2016 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Jautienos steikas su burokėlių ir fetos salotomis

200 - asis mano tinklaraščio įrašas !!! Kaip greitai bėga laikas..
Ta proga mano lėkštėje labai solidus ir sultingas patiekalas - jautienos steikas !! Iškepti tobulą steiką - vienas paprasčiausių darbų,bet tik tada kai turi itin kokybiškos,brandintos jautienos ir žinai keletą paruošimo taisyklių.

1 porcija
Gaminimui 45 min


1 vnt.220 g Kitchen me brandinto jautienos didkepsnio ''BLACK ANGUS''
druskos
šviežiai maltų pipirų mišinio
aliejaus

Burokėlių salotoms :

2 nedideli burokėliai
50 g rukolos salotų
gabalėlis fetos sūrio
pipirų
druskos
česnako
citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus

padažas steikui ( pirktinis iš pc)


 Nulupti burokėliai pjaustomi skiltelėmis , apšlakstomi aliejumi ir citrinos sultimis ir kepami 30-40 min. 200 *C temperatūroje.Užpilui sumaišome alyvuogių aliejų ,išspaustą česnako skiltelę,citrinos sultis, pipirus,druską.Į lėkštę dedame salotas,burokėlius ,pašlakstome užpilu ,dedame trupintą fetos sūrį .
Steiką kepame storapadėje ketaus keptuvėje arba jeigu tokios neturite tiks griliaus keptuvė.Įkaitinkite keptuvę ant aukštos ugnies,įpilkite truputį aliejaus ir laukite kol įkais.Kai keptuvė įkais dėkite į ją steiką  ir kepkite 2-3 min kiekvieną pusę.Mėsos nevartykite ,apkepusią pusę pabarstykite druska ir pipirais.Taip apkepame abi puses.Mėsą dedame į šiltą dubenį ,uždengiame ir duodame pailsėti 5-10 min., kad neišbėgtų sultys ir mėsa neišsausėtų.Tiekiame su burokėlių salotomis ir steikui skirtu padažu.  Skanių ir malonių akimirkų Jūsų virtuvėje !!!






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą