Nuostabus oras ,nerealaus grožio miškas ir fantastiški grybai :)
2013 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis
2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis
Obuolių pyragas su šokoladu
Mano puslapis Facebooke : čia
Ypatingai drėgnas ,nėra labai saldus, bet sotus pyragas :) Obuolių negailėkite ,kuo daugiau ,tuo skaniau :)
Reikės :
4 kiaušiniai
150 g rudojo cukraus ( jeigu obuoliai labai rūgštūs ,dėkite 200 g )
170 g tirpinto sviesto
apie 4-6 šaukštus grietinės
300 g miltų ( reikia žiūrėti į tešlos tirštumą )
2 šaukšteliai kepimo miltelių
cinamono pagal skonį
keli gabalėliai juodo tarkuoto šokolado
daug obuoliukų ( sunaudojau apie 10 didesnių )
kelis šaukštus baltojo cukraus
Obuolius nulupti ir supjaustyti labai plonomis skiltelėmis . Skilteles apibarstyti trupučiu cukraus ir atidėti kol ruošime tešlą . Kiaušinius išplakti su cukrumi .Cukrui ištirpus pilame sviestą,dedame grietinę ir dar paplakame.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu .Persijotus miltus ,po truputį pilame į tešlą.Tešla turi gautis tirštoka ,bet ne tokia ,kad sunku būtų sukti šaukštu. Jeigu gavosi labai tiršta įdėkite grietinės.Geriausiai kepti stikliniame kepimo inde ,aiškiai matysis pyrago dugnas ,neprisvilinsite.Kepimo indą ištepame sviestu ir pilame pusę tešlos sumaišytos su dalimi obuolių.Gali atrodyti ,kad obuolių gerokai daugiau nei tešlos ,taip ir turi būti ,obuoliai kepdami susileis.Ant viršaus patarkuojame šokolado ir likusią tešlą ,sumaišę su obuoliais, pilame ant viršaus.Viršuje galima padėlioti obuolių skiltelių ,jos kepant apdžius ir atrodys labai patraukliai :) Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 45 min.. Reikia stebėti . Pyragą valgome gerai atšalusį ,nes jis drėgnas ir pjaustant karštą gali susitrinti .Iškepęs pyragas neturi būti korėtas ir purus ,turi būti drėgnas ir sunkus . Skanaus !!!
Ypatingai drėgnas ,nėra labai saldus, bet sotus pyragas :) Obuolių negailėkite ,kuo daugiau ,tuo skaniau :)
Reikės :
4 kiaušiniai
150 g rudojo cukraus ( jeigu obuoliai labai rūgštūs ,dėkite 200 g )
170 g tirpinto sviesto
apie 4-6 šaukštus grietinės
300 g miltų ( reikia žiūrėti į tešlos tirštumą )
2 šaukšteliai kepimo miltelių
cinamono pagal skonį
keli gabalėliai juodo tarkuoto šokolado
daug obuoliukų ( sunaudojau apie 10 didesnių )
kelis šaukštus baltojo cukraus
Obuolius nulupti ir supjaustyti labai plonomis skiltelėmis . Skilteles apibarstyti trupučiu cukraus ir atidėti kol ruošime tešlą . Kiaušinius išplakti su cukrumi .Cukrui ištirpus pilame sviestą,dedame grietinę ir dar paplakame.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu .Persijotus miltus ,po truputį pilame į tešlą.Tešla turi gautis tirštoka ,bet ne tokia ,kad sunku būtų sukti šaukštu. Jeigu gavosi labai tiršta įdėkite grietinės.Geriausiai kepti stikliniame kepimo inde ,aiškiai matysis pyrago dugnas ,neprisvilinsite.Kepimo indą ištepame sviestu ir pilame pusę tešlos sumaišytos su dalimi obuolių.Gali atrodyti ,kad obuolių gerokai daugiau nei tešlos ,taip ir turi būti ,obuoliai kepdami susileis.Ant viršaus patarkuojame šokolado ir likusią tešlą ,sumaišę su obuoliais, pilame ant viršaus.Viršuje galima padėlioti obuolių skiltelių ,jos kepant apdžius ir atrodys labai patraukliai :) Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 45 min.. Reikia stebėti . Pyragą valgome gerai atšalusį ,nes jis drėgnas ir pjaustant karštą gali susitrinti .Iškepęs pyragas neturi būti korėtas ir purus ,turi būti drėgnas ir sunkus . Skanaus !!!
2013 m. rugsėjo 4 d., trečiadienis
Trupininis obuolių ir varškės pyragas pagal Beatą
Išgirtasis pyragas yra traškus ,švelnus ,drėgnas ir su daug obuolių .Niekada nebuvau kepus trupininio pyrago ,dėl to šiek tiek nerimavau ar pavyks. Jo esmė ta, kad ir viršuje , ir apačioje yra trupininė tešla.Obuoliai turi būti kuo sultingesni , o varškė - kuo vientisesnė ,todėl ją reikia gerai pertrinti . Nepagailėkite obuolių - dėkite kuo daugiau.Tiesiog tobulas obuolių pyragas 😋 Tiesa jis man labiau primena tortą . Kitą dieną dar skanesnis .
Trupiniams :
180 g sviesto
280 g miltų
50 g cukraus
1 a.š. cinamono
Varškės įdarui :
500 g pusriebės varškės
3 kiaušinių
150 g cukraus
Žiupsnelio druskos
Obuolių sluoksniui :
1kg obuolių
100 g cukraus
1 a.š.cinamono
Eiga :
1.Įjunkite orkaitę ,temperatūra 180 laipsnių.
2.Trupiniams miltus persijokite ,į juos greitai burokine tarka įtarkuokite sviestą ,vis padažydami į miltus.Stambesnes sviesto drožles pirštais sutrinkite ,kad vienodai apsiveltų miltais ir būtų panašu į drėgnus trupinius.
3.Į gautą masę suberkite cukrų ,cinamoną ,sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą.
4.Varškę sumaišykite su kiaušiniais ,cukrumi ir druska.Maisto smulkintuvu pertrinkite varškę ,kad ji susmulkėtų ir neliktų gumuliukų.
5.Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonimis skiltelėmis.
6.Dabar formuosime pyragą : į kepimo formos dugną patarčiau įdėti kepimo popieriaus ,o į šonus kepimo popieriaus juostą . Į formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių.
7.Ant viršaus dėkite varškės masę ir ją išlyginkite,tada sudėkite obuolius ,juos suguldykite kuo glaudžiau ,kai pyragas keps ,jos susmegs.
8.Obuolius pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu ( priklauso nuo obuolių rūgštumo ).Dabar ant viršaus užberkite likusius trupinius.Dėkite pyragą į orkaitę .Jis keps apie 1 val. ir 15 min. Kiek pyragas keps ,priklausys nuo to ,kokią formą pasirinksite.Jeigu naudosite apvalią atsegamą 24 cm torto formą ,ją užpildysite iki pat viršaus ,pyragas keps truputį ilgiau ,nes bus aukštas. Jei kepsite kvadratinėje ,keps trumpiau ,nes bus plonesnis .Kai iškeps ,tegul atvėsta ir sutvirtėja ,nepjaustykite jo iš kart .
Skanių akimirkų !!!
šaltinis : ''Beatos virtuvė : Kepinių knyga ''
2013 m. rugsėjo 3 d., antradienis
Daržovių salotos su lašiša ir krevetėmis
Reikės: Mano Facebook puslapis : čia
rūkytos lašišos
krevečių sūryme
salotų lapų arba Pekino kopūsto
kelis virtus kiaušinius
virtų morkų
pomidorų
pipirų ,krapų
majonezo
Visus produktus dedu taip sakant iš ''akies''.Didesnę dalį salotų turi sudaryti daržovės.Morkas išverdame ,ataušiname ir supjaustome kubeliais.Virtus kiaušinius susmulkiname ,supjaustome salotas,pomidorus be minkštosios dalies,susmulkiname lašišą ,krapus ,dedame krevetes,barstome pipirus ir dedame majonezą.Viskas ,salotos paruoštos , skanaus !!!
rūkytos lašišos
krevečių sūryme
salotų lapų arba Pekino kopūsto
kelis virtus kiaušinius
virtų morkų
pomidorų
pipirų ,krapų
majonezo
Visus produktus dedu taip sakant iš ''akies''.Didesnę dalį salotų turi sudaryti daržovės.Morkas išverdame ,ataušiname ir supjaustome kubeliais.Virtus kiaušinius susmulkiname ,supjaustome salotas,pomidorus be minkštosios dalies,susmulkiname lašišą ,krapus ,dedame krevetes,barstome pipirus ir dedame majonezą.Viskas ,salotos paruoštos , skanaus !!!
2013 m. rugpjūčio 29 d., ketvirtadienis
Šašlykas obuolių sulčių marinate
Reikės :
kiaulienos mentės
naminių obuolių sulčių
druskos
svogūnų
prieskonių mišinio ( kalendra ,raudonėlis ,bazilikas ,pipirai,salierai )
Mėsą supjaustome ,įtriname druska ir prieskoniais ir paliekame kelias valandas pastovėti. Pastovėjusią mėsytę užpilame obuolių sultimis ir paliekame per naktį.Likus porai valandų iki kepimo sutarkuojame svogūnus ir išmaišome su mėsa.Viskas , labai skanu, tirpsta burnoje ,obuolių sultys puikiai atliko savo darbą .
Skanaus !!!
Laukiame mes jo ar ne ,rudenėlis jau ant nosies ...
Rykštenės
kiaulienos mentės
naminių obuolių sulčių
druskos
svogūnų
prieskonių mišinio ( kalendra ,raudonėlis ,bazilikas ,pipirai,salierai )
Mėsą supjaustome ,įtriname druska ir prieskoniais ir paliekame kelias valandas pastovėti. Pastovėjusią mėsytę užpilame obuolių sultimis ir paliekame per naktį.Likus porai valandų iki kepimo sutarkuojame svogūnus ir išmaišome su mėsa.Viskas , labai skanu, tirpsta burnoje ,obuolių sultys puikiai atliko savo darbą .
Skanaus !!!
Laukiame mes jo ar ne ,rudenėlis jau ant nosies ...
Rykštenės
2013 m. rugpjūčio 28 d., trečiadienis
Purūs obuoliniai blynai su plaktais baltymais
Paprasti ,greiti ir kvepiantys obuoliais.Labai skanūs.
Reikės :
6 obuoliai
kelis šaukštai cukraus (cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo)
2 -3 kiaušiniai
truputį druskos
8-9 v.š. miltų
pieno
1.Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.Skystį nupilti.
2.Ant tarkuotų obuolių beriame cukrų ir išmaišome.
3.Atskiriame trynius nuo baltymų.
4.Trynius maišome su obuolių mase ,dedame druskos,miltus,pilame pieno.Tešla turi būti tokio tirštumo,kad lengvai nuslystų nuo šaukšto. Bet ne per daug tiršta ,nes blynai bus kieti .
5.Iki standumo išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą.Kepame gerai įkaitintame aliejuje ant maksimalios kaitros iki kol gražiai paruduos abi pusės.Kepa labai greitai.
Blynai purūs ir stori.Tiekite apibarstytus cukraus pudra.
Skanaus !!!
Reikės :
6 obuoliai
kelis šaukštai cukraus (cukraus kiekis priklauso nuo obuolių rūgštumo)
2 -3 kiaušiniai
truputį druskos
8-9 v.š. miltų
pieno
1.Obuolius nulupti ir sutarkuoti burokine tarka.Skystį nupilti.
2.Ant tarkuotų obuolių beriame cukrų ir išmaišome.
3.Atskiriame trynius nuo baltymų.
4.Trynius maišome su obuolių mase ,dedame druskos,miltus,pilame pieno.Tešla turi būti tokio tirštumo,kad lengvai nuslystų nuo šaukšto. Bet ne per daug tiršta ,nes blynai bus kieti .
5.Iki standumo išplakame baltymus ir atsargiai įmaišome į tešlą.Kepame gerai įkaitintame aliejuje ant maksimalios kaitros iki kol gražiai paruduos abi pusės.Kepa labai greitai.
Blynai purūs ir stori.Tiekite apibarstytus cukraus pudra.
Skanaus !!!
Užkandėlė su lašiša
Reikės :
Prancūziško batono arba Ciabattos duonos
indelis varškės užtepėlės ( naudojau Vilkyškių su žalumynais )
virto kiaušinio
rūkytos arba sūdytos lašišos file
majonezo
žalumynų
pipirų
citrinos
Virtą kiaušinį sutarkuojame ,dedame indelį varškės užtepėlės ir majonezo.Majonezo dėkite tiek,kad masė nebūtų sausa .Gardiname pipirais,dedame smulkintų krapų .Gautą masę tepame ant duonos ir ant viršaus dedame lašišos griežinėlius .Puošiame citrina,žalumynais. Skanaus !!!
Prancūziško batono arba Ciabattos duonos
indelis varškės užtepėlės ( naudojau Vilkyškių su žalumynais )
virto kiaušinio
rūkytos arba sūdytos lašišos file
majonezo
žalumynų
pipirų
citrinos
Virtą kiaušinį sutarkuojame ,dedame indelį varškės užtepėlės ir majonezo.Majonezo dėkite tiek,kad masė nebūtų sausa .Gardiname pipirais,dedame smulkintų krapų .Gautą masę tepame ant duonos ir ant viršaus dedame lašišos griežinėlius .Puošiame citrina,žalumynais. Skanaus !!!
2013 m. rugpjūčio 27 d., antradienis
Įdaryti taleriai
Užkandis kuris nuo stalo ''dingsta'' pirmas. Skonis : 10/10 😋
Reikės :
talerių (naudojau su pelėsiniu sūriu )
fermentinio sūrio
džiovintų slyvų
kepintų saulėgrąžų
česnako
majonezo
Gaminimas :
Sūrį sutarkuoti ,saulėgrąžas pakepinti ,česnaką ,slyvas susmulkinti , dėti majonezą ir išmaišyti.Talerius pertepti prieš tiekiant .Pastovėję kažkiek suminkštėja ,bet skoniui nekenkia 😋Puošti žalumynais . Skanaus 😊
2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis
Vištienos kotletukų užkandis
Kotletukams: Mano puslapis Facebooke : čia
apie 500 g. maltos vištienos krūtinėlės
1 kiaušinis
100 ml. grietinėlės
keli saulėje džiovinti pomidorai
morka
svogūnas
kelios skiltelės česnako
pipirų,druskos
Padažui:
majonezo
pom. padažo
česnako
juoda duona
agurkai
pomidorai
sumuštinių smeigtukai
Iškepame mini kotletukus ,duoną patepame padažu ir sluoksniuojame ;) Skanaus !!!
apie 500 g. maltos vištienos krūtinėlės
1 kiaušinis
100 ml. grietinėlės
keli saulėje džiovinti pomidorai
morka
svogūnas
kelios skiltelės česnako
pipirų,druskos
Padažui:
majonezo
pom. padažo
česnako
juoda duona
agurkai
pomidorai
sumuštinių smeigtukai
Iškepame mini kotletukus ,duoną patepame padažu ir sluoksniuojame ;) Skanaus !!!
2013 m. rugpjūčio 25 d., sekmadienis
'' Tiramisu'' tortas
Purus vanilinis biskvitas ,sulaistytas kavos sirupu ir perteptas puriu Maskarponės ir grietinėlės kremu .
Torto forma 24 cm
Biskvitui : (iš šios normos išeis 3 biskvitai )
5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
Kremui :
500 ml. Maskarponės
500 ml. grietinėlės 36 % riebumo
200 g cukraus pudros ( pagal poreikius)
tarkuoto šokolado
Laistymui :
500 ml. saldintos Espresso kavos
galima įpilti kelis šaukštus kavos likerio
Gaminimas :
1.Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir patrigubės.
2.Pilame aliejų ir sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
3.Gautą masę pilame į formą ir dedame kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę apie 45 min. Pirmas 30 min. jokiu būdu nedarinėkite orkaitės durelių ,nes biskvitas sukris.
4.Atvėsintą biskvitą daliname į tris, o jeigu išeina ir į 4 dalis dalis.
5.Išverdame stiprią kavą ,dedame cukraus pagal skonį ir paliekame atvėsti.
6.Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir lengvai išmaišome su Maskarpone. Maskarponę palaikome kambario temperatūroje ,kad suminkštėtų ir lengviau išsimaišytų. Tik neplakite kremo mikseriu,nes gali suskystėti.
7.Tortui naudojau 24 cm. skersmens torto formą. Kremą taip padalinkite ,kad užtektų ir viršui ir šonams.
8. Į formą dedame biskvitą→sulaistome kava→tepame kremo→barstome šokolado.Toliau eiga tokia pati.Viršutinis sluoksnis kremo.Tortą dedame į šaldytuvą per naktį .Papuošiame tik kitą dieną.
Skanaus !!!
Torto forma 24 cm
Biskvitui : (iš šios normos išeis 3 biskvitai )
5 kiaušiniai
200 g cukraus
230 g miltų
3,5 v.š. aliejaus
1 pak. vanilinio cukraus
1,5 a.š. kepimo miltelių
Kremui :
500 ml. Maskarponės
500 ml. grietinėlės 36 % riebumo
200 g cukraus pudros ( pagal poreikius)
tarkuoto šokolado
Laistymui :
500 ml. saldintos Espresso kavos
galima įpilti kelis šaukštus kavos likerio
Gaminimas :
1.Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir patrigubės.
2.Pilame aliejų ir sijojame miltus sumaišytus su kepimo milteliais.Lengvai išmaišome iki vientisos masės.
3.Gautą masę pilame į formą ir dedame kepti į 180 * C įkaitintą orkaitę apie 45 min. Pirmas 30 min. jokiu būdu nedarinėkite orkaitės durelių ,nes biskvitas sukris.
4.Atvėsintą biskvitą daliname į tris, o jeigu išeina ir į 4 dalis dalis.
5.Išverdame stiprią kavą ,dedame cukraus pagal skonį ir paliekame atvėsti.
6.Išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir lengvai išmaišome su Maskarpone. Maskarponę palaikome kambario temperatūroje ,kad suminkštėtų ir lengviau išsimaišytų. Tik neplakite kremo mikseriu,nes gali suskystėti.
7.Tortui naudojau 24 cm. skersmens torto formą. Kremą taip padalinkite ,kad užtektų ir viršui ir šonams.
8. Į formą dedame biskvitą→sulaistome kava→tepame kremo→barstome šokolado.Toliau eiga tokia pati.Viršutinis sluoksnis kremo.Tortą dedame į šaldytuvą per naktį .Papuošiame tik kitą dieną.
Skanaus !!!
2013 m. rugpjūčio 18 d., sekmadienis
Ant žarijų kepti obuoliai ;)
Tiesiog imate obuolius ,veriate ant iešmo ir kepate ant žarijų kol suminkštės ,tik nesudeginkite, tinka ir prie mėsos.Galima prieš pabaigą apibarstyti cukrumi ir pakepti kol karamelizuosis . Paprasta ir laabai skanu :)
skanaus !!!
