2016 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Šventinis ančių kepenėlių paštetas su konjaku

Aš Facebooke

Absoliučiai šventinis patiekalas.Ančių kepenėlių paštetas yra purus kaip putėsiai,tepamos konsistencijos,pikantiško skonio,jaučiasi konjakas.Specifinį ančių kepenėlių skonį nuslopina svogūnai ir konjakas.


6-8 porcijos
Gaminimui 70 min
Reikės :

500 g pakuotės ''Lapino puotos''Šviežių ančiukų kepenėlių
1 svogūno
200 g sviesto ( nepamažinkite , nes pašteto nesuraikysite,teks kabinti šaukštu)
50 g lydyto sviesto paštetui užpilti
200 ml riebios grietinėlės
druskos
juodų maltų pipirų
50 g konjako arba brendžio
 spanguolių puošimui.

Gaminimas:

1.Ančiukų kepenėlės ir smulkinti svogūnai  pakepinami svieste su trupučiu aliejaus.Kepiname kol truputį pasikeis spalva.Jokiu būdu neapskrudinkite.
2.Kepenėlės atvėsinamos ir sumalamos mėsmale 2 kartus.
3.Sumaltą kepenų masę dedame į smulkintuvą ,dedame minkštą sviestą,prieskonius,konjaką.Viską plakame iki vientisos purios masės.
4.Pilame šaltą grietinėlę ir dar plakame 1-2 min.
5.Paruoštą masę dedame į formą ir kepama 180 * C temperatūroje 10-15 min. vis pamaišant.Šios gaminimo dalies nepraleiskite,nes tik pakepus pajausite nuostabų šio pašteto skonį.
6.Atvėsiname.Paviršių išlyginame ir užpilame tirpintu sviestu.Galite pabarstyti žalumynais arba  spanguolėmis.Tinka čiobreliai.
7.Paštetui sustingus raikykite jį šiltu ir sausu peiliu.Tobulai tiks  su pracūzišku batonu ir saldžiarūgščiais marmeladais.
Gražaus švenčių laukimo ir skanių  akimirkų Jūsų virtuvėje !!!






2016 m. lapkričio 15 d., antradienis

Česnakinės bulvės su parmezano plutele

Puikus garnyras prie mėsos patiekalų.Pagaminsite labai greitai,o rezultatas tikrai jus nustebins.


Reikės :
5 vidutinio dydžio bulvių
50 g minkšto sviesto
5 v.š. tarkuoto parmezano
1v.š. grietinės
1 skiltelė česnako arba česnakinių prieskonių
saldžiosios paprikos miltelių
ciberžolės miltelių
pipirų
druskos

Gaminimas:
1.Bulves išverdame su lupena ir atvėsiname.Tik nepervirkite.
2.Atvėsusias bulves perpjauname išilgai pusiau.
2.Užtepui minkštą sviestą išmaišykite su parmezanu,dėkite grietinę,prieskonius.
3.Gauta mase aptepkite bulvių viršų.
4. Šaukite į 180 * C  įkaitintą orkaitę apie 15 min. iki gražiai apskrus.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!





2016 m. lapkričio 11 d., penktadienis

Kepta anties filė su ananasų čatniu (chutney)

Gaminimui 60 min.
4-5 porcijos

Šis patiekalas yra nekasdieniškas ir labai tinkantis šventiniam stalui .Galima valgyti  šiltą arba patiekti kaip šaltą užkandį. Mėsa supakuota taip,kad galite kepti su visa pakuote.Skaniai pagardinta antienos filė kepa uždengta,sugeria visus prieskonius ir aromatą.Belieka pašauti kepti ir po valandėlės mėgautis minkšta ir sultinga antiena.


Pakuotė 600 g ''Kitchen me'' Antienos filė su prieskoniais (kepti orkaitėje)

Ananasų čatniui :

1  nedidelio gerai sunokusio ananaso
1,5 v.š. bekvapio aliejaus
žiupsnelis. malto kardamono
žiupsnelis maltos aitriosios paprikos
galite įdėti truputį maltų gvazdikėlių
80 g rudojo cukraus
druskos

Čatnio gaminimas :

Nulupame ananaso žievę ir perpjauname jį išilgai į keturias dalis.Šerdį pašalinkite.Ananasą supjaustome nedideliais gabaliukais.Nedidelį storapadį puodelį statome ant viryklės,pilame aliejų,įkaitiname ir beriame kardamoną ,papriką,gvazdikėlius ir pakepiname .Dedame ananasą ir kepiname maišydami kol truputį suminkštės ir sultys nugaruos.Maišykite,kad neprisviltų ir dėkite cukrų,druską .Pavirkite apie 10 min.Išvirtą čatnį dėkite užsukamus indelius ir atvėsinkite.Tokiu būdu paruoštas čatnis yra greito vartojimo ,jeigu norėsite išlaikyti ilgiau pridėkite daugiau cukraus.Labai gerai jį turėti paruoštą iš anksto .

Anties filė iškepame pagal paruošimo būdą nurodytą ant pakuotės.
Atvėsusią antieną supjaustome ir išdėliojame į pasirinktą indą.Padažą patiekiame atskirame indelyje.
Skanių ir malonių akimirkų jūsų virtuvėje !!!





2016 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Keptos antienos blauzdelės su daržovėmis

Facebooke
Sutaupysite daug brangaus laiko ir per valandą paruošite labai skanius pietus.Naujas pakavimo būdas leidžia mėsą kepti su visa pakuote.Mėsa su prieskoniais paruošta kepimui ,kepa uždengta ,išlikdama sultinga ir aromatinga.


Gaminimui 60 min.
2-3 porcijos

Reikės :

Pakuotės 600 g ''Kitchen me'' Antienos blauzdelių ''Tulpių'' su prieskoniais
1 galvutė brokolių
druskos
sviesto

Bulvėms:
5 vidutinio dydžio bulvių
50 g minkšto sviesto
5 v.š. tarkuoto parmezano
1 v.š. grietinės
1 skiltelę česnako arba česnakinių prieskonių
saldžiosios paprikos miltelių
ciberžolės miltelių
pipirų
druskos


1.Išverdame bulves su lupena.Tik neperverdame.
2.Pagal nurodymus ant pakuotės , dėkite antieną į orkaitę kepimui.
3.Kol mėsa kepa atvėsusias virtas bulves perpjaukite išilgai pusiau.
4.Pasiruoškite užtepą: minkštą sviestą išmaišykite su parmezanu,dėkite grietinę,prieskonius.Gauta mase aptepkite perpjautų bulvių viršų.
5.Iki mėsos kepimo pabaigos likus 15 min. dėkite bulves į orkaitę ir kepkite iki gražiai apskrus.
6.Tuo tarpu ruošiame brokolį: susipjaustome šakelėmis ir dedame į verdantį vandenį  lygiai 3 minutėms.Išgriebiame,nuvarviname ir apkepiname svieste.Beriame druskos.
Jeigu greitai apsisuksite viskas bus paruošta vienu metu.Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!



2016 m. lapkričio 4 d., penktadienis

Snickers pusbrolis (pyragas tik prisiekusiems smaližiams)


Karamelė,sūrūs riešutai,šokoladas....kokios mintys aplankytų skanaujant šį pyragą ?Manau dauguma sutiktų,kad tai  tikrai primena ''Snickers'' šokoladuką. Smaližių džiaugsmas.Kitas pavadinimas,labai tinkantis šiam pyragui - keptas tinginys.

Reikės :

100 g juodojo šokolado
100 g pieniško šokolado
1 indelis kondensuoto pieno su cukrumi
100 g  riešutinio arba paprasto sviesto
280 g sausainių ( tinka bet kokie šviesūs ir mažiau saldūs )
50 g sūdytų žemės riešutų

Gaminimas :

Kepimo indas 21 cm

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 *C temperatūros.
2.Sausainius sutrupinkite šiek tiek smulkiau,nei tinginiui .
3.Riešutus dedame į smulkintuvą ir šiek tiek pasmulkiname.
4.Riešutų ir sausainių mases sumaišome ir užpilame tirpintu sviestu.
5.Kepimo indą išklojame popieriumi ir dedame sausainių masę.Truputį paspaudžiame.
6.Ant sausainių supilame kondensuotą pieną ir jį lygiai paskirstome.
7.Toliau dedame trupintą šokoladą , barstome riešutų.
8.Dedame į orkaitę ir kepame .Kepimo laikas priklauso nuo jūsų orkaitės tipo.Aš kepiau 35 min., nors recepto šaltinyje rašo kepti 20-25 min. Pyragas turi paruduoti .Stebėkite,kad nesudegtų.
9.Pyragą pjaustome atvėsusį.Skanaus !!!

Receptą koregavau .Pyragas saldus .Kitą kartą dėsiu tik juodą ir kartų šokoladą.Šokolado galite dėti mažiau.Sausainius rinkitės tik mažiau saldžius ,tokius kaip Gaidelis ir jokiu būdu ne Selgos ,nes pastarieji labai saldūs.







2016 m. spalio 31 d., pirmadienis

Plovas su antiena

Nerealus !!! Anties gabalėliai su riebalais čia tinka tobulai.

4-5 porcijos
gaminimui 75 min.


Reikės :
1 pak. 340 g ''Lapino puotos'' šviežios ančių kulšelių mėsos su oda
1 pak. 340 g ''Lapino puotos'' šviežios ančių kulšelių mėsos ( troškinti,kepti)
5 svogūnų
5 morkų
1 galvutė česnako
500 g ryžių
3-4 šaukštai pomidorų padažo (naudojau su džiovintais pomidorais)
aliejaus
druskos
pipirų
lauro lapų

1.Mėsą susmulkiname.Dedame į vos aliejumi pateptą keptuvę ir kepiname iš visų pusių iki apskrudimo.Apskrudusią mėsą su visais riebalais dedame į storapadį špižinį  puodą.
2.Pakepiname smulkintus svogūnus ir verčiame ant mėsos.
3.Toliau pakepiname stambiau smulkintas morkas ir supilame ant svogūnų ir mėsos.
4.Ant viršaus dedame pomidorų padažą ,lauro lapus,barstome pipirų,druskos.
5.Dedame sausus ryžius ir užpilame verdančiu vandeniu .Vandens turi būti per 2 pirštus.
6.Šauname į 200 *C  įkaitintą orkaitę 15-20 min.ant apatinės lentynos.Vandeniui nugaravus  sukišame česnako skilteles gilyn .Temperatūrą sumažiname iki 120 *C ir brandiname dar 30 min.
7.Prieš tiekiant išmaišyti.Tinka valgyti su raugintais agurkais.Skanaus !!!









2016 m. spalio 29 d., šeštadienis

Triušienos suktinukai su daržovėmis


Gaminimui 45 min.
2 porcijos

1 pakuotė 200 g ''Lapino puotos'' šviežios triušienos kumpelių mėsos
pipirų
druskos
miltų

įdarui:
1 mažas svogūnas
1 skiltelė česnako
1 morka
druskos

padažui:
2 v.š.grietinės
2 v.š. pomidorų padažo
1v.š miltų
2 saulėje džiovinti pomidorai
4-5 pievagrybiai
1 mažas svogūnas


1.Triušienos kumpelį padaliname į kelias dalis.Pamušame per užklotą maistinę plėvelę.
2.Barstome druskos ir pipirų.
3.Įdarui susmulkiname morką,svogūną,česnako skiltelę.Viską pakepiname.
4.Ant kiekvieno išmušto triušienos gabalėlio krašto dėkite įdaro ir susukite suktinuką.Sutvirtinkite mediniu iešmeliu.
5.Suktinukus apvoliokite miltuose ir apkepinkite karštame aliejuje iš visų pusių.
6.Puode užvirinkite truputį vandens.Į verdantį vandenį dėkite suktinukus ir virkite apie 15 min.Vandens turi būti tiek,kad vos apsemtų suktinukus.
7.Padažui susmulkinkite svogūną ,pomidorus ir pievagrybius.Į masę dedame miltus ir išmaišę pakepiname aliejuje.Toliau po truputį maišydami pilame sultinį nuo suktinukų,dedame grietinę ir pomidorų padažą.
8.Gautą padažą pilame ant suktinukų ir troškiname apie 15 min iki padažas sutirštės.
9.Patiekiame su bulvių koše.
Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!





2016 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Jautienos steikas su burokėlių ir fetos salotomis

200 - asis mano tinklaraščio įrašas !!! Kaip greitai bėga laikas..
Ta proga mano lėkštėje labai solidus ir sultingas patiekalas - jautienos steikas !! Iškepti tobulą steiką - vienas paprasčiausių darbų,bet tik tada kai turi itin kokybiškos,brandintos jautienos ir žinai keletą paruošimo taisyklių.

1 porcija
Gaminimui 45 min


1 vnt.220 g Kitchen me brandinto jautienos didkepsnio ''BLACK ANGUS''
druskos
šviežiai maltų pipirų mišinio
aliejaus

Burokėlių salotoms :

2 nedideli burokėliai
50 g rukolos salotų
gabalėlis fetos sūrio
pipirų
druskos
česnako
citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus

padažas steikui ( pirktinis iš pc)


 Nulupti burokėliai pjaustomi skiltelėmis , apšlakstomi aliejumi ir citrinos sultimis ir kepami 30-40 min. 200 *C temperatūroje.Užpilui sumaišome alyvuogių aliejų ,išspaustą česnako skiltelę,citrinos sultis, pipirus,druską.Į lėkštę dedame salotas,burokėlius ,pašlakstome užpilu ,dedame trupintą fetos sūrį .
Steiką kepame storapadėje ketaus keptuvėje arba jeigu tokios neturite tiks griliaus keptuvė.Įkaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies,įpilkite truputį aliejaus ir laukite kol įkais.Kai keptuvė įkais dėkite į ją steiką  ir kepkite 2-3 min kiekvieną pusę.Mėsos nevartykite ,apkepusią pusę pabarstykite druska ir pipirais.Taip apkepame abi puses.Mėsą dedame į šiltą dubenį ,uždengiame ir duodame pailsėti 5-10 min., kad neišbėgtų sultys ir mėsa neišsausėtų.Tiekiame su burokėlių salotomis ir steikui skirtu padažu.  Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!






2016 m. spalio 16 d., sekmadienis

Kakavinis varškės pyragas .Tobulai skanus.

Pats skaniausias ir tobuliausias vaškės pyragas ,kurio visada bus per mažai.Dažnai kepu iš dvigubos normos,kad užtektų ilgesniam laikui.Jeigu nežinote kokį pyragą kepti su šiuo niekada neprašausite.Mažai yra tokių, kurie jo nemėgtų.


Tešlai :

100 g cukraus (naudoju rudą)
300 g miltų
2 v.š. kakavos
1 kiaušinis
200 g sviesto
1 a.š. kepimo miltelių

Varškės įdarui :

720 g varškės ( 4 pak x 180 g )
5 kiaušiniai
200 g cukraus (naudoju rudą)
druskos
1 v.š. krakmolo


Tešlos gaminimas :

1.Tešlai ištirpiname ir atvėsiname sviestą.
2.Kiaušinius plakame su cukrumi iki cukrus pilnai ištirps.Sujungiame su atvesintu sviestu.
3.Miltus,kakavą ir kepimo miltelius sumaišome ir sijojame į kiaušinių masę.
4.Greitai suminkome tešlą ir daliname į 2 dalis.Dedame pusvalandžiui į šaldiklį.

Gaminame varškės įdarą:

1.Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
2.Trynius ištriname su varške ir cukrumi.Dedame krakmolą.
3.Baltymus išpakame iki standžių putų.Prieš plakant įdedame žiupsnelį druskos.
4.Išplaktus baltymus po truputį įvedame į varškės masę.Maišome labai švelniai ,kad baltymai nesukristų.Teisingai paruoštas varškės įdaras bus labai purus ir skanus.

Pyrago paruošimas :    ( Kepimo indas  32x24 cm )

1.Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
2.Dabar viską darykite labai greitai.
Į pasirinktą kepimo indą ar formą ,burokine tarka, sutarkuokite 1 dalį tešlos.Dėkite į  orkaitę 7 min.
3.Ištraukus iš orkaitės supilkite varškės masę ir ant viršaus užtarkuokite 2 dalį tešlos.Kepkite 25-30 min.Kepimo laikas priklauso nuo orkaitės tipo.Stebėkite.Prieš kepant galite viršų pbarstyti kapotais riešutais.Iškepusį pyragą atvėsinkite ir supjaustykite.

Skaniausi linkėjimai,
Rita






Sūdytos-parūkytos antienos file užkandis su avokadais

Gaminimui 15 min.
3-4 porcijos


Reikės :

1 pakuotės ''Kitchen me'' Sūdytos-parūkytos antienos filė
1 vnt ciabattos duonelės
2 avokadai
2 pomidorai
gvakamolės prieskonių  Santa Maria

Avokadus nulupame ir sutriname.Dedame kelis a.š. prieskonių ir išmaišome.Pomidorus supjaustome skiltelėmis.Suraikome ciabattą ir tepame gvakamolę.Ant viršaus dedame skilteles pomidorų.Riekeles išdėliojame ant lentelės ,šalia dedame antienos filė griežinėlius.Viskas paruošta.Skanaus :)




2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

Varškiniai sausainiai ''Rožytės''

Norite,kad naminiai sausainiai būtų ne tik gražūs,bet ir skanūs ? Tai šis receptas yra skirtas Jums. Skanūs,kvapnūs ir minkšti sausainiai  labai traukia savo išvaizda.Kaip pabandote bent vieną,tai negalite sustoti :)


Reikės :

apie 400 g miltų
2 kiaušinių trynių arba 1 kiaušinio
100 g sviesto
120 g cukraus ( rekomenduoju mažinti pusiau)
250 g varškės
1 a.š. kepimo miltelių
 vanilinio cukraus

1.Varškę,sviestą,kiaušinius,cukrų,druską ir vanilę ištrinkite.Geriausiai tai atliksite trintuvo pagalba.
2.Po truputį dėkite sijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Minkykite tešlą.Miltų kiekis gali skirtis priklausomai nuo kiaušinių dydžio ir varškės drėgnumo .Tešla turi minkšta ,nepadauginkite miltų !
3.Tešlą iškočiokite.Storis 2-3 mm. Stiklinės ar taurės pagalba išspaudžiame apskritimus.
4.Apskritimus dedame vieną ant kito iki viduriuko ir susukame.Susuktus pjauname pusiau.
5.Paruoštas rožytes dėliojame į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi.Sausainius galite patepti kiaušinio plakiniu.

foto iš interneto

6.Kepame 180 * C temperatūros orkaitėje 20 min. iki gražiai apskrus.Neperkepkite.Dar karštus sausainius galite apibarstyti cukraus pudra.

Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!







šaltinis

2016 m. spalio 8 d., šeštadienis

Pusryčių sumuštiniai su silke ir kiaušiniais




Reikės :

ciabattos tipo duonos
silpnai sūdytos silkių file aliejuje
virtų kiaušinių
šviežių kapotų krapų
smulkinto raudono svogūno
pipirų
majonezo

Kiaušiniai ir silkė lygiomis dalimis.Kiaušinius išverdame,nulupame ir sukapojame.Susmulkiname nusausintą silkių file,krapus ir svogūną.Beriame pipirų,dedame truputį gero majonezo ir išmaišome.Tepame ant cabattos ir tiekiame.Skanaus !!!