ir česnaką ir toliau kepiname.
3.Toliau dedame druskos,pipirų ,rozmarino.
4.Pilame grietinėlę ir kaitiname iki padažas sutirštės.Ragaujame.

Kroketų gaminimas :

1.Virtas bulves sugrūsti.
2.Įdėti druskos,smulkintų pjaustytų ir svieste pakepintų svogūnų ir kiaušinio trynį.Išmaišyti.
3.Dėti 1/4 bulvių masės miltų.Išmaišyti.
4.Iš paruoštos masės ,drėgnomis rankomis ,daryti kukulius ir virti karštuose,gerai įkaitintuose  riebaluose.Aš viriau žąsies taukuose.Labai skanu.

Didkepsnis :

1.Ant aukštos liepsnos įkaitinkite storapadę keptuvę ir įpilkite truputį aliejaus.Palaukite kol gerai įkais.
2.Į įkaitusią keptuvę dėkite didkepsnius ir kepkite 2-3 min. kiekvieną pusę.Mėsos nevartykite ,o apkepusią pusę pabarstykite druska ir pipirais.Taip apkepkite abi puses.
3.Didkepsnius dėkite į šiltą dubenį ir leiskite pailsėti 10 minučių.Tai yra reikalinga ,kad sultys neišbėgtų ir mėsa neišsausėtų.
4.Tiekite su grybų padažu ir bulvių kroketais.
Skanių ir malonių akimirkų !!!







2017 m. sausio 16 d., pirmadienis

Maskarponės sūrio tortas su mandarinais

Gaivus ir paprastas tortas.Pagaminamas greitai ir labai lengvai.


21 cm torto forma

Biskvitui :

2 dideli kiaušiniai
40 g cukraus
apie 50 g miltų ( žiūrėti pagal tirštumą)
1 a.š. vanilinio cukraus
druskos

Maskarponės kremui :

250 g Maskarponės
420 g grietinėlės
pusė indelio saldinto kondensuoto pieno
2,5 v.š. želatinos

Viršutinis sluoksnis :

1 pak. citrinų skonio želė
2 maži indeliai konservuotų  mandarinų skiltelių

Biskvito sulaistymui :

sirupas nuo mandarinų


Gaminimas :

1.Biskvitui : Trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su cukrumi ir vanile.Plakite iki masė padidės 3 kartus ir cukrus ištirps.
2.Iki standžių putų suplakite baltymus.Prieš plakant įberkite žiupsnelį druskos.
3.Į trynių masę sijokite miltus ,maišykite ir po šaukštą dėkite baltymus.Mikseriu neplakite.Tešla turi gautis lengvai maišoma.Nepadauginkite miltų.Miltų kiekis priklauso  kokio dydžio naudosite kiaušinius.
4.Kepimo formą išklokite popieriumi,pilkite tešlą ir dėkite kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę 20 min.Kepimo metu durelių nevarstykite.Iškeptą biskvitą atvėsinkite.
5.Kremui : Užpilkite želatiną vandeniu ir išbrinkinkite.3 kartus daugiau vandens nei naudosite želatinos.
6.Pagal instrukciją nurodytą ant pakuotės pagaminkite citrinų želė.Vandens pilkite 400 ml.Pastatykite atvėsti ,bet nesustingti.
6.Maskarponės sūrį išmaišykite su kondensuotu pienu.Produktai turėtų būti kambario temperatūros.
7.Ant garų vonelės ištirpinkite želatiną ir atvėsinkite.
8.Plakite grietinėlę ir silpna srovele pilkite želatiną.
9.Abi mases sujunkite.
10.Mandarinų skilteles nuvarvinkite,sirupą pasilikite.
11.Torto surinkimas : Į torto formą dėkite atvėsintą biskvitą,sulaistykite sirupu,tepkite Maskarponės kremą , ant viršaus išdėliokite  mandarinų skilteles ir šaukštu pilkite pusę želės.Dėkite į šaldytuvą.Apstingus želei supilkite kitą dalį želės.Dėkite į šaldytuvą 1-2 val.
Skanių ir malonių akimirkų !!!


Raugintais kopūstais kimšta žąsis

Man teko atsakinga užduotis-skaniai iškepti žąsį.Patiekalas neeilinis,paukštis brangus ir tikrai nesinori jo sugadinti.Daugelį manančių ,kad tai riebus  ir kaloringas paukštis skubu nuraminti,žąsiena savo sudėtimi ir  naudingomis savybėmis lenkia net jautieną. Žąsiena labai naudinga organizmui .Kuo šie paukščiai riebesni ,tuo laikomi geresniais.Marinuodami žąsį nepersistenkite su prieskoniais , kad ''nenumuštumėte '' jos unikalaus skonio.


Gaminimui  300 min.+ marinavimas
6-8 porcijos

Reikės :

5 kg '' Lapino puotos '' šviežios žąsies
česnakų
kmynų
lauro lapų
juodųjų pipirų
druska
rudojo cukrus
aliejaus

Įdarui :

600 g raugintų kopūstų
150 g rūkyto kumpio ( tinka lašinukai,šoninė)
1 a.š. rudojo cukraus

Garnyrui :

rūgščių obuolių
keptų bulvių


Paruošimas ir gaminimas :

1.Išplaunam,nuvalom ir nusausiname žąsį.Vidaus organų maišelį pasilikite galėsite panaudoti vėliau.
2.Visus prieskonius sumaišome ,įpilame aliejaus ir ragaujame.Druskos naudokite pagal poreikius.
3.Įtriname žąsį marinatu ir laikome per naktį.
4.Kitą dieną pasiruošiame kopūstų įdarą : Kumpį supjaustome kubeliais ir kepiname.Baigus kepinti dedame kopūstus ir troškiname 20 minučių.
5.Gautu įdaru prikemšame žąsį taip,kad liktų šiek tiek vietos.
6.Angą perveriame ilgu bambukiniu iešmeliu.
7.Surišame žąsies kojas.
8.Dedame žąsį į kepimo maišą ,galus užtvirtiname ir dedame į kepimo indą.Į indą įpilkite vandens.Naudojau kepimo maišą ,nes taip žąsį kepti saugiau.Apskrudo labai gražiai.
9.Orkaitę įkaitiname iki 200 * C , dedame žąsį ir kepame 30 min. Po to kaitrą mažinam iki 160 * C  Iš viso 5 kg žąsiai 1 valanda kepimo 1 kg.Bendrai turi kepti  kepti apie 5 val.
10.Kepimo metu susidariusiu riebalus reikia nupilti. Elkitės atsargiai,nes riebalai labai karšti !!! Geriausiai tai atlikti kepimo indą su žąsimi išėmus iš orkaitės.Saugokitės ,kad riebalai nenuvarvėtų į orkaitę ir neužsidegtų.Riebalus pasilikite ,juos galėsite sunaudoti vėliau.
11.Likus 30 min iki žąsies iškepimo dėkite per pusę perpjautus obuolius.
12. Iškepusią žąsį išimkite ir duokite ''pailsėti''.15 min. Tiekite su taukuose apkepintomis bulvių puselėmis , keptais obuoliais. Neužgoškite žąsies skonio įvairiais padažais , jie čia tikrai nereikalingi.

Skanių ir malonių akimirkų !!!