Mano Facebook puslapis : čia
Mano Facebook puslapis : čia
2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis
Šaldytos vynuogės , šokoladas ir konjakas
Jamie Oliver rašo : '' tai puikus dalykas keletą valandų po vakarienės ,vakarojant su draugais ,atšaldytas gėrimas,geras šokoladas ,skanios šaldytos vynuogės ,tik truputis darbo ir puikus rezultatas ''.Oliveris pateikė vynuogių degtinę Grappa ,o aš siūlau taurelę gero konjako :) Puikus derinys ,nerealiai skanu ,o dar gera kompanija ,ko daugiau reikia ?
konjako arba Grappa vynuogių degtinės
kelios kekės šaldytų tamsių vynuogių
geros kokybės juodojo šokolado
Vynuoges ir konjaką dėkite į šaldiklį 2-3 val. ,ištraukite prieš vartojimą . Ant padėklo dėkite vynuoges , laužytą šokoladą , stiprių gėrimų taureles , pilkite gėrimo ir viskas :) Atsisėskite ir žiūrėkite ,kaip vynuogės , šokoladas ir konjakas išnyksta :)
Skanaus !!! smagaus vakarojimo :)
Mano Facebook puslapis : čia
šaltinis : čia
konjako arba Grappa vynuogių degtinės
kelios kekės šaldytų tamsių vynuogių
geros kokybės juodojo šokolado
Vynuoges ir konjaką dėkite į šaldiklį 2-3 val. ,ištraukite prieš vartojimą . Ant padėklo dėkite vynuoges , laužytą šokoladą , stiprių gėrimų taureles , pilkite gėrimo ir viskas :) Atsisėskite ir žiūrėkite ,kaip vynuogės , šokoladas ir konjakas išnyksta :)
Skanaus !!! smagaus vakarojimo :)
Mano Facebook puslapis : čia
šaltinis : čia
2013 m. rugpjūčio 15 d., ketvirtadienis
Šokoladinis tortas su maskarpone ir avietėmis
Vieną dieną kilo noras išsikepti ką nors tamsaus ,šokoladinio, gal net kartoko. Nors neesu didelė šokoladinių tortų gerbėja ,bet namuose yra šio torto gerbėjų. Toks nuodėmingas ir viliojantis , kaip atsispirti ? Manau šis tortas ras nemažai gerbėjų . Kartokas ir drėgnas šokoladinis biskvitas perteptas puriu grietinėlės ir maskarponės kremu su avietėmis. Puikus derinys 😍
Biskvitui:
130 g sviesto
200 g gero juodojo šokolado
100 ml rudojo nerafinuoto cukraus
3 kiaušiniai
80 g miltų
1 a.š vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
250 g Mascarponės
250 ml. riebios grietinėlės
2,5 v.š. cukraus pudros
aviečių
Viršui:
aviečių
mėtų lapelių
cukraus pudros
šokolado
Gaminimas:
1.Puode išlydome sviestą ir dedame gabaliukais laužytą šokoladą.Ištirpiname .
2.Kiaušinius išplakame su cukrumi iki putotos masės.
3.Į pravėsusią šokolado masę po truputį pilame išplaktus kiaušinius. Išmaišome.
4.Miltus sumaišome su vanile ir kepimo milteliais ir sijojame į tešlą.Atsargiai išmaišome.
5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių .Tešlą pilame į 20 cm. skersmens kepimo indą ir šauname į orkaitę . Kepame 25-30 min.
6. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti.Atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.Biskvitas turi gautis purus ,nesukritęs, kartoko skonio ir nuostabiai kvepėti šokoladu 😋
7.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir atsargiai įmaišome Maskarponę .
8.Biskvitus prieš sluoksniuojant galite padrėkinti kava ar sirupu.Tortas yra atvirais šonais ,todėl torto forma kaip ir nereikalinga.
9.Imkite lėkštę ir dėkite vieną biskvitą. Padrėkinkite ir tepkite kremą. Toliau ant kremo dėliojame avietes ir dedame antrą biskvitą.Padrėkinkite ir aplaistykite tirpintu šokoladu. Dedame uogas ,barstome cukraus pudra ir puošiame pagal fantaziją .Tortą uždengiame ir dedame į šaldytuvą per naktį. Skanaus 😊
Biskvitui:
130 g sviesto
200 g gero juodojo šokolado
100 ml rudojo nerafinuoto cukraus
3 kiaušiniai
80 g miltų
1 a.š vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Kremui:
250 g Mascarponės
250 ml. riebios grietinėlės
2,5 v.š. cukraus pudros
aviečių
Viršui:
aviečių
mėtų lapelių
cukraus pudros
šokolado
Gaminimas:
1.Puode išlydome sviestą ir dedame gabaliukais laužytą šokoladą.Ištirpiname .
2.Kiaušinius išplakame su cukrumi iki putotos masės.
3.Į pravėsusią šokolado masę po truputį pilame išplaktus kiaušinius. Išmaišome.
4.Miltus sumaišome su vanile ir kepimo milteliais ir sijojame į tešlą.Atsargiai išmaišome.
5.Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių .Tešlą pilame į 20 cm. skersmens kepimo indą ir šauname į orkaitę . Kepame 25-30 min.
6. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės ir paliekame pilnai atvėsti.Atvėsusį biskvitą padaliname į dvi dalis.Biskvitas turi gautis purus ,nesukritęs, kartoko skonio ir nuostabiai kvepėti šokoladu 😋
7.Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir atsargiai įmaišome Maskarponę .
8.Biskvitus prieš sluoksniuojant galite padrėkinti kava ar sirupu.Tortas yra atvirais šonais ,todėl torto forma kaip ir nereikalinga.
9.Imkite lėkštę ir dėkite vieną biskvitą. Padrėkinkite ir tepkite kremą. Toliau ant kremo dėliojame avietes ir dedame antrą biskvitą.Padrėkinkite ir aplaistykite tirpintu šokoladu. Dedame uogas ,barstome cukraus pudra ir puošiame pagal fantaziją .Tortą uždengiame ir dedame į šaldytuvą per naktį. Skanaus 😊
2013 m. rugpjūčio 14 d., trečiadienis
Netikras zuikis su ''Basilis'' sūriu ir džiovintais pomidorais
Reikės:
700 g. maltos vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio
1 šaukšto manų kruopų
100 ml.grietinėlės
180 g. varškės
100 g. puskiečio sūrio ''Basilis'' su baziliku ( Vilkyškių)
1 smulkiai tarkuotą morką
2 dideles skilteles česnako
7 saulėje džiovintų pomidorų puselės
prieskonių paukštienai
druskos
Į vištienos faršą įmušame kiaušinį ,dedame varškę , pilame grietinėlę ,dedame manus,kubeliais pjaustytą sūrį ,pjaustytus pomidorus,tarkuotą morką, smulkintą česnaką ,prieskonius , ant galo šaukštuko druskos.Viską išminkome ,ir dedame į riebalais pateptą indą ,viršų aptepame aliejumi nuo džiovintų pomidorų.Šauname į ikaitintą orkaitę ie kepame apie 40 min. Prieš pabaigą viršų aptepame padažu iš majonezo,pomidorų padažo ir česnako.Kepame kol truputį apskrus.Tiekiame su minėtu padažu ,daržovėmis ir bulvėmis. Būtų puikus užkandis ir šaltas .Skanaus !!!
Mano puslapis Facebooke : čia
700 g. maltos vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio
1 šaukšto manų kruopų
100 ml.grietinėlės
180 g. varškės
100 g. puskiečio sūrio ''Basilis'' su baziliku ( Vilkyškių)
1 smulkiai tarkuotą morką
2 dideles skilteles česnako
7 saulėje džiovintų pomidorų puselės
prieskonių paukštienai
druskos
Į vištienos faršą įmušame kiaušinį ,dedame varškę , pilame grietinėlę ,dedame manus,kubeliais pjaustytą sūrį ,pjaustytus pomidorus,tarkuotą morką, smulkintą česnaką ,prieskonius , ant galo šaukštuko druskos.Viską išminkome ,ir dedame į riebalais pateptą indą ,viršų aptepame aliejumi nuo džiovintų pomidorų.Šauname į ikaitintą orkaitę ie kepame apie 40 min. Prieš pabaigą viršų aptepame padažu iš majonezo,pomidorų padažo ir česnako.Kepame kol truputį apskrus.Tiekiame su minėtu padažu ,daržovėmis ir bulvėmis. Būtų puikus užkandis ir šaltas .Skanaus !!!
Mano puslapis Facebooke : čia
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)