2013 m. rugsėjo 6 d., penktadienis

Obuolių pyragas su šokoladu

                                                                                             Mano puslapis Facebooke : čia
Ypatingai drėgnas ,nėra labai saldus, bet sotus pyragas :) Obuolių negailėkite ,kuo daugiau ,tuo skaniau :)
Reikės :
4 kiaušiniai
150 g  rudojo cukraus ( jeigu obuoliai labai rūgštūs ,dėkite 200 g )
170 g tirpinto sviesto
apie 4-6 šaukštus grietinės
300 g miltų ( reikia žiūrėti į tešlos tirštumą )
2 šaukšteliai kepimo miltelių
cinamono pagal skonį
keli gabalėliai juodo tarkuoto šokolado
daug obuoliukų  ( sunaudojau apie 10 didesnių )
kelis šaukštus baltojo cukraus


Obuolius nulupti ir supjaustyti labai plonomis skiltelėmis . Skilteles apibarstyti trupučiu cukraus ir atidėti kol ruošime tešlą . Kiaušinius išplakti su cukrumi .Cukrui ištirpus pilame sviestą,dedame grietinę ir dar paplakame.Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cinamonu .Persijotus miltus ,po truputį pilame į tešlą.Tešla turi gautis tirštoka  ,bet ne tokia ,kad sunku būtų sukti šaukštu. Jeigu gavosi labai tiršta įdėkite grietinės.Geriausiai kepti stikliniame kepimo inde ,aiškiai matysis pyrago dugnas ,neprisvilinsite.Kepimo indą ištepame sviestu ir pilame pusę tešlos sumaišytos su dalimi obuolių.Gali atrodyti ,kad obuolių gerokai daugiau nei tešlos ,taip ir turi būti ,obuoliai kepdami susileis.Ant viršaus patarkuojame šokolado ir likusią tešlą ,sumaišę su obuoliais, pilame ant viršaus.Viršuje galima padėlioti obuolių skiltelių ,jos kepant apdžius ir atrodys labai patraukliai :) Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių ir kepame apie 45 min.. Reikia stebėti . Pyragą valgome gerai atšalusį ,nes jis drėgnas ir pjaustant karštą gali susitrinti .Iškepęs pyragas neturi būti korėtas ir purus ,turi būti drėgnas ir sunkus . Skanaus !!!







2 komentarai: